In 2012 werd de haan van het monument van Marietje Kessels gestolen… (deel 2)

Op 22 augustus 2001 werd dit monument in de voormalige kloostertuinen aan de Dionysiusstraat in Tilburg onthuld, in het Elzenhof. Het is gemaakt door Guido Geelen (GG=77). Het huis van de familie Kessels lag anderhalve blok ten Noorden van waar nu het monument is. Destijds ging Marietje Kessels hier naar de school van het Ursulinenklooster.

In januari/februari 2012 zijn vier tegels van het hinkelpad gestolen en meegenomen in een auto. Er waren kinderen aanwezig, die het kenteken van de auto hadden genoteerd. De tegels zijn daardoor door de politie weer terug gevonden bij een metaalhandel.

Niet lang daarna, op zondagochtend 20 mei 2012, is de haan uit het monument ontvreemd door een man, die deze op een fiets zou hebben meegenomen. [Dat lijkt mij nogal zwaar] Hij vertelde spelende kinderen, dat hij voor de gemeente werkte. Marten Voetman, een bewoner van de Dionysiusstraat in Tilburg, volgde de dief tot diens woning in Tilburg-Zuid. Onduidelijk is, waarom de man niet gestopt is op dat moment (heterdaadje).

 

 

Kijk eens naar dit monument.

 • Een hinkelpad met metalen stoeptegels. Dit is tevens de vorm van de kerk.
 • Een stoel met een laken erover, met daarop twee aronskelken.
 • Een tweede voorwerp met jute erover, waarvan gezegd wordt dat het een bidstoel is. Voor zover ik kan inschatten, is dit een omgevallen bidstoel (op zijn kant).
 • Het voetpad rondom heeft de vorm van een kruis.
 • En dan was er nog een haan.

Zowel de haan als de stoel kijken in de richting van de tweede “vreemde stoel”.

 

De stoelen zijn afgedekt, zodat niet duidelijk is wat voor stoelen het zijn. De ene stoel omgevallen. Deze stond bij het begin van het hinkelpad De andere stoel staat nog, met uitzicht op het einde van het hinkelpad.

Hinkelen is zowel een verwijzing naar de Katholieke kerk als naar de Vrijmetselaars. Hinken op één been is onderdeel van inwijdingen van de Vrijmetselarij. De oorsprong van het hinkelspel, ligt echter in de kerk. In Gothische kerken (ik kan geen foto’s van de vloer van de Heilige Hartkerk vinden) hebben vloeren vaak een ruitmotief. Soms is in de vloeren van Gothische kerken ook een labyrinth gemaakt. Deze wordt daadwerkelijk gelopen. De heenweg zou je tot bezinning brengen; het centrum van het labyrint is de wedergeboorte; en het teruglopen de wederopstanding. Hier komen de hinkelspelletjes van het schoolplein vandaan.

De omgevallen stoel is vermoedelijk de kerk, omdat in deze nu de dader gezocht wordt. De kerk ziet er schuldig uit in de ogen van het publiek. De stoel staat echter aan het begin van het hinkelspel. Ik interpreteer het begin van het hinkelspel als de geboorte/doop en de dood/begrafenis. De haan en de stoel aan het hoofd staan beide ongemoeid bij het einde van het hinkelspel. Zij kijken in de richting van het hinkelpad en de omgevallen stoel.

De moord op Marietje Kessels is mijns inziens niet een eenmansactie. De kerk diende mogelijk als afleidingsmanoeuvre. Als dit zo is, dan is die afleidingsmanoeuvre opgezet in samenspraak en is de kerk zeer waarschijnlijk medeplichtig geweest. Er zijn genoeg mensen die meedoen met dit soort misdaden, want dan voelen ze zich belangrijk.

Wat betekent nu de diefstal van juist de haan en wel op 20 mei 2012? 

 


 

ps. In de middeleeuwen was de aronskelk een christelijke symbool voor Maria, wat de eerste officiële voornaam van Marietje is. De bloem staat ook symbool voor de staf van Aäron en daarom wordt de aronskelk veel als grafbloem gebruikt. Aäron speelt volgens het oude testament een grote rol in het organiseren van de exodus uit Egypte. Het is zijn staf die op de grond gegooid werd voor de farao en tijdelijk veranderde in een slang. Aäron was de eerste priester van het volk van Israël en staat hiermee symbool voor het priesterschap. De aronskelk is tevens een symbool voor bruidsparen en wordt vaak verwerkt in een bruidsboeket. Omdat er twee aronskelken op de stoel gepositioneerd zijn, zouden twee symbolische betekenissen van toepassing kunnen zijn.

pps. De haan is door menig god als symbool gebuikt, waaronder Athene, Demeter, Ares en Asclepius, Swantewit. In de Oudheid was hij al het zonnedier gewijd aan Apollo, dat het aanbreken van de dag aankondigde. De haan wordt gezien als waakzaam, strijdbaar, wellustig en goedmoedig. Hij wordt gezien als symbool voor mannelijkheid. De haan met kuikentjes staat voor het vaderschap (hoeder van zijn kinderen). Een zwarte haan staat overigens symbool voor de haan als offerdier. De eerste paus, apostel Petrus, wordt vaak afgebeeld met een haan, omdat Jezus voorspelde dat Petrus hem zou verloochenen nog vóór de haan driemaal gekraaid zou hebben (en hij kreeg gelijk). De Vrijmetselaars gebruiken het symbool van de haan, o.a. bij het ritueel voor het verkrijgen van de eerste graad.

ppps. Zondag 20 mei 2012 was het de 7e zondag van Pasen. Op deze 7e zondag van Pasen zijn we op weg van Hemelvaart naar Pinksteren. Deze zondag wordt zondag Exaudi genoemd, wat Latijn is voor “Hoor!”. Een andere benaming is de Wezen-zondag, omdat Jezus zijn leerlingen “alleen” achterlaat, als hij met Hemelvaart naar God is terug gekeerd. Op deze dag wordt in de hoogmis gevraagd aan de heilige Geest om te verlichten en te bemoedigen (wat Pinksteren is) . 

pppps. Op 20 mei 2012 was het de Joodse feestdag Jom Jeroesjalaiem. Nadat Israël in 1948 een staat was geworden, werd deze aangevallen door omringende landen. Jordanië veroverde het oostelijk deel van Jeruzalem. Pas in juni 1967 (Zesdaagse oorlog) verkreeg Israël zeggenschap over de Oude Stad van Jeruzalem, de Westelijke Tempelmuur en de Tempelberg. Sindsdien wordt op 28 Ijar  (volgens Joodse jaartelling) ‘Jom Jeroesjalajiem’ gevierd.

ppppps. De ouders van Marietje Kessels zijn getrouwd op 18 mei in 1885, op een maandag. Dat jaar was het Pasen op zondag 5 april. Wezen-zondag viel daardoor op zondag 17 mei. Mevrouw Crijns en meneer Kessels traden dus in het huwelijk de dag na Wezen-zondag. De haan van het monument is in 2012 gestolen precies op Wezen-zondag. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in regio Zuid and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to In 2012 werd de haan van het monument van Marietje Kessels gestolen… (deel 2)

 1. waterman10 says:

  Begrijp je het nu @maud?

  • 🌺 says:

   Bedankt voor de uitleg over Pasen. Ik ben zeer christelijk grootgebracht. Wij vierden nooit verjaardagen,Pasen of kerst. Als kind ging ik op een doorsnee christelijke school waar dit allemaal wel gevierd werd, dus ik heb het nooit begrepen.
   Ook al kreeg ik wel uitleg. De overigens niet veel verder ging als:”dat is heidens”
   Er was veel “heidens” in het leven. Vond het dus lastig om op die manier grootgebracht te worden, omdat er ook veel commentaar kwam hierop vanuit de “wereldse” omgeving.
   Later zat ik op een katholieke middelbare school, dat maakte de verwarring nog groter. De uitleg die jij nu geeft had een hoop verhelderd.

  • maudoortwijn says:

   Paaseieren, de paashaas en de kerstboom, dat zijn inderdaad heidense gewoontes.

 2. waterman10 says:

  En als we het toch over het jaar 1911 hebben……………..de titanic werd toen ter water gelaten.
  Die joodse (bollywood) maffia club bespelen ook dag en nacht Amerika.(Over die domme presidentsverkiezingen nog maar gezwegen) De titanic is helemaal niet gezonken zoals ze ons hebben proberen te programmeren via Steven Speelberg.
  Ook het gros van Amerika slaapt dus verder. Kun je duits lezen@Maud?
  http://www.daaria.de/files/Wisnewski,-Gerhard—Das-Titanic-Attentat.pdf

  Zo niet,er zal vast en zeker ook wel ergens pogingen zijn geweest om zijn onderzoek te vertalen naar Nederlands.

 3. waterman10 says:

  Nieuwsbrief 151 – 30 april 2012 – pag. 45
  http://www.eindtijdinbeeld.nl/EiB-News!/Nieuwsbrief%20151%20-%20120430.pdf

  De rest zal ook wel allemaal een “complot” zijn.
  Zouden de mensen van één vandaag misschien toch meelezen hier?
  Nou,welkom dan en jammer dat jullie vriendelijke wakkere denkers niet aan het woord laten.

 4. waterman10 says:

  De kapitein van de Titanic was een Jesuit genaamd Edward J. Smith.
  Was het zinken van de RMS Titanic (in 1912) een ongeluk of een aanslag (om tegenstanders van de Federal Reserve uit te schakelen)?
  http://www.vrijewereld.org/2012/08/12/het-zinken-van-de-titanic/
  Misschien kan NPO die films ook uitzenden?
  Nee?
  Oke,dan kijken we ze wel via internet.

 5. waterman10 says:

  En dan kunnen we ook maar gelijk de stap maken naar MH-17
  http://finalwakeupcall.info/blog/2014/09/11/mh17-crash-een-valse-vlag/

  Goed meelezen op internet@ één vandaag en daarna weer snel terug naar de censuur tv

 6. liesbeth says:

  “Ooit zal deze samenleving veilig voor kinderen zijn”.

  En wie waren er waakzaam? de kinderen…

  Het stelen van die Haan staat volgens mij dan ook symbool voor het “stelen” oftewel ontbreken van de waakzaamheid.Opzettelijke sabotage van de samenleving.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.