Gemeentehuis Waalre: In de nacht van 17 op 18 juli 2012

In de nacht van 17 op 18 juli 2012 werd een aanslag op het gemeentehuis van Waalre gepleegd. Het gemeentehuis was gevestigd in de bossen bij Waalre aan Koningin Julianalaan 19. De aanslagplegers hadden twee auto’s gestolen, die vervolgens bij de hoofdingang en de achteringang tegen de glazen pui werden geramd (ongeveer 3.00 of 3.15h in de ochtend). Direct na de ramkraak stak men de auto’s in brand en vluchtte, waarna het gebouw grotendeels afbrandde.

Links het gemeentehuis bij de opening in 1929. Rechts de ravage op 18 juli 2012. 

Voor zover ik het kan inschatten, is de aangebouwde nieuwbouw deels geheel verwoest (de entreehal). Van het oude gemeentehuis zal het dak volledig verwoest zijn, maar staan de buitenmuren nog relatief intact.

 

De brand is dus snel door omwonenden gesignaleerd (juist door het lawaai van de twee auto’s die de gevel ramden). De brandweer kon snel ter plekke zijn geweest.

Vanuit de lucht (hoogwerker) zijn opnamen gemaakt van het verwoeste gemeentehuis, wat een goede aanblik van boven geeft. Het vreemde is m.i. alleen, dat een hoogwerker van de brandweer kennelijk tijdens de brand (in de ochtenduren, als deze bijna geblust is) wordt gebruikt voor de filmopname.

 

De nieuwbouw uit 1990 zal afgebroken worden, dat is duidelijk. Het oude Rijksmonument, daarvan staan de buitengevels nog overeind. De brand heeft daar kennelijk vooral gewoed op de eerste verdieping en het dak van het Rijksmonument. De ramen op de begane grond zijn veelal niet eens gesprongen. De ruiten met kruis-houtwerk (kleine ruitjes) en de houten luifels (rood, wit, zwart) zijn keurig intact.

 

Bewakingsbeelden 

Er zijn bewakingsbeelden van de hoofdingang van het gemeentehuis. Deze laten zien, hoe de glazen deuren geramd worden en de auto bij de deursluizen geparkeerd wordt.

Op de andere beelden is te zien, dat na de brand de begane grond redelijk intact is en zelfs veel muren op de eerste verdieping nog staan. Het dak is geheel verwoest. Ik zie op de eerste verdieping geen resten van meubels in het monumentale deel (wat je wel zou verwachten).

 

Waarom worden de beelden van de beide camera’s niet integraal getoond? Nu is er geknipt in de beelden. Aangezien de uitzending 5 minuten duurt, was er tijd om de beelden wel geheel te laten zien. Ook hadden de beelden verbeterd/vergroot kunnen worden, juist als het gezicht zichtbaar is.

Twee ingangen ramkraak

De Volkswagen Bora heeft de entree aan de voorzijde geramd. De Volkswagen Golf was tegen de entree aan de achterzijde geparkeerd.

 

Het is niet duidelijk, waarom een goed voorbereide brandstichting, op deze wijze zou worden uitgevoerd.

 • Doordat de auto´s tegen de glazen deuren ramden, werden omwonenden wakker en belden direct de brandweer.
 • De VW Bora forceert alleen de eerste glazen deur van de hoofdingang en niet eens de tweede glazen deur (er is een deursluis met twee glazen deuren). Hierna wordt brand gesticht in de auto, maar die auto staat amper in het gebouw. De hete lucht kan gewoon naar buiten, waardoor de ruiten van de tweede glazen deur niet eens hoeven te springen.
 • De hoofdingang en achteringang zijn beide gesitueerd in een soort gang tussen de gebouwen (tussen het Rijksmonument en de twee nieuwere gebouwen). De kans dat de brandweer de brand in de auto’s kan blussen vóór deze overslaat naar de hoofdgebouwen is hierdoor relatief groot.

Het is mij niet duidelijk waarom een brandstichter zou kiezen voor a) brand stichten in een gebouw met een auto en b) het rammen van juist de hoofdingang van het gemeentehuis (want dan raak je niet zeker het hart van de gebouwen). Bovendien moet hij dan eerst de twee rood-witte paaltjes omver rijden. Logischer zou zijn, om meerdere brandbommen door ramen naar binnen te gooien in de verschillende gebouwen. Nu hebben ze bovendien driemaal een pakkans (tweemaal bij het auto stelen en eenmaal bij de brandstichting). En als je dan toch met de auto iets van plan bent, rijd dan gewoon naar binnen door de serreramen aan de voorzijde (geen rood-witte paaltjes en je staat direct binnen).

Kortom, een brandstichting met veel voorbereiding, maar niet de meest logische aanpak.

Twee gestolen auto´s

De twee auto’s voor de ramkraak zijn vlak voor de brandstichting gestolen.

Volkswagen Bora

 • Kleur: Blauw
 • Nummerbord: 11-RH-NK
 • Gestolen om: na 1.30h in de ochtend op 18 juli (anderhalf uur vóór)
 • Stond geparkeerd: Wielewaal, in Geldrop (hoek met de Munt, eg t/o Sternstraat)

Volkswagen Golf

 • Kleur: Zwart
 • Nummerbord: 42-JJ-ZK
 • Gestolen om: na 17 juli om 19.00h (en voor 3.00h op 18 juli)
 • Stond geparkeerd: Venuslaan, Eindhoven (naast flat bij de Sterrenviaduct)

Niet alleen zijn dit beide Volkswagens, ook de kentekens lijken enigzins op elkaar. 11 is JJ in spiegelbeeld. NK en ZK is visueel ook bijna gelijk aan elkaar (kantel de N). Voor 42 en RH is het te vergezocht, want R=18 en H=8 numerologisch.

De kleuren die genoemd worden bij de ramkraak, zijn de blauwe auto, de zwarte auto en de rood-witte paaltjes. Dat zijn toevallig ook de kleuren van de Vrijmetselarij.

Vluchtauto raadsel 

De vluchtauto zou een donkere Audi stationwagen zijn geweest. Onduidelijk is hoe de politie dit weet (getuige?). Deze wagen zou gesignaleerd zijn aan het Floraplein in Eindhoven, waar deze wegreed naar de snelweg. Dat laatste kan alleen, als men vlakbij de brand van de Audi het nummerbord heeft gezien of iets anders uniek kenmerkend. Hoe anders weet je dat dit de auto is? De afstand van de Koningin Julianalaan 19 naar het Floraplein in Eindhoven is namelijk 5,2 km. En als dit zo is, waarom vertelt de politie niet wat dat nummerbord is? En wat de herkomst van die auto is?

Overigens is het juist geen logische route, die deze Audi dan zou hebben afgelegd. Als de wagen gesignaleerd is bij het Floraplein en dan richting de snelweg rijdt (dat moet de A2 zijn), dan rijden ze weer Zuidwaarts. Waalre ligt juist ten Zuiden van Eindhoven. Om bij het Floraplein te geraken vanaf het gemeentehuis in Waalre, zijn ze de A2 al gepasseerd.

Het is 10x meer logisch, om met een vluchtauto de Lissevenlaan af te rijden naar de N69. Dat is een doorgaande weg (door bosgebied), die je Zuidwaarts kan nemen.

 

De combinatie van de Wielewaal, Venus en het Floraplein, roept bij mij nog een andere associatie op, maar die is te indirect om als “verdacht” aan te merken.

 


car_logo_PNG1640252474006904_1ps. Zowel het logo van Audi als van Volkswagen bevat satanische verwijzingen. Audi heeft vier ringen en een ring is een verwijzing naar satanisme. Volkswagen heeft een VW in een cirkel. V is het Joodse teken voor 6, waardoor VW 666 wordt, the mark of the beast. 

pps. Sinds 10 februari 2000 is dit gebouw een Rijksmonument. De voorgevel ligt aan de Koningin Julianalaan op de hoek van het tracé van de oude spoorlijn van Eindhoven naar Hasselt, die in 1940 werd gesloten. Het raadhuis is in ca. 1990 vergroot met een aangebouwde nieuwbouw. Dit gedeelte behoort echter niet tot het Rijksmonument

ppps. De locatie van de diefstal van de auto in Eindhoven aan de Venuslaan, is dichtbij twee locaties gerelateerd aan de moord op Nicole van den Hurk in 1995. Zij verdween op 6 oktober 1995, als ze op de fiets op weg is naar haar bijbaantje in winkelcentrum Woensel aan de Winston Churchillaan in Eindhoven (750 m. ten Oosten van de Venuslaan). Ongeveer 750 m. ten Zuid-Westen van de Venuslaan is haar fiets gevonden in de Dommel op 6 oktober in de avond (Wasvenpad). 

pppps. Op 18 juli 2012 is het de 200ste dag van het jaar (17 juli is het de 199ste dag, omdat het een schrikkeljaar is). Hierna volgden nog 166 dagen tot het einde van het jaar. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Maatschappij, regio Zuid and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Gemeentehuis Waalre: In de nacht van 17 op 18 juli 2012

 1. waterman10 says:

  4 jaar geleden alweer:
  Compagnie inzet Waalre

 2. Kaskaas says:

  Kom mee naar buiten allemaal
  Dan zoeken wij de wielewaal
  En horen wij die muzikant
  Dan is zomer weer in ‘t land
  Dudeljo klinkt zijn lied (2x)
  Dudeljo en anders niet

  Hij woont in ‘t dichte eikenbos
  Gekleed in gouden vederdos
  Daar jodelt hij op zijn schalmei
  Tovert onze harten blij!
  Dudeljo klinkt zijn lied (2x)
  Dudeljo en anders niet

 3. waterman10 says:

  Pompen of verzuipen?

 4. waterman10 says:

  Wordt je ook niet zo schijt ziek van altijd maar slecht nieuws?
  Tsja,vrij zijn als een vogel wil ik.
  Wie niet? 🙂

 5. waterman10 says:

  Iets van de tegenwoordige tijd.
  Je zal maar getrouwd zijn met Hillary.

  Doet me denken aan dit:

  Totaal gehersenspoeld,die gasten. Moet je die spinning eyes zien. Niet normaal meer.
  Toch maar liever vrij als een vogel zijn dan. 🙂
  Ik ga eens wat koffie zetten hier,hahahahaha

 6. maudoortwijn says:

  Weet iemand wie de schoonmaakster is die er al 30 jaar werkt? Zij is zogezegd als laatste binnen geweest.

 7. Pingback: Nicole van der Hurk: In 1995 verdween zij ergens tussen het huis van oma en een supermarkt in Eindhoven | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.