De Groene hééft het gewoon over de man met de hamer.

Actuele geschiedenis Beverwijk

—————————————

De man met de hamer

Op 23 maart 1997 vond in een weiland in Beverwijk een bloedige veldslag plaats tussen hooligans van Ajax en Feyenoord. Ajacied Carlo Picornie liet daarbij het leven. Waarom is de dader nooit gevonden?

door SARA CANTOLI, BRAM FLORIS EN ROBBERT SCHRIJVER

‘O kom maar eens kijken
Wat er in het weiland ligt
Carlo Picornie, met zijn ogen dicht!
Hij was heel stoer, had veel lef
Hij is vermoord door S.C.F.!
De F-side die de benen nam
DE WINNAAR WAS DE HAMERMAN!!’
(Bron: beschrijving bij een filmpje over ‘Beverwijk’ op YouTube )

http://www.groene.nl/artikel/de-man-met-de-hamer


Dit is hoe de Groene een artikel begon over de Veldslag in Beverwijk in 1997 tussen Ajax en Feijenoord supporters. Het artikel is gedateerd uit 2011. Lees hier de rest van het artikel.

hqdefault

 • De datum van de veldslag was 23 maart 1997 (233) ergens rond 13.00h bij de Zwarte Markt. Carlo Picornie lag na dat gevecht half dood in het weiland bij de Zwarte Markt.
 • “Er werd gezegd dat het een roodharige jongen was, maar er waren iets van zeven roodharige Feyenoord-supporters.” Dat is een vreemde getuigenis, want die jongens kennen mekaar. Als je de dader ziet, kan je die identificeren,
 • Langs de A9, net ná de Wijkertunnel, maar vóór kruispunt A9 met A22.
 • Er stond een rode auto, witte auto en zwarte auto. De rode stond in de fik.
 • Picornie is vervolgens naar het Rode Kruis Ziekenhuis gebracht (Vondellaan 13).
 • NB: De winnaar was de hamerman!!

 

En dan nog en citaat uit hetzelfde artikel

 • ….”Neem het verhaal van Freddy L. Hij had zich onderscheiden in een veldslag met hooligans van Volendam, en had de bijnaam ‘de hamerman’ gekregen. Om dat te vieren had hij een zilverkleurige klauwhamer aangeschaft en zijn naam erin gegraveerd. L. was bij de veldslag aanwezig, maar bij alle spullen die in beslag waren genomen, zat geen hamer. ‘Er is toen een interne e-mail rondgegaan bij de politie met de vraag of iemand een hamer heeft gezien’, vertelt Van Koppen. ‘En je zult het niet geloven, maar die hamer is uiteindelijk teruggevonden in de gereedschapskist van een ME-busje, met het bloed van Carlo Picornie er nog aan.’
  Er is geen twijfel over mogelijk dat diezelfde hamer gebruikt is bij de moord op Picornie, maar door het gestuntel van de politie kon dat niet aan L. worden toegewezen. ‘In de rechtszaak zei hij simpelweg dat hij zijn hamer tijdens de veldslag was kwijtgeraakt.’ “…..

Sorry, maar hoe kan een hamer bij de ME in de gereedschapskist komen? Wie hebben daar toegang toe? Een hamer is een opvallend voorwerp bij zo’n gevecht. Iemand heeft dat ding opgepakt en meegenomen. Dat moet je achteraf weten. Bovendien zat er bloed op. Dit is een boodschap en niet veel mensen kunnen die afgeleverd hebben.

 

Het moet op te lossen zijn. Ik ben bang dat ze het zelfs niet intern kunnen oplossen (binnen de hooligans clubs). Dat is een teken van zware infiltratie met allerlei agenten. Als de infiltratie stevig genoeg is, dan kan je als baas met goede intenties, door de leugenbomen het bos amper zien.

Ik heb hier in het verleden diverse artikelen aan gewijd. Volgens mij is het niet nuttig om het gehele verloop van de veldslag tegen de Metselaars meetlat te houden. Ik zou zowel Ajax als Feijenoord aanraden eens uit te zoeken wie Carlo Picornie meegenomen heeft die dag en wie ervoor gezorgd heeft dat het gevecht hier plaatsvond.

ps. Freddy L. is niet Fred Joos. Fred Joos is Ajax-man en lag op de grond niet ver van Carlo Picornie, als deze laatste nog wat klappen krijgt te verduren.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Maatschappij and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to De Groene hééft het gewoon over de man met de hamer.

 1. Pingback: Moord door klappen op het hoofd met hamer? | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 2. maudoortwijn says:

  De Ajax Stichting F-side is opgericht in 1984.

 3. NN says:

  Wat er in mijn schoentje ligt?
  (schoenen uit op de stoep bij iedere hoax aanslag)
  Stoere mannen denken ze, Niet dus, Geen mannen. Geen mensen namelijk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.