De spar en de heide, winter- en zomerfeest. Drie verwante moordzaken.

De kerstboom staat symbool voor de wedergeboorte. De symboliek van de kerstboom komt van oud-Romeinse feest Saturnalia. Tijdens Saturnalia werd de dood van het voorbije jaar gevierd en de geboorte van het nieuwe jaar. Het gaat met name om de wedergeboorte van het licht. De Saturnalia werd gevierd op 17 december, vlak voor de zonnewende op 21 december. Ter decoratie werden altijd groene planten gebruikt (in Noord- en West-Europa is dat de spar geworden). De naam Saturnalia verwijst naar Koning Saturnus, die samen met Janus Italië “Gouden Tijden” had bezorgd. De maand januari is vernoemd naar Janus.

 

Ik moet daar telkens aan denken, als ik een spar voorbij zie komen in een cold case. Er zijn allerlei overeenkomsten in de modus operandi van 4 kindermoorden (Manon Seijkens laat ik hier even onbesproken, omdat de vindplaats afwijkt). In 3 van deze 4 zaken is er een verwijzing naar heide en een sparrenboom.

 • Jesse Dingemans (vermoord op 1/12/2005, ja 112)
 • Sybine Jansons (vermist op 19/1/1999 – 22/2/1999, ja 911 en 222)
 • Nicky Verstappen (10/8/1998, Brunssummerheide op de 222e dag van het jaar)

Jesse Dingemans is herinnerd door een kerstboom te versieren. Sybine Jansons is gevonden met naalden van een sparrenboom op haar. Nicky Verstappen is op de Brunssummerheide teruggevonden bij een strookje sparrenbomen.

Het lichaam van Jesse Dingemans is gevonden in de Hoogerheide. Sybine Jansons werd op 24 februari terug gevonden in kanaal de Grote Heicop bij Breukelen. Nicky Verstappen (uit Heibloem, Limburg) verdween van kampeerterrein de Heikop, op de Brunssummerheide.

De vindplaats van Nicky Verstappen op de foto links. Zijn graf rechts. 

Maar er zijn meer overeenkomsten tussen deze onopgeloste moordzaken (link en link).

ps. Het woord “heidens” komt ook van “van de heide”.

pps. De kerstboom is van oorsprong een heidense traditie voor de decembermaand, om de oogst van het afgelopen jaar te vieren, maar vooral de wederkomst van het licht (zonnewende, de langste nacht 21 december).

ppps. De verf voor de kleur purper is uitgevonden door het volk de Phoeniciërs, die geleefd hebben daar waar nu Libanon ligt. De kleurstof purper werd bereid uit de purperslak. Dat was duur en de kleur genoot aanzien. Om die reden wordt de kleur purper nu gebruikt voor de sjerp van kardinalen in de Katholieke kerk. Het woord purper komt van de Phoeniciërs. Het woord phoenix komt overigens ook van de Phoeniciërs. Vreemd genoeg is ook het woord ‘bijbel’ van hen afkomstig. Biblos was een stad in die regio. Het woord ‘bijbel’ betekent oorspronkelijk ‘boek zoals in Biblos gemaakt’. De Phoeniciërs waren een zeewaardig volk. En ze hadden de fijne gewoonte om (hun) kinderen te offeren.

pppps. Ook het meisje van Teteringen is gevonden bij een zandverstuiving op de Teteringse heide (heide en naaldbomen). Zij was ongeveer 15-17 jaar oud. Haar doodsoorzaak is niet geheel duidelijk: verhongeren/uitputting. Zij werd gevonden op 25 december 1990 (Eerste Kerstdag). De 25e december is tevens sinds de vierde eeuw de datum waarop het feest van Sol Invictus wordt gevierd, de “Onoverwinnelijke Zon”. Het christendom heeft die datum vermoedelijk overgenomen omdat Christus met de zon werd geassocieerd. Het is vlak na de winterse zonnewende (21/22 december).

ppppps. In 1940 werden er reeds kindermoorden gepleegd met heide als vindplaats en locatie van zogezegd “laatst gezien”. Nuenen 1940 (Eindhovens Dagblad), op 11 augustus, een zondag (224e dag). Het is dus de dag ná 10 augustus (in 1940 de 223e dag van het jaar). Er is geen school. De ouders van Jan (12) en Johanna (7) van Hout zeggen dat beide kinderen die dag zijn gaan buiten spelen omstreeks 15.00h. Ze wonen in de Dwarsstraat in Geldrop en vertrekken samen op één fiets naar het Eindhovensch Kanaal. Op de Heikrekelbrug, tussen Nuenen en Geldrop, verkoopt ijsventer Briggen die middag volgens hem een ijsje aan de twee kinderen. Daarna zijn ze niet meer gezien. Er is lang gespeculeerd over fruitteler Berends als verdachte, omdat deze in het verleden spelende kinderen in zijn boomgaard hard aanpakte. Als de kinderen die avond niet thuis komen, wordt er alarm geslagen. In de dagen die volgen wordt met man en macht de wijde omgeving afgezocht. Het kanaal wordt afgedregd. Op 23 augustus 1940 worden de lichamen aangetroffen, verstopt onder wat hei en takkenbossen, op de grens van Geldrop en Mierlo. Broer en zus zijn met geweld omgebracht. Eerst Johanna en daarna Jan, zo stelt dokter Hulst uit Leiden tijdens de sectie vast. Fruitteler Berends vertrekt na de verdachtmakingen naar Canada. De familie Van Hout emigreert niet veel later naar Australië. Dit is de brug waar ze het laatste zouden zijn gezien volgens de ijsboer: link. Bij het Heikrekelpad. Ze zijn ook gevonden onder heide en takken, in de bossen tussen Mierlo en Geldrop. Het was veldwachter Van de Vijver uit Heesch die de lichamen vond, samen met zijn politiehond. Ze werden gevonden vlakbij de Heikrekelsche brug (slechts enkele honderden meters er vandaan), net 50 meter over de gemeentegrens, dus in Nuenen, onder Mierlo.   

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to De spar en de heide, winter- en zomerfeest. Drie verwante moordzaken.

 1. TeundeBeun says:

  Jullie hadden zeker ook een spar supermarkt in het dorp Heino? Lijkt me wel he.
  En dat huis van de baron aan de Stationsweg, dat heet De Hemel, dus daar wilde ze jullie dan al eerder hebben? 🙂

  Ik geloof je, als het om het grote verhaal gaat. Oosterlaar verhaal klopt iig. Koningshuis zijn ploerten dus daar is van alles mis. Ik weet niet of alles wat je zegt klopt, We zien wel.

 2. Jimmy is Back says:

  Dit is te toevallig. 112 911 222.
  Kerstbomen. Kinderen die verdwijnen op plaatsen waar ze veilig moeten zijn.
  Bekijk de artikelen erachter ook. Grote Heikop 2x? Aa rivier 2x? 222 3x. Pfff.
  Waarom lees ik dat nergens anders?

 3. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 4. Asis says:

  De doden hebben de politieke posten. Zij benoemen veel doden als medewerkers. Dat kan je verhullen door alleen doden toe te staan in de journalistiek. Het zijn dode mensen waar we naar kijken op televisie. Die stal moet schoongeveegd worden, met veel bleekwater en troep wat de parasieten doodt. Weg met de Europese club in Brussel. Schoonmaken van de teringstal. Dan gewoon weer verder. Ja, de gevangenissen zullen de komende 20 jaar bomvol zitten. Dat is prima, want die maken we gewoon weer sober. Opsluiten in gesloten cellen. Geen gedoe met groepsactiviteiten of wat ook. Opsluiten is opslsuiten Water en brood. 1x per week een normale maaltijd. Het kos tosn niet zoveel want nu kosten ze meer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.