Als ik de archieven van Heino induik, zie ik Van Vollenhoven in 1984 al rondlopen

Op 4 oktober 1984 is de rondweg om Heino geopend en wel door Mr. Pieter van Vollenhoven samen met burgemeester Johan Berger [burgemeester ten Buge volgens historisch-centrum-overijssel, maar zij maken m.i. een fout]. Ik heb de opening niet zelf gezien, want was aan het werk in de zaak van mijn ouders (het was een feestdag in het dorp). Ik ben nog wel even naar het plein voor het gemeentehuis gelopen, waar er een klein feestje was op de middag. Van de opening van de Rondweg is een video gemaakt.

 

Mr. Pieter van Vollenhoven deed de opening in Heino in 1984. Het is dan een jaar vóór ze begonnen met het volgen van meisjes op mijn VWO in Raalte (Florens Radewijns College, nu Carmel College) over de periode 1985-1991. Het zal allemaal wel weer toeval zijn?

Het is geen eenmalige toevalligheid:

 • De prinsjes zaten in Groningen vlakbij mijn broers en nu in Amsterdam (link).
 • De Koninklijke familie zat 6 december 2000 in Bangkok, voor mijn hotel!
 • Han Oortwijn woont sinds 1991 telkens vlakbij leden Koninklijke familie (link).
 • Vlak voor en na mijn bezoek aan Nepal in 1998, ontmoet Willem-Alexander de kroonprins van Nepal. En ook prins Charles is in diezelfde periode in Nepal geweest.
 • Al voor ik hen in Bangkok tegenkom in 2000, worden kennissen van het Koningshuis in mijn buurt gezet (link). Hoeveel mensen kent u die het Koningshuis kennen?
 • In mijn tijd bij Boer & Croon waren prins Maurits en Co. klant en dus uitgenodigd op de Nieuwjaarsborrel (link). Joris Demmink heb ik zelf gezien bij Boer & Croon.
 • Mijn mentor en baas bij Boer & Croon heeft Willem-Alexander ook ontmoet (link).

ps. Het omzetverlies door de Rondweg voor de middenstand, werd voor veel bedrijven gecompenseerd, door de organisatie van de Pompdagen feestweek in augustus ieder jaar. Deze Pompdagen worden georganiseerd sinds 1986 als Heino 750 jaar bestaat. 

pps. Om de één of andere reden had het Historisch Centrum Overijssel de naam van de burgemeester verkeerd gespeld. Johan L.H.M. Berger (CDA) was burgemeester van Heino van 1974-1986. Wij kenden het gezin van de burgemeester destijds, omdat zijn beide dochters op dezelfde lagere school, de Mariaschool, zaten. De ene dochter zat bij broer Han in de klas en de andere bij broer Bart. Ik had niet de indruk dat wij een slechte relatie hadden met de burgemeester of zijn gezin, in tegendeel (zij begroeten ons altijd). Zij woonden overigens in Heino in de burgemeesterswoning op de hoek van de Stationsweg. Hierna werd A.W.P. (Ton) van den Berg (CDA) burgemeester van Heino (van 1986-2000). De burgemeesters zijn uiteraard op de hoogte van gang stalking programma’s die lopen (Van de Berg) of die opgezet worden (Berger). Berger werd in 1986 burgemeester van Waalre. Eind 1994 kwam hij landelijk in het nieuws, omdat er met schothagel op zijn woning geschoten was. In datzelfde jaar kwam Waalre in het nieuws, omdat er brandstichting was geweest in het gemeentehuis. Kennelijk was iemand ontevreden. In 1999 ging Berger met vervroegd pensioen. In 2012 kwam Waalre nogmaals in het nieuws, omdat het gemeentehuis was afgebrand, doordat moedwillig twee (gestolen) brandende auto’s naar binnen zijn gereden. Welke dag dat gebeurde is minder makkelijk te vinden: in de nacht van 17 op 18 juli. Dat was echter lang na het vertrek van burgemeester Berger en het zal hier volledig los van staan. Alleen de keuze van de datum (17 juli u welbekend) suggereert dat we de daders wéér in dezelfde hoek moeten zoeken. 

ppps. Van 1971-1998 was Willem Zuidwijk burgemeester van Raalte. Ikzelf heb deze man nooit gezien en had -tot vandaag- nog nooit ergens zijn naam gehoord of gelezen. Vanwege research naar mijn zaak, zocht ik hem op via google. Dit is wat wikipedia zegt over de burgemeester van Raalte. “Willem Zuidwijk (ca. 1933) is een Nederlands politicus van de KVP en later het CDA. Na de mulo ging hij werken bij de gemeente Den Haag en na het vervullen van zijn militaire dienst kwam hij daar terug. Rond 1962 trad hij in dienst bij de provincie Zuid-Holland en later maakte hij de overstap naar de provincie Utrecht waar hij het bracht tot chef van het kabinet van de commissaris van de koningin. In mei 1971 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Raalte wat Zuidwijk tot zijn pensionering eind 1998 zou blijven.”  De man werkte dus naast de commissaris van de Koningin in Utrecht. Daarna benoemde Juliana hem tot burgemeester van Raalte. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Free Maud, Heino, Koningshuis, Maatschappij, Maud Oortwijn and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Als ik de archieven van Heino induik, zie ik Van Vollenhoven in 1984 al rondlopen

 1. Jimmy is Back says:

  NOS zei dit over Waalre in 2012………

  ‘Bronnen’ hebben tegen de NOS gezegd dat het Openbaar Ministerie weet wie er vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor de aanslag op het gemeentehuis van Waalre. De verdachten zouden woonwagenbewoners uit Noord-Brabant zijn. Volgens de NOS krijgt het OM het het bewijs niet rond om de daders en opdrachtgever te kunnen vervolgen.

  De bronnen hebben de NOS verteld dat de politie na de aanslag in juli de beelden heeft opgevraagd van beveiligingscamera’s van alle tankstations rond Waalre. Daarop is te zien hoe twee mannen jerrycans in de achterbak van een auto vullen. Op de bewakingsbeelden zijn de daders wel te zien, maar ze zijn door hun vermomming onherkenbaar.

  Hun auto is bekend want in gebruik bij bewoners van een woonwagencentrum in de buurt van Den Bosch. Meerdere bewoners van het kamp zouen de wagen gebruiken voor klusjes. Deze wagen is na de aanslag gebruikt als vluchtauto.

  Nadat de jerrycans waren volgetankt, werd de aanslag gepleegd in de vroege ochtend door met twee gestolen auto’s het gemeentehuis binnen te rijden. De actie was zorgvuldig gepland, aldus de NOS. De auto’s ramden het gebouw bij de voor- en zij-ingang, vanwaaruit ze het gebouw goed konden binnenrijden.

  Toen de daders vervolgens brand stichtten, maakten ze gebruik van benzine en diesel.

  Een speciaal politieteam probeerde later afluisterapparatuur te plaatsen op het woonwagencentrum waar de twee mannen op de beelden van het tankstation wonen. Dat mislukte doordat het politieteam werd gezien. De twee mannen vluchtten voor een korte periode naar het buitenland, in de wetenschap dat ze in de gaten werden gehouden.

  Het OM ziet volgens de bronnen een direct verband met een ruzie tussen de woonwagenbewoners en de gemeente Waalre. Het OM vermoedt dat de opdrachtgever van de aanslag een kampbewoner is die wordt gezocht in verband met een drugsonderzoek. Onlangs werden in Waalre grondstoffen voor xtc en amfetamine in beslag genomen.

 2. Jimmy is Back says:

  Parool: “De twee auto’s die zijn gebruikt bij het in brand steken van het gemeentehuis van Waalre zijn gestolen: een VW Golf in Eindhoven en een VW Bora in Geldrop. Dat is gebeurd enkele uren voor de aanslag. Ook zijn er camerabeelden die tijdens het rammen van het gebouw zijn gemaakt.”

  • maudoortwijn says:

   De betekenis van het woord golf is bekend. De VW Golf verving de Kever en is een massa-product op de automarkt. Sinds 1974. Wat weinig mensen weten is dat de auto eerst Scirocco zou worden genoemd. Maar VW veranderde van mening en koos Golf. Sirocco betekent: a mediterrane wind afkomstig uit de Sahara.

   De betekenis van het woord Bora is minder bekend. Het betekent een snijdende wind uit Noordoosten. De wind ontstaat boven de Balkan hoogvlakte. De naam van de wind verwijst naar Boreas, de Griekse god van de noordenwind.

  • maudoortwijn says:

   En de NAVO gebruikt het woord Golf om de letter G aan te duiden, als een woord gespeeld moet worden.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Spelalfabet

  • Jimmy is Back says:

   De VW Bora kwam ook vanuit Noord-Oosten het gemeentehuis in Waalre binnenrijden. Niet alleen was deze gestolen in Geldrop (NoordOosten) de ingang van het gemeentehuis was ook aan de NoordOost zijde van het gebouw. Ik denk dat kampers niet op die manier met de symboliek bezig zijn, wat denk jij?

   Weet iemand ook waar die auto’s gestolen waren? Ik zie dat op al die foto’s de nummerborden onherkenbaar zijn. Dat roept bij mij al vragen op. Kennelijk wist de journalistiek dat de herkomst van die auto’s vaag moest blijven? Zonder nummerbord zijn het slechts merken en namen….

  • waterman10 says:

   Heb zelf nog een scirocco uit 1978 gehad. Mooie sportieve auto voor in die tijd.
   Maar wat je nou zegt Maud,( VW veranderde van mening en koos Golf) slaat de plank wel mis,sorry. In mijn hele leven heb ik de ontwikkeling van zowel de golf als de scirocco gevolgd. Het enige wat beiden deelden was dezelfde bodemplaat. Of dat anno 2016 nog zo is weet ik 1……2……3 niet.
   Hier heb je in ieder geval de nieuwe scirocco:
   http://www.autobild.de/marken-modelle/vw/scirocco/

  • waterman10 says:

   @Jimmy
   Die kampbewoners spelen wel graag met vuur.
   Kampvolkers zijn te lui om te werken en daarom zoeken ze snel en makkelijk geld.
   De drugswereld is namelijk een wereld waar het snelle geld zit.
   Dat de gemeente en politie de kampbewoners goed in gaten houden bevalt het kampvolk natuurlijk niet. Zo kunnen ze namelijk niet ongestoord hun drugszaakjes regelen.
   Dus dan maar 2 auto’s stelen en die brandend op het gemeentehuis afsturen?
   Nu hebben die kampbewoners zichzelf nog meer ellende op de hals genomen.

  • maudoortwijn says:

   De kampers hebben hier niet mee gewonnen. Kampers willen vooral met rust gelaten worden, zodat ze lekker hun gang kunnen gaan. Een gemeentehuis affikken is niet zo hun stijl, voor zover ik dat kan inschatten.

 3. waterman10 says:

  Zodat ze lekker hun gang kunnen gaan? Hun gang met wat? Maar Maud toch.
  En vervolgens wordt de jeugd bloot gesteld aan pilletjes?
  Niks ervan!
  http://www.ed.nl/regio/henri-de-wijkerslooth-harde-aanpak-woonwagenkampen-1.3306876

  • maudoortwijn says:

   Ik zeg niet dat het een goed idee is, ik zeg wel dat een woonwagenkamp geen belang heeft bij een brandend gemeentehuis waar hun naam aanhangt.

 4. waterman10 says:

  En vervolgens stopt hij ermee?
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/19/burgemeester-waalre-stop-met-beschuldigingen-na-brand-a1443115

  Heeft hij soms ook nog een doodsbedreiging gekregen van hun?
  Eerst pleit hij voor harde aanpak van kamp praktijken en vervolgens heult hij met kampbewoners mee door die brand maar vooral niet te zoeken in die kampbewoners hoek.
  Met andere woorden: je houd je muil dicht anders weten wij je wel te vinden.
  Chantage…………….met als gevolg…………stoppen als burgermeester.
  Op z’n puur Hollands gezegd: Hij heeft z’n keutel ingetrokken.
  Kampbewoners die in het drugs circuit zitten verkassen zich heel gemakkelijk en zijn vaak goed “bevriend” met andere kamp drugsbazen in het land. Zelfs tot in het buitenland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.