Paus Franciscus geeft Maria Magdalena eigen feestdag

Maria Magdalena. Er is wel eens geopperd dat zij de vrouw van Jezus is geweest. Er is wel eens geopperd, dat zij de meest bevlogen apostel van Jezus is geweest. Zij was de enige die weende bij de kruisiging. De Katholieke Kerk heeft haar rol eeuwenlang weggecijferd.

 

 

De gedachtenis van Maria Magdalena op 22 juli is nu een feestdag geworden. Hiermee geeft Paus Franciscus aan Maria Magdalena een vergelijkbare status als de 12 apostelen.

Een dergelijk signaal is een stap voor emancipatie van de vrouw in de Katholieke Kerk.Dat werd nogal tijd, als ik eerlijk ben.


 

ps. De dag 22 juli is tevens verbonden met de aanslagen van Anders Breivik (2011, 76 doden) in Noorwegen en de aanslag op winkelcentrum Olympia in Munchen (Duitsland) in 2016. In 1946was er een bomaanslag op het Koning David-hotel in Jeruzalem (91 doden).

pps. In 1209 vond er een pauselijke kruistocht plaats tegen de Katharen in Béziers (Frankrijk), waarbij nagenoeg de gehele stad is vermoord (20.000 doden, vooral Katharen maar ook Katholieken). Aanleiding was de moord op Pierre de Castelnau, die namens de paus tegen de Katharen predikte in Béziers. Katharen waren in zekere zin Christenen, maar met een eigen interpretatie. Zij gingen ervan uit, dat Satan over de aarde heerste en dat enkel de bezieling van de Heilige Geest tot verlossing zou kunnen leiden. Voor de Rooms-Katholieken was dat ketterij.

  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Rome and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.