Heineken zat bovenop de onderdelen van het royale stalking programma

Heineken, overal waar ze bierkelders bouwen. 

De naam Heineken komt vaker terug in vage verhalen. Dat komt niet alleen door de voorkeur voor het biertje. Er is wellicht meer aan de hand.

  • 71d2acf8-0b63-48ea-a8a3-f2dec1a6c176Op 9 november 1983 (911) werden zogezegd Freddy Heineken, directeur van de bierbrouwerij, en chauffeur Ab Doderer ontvoerd. Op 28 november is Fl.35 miljoen losgeld betaald, door deze in plastic tonnen in te graven (?). Een anonieme tip, waarbij de namen van 3 van de 4 daders werden genoemd, leidde naar de loods waar de twee op 30 november 1983 door de politie zijn bevrijd. Daders waren Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard.
  • Gedurende mijn gehele VWO-tijd (1985-1991) kwam een vertegenwoordiger van Heineken minstens eenmaal per jaar langs bij de zaak van mijn ouders, om mijn vader over te halen een biertank onder de tent te plaatsen. Daar was mijn vader op tegen, omdat hij onafhankelijk wilde zijn. Hij tapte geeneens Heineken. Ik hoor klant Wim Lozeman nog aan mijn vader vragen, waarom hij toch niet op Heineken overging. Hoewel hem financieel van alles werd geboden, hield hij voet bij stuk onder het motto “baas blijven in eigen toko”. [Ondertussen gooide mijn moeder het leven van haar kinderen te grabbel ergens in 1989, in ruil voor wat aandacht en vermaak voor haarzelf. Raar hé, dat ik dat niet zag aankomen.]
  • In de periode 1989-1991 ging ik uit op zaterdagavond in zalencentrum Oosterlaar. Zij hadden niet alleen een Heineken biertank onder de discotheek, maar ook een bar in de kelder genaamd de “Witte Bar”. Deze bar was opgedeeld in twee zalen, waarbij er vanuit de centrale zaal geen zicht was op de tweede zaal. De centrale zaal had spiegelwanden rondom. Achter die spiegelwanden was een tweede zaal gebouwd, bedoeld om (de vloer was er iets hoger) de bezoekers in de centrale zaal te bespieden. Een dergelijke constructie is niet grootschalig te implementeren, zonder dekking van hogerop (politie, brandweer, keuringsdienst van waren, Heineken).
  • In de tijd dat ik in Groningen studeerde, was er sprake van een moordgolf op tippelaarsters en een verkrachtingsgolf onder studentes. De verkrachtingen vonden zelfs plaats op drukke straten in het Centrum (na 24.00h.) en ook vanuit clubs aan de Grote Markt. Hoe hebben ze dat gedaan? Ik vermoed in ieder geval een betrokkenheid vanuit het gemeentehuis, om studentes te bespieden. Sjoerd Kooistra had vele café in de Groningse binnenstad in zijn bezit. Er stonden portiers bij diverse café’s en die werkten ook samen. Het is voor mij ondenkbaar dat Sjoerd Kooistra van niets wist. Overigens had Sjoerd Kooistra overal biertanks van Heineken geplaatst. Dat was ik in 2010 nog niet vergeten. Kooistra werd zogezegd 28 juni 2010 dood aangetroffen in zijn woning. Zijn vriend en advocaat Oscar Hammerstein verklaarde direct dat het zou gaan om zelfmoord. Kooistra was kennelijk in conflict met bierbrouwer Heineken en Kooistra zou diep in de schulden hebben gezeten bij Heineken.
  • En dan is er ook nog een link met de zaak Rob Scholte. [Nee, ik heb het niet over de Porsche 911 in dat busje in de Laurierstraat (Ferdinand Porsche richtte het bedrijf op; dus creatief vertaald “Freddie 911 in een busje”).]  Pal tegenover de woning van Rob Scholte, had ene Jaap Witzenhausen -getrouwd met Astrid Holleeder (zus van)- een galerie. De aanslag vond dus voor hun deur plaats. Het toeval wil dat Micky en Rob ook (toevallig) Paul Blanka een jaar ervoor tegenkomen op hun trouwdag -hij was niet uitgenodigd- rijdend op de Stadhouderskade, net vóór de Heinekenbrouwerij. Overigens was Freddy Heineken het stel nog komen feliciteren op hun trouwdag op 31 mei 1994. Dan mag je je afvragen waarom mensen de gevatte opmerking maken, dat de BMW van Scholte (van de autobom) de ontvoeringswagen van Heineken is geweest (denk daar maar over na).

Stel, hypothetisch, de ontvoering van Heineken is een hoax geweest. Dat levert Heineken niet alleen gratis publiciteit op. Door in een vroeg stadium zelf iets te doen wat een hoax is, wordt hij een betrouwbare partner voor het aanleveren van locaties voor dubieuze activiteiten van het terreurprogramma van de NWO. Voor alle activiteiten geldt, degene die de locatie beheerst heeft de beste middelen, om bewijs te verzamelen tegenover de andere betrokkenen. De partij die de locatie beheerst, daar móét al een dossier tegen liggen. Uiteraard is dit een hypothetisch theoretisch scenario.  

Ook advocaat Hammerstein kom ik in diezelfde dossiers tegen, toevallig. Hammerstein was zogezegd goede vriend van Sjoerd Kooistra. Hammerstein hield een advocatenkantoor samen met Frits Salomonson (hofadvocaat) sinds 1989 (het jaar dat de Vollenhoven prinsjes richting Groningen verhuizen). Hammerstein’s auto zou mogelijk het “werkelijke” target zijn geweest van de bomaanslag in de auto van Rob Scholte. En dan was Hammerstein ook nog vrienden met Pim Fortuyn. Toeval allemaal.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, Groningen, Heino, Maatschappij, Rob Scholte and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Heineken zat bovenop de onderdelen van het royale stalking programma

  1. Pingback: Het Hilton in Amsterdam: John, Klaas en Herman | De Bovenkamer – Het kan ook anders

  2. Pingback: Maud: Geld geen motief en dat wisten ze, alleen een gekke moeder… | De Bovenkamer – Het kan ook anders

  3. Pingback: Maud Oortwijn – Heineken zat boven op de onderdelen van het royale stalking programma | Rob Scholte Museum

  4. Pingback: Maud Oortwijn – Het Hilton in Amsterdam: Lennon, Bruinsma, Brood en vele andere cases (kliekjes) | Rob Scholte Museum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.