Dwars erop, bij de Stationsweg in Heino

Ik realiseerde me recent, dat er vele cases zijn waar de term dwars in voorkomt. Kennelijk hebben ze daar wat mee, bij de occulten (van Steve Stevaart tot de vele dwarsstraten). 

logo_chryslerDat doet me ergens aan denken. In het jaar 1990, ergens in de zomer, kregen de broers Han en Bart Oortwijn een auto-ongeluk. Zij reden samen naar het station in Heino, over de Stationsweg. Bart reed. Bart moest met de trein naar Groningen en Han zou dan met de auto weer terug rijden. We hadden recent een nieuwe Chrysler Voyager gekocht.

fotoDe stationsweg is een voorrangsweg. Er komt regelmatig verkeer langs. Het is iets buiten het dorp richting het station: hier. Ze reden precies 50 km/uur, wat iedereen daar doet, want de maximumsnelheid. Bij de Bendijksweg zijn ze frontaal (dwars erop) aangereden door verkeer, wat van rechts uit de Bendijksweg kwam. Het was een jongen die wij kenden als klant en die werkte bij Willemsen, de elektriciteitszaak naast ons (zelfde leeftijd als mijn broers, boerenzoon, donker haar, krullen, leende altijd een bungalowtent uit voor de Sneekweek, Frans? Bessels?). Hij had én te hard gereden én niet gekeken én niet eens geremd (ook niet de laatste meters). Frontaal erop. Niet eens een poging tot ontwijken, in tegendeel volgens mijn oudste broer. Geen drank in het spel. Wie rijdt er dwars over de Stationsweg in Heino (doorgaande weg) zonder te kijken of er verkeer aankomt? Het leek alsof ie ze juist wilde raken, want ze waren eigenlijk al zo goed als voorbij het kruispunt.

Ik was met mijn ouders op dat moment aan het werk. Zij kregen een telefoontje en besloten naar de Stationsweg te gaan, om te zien wat ze konden doen. Of ik even alleen alles in de zaak wilde overnemen, wat mij een prima idee leek. Mijn zusje kwam me helpen. Nadat mijn ouders weg waren, kwam er een blonde jongen uit het dorp binnenlopen van 12 jaar oud ofzo. Hij had het ongeluk gezien en was in paniek. Er zat volgens hem maar één van mijn broers in de auto en die bewoog niet meer en zat helemaal onder het bloed. Alles zat onder het bloed! Hij wist niet of ie dood was, dus was hij snel naar ons gefietst. Omdat mijn ouders er al heen waren, kon ik niets doen. Ik bedankte de jongen op de fiets en heb maar gewoon het werk afgemaakt en de klanten die er waren netjes geholpen. Achteraf vermoed ik, dat ze gekeken hebben, hoe ik met dit soort situaties omga. Aan tafel 4 zat een mij onbekende man die het schouwspel in de gaten hield. De rest waren vaste klanten. Mijn vader en broers wisten zeker van niets.

Uiteindelijk viel het mee. Een hoofdwond/hersenschudding en een duim uit de kom, niet veel meer. Auto totall loss. De verzekering betaalde (een deel van) de kosten. De veroorzaker van het ongeluk bood zijn excuses aan en kocht een kratje bier (Heineken) voor mijn broers. Dat was het dan.

Nog steeds kan ik me de reactie van mijn moeder herinneren. Zij laat normaal gesproken geen gelegenheid onbenut om te klagen en aandacht te vragen voor de tegenslagen van haarzelf of haar kinderen (aandacht is wat ze wil!). Dit voorval was een buitenkansje, zou je denken. Ik weet nog, hoe ze alleen maar gepraat heeft, over hoe zielig het was voor die jongen die het veroorzaakt had. Die voelde zich namelijk zó schuldig. Om die reden moesten we er vooral maar niet meer over beginnen, want die arme jongen. En het was toch goed afgelopen? Nou dan!   Mijn broers kwamen zelf amper aan het woord. Sindsdien kwam Frans (??) niet meer bij ons in de zaak … Nu, jaren later, vraag ik me iets af.


 

Stel dat. Kán dit überhaupt zijn opgezet? Zowel aan de Bendijksweg, als aan de Brinkweg, als aan de Stationsweg staan bomen. Als je over de Bendijksweg rijdt (waar hij zogezegd vandaan kwam), heb je geen zicht op het verkeer dat eraan komt op de Stationsweg. De timing kan alleen, door een gecontroleerde snelheid én door exact te weten wanneer de broers er aan komen. De snelheid van het verkeer op de Stationsweg is voorspelbaar: 50 km/uur. Iedereen rijdt er de maximumsnelheid, omdat het een rechte weg is, maar de politie er wel vaak controleerde. Een Voyager is 4,75m lang. Het kruispunt is +- 10 meter lang. Omdat een wagen bij 50 km/uur (14 m/sec) 1 seconde doet over 15 meter (10 + 4,75), heeft een auto vanuit de Bendijksweg (of stiekem vanuit de Brinkweg?) ongeveer 1 seconde om een wagen te raken (bijna 1 seconde lang raak je de auto, als je op dat moment op het kruispunt aankomt). En als dat qua timing misgaat, dan kan je het weekend erop (iedere zondagavond) nog een poging doen. In theorie kan het. Maar ik heb geen concreet bewijs om dit scenario te ondersteunen. Mocht het zo zijn, dan is de Brinkweg m.i. de makkelijkste optie. In dat geval zou je vanaf de Brinkweg ter hoogte van #110 (165m), de Voyager zien direct na Stationsweg 18. Ongeveer 16 seconde later zijn ze geraakt (250m verderop). In 16 seconde kan je eerst optrekken vanaf stilstand (10 seconde) en dan 6 seconde lang 60 km/uur rijden (het is 165m). In theorie kan het. Als een derde nog even toekijkt (bijv. Stationsweg 24) kan er weinig misgaan met ander verkeer op de Bendijksweg. Ik weet niet of dit ook echt gebeurd is. Het is slechts een scenario.  


 

ps. Het kruispunt Bendijksweg met de Stationsweg is letterlijk op een steenworp afstand van het huis van de familie Nellensteijn destijds, aan de Stationsweg 28. Voor mijn broers zal het ondenkbaar zijn, dat de familie Nellensteijn hier iets mee te maken heeft gehad. It doesnot make sense, dus zal wel niet. Overigens zijn er vele families met een wat vreemd verhaal rondom de Stationsbuurt in Heino, zoals familie Nellensteijn (Stationsweg), Wim Lozeman (Wechterholt), Durdana Putker (Rozendaelseweg). Het is een buurt aan de rand van het dorp, vlakbij het Nijenhuis en het Rozendael. Zowel de baron #14 als de familie Nellensteijn #28 hebben overigens ooit bij mijn vader een balletje opgegooid, of hij niet hun huis wilde kopen aan de Stationsweg. Kennelijk zagen ze ons daar wel tussen wonen. Dat was beide ergens rond 1985/1986. In die tijd was men kennelijk helemaal niet van plan het gezin Oortwijn het riool in te gooien. Vergis ik me dus met dit ongeluk aan de Stationsweg in 1990? 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Heino, Spoor and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Dwars erop, bij de Stationsweg in Heino

 1. Gilaforte says:

  Begrijp wel wat je bedoeld maar hou wel rekening met vervelende tunnelvissie. Het is de hype in NL en het trekt ook aandacht. Het typische werk van een opsporingsambtenaar. De ideale job voor jo dan !. Maar ik persoonlijk heb hier wel een hekel aan. Het onderzoek kost immens veel geld en er worden hierbij veel mensen kapot gemaakt. Ik vind het bijna een bacterie die steeds extremer gaat worden. (eigen ervaring). Die jonge man kan net zo goed met zijn domme kop en hormonen dit soort fout hebben begaan zonder bijbedoelingen………….of hij heeft thuis aan de ontbijttafel dingen gehoord van……..jou gezin of jou persoonlijk. moeten dus gepakt worden, hoe dan ook. Ik persoonlijk geloof niet, dat een jonge man de opdracht kreeg, DWARS te zitten met een auto waarschijnlijk van zijn ouders, iets te creatief. Dan moet men zoeken in energieën en wat je overal al aangeeft. Om het goed te begrijpen, heeft jou gezin te maken gehad met mensen die op de Nederlandse politiek macht konden uitoefenen of konden en voor de gewone bevolking ook wel normale medebewoners van dat dorp waren, waar uiteraard verschillende klassen heersten (te vergelijken met stammen in het Middenoosten) en die af en toe ook uit gingen zoals in jullie restaurant? Jullie restaurant was dus een soort meedtingpoint voor bepaalde mensen en er werd ook gecommuniceerd, wat meestal ook zo is, men komt dan dingen te horen en die mensen die daar werken kunnen inderdaad schakels zijn zonder dat ze dat doorhebben.

 2. Peterweethet says:

  Die gast heet Frans. Maar ik weet niet of het expres was. Heb je nog meer detail? Als je uit de Brinkweg komt, kan je alleen een wagen raken die bijna voorbij het kruispunt is, gerekend vanaf Heino op weg naar station.

  O en ik ga ervan uit, dat beide broers in de wagen zaten, maar dat die jongen van 12 jaar slechts 1 ervan gezien heeft? Anders klopt er iets niet.

 3. Pingback: Welke Sallandse overlijdens moeten m.i. nader onderzocht worden? | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 4. Pingback: Maud: Geld geen motief en dat wisten ze, alleen een gekke moeder… | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 5. Kaskaas says:

  https://www.google.nl/maps/place/Summercamp+Heino/@52.4257352,6.2199655,1056m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47c7e6deea287273:0x30ef92f94819629f!8m2!3d52.4237898!4d6.2220849

  die stationsbuurt is dus een occulte criminelen buurt
  ik zie hier kamp schaarshoek. ongemerkt gebouwd aan een zes ster, de ster van david
  zogezegd een joods werkkamp in wo 2 en ene vluchtelingenkamp ten tijde van de muur oost west
  nou, het is een metselaarskamp dus staat het bol van de geheime gangen en criminele shit
  joden en nazis en communisten het is allemaal mestelaar.
  tussen het staion en het nijenhuis staat het in
  reken maar dat er geheime gangen lopen naar het station
  en geheime gangen naar het nijenhuis
  al die metselaars liegen en bedriegen erop los en het volk maar medelijden hebben
  het is allemaal bedrog
  het bedrog is zo groot dat mensen zich het niet kunnen voorstellen
  pedofilie en slavernij vinden die lui heel gewoon
  maar tussen gewone mensen praten ze over sociaal leven en mensenrechten
  het bedrog is zo enorm dat normale mensen het niet geloven
  zo sociaal praten en dan zo slecht zijn?
  ja dat zijn ze
  ze praten ook vaak aan een stuk door zodat je er niet tussenkomt
  het is een monoloog en geen gesprek, ze draaien als mongolen een script af tegen u
  echt het idee dat het gemeend is krijgt u nooit het is emotieloze flinterdunnen prietpraat
  het is een psychopaten club van lustmoordenaars en groepsverkrachters
  hun enige echte truukje is dat ze heimelijk in groepen werken en dat ze mensen isoleren binnen zo een groep en dat ze nul kennis delen, wat een manier is van isoleren
  het rooft een heel land leeg al vele generaties lang

 6. Kaskaas says:

  ergens vlakbuj heino raalte zwoll moeten er ook tv studios zijn
  die zijn dan zo groot dat je er van alles kan opnemen, ook grote series
  veel hollywwod producties zijn in nederland gemaakt
  dat zien mensen niet eens want tja tv studios

 7. Kaskaas says:

  waarom zouden tv series en films worden opgenomen in de studios waar ze zeggen dat ze opgenomen worden? Dat hoef je alleen te doen met programmas waar er veel publiek komt kijken anders hoeft dat niet.

 8. Oorlogje spelen says:

  https://www.sallandcentraal.nl/2019/02/wapens-aangetroffen-in-woning-heino/

  op 8 febr 2019 heeft de politie 2 wapens gevonden in een woning in heino.
  weet jij hier iets van?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.