Wie waren paus de afgelopen 100 jaar?

Klopt dit? In de afgelopen 100 jaar, was er 61 jaar een Joodse paus? 

Ik ben van mening dat we midden in de Derde Wereldoorlog zitten. In de afgelopen 100 jaar maakte Europa reeds WO1 en WO2 mee. Wie zijn de pausen in die tijd geweest?

 

 • Paus H. Pius X  (4 augustus 1903 – 20 augustus 1914). Een Italiaanse paus, van zeer bescheiden komaf. Hij groeide op in armoede. Dit motiveerde hem om zich druk te maken om de armoede en de arbeidersklasse, waarbij hij het communisme als grote bedreiging zag. Sociaal gezien was hij voorstander van vrijwillige liefdadigheid, i.p.v. staatsinmenging in sociale aangelegenheden.
 • Paus Benedictus XV  (3 september 1914 – 22 januari 1922). Benedictus XV was paus tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij deed zogezegd pogingen tot vredesonderhandelingen, maar slaagde daar niet in, omdat hij als paus te weinig invloed zou hebben. Hij kreeg niettemin de naam Vredespaus. Giacomo della Chiesa was geboren in een gezin van verarmde adel, een familie die in de 15e eeuw ook al een paus had voortgebracht.
 • Paus Pius XI  (6 februari 1922 – 10 februari 1939). Een Italiaanse paus, geboren als Ambrogio Damiano Achille Ratti. Hij was paus tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In deze periode werd het Vaticaan een onafhankelijke staat en de paus behalve Bisschop van Rome tevens staatshoofd van Vaticaanstad. Met de Tweede Wereldoorlog op komst, getuigt het tekenen van dit Lateraanse verdrag op 11 februari 1929 (112) van een vooruitziende blik. Paus Pius XI stond kritisch tegenover het communisme en het fascisme (in Duitsland).
 • Paus E. Pius XII  (2 maart 1939 – 9 oktober 1958). Italiaanse paus, geboren als Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli in een gezin dat enkele generaties daarvoor door Pius IX in adeldom verheven. Pius XII zou Joods zijn geweest. Hij is paus geweest ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en de eerste jaren van de Koude Oorlog. Ten tijde van Pius XI, was Pacelli als staatssecretaris betrokken bij de totstandkoming van het Lateraanse verdrag. Dit verdrag was gunstig geweest voor de Katholieke Kerk, maar de prijs was dat zij het regiem van Hitler erkend hadden in 1929 (vóór de ware kleur van het fascisme duidelijk werd). Hij was ruim 19 jaar paus.
 • Paus H. Johannes XXIII  (28 oktober 1958 – 3 juni 1963). Italiaanse paus geboren als Angelo Giuseppe Roncalli. Paus Johannes XXIII introduceerde het Tweede Vaticaanse Concilie, om de kerk te hernieuwen en moderniseren. Sinds 1588 waren er altijd 70 kardinalen geweest. Johannes XXIII vergrootte het kardinalencollege tot 87 kardinalen, waarmee Mgr. Montini kardinaal werd (de latere paus Paulus VI).
 • Paus Z. Paulus VI  (21 juni 1963 – 6 augustus 1978). Giovanni Battista Montini werd geboren als zoon van Giorgio Montini en Giudetta Alghisi. Hij zette het Tweede Vaticaans Concilie voort, dat door zijn voorganger, Johannes XXIII, begonnen was. Paus Paulus VI zou Joods zijn, aangezien de Montini familie Joodse roots heeft. Paus Paulus VI heeft in het consistorie van 22 februari 1965 27 kardinalen gecreëerd, waardoor het aantal kardinalen meer dan 100 kardinalen is geworden. Het maximum aantal is nu 120 kardinalen, dat is 10-maal het aantal apostelen. Hij was 15 jaar paus.
 • Paus D.G. Johannes Paulus I  (26 augustus 1978 – 28 september 1978). Johannes Paulus I was geboren als Albino Luciani en Italiaan. Vermoedelijk is Johannes Paulus I vermoord na 33 dagen pontificaat. Hij werd in de ochtend dood in bed aangetroffen met in zijn hand De imitatione Christi  van  Thomas a Kempis.
 • Paus H. Johannes Paulus II  (16 oktober 1978 – 2 april 2005). Als opvolger van Johannes Paulus I werd gekozen de Poolse kardinaal Karol Józef Wojtyła, die de naam Johannes Paulus II aannam.Hij was de eerste niet-Italiaanse paus sinds de dood van paus Adrianus VI in 1523 (een Nederlandse paus). Johannes Paulus II bezocht Nederland in 1985. Er wordt gezegd dat paus Johannes Paulus II Joods was en een Joodse moeder had (Emily Katz). Hij is ruim 26 jaar paus geweest.
 • Paus Benedictus XVI  (19 april 2005 – 28 februari 2013). Na Johannes Paulus II werd kardinaal Ratzinger tot paus verkozen. Paus Benedictus XVI is afgetreden als paus, wegens gezondheidsredenen, wat lange tijd niet was voorgekomen. Op 11 februari 2013 (112) kondigde hij onverwacht aan, op 28 februari van dat jaar af te treden.
 • Paus Franciscus  (13 maart 2013 – heden). Geboren als Jorge Mario Bergoglio. Afkomstig uit de Jezuïetenorde in Argentinië. Hij is de eerst Jezuïet die paus wordt (zwarte paus) en tevens de eerste paus afkomstig uit Latijns-Amerika. De naam Franciscus is gekozen, als eerbetoon aan Franciscus van Assisi, de apostel van de armen. Maxima Zorreguieta kent paus Franciscus nog uit Argentinië.

Drie pausen in de afgelopen 100 jaar waren voor zover mij bekend -net als de eerste paus Simon Petrus- van Joodse komaf (Pius XII, Paulus VI, en Johannes Paulus II). Dit waren tevens langdurige pontificaten. Kortom, in de afgelopen 100 jaar, was er gedurende 61 jaar een Joodse paus. Statistisch gezien is dat bizar, omdat vanzelfsprekend niet de helft van de Katholieke Kerk uit bekeerde Joden bestaat. Misschien ben ik onjuist geïnformeerd?


 

ps. Paus Johannes Paulus II heeft de kerstboom in het Vaticaan geïntroduceerd. Sinds 1982 staat er pas een kerstboom in het Vaticaan (zilverspar). 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, NWO, Rome and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Wie waren paus de afgelopen 100 jaar?

 1. Desire Stok Del says:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Pius_XII#Verkiezing_tot_paus

  en dan zou die joodse paus ook weer fout zijn geweest in de oorlog?
  het is allemaal illuminati, zowel communisten als nazi’s zijn door illuminati opgezet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.