Oostelaar: Gewoon gluren naar 14-jarige meisjes, die ook entree hadden betaald

image-2925821STENTOR: RAALTE 

Op de naamdag van Sint Crispinus (25 oktober) anno 1856, zo wil de overlevering, noemt de Raalter meester-schoenmaker en tapper Jan Rientjes zijn herberg aan de weg naar Almelo officieel ‘De Leeren Lampe’. Die naam komt ruim een eeuw eerder ook al tevoorschijn in het archief van het schoutambt Raalte. In 1734 wordt daarin de overdracht vastgelegd van ‘huis en land, in de wandelinge genaamt de leren lampe’.

Desondanks beschouwt de familie Oosterlaar 1856 als het jaar waarin het Raalter horecabedrijf De Leeren Lampe is ontstaan. Twee jaar na de viering van het 150-jarig bestaan valt het doek over het bekende zalencentrum (in 2008).

 

In 1929 wordt Joanna’s neef Anton Oosterlaar de nieuwe eigenaar. Dat is de opa van huidig eigenaar Harold Oosterlaar. Als Anton in 1951 sterft, gaat het dorpscafé over in handen van Harolds vader Herman, die vrij snel daarna trouwt met de uit de Betuwe afkomstige Doortje Veens.

Op 5 december 1990 neemt Harold Oosterlaar samen met z’n vrouw Ria van Vilsteren officieel de leiding over het familiebedrijf over. Uit hun koker kwam de Witte Bar, een discotheek in de kelder waar soul en discohits de boventoon voerden. 

 
————————————————
De Witte Bar – Een bar binnen dancing Oostelaar 
Het concept van de Witte Bar was al ingevoerd in de jaren tachtig van de vorige eeuw. De Witte Bar was een bar in de kelder met disco en soulmuziek, waar vooral jonge meiden van de MAVO, HAVO en VWO op afkwamen, vanaf de leeftijd van 14 jaar. Er was een bar, een dansvloer, en tafeltjes. Alle muren hadden spiegelwanden.
Achter de spiegelwanden, zat echter ook ruimte, bleek jaren later. Daar zaten gewoon mensen een biertje te drinken en te gluren. Je kon vanachter de spiegelwand de Witte Bar inkijken, maar andersom niet. Hier konden mannen -die daarvoor uitgenodigd waren- stiekem gluren naar de jonge meiden die nietsvermoedend hun eerste dansje waagden. Dat concept is niet door Oostelaar zelf bedacht, want daar zijn ze te klein voor. Wel hebben ze het ingevoerd en iedere week gemanaged.
Politie, brandweer, gemeente en scholen moedigden dus pedofilie aan! Die tent had gesloten moeten worden door instanties. Je moedigt geweld tegen (jonge) vrouwen aan. Punt.  
Rechts van de hoofdingang naast de trap naar beneden (A) naar de Witte Bar, zat een spiegelwand (rood op de kaart). Achter die spiegelwand was er kennelijk nog een aparte ruimte. Als meisjes werden lastig gevallen, was dat meestal als ze liepen van de hoofdingang naar de grote zaal boven (zaal 3 Blauw). Van achter die spiegelwand hadden ze daar dan zicht op.
plattegrond Leeren Lampe image-2667139 - extra ruimte
Vanaf punt A liep er een trap naar beneden naar de Witte Bar in de kelder (zacht Rood). Alle muren van de Witte Bar waren spiegelwand. Ook in de Dames WC in de kelder was er een spiegelwand boven de wasbak. De Witte Bar (zacht rood) is groter dan op bovenstaande kaart te zien is. Achter de spiegelwand was er rondom een wandelgang gebouwd, vanaf waar iedereen bestudeerd kon worden die in de Witte Bar was. Achter één zijde van de (spiegel) muur zal een volledig zaal met bar.
De extra (tweede) Witte Bar in de kelder was toegankelijk vanaf de keuken van Oostelaar. Op die wijze zouden “vreemden” er niet zomaar binnen lopen. Je moet het weten, anders kom je er niet snel. De keuken was gesitueerd rechts achter het voorcafé (groen op de kaart).

 

De foto’s laten het zien (dit is de Witte Bar, maar na een recente renovatie). De foto linksboven is genomen vanaf de ingang (gang). U kijkt tegen de DJ-draaitafel aan. Rechts van waar de eerste foto genomen is, is het aanblik van de foto boven rechts. Achter de DJ draaitafel zijn zitjes gemaakt. Daar weer rechts van (uit beeld hier) is een bar. Links van de ingang zijn zitjes met witte banken achter de stenen bogen. Vroeger waren alle wanden geheel met spiegelglas bekleed. Het was volledig geluiddicht. De dansvloer is links van de ingang, voorbij de zitjes en links van de draaitafel. De foto rechtsonder, laat in de achtergrond een nooduitgang zien. Die gaat naar de ruimte achter de spiegelwand. De nooduitgang hoort echter dicht te blijven. Deze nooduitgang zat destijds nog niet op die plek. De achterwand (met spiegels) is in die hoek dus verschoven.

 

 

 


 

ps. De 25 oktober is in 1856 de 299e dag van het jaar, want het is een schrikkeljaar. Op 25 oktober is het de herdenking van de Heiligen Crispinus en Crispinianus († 285, een tweeling) [CC], patroonheiligen van de schoenmakers en leerbewerkers. Kennelijk koos de oprichter van Oosterlaar de dagen al bewust. Op 22/2 en 23/2 2008 waren de slotfeesten: 222 en 223. 
pps. Ook Jan-Peter Balkenende kwam (als premier) in Oostelaar. Harold Oostelaar schudde persoonlijk zijn hand (link). Het concept was dus bekend in Den Haag. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in gang stalking, Heino, Maatschappij, Pedonetwerk and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

21 Responses to Oostelaar: Gewoon gluren naar 14-jarige meisjes, die ook entree hadden betaald

 1. Patricia says:

  Spiegels met kijkglas, dat ziet eruit als bij de politie. Dit hebben die lui niet zelf bedacht. Dat komt ergens vandaan. Ik heb nog nooit zoiets gehoord. Extra bar’s achterin, ok, voor gokken/kaarten. Maar om stiekem te gluren naar nieuwe onwetende bezoekers. Dat is ziek.

 2. AndyDandy says:

  Zieke lui. ZIjn dus metselaats, want je had het eerder al over dat er een witte, rode en zwarte bar was in die hele zalencentrum. Iedereen weet dat toch dat het metselaars zijn? Maar zorgen zij er dan voor, dat jij je vriendinnen (de echte vriendinnen die je kennelijk in de 4e klas had) niet of weinig meer spreekt? Dan is dat het echte probleem, daar begint het. Wie doen dat? Je moeder en broers kunnen dat doen. Maar ook school kan zorgen dat je niet meer dezelfde klassen doet als de echte vriendinnen. Dan zit je bij leugenkutjes in de klas ineens en dus kan iets.

 3. AndyDandy says:

  Er zijn dus jarenlang 14/15 jarige meisjes bespied daar? En 18 jarige jongens werd geleerd dat jonge meisjes bevoyeuriseren heel erg stoer is? Daar komt het gewoon op neer dan. Fuck them. Wat een walgelijk seksisme creer je ermee. Want vooral de jongens worden achter die ramen toegelaten natuurlijk.

 4. AndyDandy says:

  En er zijn veel gasten dood ondertussen? Dat mesje in die auto op de weg bij Deventer. En die Frank uit Lemelerveld?

 5. H says:

  Vrijmetselaars zijn tegen vrouwen, behalve als hoer of moeder, Maar tegen vrouwen als burger in de maatschappij. Neukvlees en kinderen baren. Net als in de meest conservatieve landen in het MiddenOosten. Geweld tegen vrouwen is dus ok en wordt er vanaf jong ingeramd. Als je ziet hoe die jonge meisjes in ons land verdwijnen van school en in discotheken. Besef dat als hun vrienden kinderen van vrijmetselaars zijn, dat die al vanaf heel jong leren dat geweld tegen niet-leden ok is. Bekijk met dat in gedachten maar de zaken van Sybine Jansons of Marianne Vaatstra. Hun vrienden zijn er om ze in de val te lokken. De professioneel ontvoert die meisjes dan. Ik had nog nooit van het woord femicide gehoord maar dekt de lading aardig.

  • maudoortwijn says:

   Ik vraag me af of ze het beseffen, want met een maatschappelijke ordening als in het ouwe MiddenOosten, zit je al snel op een verdienmodel als in het ouwe MiddenOosten. Armoe troef. Zonder vertrouwen en juridische bescherming, nemen economische transacties heel snel af. Zelfvoorzienend bezig zijn, wordt dan gunstig. Dit is slecht voor de economie. Meisjes die geld betaald hadden voor de entree, dienden als vermaak voor volwassen kerels die gluurden achter spiegelwanden. En iedereen wist dat, ook de politie, brandweer en keuringsdienst van waren….

  • Gilaforte says:

   Waarom verdedig je je vader eigenlijk? Je zegt dat hij het niet wist. Dat zeggen ze allemaal. Ich habe es nicht gewusst. Je zult nog wel vreemd opkijken Maud, ook je vader heeft het geweten. Nee, je vader is ook schuldig en je moeder deed wat je Ouwe wou, zo zie ik dit. Een onderdanige vrouw thuis met een zaak aan huis. Afhankelijk van je vader, puur uit traditie. Wacht maar af, de hele waarheid waarom het zo moest weet je misschien nog niet. Vele kinderen eten geven is niet niets zonder een betaalde goede baan, zeker niet in NL in de jaren 70/80. Of heeft je vader soms een andere baan gehad en heb jij samen met je moeder de tent moeten runnen? Het is mij niet duidelijk.

  • maudoortwijn says:

   Mijn ouders verdienden in die tijd prima met hun zaak. Maakten meer geld dan ze opmaakten. Ik denk dat mijn vader het geweten heeft sinds 1993/1994 ofzo. Moeke heeft het aangejaagd en ze had de tijd van haar leven.

 6. waterman10 says:

  Het lijkt wel zoiets als die oude tv programma’s big brother of de Joppie bus van Joop van den Ende. Natuurlijk niet helemaal,want er is wel een vershcil tussen minderjarige meisjes en volwassene vrouwen. Maar het idee erachter is wel hetzelfde.
  Het tv gepeupel mee laten gluren naar liefdes affaires in het duister en heel Nederland laten roddelen erover.
  In die bar was dan die spiegel het grote tv scherm en zaten die kijkers vast en zeker ook wat te roddelen onder elkaar.
  Bah,sexueel zieke mensen zijn het, die van privacy,vermaak en stiekumme buisness gemaakt hebben.
  De huidige programma’s op tv zijn voor mij niet meer om aan te zien.
  Ik ben blij dat ik lange dagen op mijn werk maak en s-avonds nog te moe ben om dat gezwam op tv te kijken.
  Ik lees dan liever artikelen van jou en post er eventueel mijn mening over.
  Bij deze!

 7. waterman10 says:

 8. Gilaforte says:

  Ok. Je moeder heeft dus haar top jaren beleefd, haar gemiste studie kon ze uitleven in de zaak. Haar engagement voor zelfbevrijding als vrouw zijnde wat ze nooit had omdat ze kinderen gebaard heeft. Jou vader vond dit prachtig, een vrouw vol met power en kinderen die spoorden. Het voorbeeldige gezin uit de jaren 70 en 80 in NL…………..en ook in andere Noord Europese landen. Je ouders denk ik, waren ondernemers die geen besef hadden van de wereld buiten, behalve wat in de gewone kranten stond. Als men zo’n drukke tent heeft te runnen denkt men daar niet over na. Misschien heeft je moeder instinctief niet willen, dat je studeert omdat ze iets voelde aankomen? In die tijd en klasse wou men een dochter liever veilig laten trouwen en het was toen nog erg traditioneel. Ik geloof niet dat je moeder of vader jou kapot maken. Nee, ze zijn conservatief en kunnen jou niet begrijpen. Ze wouden jou niet los laten omdat ze beseften dat je dan naar buiten zult treden in deze wrede wereld en ze je niet meer kunnen beschermen. Dat is de andere kant van het verhaal. Ze wisten, dat er figuren om je heen zijn, dat zeker, maar ze zijn niet schuldig wanneer mensen in bedrijven ervoor zorgen om jou slechts te geven. Hiervoor hebben ze niet genoeg macht gehad. Jou ellende heeft volgens mijn inzien een andere oorzaak, waar je ouders wel randfiguren in spelen maar niet de hoofdveroorzakers zijn. Ik kan verkeerd liggen maar wil gewoon even een eerste indruk geven van wat ik las.

  • maudoortwijn says:

   Mijn vader was alleen maar met de zaak bezig en had geen benul hoe het zijn kinderen verging. 80% ging langs hem heen. Mijn moeder is psycho. Zeker weten.

  • maudoortwijn says:

   Gilaforte, mijn moeder was een slecht kreng en iemand waar niemand wat aan had. Veel vrouwen passen in het plaatje dat jij schetst, maar als vrouwen intens slecht zijn, dan wordt dat vaak niet gezien. De zorgzame moederrol is een perfecte dekmantel voor crimineel gedrag.

  • maudoortwijn says:

   En nee, hoewel mijn ouders dankzij mijn harde werken rijk waren geworden, hebben ze geen studie voor me betaald. Ik heb hele zomervakanties 60-70 uur per week gewerkt. Ik werkte dan meer dan mijn moeder. Dat was een bewuste keus voor ze. Wel kinderen dwingen te werken zonder loon, én daarna geen studie betalen (want dat scheelt geld). 100% parasiteren op de kinderen, 0% ouderschap en verantwoordelijkheid. Als kinderen hielden wij ons gewoon staande, waar mijn moeder dan alleen maar weer meer jaloers van werd. Sommige ouders willen het liefst hun kind vermoorden, omdat ze dan huilend op TV de aandacht krijgen.

 9. Jimmy is Back says:

  De stentor….

  Eigenaar Harold Oosterlaar beleeft gouden tijden met zijn uitgaansgelegenheid, schudde in zijn eigen zaak de hand van premier Jan Peter Balkenende en had bijvoorbeeld Herman Brood, Marco Borsato, Lee Towers, Anita Meijer en André Hazes op het podium staan. Net als zijn vader is Harold geen man van de voorgrond. Hij beweegt zich voornamelijk achter de coulissen. Hij is een plichtsgetrouwe, harde werker, niet de inspirerende manager die de tijdsgeest vereist. Harold maakt bovendien wel eens een zakelijke miskleun. Hij laat zich bijvoorbeeld snel ompraten om veel geld te investeren. Een voorbeeld is de London Metro Pub, die goud geld heeft gekost maar weinig opleverde.

 10. Jimmy is Back says:

  En Harold Oostelaar gaat gewoon verder met een strandtent aan de Milligerplas.

  https://www.facebook.com/Milligers-Grand-Caf%C3%A9-Restaurant-Feestlocatie-Terras-overdekt-247047608675244/

 11. Pingback: Jan-Peter Balkenende heeft zaal Oostelaar gezien | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 12. Pingback: Jan-Willem Brinkman heeft een B&B, Vrijmetselaarsstijl | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 13. NN says:

  Dit soort mensen moet geen kinderen krijgen. Je kan het de kinderen niet aandoen, Maar ook de volgende generatie Nederlanders raakt weer meer besmet.

 14. Pingback: Heineken zat bovenop de onderdelen van het royale stalking programma | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.