JFK: Iedereen in de wagen van de president was medeplichtig

Op 22 november 1963 is president Kennedy vermoord in Dallas. Ik heb hier reeds enkele artikelen aan gewijd, waaronder deze. Hieronder laat ik nogmaals de Zapruder film frames zien, die aantonen dat Jackie Kennedy, John Connally en Clint Hill samen deze moord gepleegd hebben. De andere inzittenden van de Lincoln wagen zaten in het complot.

920x920 (1)

Als de Lincoln wagen Elm Street opdraait, is er niets aan de hand. De aanslag begint, als het gezelschap (in de Zapruder film) achter een verkeersbord verdwijnt. Als de wagen daarachter vandaan komt, zit John Connally met zijn lichaam gedraaid naar achter, hoewel hij strak voor zich uitkijkt. John F. Kennedy grijpt op dat moment naar zijn keel.

John Connally gifgas  (John Connally poison gas) 

John F. Kennedy grijpt naar zijn keel. Het meest aannemelijk is, dat dit een gifgas is, waardoor hij verdoofd wordt en een stikkend gevoel heeft. Hierdoor is hij makkelijk te manipuleren. Op dat moment reageert niemand in de auto geschrokken.

Jackie Kennedy geeft John Kennedy vervolgens geen fysieke steun, zij gaat niet naar hem toe, en kijkt niet bezorgd of geschrokken. Zij vraagt hem niet wat er aan de hand is.

Jackie Kennedy manoeuvreert John F. Kennedy met haar handen naar haar zijde van de bank, waardoor de president schuin op de bank hangt. Ze slaat niet haar armen om JFK heen. Haar handen zijn achter hem en dus niet zichtbaar.

Jackie Kennedy eerste dodelijke schot  (Jackie shoots first)

Op frame 312 is te zien hoe Jackie haar man positioneert. Haar handen zijn dan al enige tijd achter zijn lichaam. Ze heeft tijd gehad een pistool ergens vandaag te toveren. Op frame 313 valt het eerste en dodelijke schot.

De hersenen spatten aan de rechter zijkant uit het hoofd, bij het rechteroor. Dat past bij een exit wond en dus een entry wond aan de andere zijde van het hoofd (bij Jackie’s rechterhand). Op frame 313 is tevens een rookwolkje (wat uit het pistool komt) te zien rondom het hoofd van John en Jackie. Tevens is een kogeltraject zichtbaar, dat op een hoek van 13.00h graden omhoog gaat.

Op frame 314 en 316 klapt de president achtereenvolgens schuin voorover en weer achterover (richting rechterschouder Jackie), wat kenmerkend is voor een schot van schuin achter.

Hierna laat Jackie Kennedy haar man John min of meer vallen, op gecontroleerde wijze, tegen de achterbank. Ze bekommert zich niet om hem en zoekt ook zelf geen veilige haven (op de vloer van de ongetwijfeld gepantserde auto). Zie hoe op dat moment zowel Nellie Connally als John Connally strak voor zich uit blijven kijken, terwijl de hersenen uit het hoofd van John Kennedy geschoten worden.

Nellie Connally ontneemt zicht  (Nellie Connally blocks view with window & flowers)

Op frame 309 is te zien dat het mevrouw en meneer Connally zijn, die direct voor de Kennedy’s zitten, vlak voor het moment waarop het eerste schot valt. Frame 339 laat zien, dat het autoraam naast Nellie Connally ongeveer 20cm omhoog gedraaid is. Hierdoor zal later het zicht op de president worden ontnomen, als deze een tweede maal beschoten wordt. Het zonlicht schittert dan op de autoruit (of dit is aangebracht in de video).

Nadat het eerste schot gevallen is, zal Nellie Connally achterover vallen, naar rechts. Hierdoor komt zij op de vloer te liggen van de Lincoln, daar waar de voeten van John F. Kennedy zijn.

Opvallend is hoe zij het boeket rozen op haar schoot met zich meeneemt in de val achterover. Echter, eenmaal liggend op de vloer van de auto, neemt zij de moeite dit boeket weer in het portier naast Jack Kennedy te steken. Hierdoor wordt het zicht op de achterbank van de auto ontnomen, als het tweede schot valt. Nellie Connally is mijns inziens medeplichtig.

John Connally kruipt  (John Connally crawls towards JFK)

Als zijn vrouw eenmaal op de vloer bij de achterbank ligt, kruipt John Connally naar achteren en zit gehurkt bij het hoofd van de president.

Op dat moment wordt John F. Kennedy nogmaals beschoten, van achteren. Het portierraam dat mevrouw Nellie Connally omhoog gedraaid had, neemt door de schittering van de zon het zicht weg op wat er precies gebeurt in de Lincoln.

John Connally zal nodig zijn geweest, om het lichaam van John F. Kennedy op de plek te houden, als deze beschoten wordt. Het kan ook zijn, dat op dit moment door hem een derde schot wordt gelost (in de mond, om zo de achterkant van het hoofd kapot te schieten, zonder een entry wond te creëren aan de voorzijde). John Connaly en Clint Hill hebben samen de taak, om na het dodelijke schot van Jackie, de aanslag te laten lijken, alsof John F. Kennedy van achter beschoten is.

Clint Hill schiet  (agent Clint Hill shoots from back of car)

Jackie ligt op de achterkap. John Connally zit stiekem gehurkt tegenover de president. Het zicht op wat er in de limousine gebeurt wordt ons deels ontnomen, dankzij Nellie Connally. Jackie en haar lijfwacht Clint Hill bewegen zich gecoördineerd op de achterkap.

Wat is er vervolgens te zien?

 • Clint Hill heeft iets in zijn rechterhand wat lijkt op een pistool. Dit is amper zichtbaar op de Zapruder film, omdat dit voorwerp “wegvalt” in de schaduw van de stoeprand (385) en de schaduw van de binnenkant elleboog van Jackie Kennedy (386).
 • John F. Kennedy’s lichaam (rechterschouder) beweegt zich onverwacht iets omhoog (niet veel). Dit is kenmerkend voor iemand die geraakt wordt door een kogel. Jackie houdt op dat moment haar linkerarm op schouderhoogte. Ze leunt alleen met haar rechterarm op de motorkap. Dat doet ze, om Clint Hill de kans te geven, ongezien te schieten.
 • Clint Hill (agent op de achterkap) beweegt zich op datzelfde moment, lichtjes naar achteren en weer naar voren. Dat is het soort beweging wat je kan verwachten van een getraind schutter (terugslag) als deze relatief wankel op een auto staat.
 • Er ontstaat een rookwolk links naast het lichaam van Clint Hill. Dit is het best te zien on frame 391, achter zijn middel.
 • Op exact datzelfde moment kijkt Jackie om (frame 391) naar John Kennedy.
 • Hierna beweegt Jackie Kennedy zich weer terug naar haar zitplaats.

Jackie en John zitten samen  (Jackie and John Connally together on backseat)

Vlak voor de auto de viaduct ingaat is te zien, dat Jackie terug op haar plek gaat zitten (frame 404) en John Connally op de plek zit waar John F. Kennedy tot kort daarvoor zat (frame 454). John F. Kennedy moet half liggend/hangend tussen hen in gesitueerd zijn. Dat is fysiek niet de houding waarin je een president legt, om kans op overleven te vergroten. Zij weten beide dat John F. Kennedy dodelijk gewond is.

Er is op de achterbank van de Lincoln amper bloed te zien op de plek waar John Connally zit. Wel is er veel bloed in het midden van de bank, waar John F. Kennedy heeft gelegen/gehangen. Verder valt op, dat er beschadigingen zitten in het leer aan de bovenzijde van de bank, ongeveer ter hoogte waar het hoofd van John F. Kennedy is geweest, als hij leunt tegen Jackie aan, op het moment van het eerste schot.

 

Hieronder ziet u een verbeterde versie van de Zapruder film. Het enige wat ik er niet op heb kunnen vinden, is het schot dat vermoedelijk is afgevuurd op John F. Kennedy in zijn mond, om zo de achterzijde van zijn schedel geloofwaardig te raken.

 

Mensen, het is lastig om objectief te analyseren, als je jarenlang emotionele verhalen hebt gehoord over deze lieden in deze Lincoln wagen. Bekijk rustig de beelden. liefst frame voor frame. Alleen uw eigen waarneming is iets waard.

Camera’s opgesteld  (Camera’s at exactly the right spot) 

Dit is een complot geweest. Langs de weg staan diverse mensen die films maken, exact op dit ene moment. Die films heeft u alleen nooit gezien.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, JFK, USA and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to JFK: Iedereen in de wagen van de president was medeplichtig

 1. The Smiling Pilgrim says:

  Happy fourth 🙂

 2. Pingback: I agree, the Stones’ Sympathy for the Devil is likely an antisemitic song. | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 3. H says:

  I read somehwere this was also a hoax. In that case it is the story you are telling but with one thing different: At the last moment they switched Kennedy for a dummy (John jumps on the floor of the car; dummy is put in his place). They can only do that when the car is out of sight. In the Zapruder film, that happens when it is behind the big sign for 1 second. The real John pretends to have a problem, leans over to Jackie…. thats when the switch happens, Jackie shoots fake John.

 4. Frans says:

  Utter nonsense!!!!!!!!

 5. NN at CNN says:

  Rosemary Clooney
  Clearly a freemason family, with Nick and George Clooney etc.
  She was a witness to the murder of Robert F Kennedy, hearing the shots anyway.
  Well, JFK was a hoax so Rbert we have to look into

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.