JFK: Wat was a-typisch in de Lincoln?

Jackie Kennedy laat haar man vallen en springt op de achterkap. Wat is dat? 

Op 22 november 1963 werd John F. Kennedy vermoord, als hij rond 12.30h in de open Lincoln over Dealey Plaza in Dallas rijdt. Er zitten 6 personen in de auto. John en Jackie Kennedy zitten achterin. Voor hen zitten John Connally en zijn vrouw Nellie. Op de voorste twee stoelen zaten de chauffeur en een special agent. Als het eerste schot valt, staan er geen beveiligers achterop de Lincoln.

Welk vreemd gedrag zien we in de Lincoln op dat moment? 

1a2bbc36fdf5c98539ba3fefeaefef56

Waarom is de autoruit naast Nellie Connally 20-30cm omhoog?

920x920Het is een klein detail. In de beide video’s genomen op het moment van de aanslag, blokkeert de autoruit deels het zicht op wat er in de auto gebeurt. Dat is jammer. Ik vraag me af of de ruit bewust omhoog gedaan is. Het is namelijk niet logisch om als vrouw van de gouverneur de ruit zelf spontaan iets omhoog te doen. Zij is daar om de president en diens vrouw te begeleiden, zodat de bevolking van Dallas hen kan toewuiven (en zien!). Het is Nellie Connally die naast de ruit zit, die deels omhoog gedraaid is.

Wat doet John Connally met zijn hoed vlak voor het eerste schot valt?

64ec1bd6d615.original ConnallyVoor zover ik kan zien, is John Connally linkshandig. Tijdens de autorit draagt hij een witte hoed. Als ze Dealey Plaza oprijden heeft Connally zijn hoed in de hand/opschoot. Enkele seconden voor de aanslag, krijgt John Kennedy het benauwd. Dat gebeurt precies als de limousine verdwijnt achter een verkeersbord (Zapruder film). Hij zit dan een kwart naar buiten gedraaid, om naar het publiek te wuiven. Als de limousine achter het verkeersbord vandaan komt, zien we een rechtop zittend, maar kwart naar buiten gedraaide John Connally. Zijn hoed gaat dan van de rechterhand (schoothoogte) naar borsthoogte, waarop hij deze weer steviger vastpakt in de linkerhand. Dan draait Connally zich nadrukkelijker om, leunend op de stoelrug. Hij zegt iets tegen de president (die lijkt te stikken) en houdt zijn hoed ineen geknepen vast op schouderhoogte.

John Connally was in de beste positie om de president een gifgas toe te dienen, waardoor deze benauwd werd en steun zocht bij Jackie Kennedy. Of dit daadwerkelijk gebeurd is, weten we niet. Ik heb niets gelezen over enig onderzoek op de kleding van de inzittenden.

Waarom in godsnaam springt Jackie Kennedy op de motorkap?

De berichtgeving in de media is in ieder geval onzin. Ze springt niet op de motorkap om als een heldin de hersenen van haar man te bewaren. In tegendeel. Ze laat haar man juist direct op de achterbank vallen (wat de wond geen goed zal doen) en gaat zelf op de achterkap zitten. Waarom zou ze dat doen? Ze heeft niet eens tijd gehad om te zien of en waar John F. Kennedy geraakt is.

Wat zijn de opties?

 1. Jackie heeft nog nooit veiligheidstraining gehad en weet niet wat te doet? Geheel intuïtief wil ze wegrennen, in plaats van het logischer a) wegduiken in de rijdende auto of b) het vasthouden van haar man in haar armen?
 2. Ze ziet dat bewijsmateriaal van de aanslag op de motorkap ligt en wil dit pakken?
 3. Ze denkt dat er schoten gelost worden vanuit de auto, zodat ze veiliger is, door de gepantserde motorkap tussen zichzelf en de schietpartij te plaatsen?
 4. Ze wil omstanders het zicht ontnemen op wat er in de auto gebeurt?
 5. Ze wil weg van John F. Kennedy, want niet in het schietveld zitten tussen Clinton Hill-JFK en John Connally-JFK.

Niet alleen springt ze op de motorkap, ze springt op de rechterzijde van de motorkap. Ze gaat zitten ter hoogte van de benen van John Kennedy, wat het een hele toer maakt.

Wat doen Nellie en John Connally als het eerste schot gevallen is? 

In frame 335-350 valt Nellie Connally tussen de stoel van haarzelf en haar man door, rechts naar achteren. Hierdoor valt ze met haar rug op de plek waar John F. Kennedy zijn voeten heeft. Op datzelfde moment laat Jackie John links op de bank vallen en begint aan haar klim naar de motorkap. Jackie en Nellie zitten beide nu aan de rechterzijde van de auto en ontnemen zo het zicht op de auto vanaf de kant waar de meeste mensen zijn.

John Connally duikt vlak na zijn vrouw links naar voren (frame 349), waardoor hij in de beenruimte duikt, precies tussen de stoel van hemzelf en de stoel van Nellie Connally. Als Nellie eenmaal op de grond ligt bij de beenruimte van John F. Kennedy (350), dan klimt John Connally kennelijk over de benen van zijn vrouw heen, naar achteren, raapt daarbij ook de bloemen op (frame 356-375) en gaat naar John F. Kennedy (frame 387). Wat hij daar doet wordt aan ons zicht ontnomen op de Zapruder film, door bladeren die voor de lens bewegen. Direct daarna gaat Jackie Kennedy terug naar haar plek op de achterbank.

Wat Nellie Connally met haar bloemen doet, is ook vreemd. Zij lijkt deze eerst in haar val achterwaarts mee te nemen op haar schoot (daar waren ze voorheen). De bloemen eindigen vervolgens bovenop mevrouw en niet op de grond. Ze worden door haar meegenomen in de hand in de duik schuin achterwaarts. Daarna worden deze bloemen ogenschijnlijk door meneer Connally opgepakt en in het zijvakje van het linkerportier van Jackie Kennedy gestoken. Hierdoor ontnemen de bloemen deels het zicht voor toeschouwers buiten aan de linkerzijde van de auto.

Zelf beweren de Connally’s dat John Connally geraakt was en voorover viel, waarna zijn vrouw voor hem gezorgd heeft. Volgens hun eigen verhaal is John Connally niet naar achteren gekropen naar John F. Kennedy. Hij zou immers al geraakt zijn.

Daardoor zitten Jackie en Nellie enkele seconde na het eerste schot al aan de rechterzijde van de auto, terwijl John Kennedy in het midden zit/ligt, en Clint Hill en John Connally midden/links zijn gesitueerd.

De speciale agent in het zwart (Clinton Hill) besluit (als zij verderop rijden), om direct achter de achterbank, dwars over de achterkap te gaan liggen.

 

 

Niemand heeft meer zicht op

Deze foto laat zien, dat al dit gedrag samen ertoe leidt, dat niemand goed zicht heeft op wat er in de Lincoln gebeurt, nadat het eerste schot gevallen is.

john-f-kennedy-car_2722453c

John F. Kennedy ligt op de achterbank. De bloemen van Nellie hangen links voor de zitplek waar Jackie tot dusver heeft gezeten, dus links voor waar JFK’s hoofd dan is. Hetzelfde kan gezegd worden over de autoruit links. De beveiliger en Jackie blokkeren samen met zicht van achteren. Nellie Connally zit op dat moment ogenschijnlijk op de grond van de Lincoln, direct voor de eerdere zitplaats van John F. Kennedy.

Alle inzittenden zijn aldus van plaats verschoven. Van buitenaf heeft niemand zicht op het bovenlichaam/hoofd van John F. Kennedy. Dát is één resultaat van al dat vreemde gedrag.

Wat zijn de grootste overige vraagtekens van die dag? 

 • Waar is de president exact geraakt en welk traject legden de kogels intern af?
 • Hoe kan John Connally driemaal geraakt zijn en driemaal niet vitaal?
 • Als de daders ervoor gekozen zouden hebben het risico te nemen John Connally daadwerkelijk te raken bij deze georganiseerde aanslag, waarom zegt zijn loopbaanverloop dan dat hij juist “in de lift omhoog” zat?
 • Zijn er tekenen van verstikking (door gif) gevonden bij de autopsie?
 • Waarom is de kleding van inzittenden van de aanslag amper onderzocht forensisch?
 • Waarom is er amper iets naar buiten gekomen over de schade aan de auto? Het is opvallend dat er wel foto’s van de autopsie naar buiten zijn gebracht, maar niet van de auto. Dat laatste is laagdrempelig en minder privacygevoelig.

Ik krijg er weer een vreemd gevoel bij. In plain sight.


Note: Op cruciale momenten ontneemt de positie waarin Abraham Zapruder staat het zicht van de camera op wat er gebeurt in de auto, e.g. verkeersbord, takken, een schittering op de autoruit. 

ps. John F. Kennedy was de 35e president van de VS. Hij was op dat moment de 8e president die overleed tijdens de uitoefening van het presidentsambt. Vier daarvan zijn als moord aangemerkt. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, international, JFK, Maatschappij, USA and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to JFK: Wat was a-typisch in de Lincoln?

 1. Ik vind de reactie van Jacky Kennedy logisch. Wanneer

  • Wanneer je er naast zit en je ziet plots dat hij in zijn hoofd wordt geschoten en zijn hersenen vliegen rond dan is het logisch dat je van de schrik hem los laat en in paniek de auto uit vlucht. (Ik drukte net per ongeluk op versturen, vandaar deze reactie in twee delen)

  • maudoortwijn says:

   Door het portier naar buiten springen zou dan logischer zijn. Ze klimt op de achterkant van een rijdende auto…. Naar beneden duiken is logischer. Je vent vasthouden ook.

 2. Tja, in ieder ander situatie zou dat logischer zijn. Maar op een moment als dit is het de vraag of je nog in staat bent om logisch te handelen. Als het een complot is dan vraag ik me af of ze Jacky erbij zouden betrekken. Waarom zou zij meewerken?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.