JFK: Begraven volgens de wensen van Jackie

John F. Kennedy ligt begraven op Arlington Cemetery, wat geen vanzelfsprekende keuze was. Op 11 november 1961 bezocht John F. Kennedy voor het eerst formeel de begraafplaats van Arlington Cemetery. Twee jaar en 11 dagen later, zal hij worden vermoord. [211] 

 1. Op 11 november 1961 bezocht Kennedy de Arlington Cemetery om het graf te bezoeken van de Onbekende Soldaat. Het monument voor de Onbekende Soldaat op Arlington National Cemetery (veel landen hebben een dergelijk monument) staat op een heuvel met uitzicht op Washington, D.C.. Het was de eerste keer dat Kennedy formeel Arlington Cemetery bezocht. Op 11 november 1963, 11 dagen voor zijn dood, bezocht hij opnieuw het graf van de onbekende soldaat voor de Veteranendag.
 2. Er zijn slechts 2 presidenten begraven op Arlington Cemetery. William Howard Taft (1930) en John F. Kennedy (1963). Presidenten (voormalige) worden normaliter begraven in hun thuisstaat. De New York Times ging er op 22 november 1963 ook van uit, dat dit het geval zou zijn voor Kennedy: “The president was expected to be buried at the Kennedy family plot in Holyhood Cemetery, near Brookline (Mass). He is a native of Boston.”  
 3. Jacqueline Kennedy zou hier de beslissende stem in hebben. Zij verklaarde: “He belongs to the people.”  Ze heeft besloten om John F. Kennedy in Washington te begraven (niet in het Kennedy familiegraf), maar naar haar eigen wensen.
 4. Kennedy_salute John F juniorJackie Kennedy heeft verder aangegeven, dat zij wenste dat de ceremonie van de begrafenis identiek zou zijn aan die van Abraham Lincoln. Lincoln was de eerste president van de Verenigde Staten die tijdens zijn ambtsperiode werd vermoord. De auto waarin Kennedy is vermoord, was toevalligerwijs ook een Lincoln.
 5. John F. Kennedy is begraven op maandag 25 november 1963. Het was een gesloten kist, maar voor de begrafenis, heeft het publiek alle tijd gehad er langs te lopen.
 6. De kleding van de familie op de begrafenis is zwart, met uitzondering van de kinderen van John, zij dragen de kleuren blauw, wit, rood. [rood, zwart, wit en blauw]  Ook de blote benen van de kinderen zijn opvallend, het is immers eind november.
 7. Als de kist van John het Witte Huis wordt uitgedragen, is het paard “Black Jack” onderdeel van de ceremonie. Black Jack speelde vaker een rol als “riderless horse” in de ceremonie van militaire begrafenissen in Washington, als symbool voor een gevallen leider. Vóór zijn loopbaan als ceremonieel paard, was Black Jack sinds 22 november 1952 gestationeerd als cavaleriepaard op Fort Reno.  JFK was zijn eerste staatsbegrafenis. Hij is dus niet vernoemd naar Jackie, maar naar generaal John J. (Black Jack) Pershing.
 8. Hierna ging de kist op paard en wagen door de stad richting St. Matthew’s Cathedral. Op verzoek van Jackie Kennedy was er geen Hoogmis (gezongen mis), maar een eenvoudige mis.
 9. In de professie achter de kist liepen zeer veel politiek leiders van over de gehele wereld mee, waaronder 19 staatshoofden en leden van koningshuizen van 92 landen, 5 internationale instituten en ook het Vaticaan. Wat betreft de aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders, was dit uniek, hoewel Kennedy kort president was.
 10. De kist is achtereenvolgens van het Witte Huis, naar St Matthew’s Cathedral en vervolgens naar Arlington Cemetery gebracht. Dit is een militaire begraafplaats. Het is niet een vanzelfsprekendheid om een president te begraven op een militaire begraafplaats.
 11. Om 3:34 p.m. EST, is zijn kist neergegaan in het graf.
 12. Jackie Kennedy heeft als onderdeel van de ceremonie het eeuwige vuur aangestoken.

 


 

ps. Op 25 november 1813 (150 jaar voor de moord) kwam de United Grand Lodge of England tot stand (Freemasons), wat een union was tussen de Ancients en de Modern Grand Lodge. Het was een overeenkomst tussen de grootmeesters van beide Grand Lodges, twee prinsen van House of Hannover, de Duke of Sussex en de Duke of Kent.

pps. Een dag na het bombardement op Pearl Harbor, werd John F. Kennedy (8 december 1941), als commandant van een motortorpedoboot (de PT-109) uitgezonden naar de Stille Oceaan. Deze werd door een Japanse kruiser bij de Salomonseilanden overvaren en tot zinken gebracht. Na het zinken van de boot zwom Kennedy volgens het verhaal met de overlevenden vier uur in zee naar een 6km verderop gelegen eiland (Kasolo Island). Doordat hij wist te ontsnappen, werd hij uiteindelijk een soort van oorlogsheld. Het is een nogal uniek verhaal. Vier uur zwemmen. Dan zwem je niet snel, maar wel heel lang.   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, international, JFK, Maatschappij, Politiek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.