Groepsfoto Nepal Manigram 1998: Honingraat

In februari 1998, deed ik vrijwilligerswerk (via SIW) in Manigram, Nepal. Achteraf ben ik door SIW gestuurd naar een nep-kamp, gerund door geheime dienst jongens. Alle andere deelnemers zaten dus in het complot. Zelf besefte ik dat niet. Ik vond het gewoon een slecht georganiseerd kamp met vervelende kampleiding. Ik wilde er zo snel mogelijk weg.

Als ik vooraf had geweten met wie ik op dat project zou zitten, was ik niet gegaan. Dat besef je de dag dat je hen ontmoet. Pas jaren later wordt duidelijk hoe derderangs types op professionele wijze getraind zijn om wereldwijd zoveel mogelijk schade aan te richten aan normaal leven.  

 

De groepsfoto links is niet door mij gemaakt. Het initiatief voor de groepsfoto kwam van de kampleiding en ik had zelf geen zin in deze foto. De aanleiding was de honingraat. De kampleiding wilde erg graag met de honingraat op de foto. Dat vinden zijzelf humor. Irritant vond ik het toen. De foto is gemaakt door Klaas-Jan (RIP), die daarom niet op de foto staat. De honingraat is een symbool van de Vrijmetselarij weet ik nu.

De honingraat is opgebouwd uit zeshoeken (666), die de vorm hebben van het Salomonszegel (Koning Salomo), de ster van David (de vader van Koning Salomo). De wesp is geel/zwart gestreept. In een zwerm komt het bedreigend over, maar het levert uiteindelijk honing op. Op het Vrijmetselaarsbord staat daarom een bijenkorf.

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Groepsfoto Nepal Manigram 1998: Honingraat

 1. Geuz says:

  De zeshoek die bijen bouwen in hun raat, is de basis van een kubus in isometrische afbeeldingen.
  Het is een wiskundige mogelijkheid die veel nuttige doeleinden heeft.

  Wat loges dan gebruiken voor hun symbolen, ik ben niet bekend met honingraat voor vrijmetselarij. Een pentagram is een vijfhoek, geen zeshoek, die wordt wel gebruikt door enige loges in hun schild. Bovendien ook een pentagram op veel vlaggen, zoals de Amerikaanse en Turkse vlag.

  Een hexagram bevat een zeshoek als onderdeel, net als een isometrische kubus een zeshoek als onderdeel heeft, maar het zijn verschillende vormen.

  Het lijkt me daarom nogal vergezocht allemaal.
  Er zijn verschillende afbeeldingen op internet te vinden van schilden van loges, meestal een pentagram. Auteurs binnen de vrijmetselarij hebben inderdaad een fictieve filosofie rond hexagrammen gebouwd, ook wordt dan een hexagram met een witte en zwarte gekruiste driehoek “zegel van Salomo” genoemd. Maar dergelijke fabels in de vrijmetselarij sektes hebben eigenlijk niets met spionage te maken. Als je meent dat je bespioneerd werd aan het VWO, dan begrijp ik niet want dat nu met Vrijmetselarij te maken heeft. Vrijmetselaars worden zelf bespioneerd, want dat een een doel van loges.

 2. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 3. Jimmy is Back says:

  De bijenkorf is een metselaars symbool. Het staat op hun bord (zie tekening boven rechts).
  Zowel de pentagram als de hexagram zijn ook symbolen, dat is bekend. Salomons en David.

 4. Pingback: Maud Oortwijn: Ik had geen idee dat er Vrijmetselaars in ons dorp actief waren | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 5. Pingback: De GGD, schijnt een lichtje op mij | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.