Deventer Moordzaak: Tegen de Vrijmetselaars meetlat

logo3Eind 1996 overlijdt psychiater Willem Wittenberg en laat ongeveer 4 miljoen gulden na aan zijn vrouw Jacqueline Wittenberg, die blijft wonen in Deventer. Jacqueline Wittenberg wordt vermoord op 23 (of 24) september 1999 in haar woning. Zij heeft dan exact 22.002 dagen geleefd.

Dit is één van de meest besproken zaken in Nederland. Ernest Louwes zou er voor hebben vastgezeten. In een eerder artikel heb ik reeds laten zien, dat er enkele kenmerken zijn van een occulte moord. Om die reden heb ik deze moordzaak nogmaals geanalyseerd, kijkend naar hints die verwijzen naar de Vrijmetselarij en/of andere occulte hints. Wat er exact gebeurd is, weet ik niet, maar dit is mogelijk weer een complot.

images weduwe

 • Er is bovenmatig veel media-aandacht voor deze moordzaak.PD-foto-sleutelmap
 • De naam Wittenberg. Wit is de kleur van de hoogste graden van de Vrijmetselarij.
 • 23 september is de 266e dag van het jaar met nog 99 dagen te gaan in het jaar. Mevrouw heeft op 23 september exact 22.002 dagen geleefd.
 • Haar huissleutels lagen naast haar lichaam, wat een bekend symbool is. Op de foto rechts zijn deze huissleutels rood omcirkeld.
 • De foto van de hal is overal prominent lagangpadten zien. Er is een zwart-wit geruit motief. En er zijn 7 druppels. Zowel het schaakbord-motief als het getal 7 verwijzen naar de Vrijmetselaars. De deurmat is rood.
 • Het gehele huis komt geënsceneerd over.
 • Het moordwapen is nooit gevonden.
 • Ze is gewurgd. En 5 of 7 keer gestoken in het hart. De combinatie van wurgen en steken in het hart komt overeen met een initiatieritueel van Vrijmetselaars. Ik vraag me af, waarom niet zeker is of het 5 of 7 keer is.
 • Haar lichaam is (geënsceneerd) neergelegd. Ze ligt voor 250px-Wheel_of_the_Year.svgde open haard [vuur] in de woonkamer.
 • Er staan 2 kandelaars met kaarsen op de schouw.
 • De kennissenkring bestaat o.a. uit medici.
 • Er zijn geen sporen van braak.
 • Het tijdstip van de moord is onduidelijk.
 • Er is bovengemiddeld veel aandacht in de media.
 • Op 23 september 1999 was het niet alleen volle maan, maar ook het offerfeest van Mabon. Dat betekent dat de dag even lang is als de nacht.
 • De tafel in de serre is geënsceneerd op een manier die niet helemaal klopt. Enerzijds ziet het eruit alsof zij wil gaan TV kijken (gids open, TV-stoel klaargezet). Anderzijds staan er verschillende soorten drinken op tafel, onaangeroerd, e.g. fles wijn geopend, juice de orange, een theemuts. Mevrouw zou dit nooit samen op tafel zetten.
 • Er hangt een rood-wit geblokt schortje over de stoel, die daar niet hoort.
 • Een maand ervoor werd een vrouw 3 straten verderop vermoord, door haar met een hamer het hoofd in te slaan. De hamer is een ultiem Vrijmetselaarssymbool.
 • Op tafel staat een theemuts met daarop rozen afgebeeld.

Deze moord laat enige kenmerken zien van de Vrijmetselaars. Het is waarschijnlijk een lustmoord, met zeer waarschijnlijk een tweede motief: 4 miljoen gulden.

foto4 (1)serre

De foto links zegt veel. De boekenkast, de paardrijkleding en het wijsvingertje… dat zijn allemaal signalen van de Vrijmetselaars. Kennelijk waren zij beide goed bekend met die kliek. 


 

Het is dan eerlijk, om deze zaak ook af te zetten tegen de Roomse meetlat. 

 • Het gaat om een zaak die speelt op 23/24 september 1999. De paus in Rome is in 1999 Benedictus XVI (de Duitse Ratzinger), met “Medewerkers van de waarheid” als motto. Op 23 september 1513 creëerde paus Leo X vier nieuwe kardinalen. Als Adrianus hem opvolgt in 1522 is de staatskas nagenoeg leeg. Leo X heeft Martin Luther in de ban gedaan en met het beleid in zekere zin de reformatie (opkomst van het protestantisme) in de hand gewerkt. 
 • Mogelijk de grootste bedreiging ooit voor het Vaticaan, was de “monnik van Wittenberg” oftewel Martin Luther, die de reformatie mede aanwakkerde. 
 • Het tegengeluid op de reformatie kwam grotendeels uit Nederland, met paus Adrianus, de Broeders dest Gemenen Levens (oa Florens Radewijns en Thomas a Kempis) en Erasmus. De pan-Europese beweging van de Broeders des Gemenen Levens startte in Deventer
 • Naast het lichaam van mevrouw Wittenberg, lagen haar sleutels. De twee sleutels van Petrus zijn vaste elementen in het pauselijk wapenschild.
 • Op tafel is een theemuts geplaatst, met daarop rozen afgebeeld. Een roos staat in de Katholieke kerk symbool voor Maria.  
 • De rode wijn die tot de 16e eeuw standaard als miswijn gebruikt werd, staat symbool voor het bloed van christus. Er stond rode wijn open op tafel. 
 • Uit de keuken zouden zogezegd 8 kadetjes zijn verdwenen. Brood staat symbool voor het lichaam van Christus in de Katholieke kerk. 

 


ps. Hester van Nierop is geboren op 24 september 1970. Zij werd vermoord op 19-9-1998 in Mexico, als zij exact 10.222 dagen heeft geleefd. Dit staat waarschijnlijk geheel los van de moord op de weduwe Wittenberg, maar het is wél toevallig dat in beide moordzaken de datum 24 september en het getal 222 een rol spelen qua numerologie.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Deventer moordzaak, Maatschappij, regio Midden and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Deventer Moordzaak: Tegen de Vrijmetselaars meetlat

 1. Pingback: Eindtijdsignalen en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. AnneMariaKoekoek says:

  Al die misdaden en volksmennerij wat gedaan is. Het kost ons allen vele miljarden en waanzinnig veel menselijk leed. Straks staan de daders weer vooraan op TV. Straks claimen ze nog dat de schadevergoeding die betaald moet worden, dankzij hun is. Het is godsvergeten erg. Laten wij aub nooit deze daders op een heldenschild hijsen. Nooit mag dat gebeuren. De massa-media is waanzinnig goed in 1984 propaganda. Zij die massaal slachtofferschap claimen, zijn dan de daders (dat weten ze onderling, maar u weet dat niet). Het is gruwelijk, als je wel slachtoffer bent van dit systeem. Alles wat je aangedaan wordt. En dan op TV en op straat van iedereen moeten horen, dat die anderen (waarvan jij weet dat ze fout zijn) zo zielig zijn. Volksmennerij. Propaganda. En ze trappen er allemaal in. Emo TV is om te kotsen.

 3. AnneMariaKoekoek says:

  Peter R de Vries is ook zo’n typische klootzak, met een TV imago en een werkelijk gezicht. Als je meer weet dan de gemiddelde Nederlander, kan je het niet aanzien.

 4. Jimmy is Back says:

  Rode wijn.
  Theemuts met rozen.
  Oranges.
  Orange juice…. Sweet Tea Sangria !

  Spaanse Sangria. Het woord komt van “Sangre” = bloedende in latijn.
  Ze zeggen ook wel Sangaree ipv Sangria.

 5. NicoleS says:

  Sangaree from the Georgia Sea Islands

  1. If I live (Sangaree)
  Don’ get kill’ (Sangaree)
  I’m goin’ back (Sangaree)
  Jacksonville (Sangaree)

  CHORUS: Oh Babe (Sangaree)
  Oh Babe (Sangaree)
  Oh Babe (Sangaree)
  Oh Babe (Sangaree)

  2. If I live (Sangaree)
  See nex’ fall (Sangaree)
  Ain’ goin’ t’ plant (Sangaree)
  No cotton at all (Sangaree) CHORUS

  3. Chicken in the fiel’ (Sangaree)
  Scratchin’ up peas (Sangaree)
  Dog on the outside (Sangaree)
  Scratchin’ off fleas (Sangaree) CHORUS

  Extra verses contributed by a Darien singer:

  4. My husban’s got the shovel (Sangaree)
  An’ I got the hoe (Sangaree)
  If that ain’t farmin’ (Sangaree)
  I don’t know (Sangaree)
  CHORUS”

  5. If you want t’ see a [n word]* (Sangaree)
  Cut the fool (Sangaree)
  Let him ride (Sangaree)
  A white man’s mule (Sangaree) CHORUS

 6. Annie mijn Tassie says:

  Als Monic Hendrickx dan de weduwe Wittenbenberg speelde… wie is Ernest Louwes dan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.