Net als in Groningen en Bergen, in de jaren ’90s in Rotterdam…

De meesten waren gruwelijke moorden met vele messteken in zowel keel als hart (Beppie, Jeanette, Mirjam, Mientje, Dini, Francis). De vrouwen werden gevonden op straat. Deze moorden bleven desondanks onopgelost.

  • 1989, Rotterdam, Beppie Michels  (35 jaar, 5 april 1989). NRC: “Gedeeltelijk begraven in zand op bouwterrein Lieve Verschuierstraat”. Dat is op 50 meter van metrostation Coolhaven. Ze tippelde normaliter aan de G.J. de Jonghweg. De Lieve Verschuierstraat werd als een afwerkplek gezien. [De eerste moord van Jack the Ripper was overigens Emma Elizabeth Smith op 3 april 1888. Ik vraag me af of Beppie van Elisabeth komt.]
  • 1989, Rotterdam, Mientje van Balkom (31 jaar, prostituee op 2 november). NRC: “Op de avond van 1 november kijkt Mientje bij vrienden de voetbalwedstrijd PSV-Steau Boekarest. Daarna vertrekt ze naar de zone. Om kwart over vijf ’s nachts is ze daar nog gezien. De volgende ochtend om 8.30 uur slaat een toevallige voorbijganger alarm: in de plantenbakken op het dak van metrostation Coolhaven ligt een dode vrouw. Het is Mientje, met bloot onderlijf, maar gedeeltelijk toegedekt met karton. In de kranten spreekt de politie van ‘een groot aantal messteken in de halsstreek’. Naast het lijk vindt de politie een knalgeel kartelmes: het moordwapen, naar men aanneemt. Haar rugzak is verdwenen, net als haar onderkleding.”  Gevonden op het dak van metrostation Coolhaven, wat als een afwerkplek gezien werd. Het was op 11/2. Ze tippelde aan de G.J. de Jonghweg.
  • 1990, Rotterdam. Berendina (Dini) Stijger (45 jaar, 9 september 1990, zwerver).  NRC: “In de vroege middag van 9 september 1990 wordt haar eveneens deels ontklede, deels met kranten en karton toegedekte lijk gevonden in een nis onder de Willemsbrug, een plek waar ze vaker sliep. Op haar vindt de politie sperma, en omdat Dini geen heroïnehoer is, is dat een belangrijk spoor. Vlakbij vindt de politie een kromme 12, een vil- en uitbeenmes dat in slachterijen wordt gebruikt.”  De Willemsbrug gaat over de Nieuwe Maas. Het is ter hoogte van treinstation Rotterdam Blaak. Hier komen treinen, metro, waterverkeer en wegverkeer dichtbij elkaar in een knooppunt. Het was op 9/9, 1999.
  • 1991, Rotterdam, Francis Garcia-Hofland (22 jaar, prostituee). NRC: “Ernstig verslaafd, soms tippelend om aan geld te komen, meestal rondhangend op Perron Nul, waar ze jan en alleman berooft. Ze sterft op 19 juni 1991. Haar lijk wordt badend in haar eigen bloed aangetroffen langs de Westzeedijk. De dader heeft haar bijna onthoofd. Haar onderlijf is ontbloot, haar groengrijze leren broek is weg.”  Ze is gevonden op het talud van de Westzeedijk, bij de tramlijn, aan de kant van voormalig Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. Het was die dag een woensdag.
  • 1997, Rotterdam, Mirjam Möller (1-2 mei, prostituee). PRdV: “Dinsdagmiddag 6 mei 1997, Rotterdam-Zuid. In de struiken bij het volkstuinencomplex Lombardijen aan de Maetelinckweg vinden voorbijgangers het levenloze lichaam van een jonge vrouw. Ze is op beestachtige wijze, met tientallen messteken om het leven gebracht. Haar lichaam is gruwelijk verminkt. Ook haar gezicht is toegetakeld met messteken.”  Dit is de vindplaats. Het is bij het knooppunt Vaanplein in Rotterdam. Er gaat hier een zeer smal doodlopend weggetje naar een Kinderboerderij. In de avond komen hier geen passanten langs, omdat het gaat om een kinderboerderij. Kinderboerderij De Kooi is overigens van de gemeente Rotterdam.
  • 1997, Jacqueline Antes (vriendin van Mirjam Möller). Antes is op 1 augustus 1997 voor het laatst gezien, toen zij in een auto stapte. Op 10 augustus wordt Antes door voorbijgangers op een parkeerplaats in Zeewolde gevonden. Ze blijkt te zijn gewurgd. Zoek gerust op wie nog meer is vermoord op 10 augustus. De 222e dag van het jaar. [Op 11 augustus 1957 werd ook Johanna Scheide-Oudes (33), alias ‘Magere Josje’, in Amsterdam dood gevonden in haar werkkamer op De Wallen. Op 11 augustus 1997 is in Amsterdam een 70-jarige bordeelhoudster vermoord. Zeewolde is niet ver van Amsterdam.]
  • 1999, Rotterdam, Jeanette Sip (26 jaar, 13 juni, prostituee). NRC: “Op 13 juni 1999 eindigt Jeanettes leven. In de vroege ochtend vindt een toevallige voorbijganger haar lichaam, langs het spoor. Het is een gruwelijke vondst. De dader heeft haar met een slagersmes zo vaak en met zoveel kracht in haar borst en nek gestoken, dat ze bijna onthoofd is. Bij Jeanettes persoonlijke eigendommen treft Gerrits later naast een aansteker, heroïnepijp, buskaartje en een kwartje, een geschreven noodkreet aan. “  De pijl op het kaartje wijst echter niet naar een plek aan de Vierhavenstraat waar ook spoor loopt. De Vierhavenstraat is de S114, lopend langs de haven tussen metrostation Marconiplein en halte Schiemond. 13 juni 1999 was en zondag. Het was een weekend. Ze is niet ver gevonden van haar tippelzone aan de Keileweg. Haar lichaam werd zogezegd achter een café gevonden. De enige café’s die aan de omschrijving voldoen, zijn volgens mij café “De Sport” (link) en café’s rond het Marconiplein (link).
  • 2001, Rotterdam/Apeldoorn, Dyora Bosgra (26 jaar, 17 juli, tippelaarster). Dezelfde datum als de MH17. Die dag wordt Sasja Schenker dood gevonden in het Slochterdiep. En op dezelfde dag vindt men Dirkje Theodora Bosgra (26) naast een parkeerplaats aan de A1 bij Apeldoorn. Beide tippelaarsters. Tot voor kort werkte Bosgra in Groningen. Sasja en Dyora kenden mekaar dus, dat kan bijna niet anders, het waren collega’s. De politie legt dat verband niet en behandeld beide zaken apart. De vindplek van Bosgra is een heuveltje naast de parkeerplaats Lucasgat. Het is zichtbaar vanaf de parkeerplaats. Deze parkeerplaats is gelegen naast het Shell tankstation Lucasgat aan de A1 bij Apeldoorn. Het is onderdeel van het Pieterpad.Kort voor haar dood schreef ze nog een wanhopige smeekbede op een briefje, net als Jeanette Sip. Beiden wilden hulp, maar hadden een jarenlange historie van wangedrag.

Eén moord op 2/11. Eén moord op 9/9. Mirjam Möller gevonden vlak na de Walpurgisnacht (nacht van 1 mei). Jacqueline Antes wordt gevonden op 10 augustus 1997, wat ook een bekende occulte datum is (222). Het is dan de 222e dag van het jaar, of de 44e voor laatste dag van het jaar. En dan duurt het decennia voor iemand denkt aan een verband tussen de moorden? Kom aan. U gelooft dat? De data waren: 112, 99, Walpurgisnacht, 17 juli en 222/44? De politie weet verdomd goed dat dit geen toeval is.

280516zat_rdamkiller_ig152

Deze 7 vrouwen hebben het niet verdiend. Net als bij Jack the Ripper, worden de lichamen gevonden bij havens, metrolijnen en een ziekenhuis. De data van de moorden in Groningen, Rotterdam, Jack the Ripper en de Slachter van Bergen… Het zit allemaal in dezelfde hoek. Besef ook, de kosten van politieonderzoek loopt in de miljoenen euro’s.


 

ps. Een dag na Jacqueline Antes, wordt op 11-8-1997 in Amsterdam de bordeelhoudster Ina Vos (70) in een van haar peeskamers aan Oudezijds Achterburgwal vermoord. Met haar creditcard is nadien geld opgenomen. Ik weet niet of zij ook Jacqueline Antes heeft gekend.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Groningen, Jack the Ripper, Maatschappij, Mirjam Moller, Slachter van Bergen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.