Ilona Nemeth: Welke informatie ontbreekt? (deel 2)

Er wordt ons een verhaal voorgeschoteld, maar laten we eerst zien welke informatie ontbreekt. 

Ilona vertrekt iedere ochtend om 7.00h van haar woning aan de Balderikstraat in Utrecht op de fiets naar station Utrecht Overvecht, om daar de trein te nemen naar het Mediapark in Hilversum. Op 15 juli 2004 werkt Ilona Németh nog over bij NPS op het Mediapark. Hierna zou zij nog gezien zijn, al lopende naar de trein. In de trein belt ze (of iemand anders) voor het laatst met haar mobiel. De zendmast in het park naast station Overvecht pikt het gesprek nog op. Het laatste teken van leven zou dan nog gegeven zijn op 16 juli vroeg in de ochtend, als zij een huisgenoot een fijne vakantie toewenst vanaf de gang. Op vrijdag 16 juli komt ze niet meer op haar werk aan. 

Nu ik meer gelezen heb over deze zaak, zit ik nog met enkele vragen. Het valt me namelijk op, dat er juist summiere informatie is, over de laatste getuigen die haar gezien hebben.

 1. Wie was de vrouwelijke collega met wie zij in de kantine op 15 juli een avondmaaltijd nuttigt? En hoe laat zag deze collega haar (waar) richting station lopen die avond na de maaltijd? En wat is een Midzomernachtschotel? Het was zogezegd Ilona’s laatste maaltijd. Om 19.30h zou ze naar de kantine zijn gegaan om te eten? Na de maaltijd is ze te voet richting het treinstation vertrokken?
 2. Waar exact hing de bewakingscamera die Ilona Nemeth op 15 juli in de avond ziet vertrekken vanuit het NPS gebouw? Waarom zijn die beelden niet op TV geweest? Het zou van grote waarde kunnen zijn geweest, om getuigen te krijgen voor die avond. Hoe zeker is het dat zij hier daadwerkelijk het pand verlaat? Hoe laat was dit? Zij heeft geen tas of jas bij zich. [Het was die dag bewolkt, maar het regende niet. De gemiddelde temperatuur was 17,8C. Om 7.00h op de fiets doe je dan een jas aan.] Kan het zijn dat ze t.t.v. de foto naar de kantine gaat?
 3. Naar wie belde Ilona Nemeth in de trein op 15 juli? Het was haar laatste telefoongesprek. Heeft de persoon aan de andere kant haar stem herkend? Of is het telefoontje naar de klantenservice van haar mobiele provider het enige telefoontje dat ze zogezegd pleegde vanuit de trein? In dat geval kan iemand anders het telefoontje gepleegd hebben. Of is het gesprek opgenomen? In het telefoongesprek vraag Ilona de klantenservice, hoe ze een SMS moet versturen vanaf haar mobiel. [??? Het is 2004? Weet ze dat niet? Waarom vraagt ze zoiets niet aan een vriendin? Iemand die het haar laat zien op haar eigen toestel? Ik betwijfel of dit verhaal klopt. Ze is medewerkster communicatie notabene.]  Na de uitleg van de provider, stuurt ze tijdens de treinreis zogezegd tweemaal een SMS. Het SMS-je naar een zelfhulpgroep-medecursist is het laatste wat ze gestuurd zou hebben. Ik wil dan weten wat de inhoud was van die twee laatste SMS-jes en of ze echt nooit eerder een SMS had verstuurd. Hoe laat stuurde zij beide SMS-jes? Naar wie? Wat was de inhoud? Ging haar mobiele telefoon 15 juli om 20.34h definitief off-line bij station Overvecht?
 4. Ilona woonde met vier andere vrouwen in een woning aan de Balderikstraat. Met wie woonde zij daar? Wie hadden toegang tot haar kamer? Wie was huiseigenaar?
 5. Welke huisgenoot heeft haar nog even (door een dichte deur) gesproken op 16 juli om 7.00h in de ochtend? Was dit een echt gesprek? Of ging dit slechts om een algemeen roepen “Veel plezier op vakantie!” en verder niet?
 6. Uit de sectie komen drie bevindingen naar voren. 1) Er zitten twee fracturen in haar schedel, wat vermoedelijk slagwonden zijn, maar mogelijk schotwonden van een groot vuurwapen. Waarom is dit niet met zekerheid vast te stellen? 2) In haar maag zit de Midzomernachtschotel van NPS en een ontbijt. Hoe weet men zeker dat dit gaat om een ontbijt van 16 juli bij haar thuis? Wordt een schotel niet vaak met brood genuttigd? Kan ze elders brood hebben gekregen? 3) Alle ribben links en rechts zijn gebroken. Dat gaat dus om 24 gebroken ribben. Wat kan dat hebben veroorzaakt?
 7. Er is met speurhonden en straaljagers met warmtebeeldcamera’s gezocht rondom station Overvecht enkele dagen na de vermissing, ook rondom de basisschool waar ze uiteindelijk gevonden is. Hoe kan het dat geen van de honden is aangeslagen destijds? Volgens de veroordeelde Marokkaan zou het lichaam op dat moment al begraven zijn in het park bij de basisschool. Hoe kan dat?
 8. De man uit de buurt (pensionaris NS), die zich graafwerkzaamheden herinnerde rond de tijd van de vermissing van Nemeth, had de gewoonte om bij de politie langs te gaan met gevonden voorwerpen en andere “kleine zaken”. Waarom wachtte hij een jaar met de melding van de graafwerkzaamheden op een “verdachte plek”?
 9. Kende Ilona Nemeth ook Christel Ambrosius? Wat hebben Christel, Maria en Ilona allemaal met elkaar gemeen? Wat zijn de gemene delers? Zelfde school gezeten?
 10. Waarom heet het boek van Hendriks & Kwadijk “Moord zonder grenzen”? Volgens het verhaal vond de moord juist lokaal plaats, bij station Overvecht in Utrecht. Alleen de veroordeling is gerealiseerd in Marokko.

Omdat ik weet dat “ze” getuigen kunnen oproepen die liegen, weet ik niet wat hier gebeurd is. Waar kan ze zijn verdwenen? 1) Bij de NPS op 15 juli. 2) In de trein terug naar huis op 15 juli. 3) Vanuit haar woning. 4) Op weg naar haar werk op 16 juli. Misschien is de belangrijkste vraag: Wie is in staat Ilona Nemeth te begraven naast een gymzaal van een schooltje in een park? Hoe kan dat zijn gedaan, zonder betrapt te worden? Was ze verpakt in een doos die is vergaan in een jaar tijd?

Foto links is de laatste foto van Nemeth, als zij zogezegd het NPS-pand verlaat. Ik zie alleen geen tas/mobiel/portemonnee. Foto rechts is politieman Paul Hendriks, op de lokatie waar haar lichaam is gevonden bij station Overvecht. 


ps. Midsummer is de periode rond de langste dag in de zomer, tussen 19 en 25 juni. De exacte datum verschilt tussen religies, hoewel ieder jaar vastgesteld kan worden welke dag exact de langste dag zal zijn. De RK-kerk heeft 24 juni als vaste feestdag “Sint John’s Day”, oftewel Johannes de Doper. Midsummer Night is dan de nacht van 23 op 24 juni. Vooral in Noord-Europa is Midsummer een belangrijk festival. Hoewel het oorspronkelijk een heidens feest is, wordt het gevierd binnen het christendom en op de dag van Johannes de Doper. Het is tevens de internationale feestdag van Vrijmetselaars. Johannes de Doper was een profeet ten tijde van Jezus. Volgens de Bijbel heeft St. John ook Jezus gedoopt in de Jordaan. Bij zijn doop daalde de Heilige Geest als een duif op Jezus’ hoofd neer. Johannes de Doper is zowel in de Christelijke traditie als in de Islam een belangrijk figuur. Het is mij niet duidelijk wat een Midzomermaaltijd is. Overigens zou Johannes de Doper vegetarisch zijn geweest, en voornamelijk fruit, groenten, insecten, noten en honing eten. Het toeval wil, dat Christel Amrbosius is geboren op 9 november, wat een feestdag is in de Sint Jan van Lateranen te Rome, een kerk gewijd aan Johannes de Doper. Dat de geboortedag van Johannes bekend is, dat is bijzonder. De Bijbel noemt maar drie verjaardagen: Jezus, het Kerstfeest; Maria, op 8 september; en Sint Jan de Doper, zes maanden vóór Jezus. 

pps. Het politieonderzoek naar Ilona Nemeth (34) kreeg de naam “Iris”. Iris kan zowel een bloem zijn als een onderdeel van een oog. Het onderzoek Iris heeft Nederland € 1,3 miljoen gekost, exclusief de kosten van de Marokkaanse overheid. Het onderzoeksteam voor Maria van der Zanden had de naam Hopteam. Hop heeft verschillende betekenissen: 1) Klimplant, waar o.a. bier van gemaakt wordt, 2) een inham/baai, 3) een sprong, 4) tussenstation voor datatransport op internet. 

ppps. In de weken voor haar verdwijning was Ilona Nemeth druk bezig met het North Sea Jazz Festival in Den Haag. Het werd gehouden in het Congres Centrum Den Haag (CC Den Haag, oftewel 33). Ik noem dit, omdat Christel Ambrosius formeel Mw. C.C. Ambrosius heette en ook CC-oorbellen droeg. Christel Ambrosius kende in ieder geval Maria van der Zanden van het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo (CC Groevenbeek). Ilona en Maria kenden elkaar ook van bijbelstudieclub de Captain’s Club (CC), wat tegenwoordig LEF wordt genoemd. 

pppps. Voor zover mij bekend, werkte Ilona Németh in het gebouw van de NTR-VARA, maar 100% zeker ben ik daar niet van. Dat gebouw is gelegen direct achter het Audiogebouw, waar Pim Fortuyn is vermoord op 6 mei 2002. Vanuit haar kantoor heeft Ilona Nemeth zeker geen zicht gehad op de moord op Pim Fortuyn. Er is een kleine kans dat ze Volkert van der Graaf zag wegrennen langs de achterkant van het Audiogebouw, maar verder niet. Ik ga ervan uit, dat er geen verband is met 6 mei 2002.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Ilona Nemeth, Maria van der Zanden, Media, regio Midden, Spoor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ilona Nemeth: Welke informatie ontbreekt? (deel 2)

 1. linn says:

  amin zei dat het een tafelpoot was en een fietsslot ook heb ik vroeger de fotos bekeken van het moordwapen. en schuldig hoor..

 2. Namenmonument says:

  het zal we weer een mediahoax zijn
  ze werkte in hilversum dus media shit story
  story prive weekend door peter r de vries

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.