Puttense Moordzaak: Tegen de Vrijmetselaars meetlat

Op 9 januari 1994 wordt Nederland opgeschrikt door de zaak Christel Ambrosius (23) uit Putten. Hoe dit exact zit, weet ik niet. Wel heb ik een sterk vermoeden, dat het verhaal zoals het aan ons gepresenteerd is, niet kan kloppen. De familie en “beste vriendin” van Christel Ambrosius moeten weten hoe het zit. In een eerder artikel heb ik reeds laten zien, dat er kenmerken zijn van een occulte moord én dat er overeenkomsten zijn met de zaak Maria van der Zanden (vermist), ook uit Putten. Het overbuurmeisje Nataschja van der Stelt, schreef een boek, dat bij mij vragen opriep (zie eerder artikel). Datzelfde boek heb ik nogmaals nagelezen, kijkend naar hints die verwijzen naar de Vrijmetselarij. Wat er exact gebeurd is, weet ik niet, maar dit is mogelijk weer een complot. Het verklaart in ieder geval waarom Peter R. de Vries zoveel uitzendingen aan deze zaak besteed heeft.

 1. Sleutel van het boshuisje van oma speelt een belangrijke rol in het mysterie. De sleutel is een belangrijk symbool voor vrijmetselaars.
 2. Ook hier gaat het weer om een jonge vrouw op een fiets (link).
 3. Haar naam was Christel C. Ambrosius, oftewel C.C. Ambrosius (CC=33).
 4. Naast haar lichaam zijn melktanden gevonden en een Franse Franc. De Vrijmetselaars staan erom bekend attributen naast een lichaam achter te laten, om zo hints te geven over wat de achtergrond van de moord is geweest. Op de Franse franc staat de spreuk “liberté – égalité – fraternité”.  De naam “franc” betekent “vrij”. Het valutateken voor de Franse Franc was FF (=66). Op 5 december 1360 werden de eerste franc’s uitgebracht, met de naam ‘franc d’or à cheval’ (gouden franc te paard). Dit werd gedaan om zo de Franse koning Jean II vrij te kopen uit gevangenschap in de UK. Overigens is dat laatste niet gelukt, omdat men het geld niet bijeen kreeg.
 5. clip3_image003Christel Ambrosius is begraven in een blauwe kist, wat verwijst naar de lagere graden van de Vrijmetselaars. Naast de kist stonden twee grote kaarsen, wat ook een symbool is. De kist werd zo neergezet in een hoek bij het raam, dat de zon erop scheen. De moeder van Christel deelde drie rozen uit aan aanwezigen op de begrafenis, met een uitleg van de reden dat juist zij die roos kregen.
 6. Nataschja van der Stelt schrijft in haar boekje “Verdriet zonder tranen” op verschillende plaatsen over “een denkbeeldige dikke hoge muur” die ze om zich heen had (pagina 51). Bakstenen muren zijn een verwijzing naar. Ook is de kaft van het boek geheel uitgevoerd in Vrijmetselaarskleuren: rood, zwart, wit.
 7. DSCI1344De grafsteen van Chrisel Ambrisius is een ruwe brok natuursteen. Ook dat is een verwijzing naar de Vrijmetselarij.
 8. Christel was geboren op 1 december 1970, oftewel 112 (link). Dit detail wordt verzwegen in de media en was alleen te vinden op de grafsteen zelf.
 9. Ambrosius is door messteken én wurgen om het leven gebracht.
 10. Het moordwapen is nooit gevonden.
 11. De media-aandacht was overweldigend.
 12. Er zijn geen sporen van inbraak.
 13. Het slachtoffer is seksueel misbruikt.
 14. Druk op verdachten wordt opgevoerd, tot er een schuldbekentenis komt, vals of niet.

Is het bewijs? Nee, maar genoeg reden om je af te vragen wat hier werkelijk gebeurd is. Wat mij betreft is alles weer mogelijk, maar het ruikt naar samenzwering.

ps. Sinds begin 2006 heette het onderzoek naar de Puttense moordzaak “Marmot”. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maria van der Zanden, Media, Puttense moordzaak, Vrijmetselaars and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Puttense Moordzaak: Tegen de Vrijmetselaars meetlat

 1. Pingback: Eindtijdberichten en andere belangrijke nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.