Jesse Dingemans: Op 1-12-2005 vermoord in zijn klaslokaal als hij boeken voor de juf gaat halen.

Op 1 december 2005 is Jesse Dingemans vermoord in zijn klaslokaal. Op dat moment is zijn klas aan het werk in de aula van de school. Om 11.15h gaat Jesse even iets ophalen uit de klas, omdat hij verantwoordelijk is voor de boeken. Jesse is het “boekenkind”, zoals de juf het noemt. Hij komt dan niet meer terug. Als de juf hem gaat zoeken, ziet ze bloeddruppels in de gangen. Ze haalt de directeur erbij en samen volgen ze de druppels, tot ze uiteindelijk Jesse vinden, dood, achterin de klas achter de stoomboot (de boot van Sinterklaas). Hij heeft messteken in zijn nek. 

Volgens de juf, heeft ze een man door de gang zien lopen, toen ze op zoek ging naar Jesse en voor ze de directeur erbij riep. Dit heeft geleid tot de veroordeling van Julien C (22). Julien C. ontkent er iets mee te maken te hebben, maar heeft 11 jaar en 7 maanden gekregen, plus TBS. Dat laatste is opmerkelijk, omdat hij zich nooit door een psycholoog heeft laten onderzoeken. Er is tegen Julien C. niet meer bewijs dan tegen de juf zelf: ze waren beide in de school op dat moment.

 

Er is een kunstwerk voor Jesse gemaakt in Grooteheide. Een phoenix, bevestigd met een ronde spiraal rond een boom. Ik zie terugkerende thema’s met de moord op Sybine Jansons:

 • Jesse Dingemans (16-04-1998) versus  Sybine Jansons (19-6-1985).
 • Weg sinds 1-12-2006 (112) versus  19-1-1999 (911)
 • De school speelde in beide gevallen een grote rol de laatste dag.
 • Lichaam gevonden in de Hoogerheide versus  kanaal de Grote Heicop.
 • Kunstwerk met een spiraalring versus  Sybine’s sieraden van spiraalring.
 • Kunstwerk bevat een Phoenix die herrijst versus  vader die refereert in boek aan Heropstanding van de Doden bij het Koningsrijk God’s (Eindtijd).
 • In beide moordzaken wordt vaak gerefereerd aan diverse bomen.
 • Bij de begrafenis is gekozen voor de kleur wit van de kist.
 • Jesse kreeg een “Jesse” kerstboom opgetuigd op school, terwijl voor Sybine een boom is geplant in het Vredeswoud in Israël, aangeboden door Sharon Asscher, maart ’99.
 • Een kerstboom is een spar. Er zijn Douglass sparreboomnaalden gevonden op Sybine.

Ik vraag me af wanneer de ouders Frank en Ingrid Dingemans het lichaam van Jesse hebben mogen zien. Wat betreft tijdstip van overlijden, zijn we anders afhankelijk van het oordeel van de juf, de schooldirecteur en de politie. Wat mij betreft zijn dat geen serieus te nemen getuigen, want in deze beroepsgroepen zitten teveel “fouten”.

 

 

Verder is het opvallend hoe zowel in de video van Sybine als in de video van Jesse de docenten glunderend vertellen over hoe gruwelijk het allemaal was.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Jesse Dingemans, Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Jesse Dingemans: Op 1-12-2005 vermoord in zijn klaslokaal als hij boeken voor de juf gaat halen.

 1. 😶 says:

  Ja onbegrijpelijk. Gevoelloos ook.hoe kunnen de ouders dit accepteren van de school. Dit moet de veiligste plek zijn voor je kind.
  😳

 2. maudoortwijn says:

  Scholen zitten vol met criminelen en zieke geesten. Het beroep leraar, daar kan je je kennelijk goed uitleven, als zieke geest zijnde.

 3. Pingback: De spar en de heide, winter- en zomerfeest. Drie verwante moordzaken. | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.