Sybine Jansons: Wekenlang vermist en uiteindelijk gevonden in een kanaal

jaar99.02.feb.026.sybine

Sybine Jansons 

Sybine Jansons (13) verdween op 19 januari 1999 (oftewel 1/19/1999). Men wil ons doen geloven dat ene Martin C. dat in zijn eentje gedaan heeft. Op 19 januari moet Sybine voor het eerst in haar leven nablijven en wel bij Duits, waar ze strafwerk heeft dat ze na 14.00h moet maken. Vlak daarvoor heeft de handarbeid en ziet ze hoe haar beste vriendin die weggestuurd is bij Latijn, naar haar zwaait. Vanwege het (onterechte) strafwerk zou ze -volgens het verhaal- even later alleen vanuit Doorn op de fiets naar huis gaan door een bos. Daarvoor koopt ze volgens getuigen (en volgens een plastic tas die ze later bij haar fiets vinden) een broodtrommel bij de Marskramer in Doorn. Op 24 februari 1999 wordt het stoffelijk overschot van Sybine gevonden in een kanaal bij Breukelen.

Sybine Jansons is geboren op 19 juni 1985. Zij is vermoord ergens tussen 20 januari 1999 en 24 februari 1999. Onderstaande twee foto’s zijn genomen op de begrafenis.

Ze zat in de tweede klas gymnasium van het Revius Lyceum in Doorn en moest die dag (voor haar heel ongebruikelijk) nablijven bij Duits. Omdat er een lerarenstaking was vanaf 14.00h, was ze bijna alleen in de school bij het maken van haar strafwerk Duits. Haar beste vriendin werd overigens eerder die dag ook al weggestuurd bij Latijn. Ze fietste aldus zogezegd later dan verwacht naar haar ouderlijk huis in Maarn door het bos, en dit keer alleen, zonder haar schoolgenoten. Dat laatste kwam ook zelden voor.

Als je de gezichtsuitdrukkingen ziet in bovenstaande video, dan weet je in welke hoek je ook moet zoeken. Net als de gereformeerde meisjes Christel Ambrosius, Maria van den Zanden, en Germa van den Boom, was Sybine Jansons een keurige christelijke, goed presterende VWO-leerlinge, met een positieve zelfverzekerde houding. Daar hebben ze in bepaalde kringen een hekel aan. Overigens wil het toeval, dat zowel Maria van der Zanden als Sybine Jansons op het punt stonden om op een Ronduit-reis van de EO mee te gaan.

Wat gebeurde er in de dag voor haar verdwijning, als ze niet thuis komt?

 • Op 18 januari wordt ze uitgenodigd voor een prijsuitreiking in Brussel op 2/2/1999.
 • Op 18 januari had Sybine een lekke band met de fiets, die vader voor haar plakt. Het is dus logisch als zijn vingerafdrukken op de fiets zitten. Overigens zie ik relatief vaak een lekke fietsband bij een meisje dat even later verdwijnt (Vaatstra; Nadia).
 • Op 19 januari mist ze het eerste uur een proefwerk Duits, omdat ze in Utrecht naar de orthodontist moet voor haar beugel.
 • Op 19 januari is er vanaf 14.00h een lerarenstaking, zodat alle kinderen dan vrij zijn.
 • Sybine kan om 14.00h nog haar proefwerk Duits inhalen en blijft daarom na.
 • Een goede vriendin Lisette in een andere klas, werd er die dag met de hele klas uitgestuurd, omdat de leraar handenarbeid de orde niet kon handhaven. Als Lisette langs de klas Latijn van Sybine loopt, zwaait ze en Sybine zwaait terug.
 • De leraar Latijn is ook geïrriteerd die dag en geeft Sybine strafwerk, zomaar. Dat strafwerk moet zij inleveren die middag, nadat zij het proefwerk Duits af heeft.
 • Volgens een leerling die ook nog op school was vanwege een gebroken been, leverde Sybine haar strafwerk in bij de conciërge om 15.00h.
 • Volgens de Marskramer kocht Sabine daarna een broodtrommel. De Marskramer is gevestigd op de hoek van de weg richting huis (N227).
 • In de avond van 19 januari komt er al een uitgebreide zoekactie op gang, georganiseerd door leraren, de kerk, vrienden en familie. Een vriendin heeft zelfs de lokale Lions gebeld, waaronder een generaal en een lijfwacht van de Koningin, die meedoen met zoeken. Die groep is bij de Jansons thuis geweest op 19 januari.Zijn zoeken vanaf tankstation Heerikshuis (begin bos) richting het trainingscentrum SBI (dat is gelegen naast het Landgoed Huis te Maarn).
 • Op 20 januari vindt het oudere echtpaar Bouwmeester (woont in de Knorrebuurt) de fiets, niet ver van Houthandel van Dijk (Van Dijk is ook de jachtopziender).
 • Vanaf 20 januari zoeken de politie, ME en Korps Mariniers Doorn op grote schaal. De Maarnse Grindweg en de Rijksstraatweg N225 zijn afgezet voor deze zoektocht. Het gehele bosgebied is hermetisch afgesloten en mariniers lopen door het bos. Er is een mobiele post opgezet in het bos, met alle communicatiemiddelen.
 • Op 24 februari wordt haar lichaam gevonden.

Even de locaties op een rij:

 • Revius College, waar ze voor het laatst gezien is (Driebergsestraatweg). LINK
 • De Marskramer, waar ze zogezegd een broodtrommel kocht. LINK
 • De N227 Doorn-Maarn, Amersfoortse weg, die ze iedere dag fietste. LINK
 • Vindplaats fiets, +/- 200m vanaf Van Dijk Hout, richting Huis te Maarn. LINK  Deze is gevonden door echtpaar Bouwmeester, wonende aan de Maarnse Grindweg 27.
 • Vindplaats lichaam, in afwateringskanaal Grote Heicop, 100m boven Kortrijk. LINK
 • Ouderlijk huis Jansons, aan de Plutohof te Maarn.  LINK
 • Het gebied tussen de Maarse Grindweg en de N225 is afgezet 20/1-22/1. LINK

Haar fiets is dus gevonden exact tussen Van Dijk Houthandel (daar woont de jachtopziener), Grindweg 27 (echtpaar Bouwmeester), de villa van oud-minister Wijffels en Huis te Maarn (daar woont oud-burgemeester van Gorssel).


ps. Moeder Tineke Jansons is 19/1 in de middag met zusje Hanna schoenen kopen in Utrecht. Vader Arjen Jansons werkt op 19/1 bij zijn werkgever NS Railbeheer in Zwolle. Moeder Tineke is verpleegster geweest, maar werkt nu achter het loket bij de NS.  

pps. Normaal rijdt Sybine met vriendinnen over de ventweg van de N227 van Doorn naar Maarn. Die gaat door de Kaapse bossen, wat onderdeel is van de Utrechtse Heuvelrug. Niet ver daarvan vandaan, is destijds het Heulmeisje gevonden. Op 19 januari 1999 was dat exact 8122 dagen geleden. De boswachter van dit gebied, is de boswachter van de Utrechtse Heuvelrug, dus Staatsbosbeheer. De Utrechtse heuvelrug beslaat een bosgebied variërend van de Kaapse Bossen tot de Bossen bij Vuursche. De fiets is overigens gevonden vlakbij het huis van Jachtopziender Van Dijk. Sybine heeft haar laatste adem ingeademd, met pollen van een eik en van een hazelaar. Deze combinatie van bomen komt in Maarn alleen voor bij Amrath hotel Maarsbergen (nu gesloten). Hotel Maarsbergen is gelegen op 1500 m van de vindplaats van het Heulmeisje destijds. 

ppps. Sybine was op 18 januari (de dag voor haar verdwijning) met een aantal klasgenoten genomineerd voor een Europese prijs voor een werkstuk over Nieren. Zij zou op 2 februari 1999 naar Brussel gaan voor de prijsuitreiking.

pppps. In zijn boek “In het bos zijn de wilde dieren” geeft vader Arjen aan, dat Sybine wel eens haar zusje pestte of lastig deed op school. Een vader die zijn dochter mist, doet dat niet. Ik herken zelf iets: Men roept slechte verhalen over je, om het excuus te creëren. 

ppppps. Sybines fiets is terug gevonden in de Kaapse bossen bij de Houthandel, met haar blauwe Kipling rugzak en de plastic tas van Marskramer met een broodtrommel. Haar NS-vervoersbewijs ontbrak en is nooit terug gevonden. Ze heeft dit vervoersbewijs in ieder geval nog gebruikt op 19 januari in de ochtend, om van Utrecht naar haar ouderlijk huis te gaan. Het kan natuurlijk zijn, dat iemand deze kaart uit haar portemonnee heeft gehaald, om ervoor te zorgen dat ze nergens heen kan (bijvoorbeeld als ze ziet dat haar fiets er niet is).

pppppps. Naast schaatsen, dwarsfluit, en tennis, keek Sybine graag detectives op TV, zoals Baantjer. Dat zeggen ze ons ook gewoon. Het is onduidelijk waarom dit detail van belang is. 

ppppppps. Naast het Revius college zit het Von Gimborn Bomenmuseum, oorspronkelijk opgericht door de Duitse Max von Gimborn. De Latijnse naam voor eik is Quercus en voor de hazelaar is Corylus Avellana. De Douglas spar heet in het Latijn Pseudotsuga menziesii. 

 

 

 

 

  

 

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Sybine Jansons, Vrijmetselaars and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Sybine Jansons: Wekenlang vermist en uiteindelijk gevonden in een kanaal

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. 🌹 says:

  Verschrikkelijk, en als het niet zo erg was… Belachelijk! 😱😠

 3. Bonusje says:

  Staking geeft leraren gelegenheid

  Straf isoleert haar van andere leerlingen

  Tas en trommel door dader er bij gekocht om relatie tot school te verbloemen

  Lichaam en fiets door dader met auto verspreidt

  Natuurlijk gaat een lustmoordenaar niet langs de weg liggen loeren als de Kinderen al naar huis zijn dus is ze niet opgewacht maar zit de drek op haar school

  Ik gok op de leraar latijn

 4. .Staking geeft leraren gelegenheid

  Straf isoleert haar van andere leerlingen

  Tas en trommel door dader er bij gekocht om relatie tot school te verbloemen

  Lichaam en fiets door dader met auto verspreidt

  Natuurlijk gaat een lustmoordenaar niet langs de weg liggen loeren als de Kinderen al naar huis zijn dus is ze niet opgewacht maar zit de drek op haar school

  Ik gok op de leraar latijn

  • maudoortwijn says:

   Ik ben het eens met je analyse, behalve het laatste deel. Dit is door meerdere lieden samen gedaan. Ze mist Duits vanwege een tandarts afspraak. Haar OV is uit de portemonnee. De Marskramer is verzonnen. Speurhonden die kennelijk slecht werk doen. etc etc.

  • 😶 says:

   Ik dacht ook aan de leraar latijn: strafwerk zonder reden,cen nog langer op school om het strafwerk in te leveren…

 5. Vogeltje wat zing je laat says:

  Beschrijving van Huis te Maarn: landhuis

  Omschrijving complexonderdeel 1 Het in 1915-1916 naar ontwerp van Jan Stuyt gebouwde LANDHUIS is gelegen op een kunstmatig aangelegde verhoging tegen de noordelijke helling van de Utrechtse Heuvelrug. Door de ligging en vormgeving is de tuingevel de meest belangrijke gevel en derhalve als voorgevel te beschouwen. De hoofdentree bevindt zich aan de achterzijde. Aan deze zijde wordt de buitenplaats ontsloten door een oprijlaan die naar de Amersfoortseweg voert. Het witbepleisterde pand is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken en telt twee bouwlagen onder een plat dak. De hoofdopzet van het blokvormige huis is symmetrisch, evenals de gevelopzet en de indeling van de voor- en achtergevel. Het dak werd oorspronkelijk bekroond door een betonnen balusterhekwerk. Dit is vanwege het te grote gewicht afgebroken. Dit geldt tevens voor het hekwerk van de balkons aan de achterzijde. De gevels zijn rondom voorzien van profiel- en kroonlijsten onder een overstekende goot op klossen. Met uitzondering van de gevel aan de tuinzijde zijn de gevels voorzien van hoekrisalieten met geblokte hoeklisenen. Alle vensters zijn voorzien van bovenlichten met diagonaal geplaatste roeden. De voorgevel of noordgevel, aan de tuinzijde, is symmetrisch van opzet en indeling. De gevel wordt gekenmerkt door een middenrisaliet, waarvoor een halfronde porticus met vier kolossale gecanneleerde ionische zuilen is gezet. Het terras ervoor is van binnen uit te bereiken door een samengesteld venster waarin dubbele schuifdeuren zijn aangebracht. De bovenlichten boven deze schuifdeuren bevatten gebrandschilderde glas-in-lood voorstellingen. Ter hoogte van de tweede bouwlaag bevindt zich achter de zuilen een balkon met smeedijzeren hek. Het balkon is te betreden via openslaande deuren, met ter weerszijden een venster. Ter weerszijden van het risaliet is tegen de gevel een veranda van ,,n bouwlaag gezet, doorlopend tot aan de hoeklisenen en met drie ionische zuilen. De gevels bevatten twee openslaande deuren. In de tweede bouwlaag zijn boven de veranda twee openslaande vensters gezet. De achtergevel is symmetrisch van indeling. Het ten opzichte van de hoeken iets terugliggende middendeel bevat de ingang onder een balkon, steunend op twee gecanneleerde ionische zuilen. Het balkon is voorzien van een niet oorspronkelijk smeedijzeren hekwerk. De ingang bestaat uit een deur met zij- en bovenlichten. Aan weerszijden bevindt zich een openslaand venster en een klein venster. De middengevel bevat in de tweede bouwlaag in het midden balkondeuren met ter weerszijden een openslaand venster. De beide hoekrisalieten bevatten een openslaand venster in de eerste bouwlaag en openslaande balkondeuren in de tweede bouwlaag, waarvoor balkons met ijzeren hekwerken zijn aangebracht. De rechter zijgevel of westgevel bevat in het midden de voormalige dienstingang en in beide bouwlagen een aantal openslaande en enkele vensters. Tegen het linker risaliet is een halfronde uitbouw onder plat dak gezet met daarin vijf vensters. In de tweede bouwlaag bevindt zich een openslaand venster, dat toegang geeft tot het platte dak, dat met een balusterhekwerk is uitgevoerd als balkon. De linker zijgevel of oostgevel bevat in het midden twee deuren en in de tweede bouwlaag een groot samengesteld venster met diagonaal geplaatste roeden ter verlichting van het trappenhuis. Tegen het linker risaliet is een latere uitbouw onder plat dak gezet die is voorzien van drielichtsvensters en openslaande deuren. In de tweede bouwlaag bevindt zich een openslaand venster. Tegen het rechter risaliet is een halfronde uitbouw waarvan het dak dienst doet als balkon. De tweede bouwlaag bevat een openslaand venster. De indeling van het pand is grotendeels oorspronkelijk. Vanuit de hoofdingang leidt een gang met een aantal treden naar de centrale, ovale hal, van waaruit men de vier hoofdvertrekken en de verdieping kan bereiken. De hal heeft een marmeren vloer. De wanden van de eerste bouwlaag worden geleed door dorische pilasters, in de tweede bouwlaag door ionische. Tussen de pilasters zijn nissen en de doorgangen naar de vertrekken te vinden. Op verdiepingniveau bevindt zich in de hal een omloop met een smeedijzeren hek. De hal bevat een marmeren schouw in Lodewijk XIV-vormen en is voorzien van een ovale lichtkoepel van glas-in-lood met in het midden een strass plafonniSre. De woonkamer ligt in het verlengde van de hal met een schouw met schilderij in de boezem. De salon bevindt zich aan de noordoostzijde en bevat een marmeren schouw waarboven een `witje’. De voormalige eetkamer aan de noordwestzijde is voorzien van houten radiatorkasten met panelen in neogotische stijl. De herenkamer bevindt zich aan de zuidoostzijde van het huis. Tussen deze kamer en de salon bevindt zich onder de trap de voormalige knechtenkamer. De keuken is gesitueerd aan de zuidwestzijde. Naast de voormalige bijkeuken ligt de dienstbodentrap. Het office is verbouwd. Ter weerszijden van de entree bevinden zich tenslotte nog een toiletruimte, garderobe en een dienkamer. De verdieping is sober uitgevoerd. De indeling is deels oorspronkelijk. Waardering complexonderdeel 1 Het pand is van cultuurhistorische waarde vanwege de ontstaansgeschiedenis, het is van architectuurhistorische waarde vanwege de bouwstijl van het pand, het interieur en de plaats in het oeuvre van de architect. Tevens is het van ensemblewaarde vanwege de ligging binnen de parkaanleg op een flank van de Utrechtse heuvelrug, in relatie tot de tuinaanleg en de zichtlijnen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

  Huis te Maarn: vogeldrinkbak in tuin voor het landhuis
  Maarn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
  Omschrijving complexonderdeel 7 TUINORNAMENT, functionerend als een vogeldrinkbak, gesigneerd Clodion. C.M. Clodion (1738-1814) was in de a..

  Huis te Maarn: zonnewijzer in tuin voor het landhuis
  Maarn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
  Omschrijving complexonderdeel 8 TUINORNAMENT, zijnde een zonnewijzer, daterend uit het eerste kwart van de twintigste eeuw. De zonnewijzer ..

  Huis te Maarn: waterput, de zogenaamde “Bentheimer put” in as achter het landhuis
  Maarn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
  Omschrijving complexonderdeel 5 Aan het eind van een zichtas aan de achterzijde van het huis gelegen WATERPUT, de zogenaamde BENTHEIMER PUT..

  Huis te Maarn: tweetal leeuwen op sokkels op de as achter het huis
  Maarn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
  Omschrijving complexonderdeel 9 Voor de Bentheimer put (complexonderdeel 5) staan een tweetal TUINORNAMENTEN. Het betreft tweetal leeuwen o..

  Huis te Maarn: tuinbank in as achter het landhuis
  Maarn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
  Omschrijving complexonderdeel 6 TUINBANK in neo Lodewijk XIV-stijl, gelegen achter de Bentheimer put (complexonderdeel 5), op het einde van..

  Ik zie nog geen ijskelder staan, maar die moet er zijn. Ze hebben ook een heideweide in de tuin.

 6. Vogeltje wat zing je laat says:

  De tuin heeft drie terrassen die tegen de glooiing van het landschap zijn aangelegd. Aan de zuidzijde van het landhuis ligt een lanenstelsel van linden- en beukenbomen. De zichtassen komen samen op een centraal punt waar zich een bassin bevindt. Op het einde van de zichtas staat de zogenaamde Bentheimer put. Een gat aan de zuidoostzijde geeft de plek aan waar zich vroeger een ijskelder bevond. [wikipedia]


  ——————————————————
  Hiernaast zou dan een gat van de ijskelder moeten zitten. Ik zie het alleen niet.

 7. Vogeltje wat zing je laat says:

  En dit is lokatie waar niemand het over heeft. Iedereen denkt dat het gelijk in een kasteel moet zijn, maar juist de locaties waar niemand aan denkt en die wel geschikt zijn! Daar moeten ze zijn. Er waren daar bunkers en ijskelders in het bos. Dat is best geschikt, maar niemand weet precies waar ze zijn. Ook was er een camping met faciliteiten. Die heb ik even opgezocht.

  Camping de Halm. https://www.vakantiecentrumdehalm.nl/
  * Wij zijn een seizoensbedrijf. Van 1 april tot 25 oktober kunt u verblijven bij ons.
  * Honden zijn niet toegestaan op ons terrein.
  * Auto’s worden geparkeerd op de parkeerplaats.
  * Er zijn toiletten en douches.
  * Er is een kantine.

 8. Pingback: In welke onopgeloste zaken speelde de spoorlijn een rol? | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 9. Pingback: Sybine Jansons. Waarom de reconstructie van de vader niet kan kloppen: pollen. | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 10. Vogeltje wat zing je laat says:

  Ik krijg hier een bizarre associatie bij en heb het boek van in het bos zijn wilde dieren gelezen.
  Het schilderij de marskramer van Jeroen Bosch. Wikipedia gelezen even. Ooit gezien ook.
  ———————————————————————————

  De Marskramer

  Het stelt een sjofel geklede man voor lopend op één schoen en één pantoffel.
  (!) Met zijn linkerhand houdt hij een hoed vast, die doorboord is met een schoenmakersels. Met zijn rechterhand houdt hij een stok vast, waarmee hij een dreigende hond van het lijf houdt en ook draagt hij ter bescherming van zichzelf een dolk. Hij draagt een rieten rugkorf of mars met zich mee met daaraan een pollepel (Eddy Moonen) en een kattenvel. Terugkijkend over zijn schouder baant hij zich een weg door een landschap. In de achtergrond is links een vervallen huis te zien, met in de deuropening een vrijend paar en ernaast een plassende man. In de nok van het huis bevindt zich een kruik en aan het dak hangt een vogelkooi. (vogel!) Op het erf daarvoor zijn een haan (haan!) en een trog met een zeug en biggen afgebeeld. De man loopt in de richting van een hek met daarachter een koe en een ekster. Geheel rechts is een galgenberg afgebeeld. Helemaal bovenin, probeert een uil (!) een nietsvermoedend koolmeesje te vangen.

 11. Pingback: Het graf van Sybine Jansons | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.