Parnassia: 7 doden en de rechter beschermt patiëntengegevens 100%

Parnassia staticmapAls ik data als 2 november en 6 december zie, dan krijg ik al bepaalde vermoedens. De slachtoffers worden in water gevonden en hebben veelal “verdrinking” als één van de doodsoorzaken. De politie doet relatief weinig onderzoek, hoewel het nu om zeven doden gaat.

Hier zit Parnassia in Den Haag, maar er zijn meerdere gebouwen. 


Bron: link.

Op het terrein van psychiatrische instelling de Parnassia Groep aan de Oude Haagweg zijn de afgelopen jaren al meerdere verdachte overlijdens geweest. Parnassia is gevestigd op het voormalige landgoed Rozenburg in Den Haag. In acht jaar tijd zijn vermoedelijk minstens zeven mensen vermoord.

Een overzicht van de Parnassia-moorden.

 • Vrijdagmiddag 2 november 2007, Fotiena Verhagen-Toet 
 • Donderdagavond 6 december 2007 (Sinterklaas), Mark en Maya de Vries * [atypisch]
 • Zaterdag 12 april 2008, Lientje van Mastrigt 
 • Maandag 5 april 2010 (Tweede Paasdag), dode vrouw 
 • Zondag 13 mei 2012 (Moederdag), Jopie de Haas 
 • Vrijdagavond 20 juni 2014, 47-jarige man * [atypisch, 171e dag van het jaar]

Vier van de zeven moorden vonden plaats op een feestdag, die typisch met familie gevierd wordt. Vier van de zeven moorden vonden plaats in het weekend (vrijdagavond – zondag). Er is (voor zover bekend) geen moord geweest op een normale doordeweekse dag. Zes van de zeven moorden vonden plaats in de eerste helft van de maand; vier in de eerste week. Dat alles noemt Peter R de Vries niet.

 

 

Vrijdag 2 november 2007, Fotiena  (Tineke) Verhagen – Toet

Tineke Verhagen-Toet (Delft, 59) is dement en bezoekt 2 november 2007 (112) Parnassia met haar zoon Marco Verhagen (38), die lijdt aan paranoïde schizofrenie. Vóór de afspraak verdwijnt Tineke. Na een paar dagen wordt op 5 november haar lichaam gevonden in de Puinduinen, 2 kilometer verderop, in een ondiepe sloot nabij de puinbal bij Kijkduin. De sloot is een halve meter diep en Tineke Verhagen (geboren 27 februari 1948) is verdronken. Zij heeft blauwe plekken op haar knieën. Slechts 2 jaar eerder is haar man overleden. Sindsdien wordt het steeds duidelijker dat Tineke achteruit gaat met de dementie. Ze wil echter graag samen met Marco in haar huis blijven wonen. Marco wil dat ook.

Denhaag_kunstwerk_puinbalMarco en Tineke kwamen samen aan op het terrein van Parnassus, maar zijn te vroeg, wat reden is om eerst koffie te drinken. Dat doen ze in het Dagactiviteiten centrum aan de Papajastraat, samen met enkele andere patiënten. Veel mensen zorgen dat ze iets te vroeg zijn, als zij een afspraak bij een ziekenhuis hebben. Een van die patiënten waar moeder en zoon koffie mee drinken is Tony, drugsverslaafd en ook hij heeft ernstige psychische problemen.

Dit is wat Tony zegt achteraf: Na het koffie drinken is op enig moment iets van een ruzie ontstaan tussen Marco en moeder. Het is dan ongeveer 14.00h. Patiënt Tony vindt het aanleiding om Tony mee te nemen naar zijn afspraak al, waarbij moeders zogezegd buiten blijft wachten voor de deur. Tony zegt tegen het personeel, dat Marco zijn moeder geslagen heeft. Het personeel stuurt Tony en Marco weer weg, want Marco is immers te vroeg voor zijn afspraak. Tony en Marco lopen dan weer naar buiten naar Tineke. Tony zegt, dat hij samen met Marco en Tineke naar tram 2 is gelopen, aan de Loosduinseweg in Den Haag [hij moet dan de Haagweg bedoelen]. Tram 2 die daar rijdt gaat richting Kraayenstein (of naar Den Haag CS en uiteindelijk Medisch Centrum Antoniushove).

Het is onduidelijk, waarom Marco en Tineke zouden meelopen naar de tram. Marco kan zich niets herinneren, behalve dat hij zijn moeder kwijtraakte op het terrein van Parnassia. Er zijn diverse getuigen die bevestigen dat Marco even later zoekend over het terrein liep, want hij was zijn moeder kwijt. Het verhaal van Tony past dan niet.

De locatie waar ze drie dagen later gevonden is, is in de duinen van Kijkduin, bij het WO2 kunstwerk (met Vrijmetselaarssymboliek), dat is een typische plek waar de Parnassia plant in het wild zou kunnen groeien. Ze lag in een ondiepe sloot. Verder valt het op, dat het getal 2 continue terug komt in deze case. Het is het getal van de vereniging, het bij elkaar komen.

Kort voor de dood van Tineke Verhagen, is ook haar man overleden.

Donderdag 6 december 2007, Mark en Maya de Vries

MayadeVriesMarkdeVriesOp het terrein van Parnassia worden de lichamen van Maya de Vries (60) uit Den Haag en haar zoon Mark (32) gevonden. De lichamen tonen sporen van geweld en bij een schuurtje op het terrein wordt een plas bloed en een stuk hoofdhuid gevonden. Dat is bij het Dagactiviteitencentrum, midden op het terrein. Ondanks zware verwondingen zijn ze allebei door verdrinking om het leven gekomen. Bijna niemand wist van de gemaakte afspraak die namiddag, m.u.v. i.i.g. de vriendin van Mark, de behandelaar, en de huisarts van De Vries. Het is dan een maand na de dood van Tineke Verhagen-Toet.

Maya de Vries werkte als tolk en docent Russisch, o.a. bij Shell. Mark heeft Economie en Biologie gestudeerd en werkte voor de ING-bank in Den Haag, wat hij combineert met een opleiding tot Registeraccountant. Hij heeft het druk en gaat op 5 december naar de huisarts met het idee dat hij een burn-out zou kunnen hebben. Op 6 december gaat hij weer, maar moeder gaat mee en geeft dan aan, dat Mark de Vries ook bepaalde waanideeën heeft. Hij spreekt het vermoeden uit dat telefoongesprekken door zijn vriendin worden opgenomen en dat hij bang is dat de politie hem volgt (en zal ophalen). Mark en zijn vriendin denken beide zelf aan een burn-out. Maya ziet de situatie als ernstiger, zegt men ons achteraf (we weten het niet met zekerheid, dit is ons verteld achteraf).

Mark de Vries kwam die dag voor het eerst als patiënt bij Parnassia, na zogezegd doorverwezen te zijn door zijn huisarts. De huisarts denkt dat Mark misschien een beginnende psychose heeft en stuurt hen door naar de crisisdienst van Parnassia aan de Mangostraat. Zij hebben een afspraak om 17.30h, wat relatief laat op de dag is, voor iemand die niet compleet vastgelopen is en ook thuis support heeft. Het was een eerste kennismaking. Moeder Maya had voor zover bekend geen psychische problemen. Er wordt een afspraak gemaakt voor half zes diezelfde avond. Onderweg belt Mark vanuit de auto met zijn vriendin. De auto wordt even later op het parkeerterrein geparkeerd van Parnassia. Zij vragen dan samen de weg bij een andere kliniek op het terrein. Getuigenverklaringen verschillen over hoe zij zijn weggelopen van de plek waar zij de weg gevraagd hebben: rennend (volgens personeel) of rustig (volgens een patiënt). Zij liepen volgens beide in de richting van de plek waar zij een afspraak hadden. Dat is overigens vlakbij een kres en een kinderboerderij.

Om half zes verschijnen Mark en Maya zogezegd niet op hun afspraak. De crisisdienst geeft dan volgens het verhaal aan de beveiliging door, dat Mark en Maya nooit op hun afspraak zijn verschenen en zij gaan, een uur later, op zoek. [Ik weet niet of dit een standaardrespons is op het missen van een afspraak? Het zal vaker gebeuren dat nieuwe patiënten niet komen opdagen. Bovendien heeft de beveiliging geen reden om aan te nemen dat ze op het terrein zouden zijn?]  “Om half 8 horen ze een luide gil op het terrein”, maar zij besluiten dan een koffie te nemen? [in het Dagactiviteiten centrum toevallig?]. Als ze rond 20.00h verder zoeken vindt één van de bewakers Maya in een ondiepe sloot langs het Dagactiviteitencentrum. De even later gealarmeerde recherche vindt na enige tijd ook het lichaam van Mark in dezelfde sloot, maar 43 meter verderop, dichter bij de brug.

Alles wijst erop, dat er een gevecht heeft plaatsgevonden bij het Dagactiviteitencentrum. Er zijn vele sporen gevonden:

 • Maya heeft op haar voorhoofd en knieën schaafwonden. Daarnaast zijn er op haar linkerdijbeen blauwe plekken. Geen serieuze verwondingen. De doodsoorzaak is verdrinking, hoewel Maya goed kon zwemmen. Er zijn geen sporen van verzet.
 • Naast de sloot, vlak naast de plek waar Maya werd gevonden, wordt een stuk hoofdhuid van Marc aangetroffen, van 8 bij 1 centimeter. Het is een opvallende verwonding. Worden de slachtoffers bij de hoofdhuid beetgepakt en ondergedrukt? Hebben andere slachtoffers ook verwondingen aan hun hoofdhuid? Deze locatie is niet ver van de tafel, waar de voetafdruk op stond.
 • Bij het Dagactiviteiten centrum, naast de sloot, wordt een grote hoeveelheid bloed van Mark de Vries aangetroffen. Het ligt bijna overal.
 • Naast een aanhanger word een plas bloed aangetroffen en op een wiel zitten bloedspetters. Kennelijk is hij daar aangevallen, of heeft hij zich even verscholen achter/onder de aanhangwagen.
 • Het bloedspoor loopt van de aanhangwagen naar een tafel die naast het Dagactiviteitencentrum staat. Op de tafel vind men voetafdrukken en op de rand van een venster vindt men in Mark’s bloed een handafdruk. De vraag is of hij op dak wilde klimmen, of dat hij door het venster uit het Dagactiviteitencentrum is gevlucht. Dat laatste is logischer. Het betekent alleen dat hij binnen was.
 • Naast het stuk huid dat van zijn hoofd is afgescheurd, heeft Mark ook een gebroken borstbeen en rugwervel. Mark heeft verder blauwe plekken op zijn knieën. De doodsoorzaak is echter verdrinking. Is hij met geweld met zijn hoofd onder water gedrukt, in een setting die doet denken aan “op zijn knieën naast een bad”?

parnassia_den_haag_603889d onderzoek op plek lichamen mark en maya 2007Zijn Mark en Maya linea recta naar hun afspraak gegaan of hebben ze wellicht nog een koffie gedronken in het Dagactiviteitencentrum? Als zij daar aangevallen zijn, verklaart dit de sporen rondom het centrum. Het Dagactiviteitencentrum (ondertussen afgebroken) was gevestigd op het “schiereiland” langs de Papayastraat, aan de Noord-West zijde.  [De foto laat zien hoe duikers onderzoek doen op de plek waar het lichaam van Maya is gevonden. Het is er ondiep.] 

Overigens beroept Parnassia zich ook in de zaak Mark en Maya op het beroepsgeheim, hoewel Maya geen patiënt was en Mark zogezegd niet is komen opdagen voor een eerste gesprek. In hoeverre spreek je dan al van een arts-patiëntrelatie met vertrouwelijke gegevens? Het dossier zal niet veel meer bevatten, dan de naam en het tijdstip van de afspraak? De familie is op zoek naar meer informatie. De familie, vertegenwoordigd door een tante, een neef en twee nichten, heeft tal van vragen over de dood van hun dierbaren. “We zitten allemaal in de medische wereld, dus we kennen de hele discussie rond het beroepsgeheim en snappen zeer goed dat dit een groot goed is dat we niet zomaar te grabbel moeten gooien”, zeggen ze genuanceerd. “Maar in dit geval willen wij als familie uiteraard, dat er een mogelijkheid komt, waarin bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon kijkt of sommige gegevens toch niet ingezien kunnen worden.” 

Ik concludeer dat Maya en Mark mogelijk meer medische kennis hadden dan de gemiddelde bezoeker. Zagen zij iets, wat andere bezoekers slechts achteloos gadeslaan? De moord op Mark en Maya de Vries (evenals de moord op de 47-jarige bewoner) passen qua modus operandi niet bij de andere vier moorden. Mogelijk was dit ongepland. Er bestaat zelfs de mogelijkheid, dat Marco (zoon van Tineke Verhagen-Toet) het beoogde slachtoffer was, aangezien zijn voornaam bijna hetzelfde klinkt.

Welke informatie wordt ons niet gegeven? 1) Het tijdstip en de locatie van de afspraak bij de huisarts. 2) De locatie waar Maya en Mark de weg vragen. 3) Waar en tot wanneer de mobiel van beiden aangestraald hebben. 4) Waar bewakers hebben gezocht hoe laat (en om half 8)? En op welke plek zij koffie dronken. Waren zij dichtbij het Dagactiviteiten centrum? 5) Was het de gil van een man of een vrouw om half 8? En hebben meerdere getuigen deze gehoord? Waar kwam deze ongeveer vandaan? 6) Wat voor water zat er in de longen !!! 

Noot 1: In 2002 meldde ook Pascal F. (destijds 29) zich ziek bij de ING in Den Haag. Hij heeft vervolgens die dag Nadia van de Ven zogezegd vermoord. In 2007 meldt waarschijnlijk ook Mark de Vries (32) zich ziek bij de ING in Den Haag. Die dag worden hij en zijn moeder vermoord op het terrein van Parnassia. Ik ga er vooralsnog vanuit dat beide heren elkaar niet kenden en dat dit een toevalligheid is. Echter, Pascal F. was Financial Controller en Mark de Vries studeerde voor Register Accountant: dat zit in dezelfde hoek. 

plaatje-1-3Zaterdag 12 april 2008, Lientje van Mastrigt

Lientje van Mastrigt (78), woonachtig op de afdeling Psychiatrie voor Ouderen, wordt in een sloot aan de Walnootstraat gevonden. De vrouw blijkt gestorven te zijn door hartfalen, verdrinking of door een combinatie daarvan. Maar hoe zij in de sloot terecht is gekomen blijft onduidelijk. Lientje ging sigaretten halen bij de tabakswinkel om de hoek van het gebouw waar zij verbleef op het Parnassia terrein. Het is mij onbekend of de verkoop van sigaretten óók in het Dagactiviteiten centrum is geweest. Daarvoor had zij een afspraak met een behandelaar. Dat was zaterdag 12 april 2008. Ze is niet weer gezien.

Ze is op 18 april gevonden door de politie om 14.00h. De politie was een zoektocht gestart naar de bejaarde vrouw. Er zit bijna een week tussen de vermissing en de vondst, hoewel het Parnassia terrein een overzichtelijk terrein is.

Lientje had geen reden om bij de sloot in de buurt te komen. Het gaat om een ondiepe sloot die wordt omgeven door dichte begroeiing. Hoe kan een oudere dame verdrinken in een ondiepe sloot, waar ze niets te zoeken heeft?

Lientje van Mastrigt is de vierde dode in nog geen 6 maanden tijd op het terrein van Parnassia. Ook zij eindigt in een ondiepe sloot met een verdrinkingsdood.

Maandag 5 april 2010 (Tweede Paasdag), dode vrouw

In het water langs de Mangostraat wordt een dode vrouw gevonden (maps). Zij wordt maandagochtend gevonden door een voorbijganger op het terrein van Parnassia. Deze belde de politie omstreeks 11.30h om te melden dat er een vrouw in het water ligt. Het gaat om een 79-jarige bewoonster van Parnassia. Haar rollator stond bij de waterkant.

De politie stelt een onderzoek in. De vrouw blijkt verdronken, en de politie gaat er vanuit dat ze door een ongeval om het leven is gekomen. Volgens de media, was zij verdronken in het water langs de Mangostraat. Dit is de Mangostraat met daarlangs een klein water. Dit is geen diepe sloot, maar vergelijkbaar met een water in een park: ongeveer een halve meer diep. Denk je in, er zijn dan al vier verdachte overlijdens geweest op het Parnassiaterrein en dit is nummer vijf…

En dan het meest bizarre. Uit foto’s op websiteHaagsallerlei blijkt, dat deze vrouw in dezelfde sloot lag. Op de achtergrond van de foto’s zien wij duidelijk het Dagactiviteiten centrum weer !!!  Maar de politie gaat er vanuit dat het een ongeval is? Dat is uiterst bizar.

Haar naam is onbekend voor het publiek. Zij was niet als vermist opgegeven.

foto-vondst-jopie-de-haas-2Moederdag 13 mei 2012, Jopie de Haas

Jopie de Haas (73) wordt op zondag dood gevonden in dezelfde sloot aan de Walnootstraat als Lientje van Mastrigt in 2008.

Mevrouw De Haas is dement, maar woont zelfstandig aan het Notenplein. Die middag heeft haar buurman haar nog zien lopen in de achtertuin. Zij vertelde op zoek te zijn naar haar kat, volgens de buurman. In de avond vinden familieleden haar drijvend in de sloot aan de Walnootstraat. Dat is dus weer het terrein van Parnassia. Het Notenplein ligt 1 straat ten Oosten van de Walnootstraat.

Vrijdagavond 20 juni 2014, 47-jarige man

In een huis aan de Mangostraatop het terrein van Parnassia wordt het lichaam van een 47-jarige Hagenaar gevonden. Tussen 19.00 en 20.00h zou hij gedood moeten zijn. Om 22.45h constateert een arts van Parnassia dat de man is overleden. Om 23.30h belt iemand de politie (volgens de media) vanwege de vondst van de dode man. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Het gaat om een man die woont op een kamer in het Centrum Dubbele Problematiek (voor mensen met een combinatie van psychiatrische en verslavingsproblematiek, e.g. net als patiënt Tony en patiënt Marco Verhagen).

De politie houdt een paar dagen later in Dordrecht een 29-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan, vanwege betrokkenheid bij de dood van de Hagenaar. Zijn relatie tot het slachtoffer wordt niet bekendgemaakt, maar deze man is ook patiënt van Parnassia.

Hier zit Parnassia aan de Mangostraat: maps. Deze moord past niet in het rijtje van voorgaande overlijdens, maar een verband is niet uit te sluiten. Het kan bijvoorbeeld, dat de man in kwestie een getuige is geweest. Het huis waar hij gevonden is, dat is een instelling van Palier (onderdeel van Parnassia), een opvanghuis voor patiënten met langdurige verslavingen en een justitieel verleden. Het is onduidelijk wie deze man is en waar zijn kamer zich op het terrein bevond. Voor zover ik kan nagaan, zat hij op Mangostraat 5, maar zeker ben ik niet. Dit adres is gelegen in het gebouw geheel Noord-West op het terrein. Had hij uitzicht op het Dagcentrum?

Geen losstaande incidenten 

De politie doet onderzoek naar de zaken onder de naam “Fruitteam”, vanwege de straatnamen op het terrein. Maar zij komen vervolgens met weinig naar buiten.

De zaken hebben veel weg van een serie moorden. In deze sterfgevallen zijn de gemene delers: Parnassiaterrein, oude vrouw, psychische problemen, weekend/feestdag, en ondiepe slootjes. De vrouwen worden nooit geslagen en zijn zonder veel geweld verdronken. Zij verzetten zich kennelijk niet. De dader laat geen sporen na. De vrouwen vertonen weinig sporen van ernstig geweld. Het enig mannelijk slachtoffer wel (Mark de Vries). De moord op de 47-jarige Hagenaar aan de Mangostraat hoort mogelijk niet in het rijtje thuis, omdat deze niet past in de modus operandi van de andere moorden.

Wat valt me zoal op? 

 • Verdrinking in ondiepe sloten, zonder enige vechtsporen (niet eens om te zwemmen!). 
 • Geen bevestiging dat het water in de longen uit dié sloten komt.
 • Onduidelijkheid woonadres slachtoffers en de namen van twee slachtoffers.
 • De doelgroep doet denken aan de Slachter van Bergen.  
 • Tijdstip van overlijden wordt nergens vermeld, ook niet n.a.v. sectie. 
 • De politie doet relatief weinig. 

————————–

ps. Landgoed Rozenburg is sinds 1895 in gebruik van de Parnassia Groep. Het hoofdgebouw en park worden gebruikt voor de huisvesting van patiënten. Er zijn veel bijgebouwen gebouwd. Na jaren verwaarlozing van het landgoed, is het in 1993 en 1995 gerestaureerd. Het hoofdgebouw wordt nu gebruikt als kantoorruimte en het park eromheen is toegankelijk voor het publiek.

pps. De puinbal in de Puinduinen in Kijkduin (Den Haag) is een kunstwerk uit 1976 van de Groningse kunstenaar Donald Duk. Het is een grote bol bestaand uit stukken steenpuin afkomstig van huizen die in de Tweede Wereldoorlog zijn afgebroken voor de aanleg van de Atlantikwall in Scheveningen. De Atlantikwall (Atlantische wal) was een meer dan 5000 kilometer lange verdedigingslinie, die nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bezette gebieden heeft aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie.

ppps. De Parnassia is een wettelijk beschermde, vrij zeldzame plant. Hij groeit op vochtige plaatsen met weinig voedingsstoffen in de bodem, zoals sommige duinvalleien en schrale graslanden. De plant heeft bijzondere, geaderde bloemen en bloeit van juni tot in september. De vijf ‘honingorganen’ in het bloemhart zijn vergroeide meeldraden die bestuivende insecten lokken. Aan een parnassiabloem kun je zien hoe lang die heeft gebloeid: elke dag gaat er een meeldraad naar buiten. De plant is genoemd naar de Parnassus, de Griekse berg die gewijd was aan de god Apollo. Aan de voet van de berg Parnassus ligt Delphi. De berg Parnassus is ook de berg, waarop de ark van Deukalion (zoon van Prometheus) en Pyrrha (dochter van Epimetheus) landde na de zondvloed, die Zeus over de aarde afriep. Na de zondvloed kwam het schip terecht op de Parnassus. De Parnassus is ook een schilderij van de Italiaanse Renaissance schilder Andrea Mantegna, uit 1497. Fruit heeft in dit schilderij een symbolische waarde. Overigens zou de plant in het wild kunnen groeien in het duingebied waar het eerste slachtoffer werd gevonden. 

pppps. Het terrein van Parnassia ligt op slechts 1000 meter van het Juliana Kinderziekenhuis, waar Lucia de Berk heeft gewerkt. Zij werd vervolgd voor onverklaarbare overlijdens in de periode 2000-2001. Hoe die overlijdens wél hebben plaatsgevonden, is nooit duidelijk geworden. Omdat deze Parnassia doden in de periode na het Juliana Kinderziekenhuis debacle plaatshadden, is het de moeite waard om te onderzoeken of er verbanden zijn tussen beide locaties. 

ppppps. Ook Jack the Ripper maakte een slachtoffer de dag na Pasen, maar op 3 april 1888. De meeste moorden vonden ook destijds plaats na een Bank Holiday of in het weekend

pppppps. Op 2 juli 2010 is er een vergelijkbaar overlijden geweest, op slechts 2-3 kilometer van Parnassia. Een man (39) die slecht ter been was (gebruikte een rollator), werd als drenkeling gevonden in ondiep water, op 3 juli om 9.15h. door een voorbijganger. Hij lag in het water voor de Scholengemeenschap Zuid-West aan de Beresteinlaan (zie foto’s hieronder). Hij is kennelijk te water geraakt op de avond van de voetbalwedstrijd tegen Brazilië op 2 juli, vlak na de wedstrijd. Ook dit kan als verdacht gezien worden. Er was geen reden voor hem om aan die kant van de straat te lopen. Het is geen water waar je per ongeluk invalt én het is ondiep. De man had 2 biertjes op. Op 2 juli was het vrijdagavond. Het is onbekend of de man klant van Parnassia is geweest of anderszins client was van zorg- of overheidsinstanties. Aangezien de man een rollator gebruikte, is dat niet onaannemelijk. Overigens is deze scholengemeenschap het voormalige Terra College, waar in 2004 de conrector van werd dood geschoten door een leerling. Ik ga ervan uit, dat het voorval van 2004 volledig los staat van de moorden bij Parnassia. Van het overlijden van de man in 2010, sluit ik een verband niet uit. Het is niet bekend of en waar de rollator is gevonden. Omdat de vindplaats van het lichaam is omgeven door een school, rugbyveld, bomen en een blinde muur, heeft niemand zicht gehad op wat hier gebeurd is (tenminste, als het laat in de nacht gebeurde). 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in GGZ, Justitie, Parnassia, Politie, regio Den Haag and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

54 Responses to Parnassia: 7 doden en de rechter beschermt patiëntengegevens 100%

 1. ABc says:

  https://amateurspeurder.wordpress.com/2016/02/03/tineke-verhagen-het-eerste-slachtoffer-van-de-parnassia-moordenaar/

  Tineke Verhagen.

  Het is 30 oktober 2007 als de 57-jarige Tineke Verhagen voor de laatste keer haar woning in Delft verlaat. Kort geleden is haar man overleden. In Delft woont ze samen met haar zoon de 38-jarige Marco Verhagen. Marco is paranoïde schizofreen en heeft verslavings-problematiek. Geestelijk is het de laatste tijd slecht met hem gesteld. Kort geleden is hij nog gedwongen opgenomen na verward van straat te zijn geplukt. Als hij de kans krijgt slikt hij de medicijnen van zijn moeder. Tineke heeft Alzheimer en de thuiszorg vind al langer dat het niet meer verstandig is dat Tineke bij Marco blijft wonen, maar de twee willen graag samen blijven. Tineke haar dementie is al in een vergevorderd stadium. Op die 30ste Oktober heeft Marco een afspraak bij Parnassia aan de Mangostraat bij het centrum voor dubbele problematiek en zijn moeder gaat mee, Marco neemt zijn dementerende moeder altijd mee op sleeptouw. Tineke en Marco nemen die dag samen de bus naar Den Haag. Ze zijn te vroeg voor de afspraak van Marco en daarom drinken ze samen met enkele andere patiënten nog even koffie in het dagactiviteiten centrum aan de Mangostraat. Een centrum dat een in een later stadium nog een belangrijke en zelfs lugubere rol zal spelen. Een medewerker verklaart later dat Marco daar psychotisch overkwam en stonk naar poep, duidelijk zeer in de war. Een van die patiënten waar moeder en zoon koffie mee drinken is Tony, drugsverslaafd en ook hij heeft ernstige psychische problemen. Na het koffie drinken is op enig moment iets van een ruzie ontstaan want Tony levert even later die middag Marco af bij het centrum voor dubbele problematiek. Tineke staat buiten voor de deur te wachten. Er was kennelijk ruzie geweest en Marco had daarbij zijn moeder geslagen. Het personeel van Parnassia neemt het verhaal kennelijk niet heel serieus want die stuurt hen weg. Marco is immers veel te vroeg voor zijn afspraak. Het stel loopt weer naar buiten, naar moeder Tineke. Volgens Tony lopen ze daarna gezamenlijk naar tram 2 aan de Loosduinseweg in Den Haag. Deze weg loopt pal bovenlangs het Parnassia terrein. Tram 2 die daar rijdt gaat richting Kraayenstein. Niemand kan het verhaal van Tony bevestigen noch ontkennen. Geen enkele tram bestuurder herinnerd zich de drie.

  Even later loopt Marco paniekerig en bezweet over het terrein van Parnassia. Hij rent rondjes en roept dat hij zijn moeder kwijt is. Getuigen noemen het een hartverscheurend tafereel. Het is als een klein kind dat in een pretpark verdwaald is geraakt.

  Dan op 2 november 2007 wordt Tineke Verhagen door enkele joggers dood aangetroffen in natuurgebied de puinduinen bij Kijkduin. Haar lichaam is ernstig ontzield. De puinduinen liggen niet echt in de buurt van Kraayenstein waar tram 2 naartoe rijdt. Tineke ligt in een sloot van een halve meter diep, onder een bruggetje, en is verdronken. Het bruggetje en het slootje liggen pal onder de zogenaamde puinbal.

  Het is een groot terrein. Er zitten onder andere een golfclub en een bowling centrum. Aangrenzend aan het slootje dat onder het bruggetje doorloopt ligt een iets grotere plas water en aan de overkant ligt een meertje. Verder in de omgeving ligt nog veel meer water en de zee bij kijkduin ligt op zo’n 200 meter afstand. Tineke heeft geen sporen van ernstig geweld maar wel van gering stotend of vallend geweld. Ze heeft blauwe plekken op haar knieën. De recherche heeft op dat moment geen aanwijzingen voor een misdrijf en doen de zaak af als zelfmoord, ondanks dat de zelfmoordenares haar zelf verkozen dood uitvoerde in een slootje van een halve meter diep met zoveel andere waterrijke mogelijkheden in de omgeving. Maar mensen in psychische nood kunnen raar denken. Maar ook als Tineke daar zelfmoord pleegde, hoe kwam de dementerende dame die zeer slecht ter been was daar dan?

 2. ABc says:

  https://amateurspeurder.wordpress.com/2016/02/04/de-dood-van-marc-en-maya-de-vries-het-tweede-en-derde-slachtoffer-van-de-parnassia-moordenaar/

  Marc en Maya de Vries.

  Zes December 2007. De 32-jarige Marc de Vries heeft al enkele dagen last van psychische klachten. Hij heeft waanideeën. Hij gaat die dag samen met zijn moeder de 60-jarige Maya naar de huisarts. De huisarts denkt dat Marc misschien een beginnende psychose heeft en stuurt hen door naar de crisisdienst van Parnassia aan de Mangostraat. Er wordt een afspraak gemaakt voor half zes diezelfde avond. Onderweg belt Marc vanuit de auto met zijn vriendin. Er is dan nog niets aan de hand. De auto wordt op het parkeerterrein geparkeerd en dan even later worden Marc en Maya nog gezien als ze de weg vragen bij een andere kliniek op het terrein. Maar daarmee is iets vreemds aan de hand. Getuigen verklaren hierover verschillend, in een versie rent Marc hierna snel weg en gaat Maya erachteraan. Was Marc plots bang geworden voor de ophanden zijnde opname en wilde hij vluchten? In een andere versie is er nog helemaal niets aan de hand. Men wijst Marc en Maya de weg en zij lopen rustig die richting op. Wat is waar?

  Wat er daarna gebeurt blijft altijd een raadsel. Om half zes verschijnen Marc en Maya niet op hun afspraak. De crisisdienst geeft aan de beveiliging door dat Marc en Maya nooit op hun afspraak zijn verschenen en zij gaan, een uur later, op zoek. Even later om half acht, Marc en Maya zijn dan al twee uur te laat voor hun afspraak, horen ze dan een ijzingwekkende gil maar omdat er wel vaker geschreeuwd wordt op het terrein verontrust hen dit niet. Ze gaan koffie drinken. Als ze even later verder zoeken vind een van hen Maya in een ondiepe sloot langs het dagactiviteiten centrum. De even later gealarmeerde recherche vind na enige tijd ook het lichaam van Marc in dezelfde sloot drieënveertig meter verderop.

  De recherche start direct een onderzoek en komt dan meteen al een aantal opvallende sporen tegen. Meteen word naast de sloot, vlak naast de plek waar Maya werd gevonden een stuk hoofdhuid van Marc aangetroffen, van acht bij 1 centimeter. De huid is afgescheurd en lijkt gescalpeerd of eraf gereten tijdens een gewelddadige aanval. Hebben Marc en Maya ruzie gehad? Bij het dagactiviteiten centrum, naast de sloot, word een grote hoeveelheid bloed van Marc aangetroffen. Het ligt bijna overal. Het bloed lijkt in een soort van panic spree te zijn verspreid door Marc. Naast een aanhanger word een plas bloed aangetroffen en op de wielen zitten bloedspetters. Is Marc hier aangevallen en geslagen? Vervolgens loopt het spoor naar een tafel die naast het activiteiten centrum staat. Op de tafel vind men een voet afdruk en op de rand van het dak vind men de bebloede handafdruk van Marc. Is Marc op het dak geklommen om aan zijn belager te ontsnappen? En wie was die belager? Maya? Of heeft hij dat alleen geprobeerd? Op het dak worden verder namelijk geen sporen van Marc aangetroffen echter gezien het noodweer van die avond is het niet onwaarschijnlijk dat de sporen er wel waren maar zijn weggespoeld. Waarom rende Marc in paniek in het rond? Wilde hij ontsnappen aan zijn belager? Of wilde Marc, die vermoedelijk psychotisch was, ontsnappen aan zijn eigen waanideeën? Die laatste theorie wordt bevestigt doordat er rond het dagactiviteiten centrum alleen sporen van Marc worden aangetroffen en niet van een eventuele belager. Maar ook hier is het niet onmogelijk dat die sporen zijn verdwenen door de regen. Marc is zeer ernstig gewond geraakt. Naast het stuk huid dat van zijn hoofd is afgescheurd heeft hij ook een gebroken borstbeen en rugwervel. Marc heeft verder blauwe plekken op zijn knieën. De doodsoorzaak is echter verdrinking. Hoe is Marc zo zwaar gewond geraakt? Wat is er gebeurt in de uren nadat Marc en Maya de auto parkeerde op het terrein van Parnassia?

  In tegenstelling tot Marc worden bij Maya geen sporen van ernstig geweld aangetroffen. Ook zij is verdronken in de ondiepe sloot. Ze heeft ook geen sporen van verzet. Wilde of kon zij zich niet verzetten tegen haar doorgedraaide zoon Marc? Haar horloge staat stil op half zes, is dit het tijdstip van haar overlijden? Haar tas wordt een stukje verderop langs de weg aangetroffen. De tas lijkt er niet te zijn gedumpt maar gewoon te zijn neergezet. Heeft Maya haar tas daar zelf op de grond gezet? En waarom dan? Haar auto staat nog op het parkeerterrein van Parnassia en is gek genoeg niet afgesloten. Haar telefoon heeft ze niet meer bij zich.

  De recherche tast volledig in het duister. Eerst gaat men nog uit van een scenario waarin alleen Marc en Maya zijn betrokken, moord en zelfmoord dus. Nadat Maya wordt gevonden doet de recherche meteen al een inval in het huis van Marc elders in Den Haag. Dit levert niets op. Maar hoe komt Marc dan aan al die zware verwondingen? Het is onwaarschijnlijk dat Maya haar zoon iets heeft aangedaan, waarom zou ze? Of was er ook met Maya iets aan de hand? Is het eigenlijk wel mogelijk om jezelf eerst al die zware verwondingen toe te brengen en jezelf vervolgens in een ondiepe sloot te verdrinken? En waarmee zijn eigenlijk de verwondingen van Marc ontstaan? Ook dat blijft altijd een raadsel. Het moordwapen wordt rond de plaats delict in ieder geval nooit gevonden. Zelfs niet als de volledige sloot wordt uitgebaggerd op zoek naar de eveneens verdwenen telefoon van Maya. Beide worden nooit gevonden. Heeft de moordenaar ze meegenomen?

  Wat de recherche ook nooit kan plaatsen is het tijdsverloop waarin dit alles moet zijn gebeurt. Marc en Maya hadden om half zes een afspraak en hadden even daarvoor nog de weg gevraagd. Toen was er waarschijnlijk nog niets aan de hand. Het horloge van Maya staat stil om half zes en het is verleidelijk te denken dat dit het tijdstip is dat het horloge met water in aanraking is gekomen. Maar van wie kwam dan die ijzingwekkende gil die de beveiligers van Parnassia om half acht hoorden? Marc? En wat heeft zich dan in de tussentijd allemaal afgespeeld op het terrein van Parnassia? Heeft Marc na de dood van zijn moeder zich nog twee uur lang verstopt op het terrein? Of heeft de gil dan toch helemaal niets met de gebeurtenissen te maken?

  Het verhaal van Marc en Maya word nog vreemder als zich bij de recherche een getuige meld. Het is Marco Verhagen de zoon van Tineke Verhagen die een maand eerder ook verdronk in een ondiepe sloot. Marco legt vrijwillig een verklaring af waar de politie eigenlijk geen touw aan vast kan knopen. Uit zijn relaas begrijpt de recherche dat hij tussen acht en half negen die avond zelf ook op het terrein van Parnassia was en dat hij toen stemmen hoorde bij het dagactiviteiten centrum. Hij meent een blanke man van tussen de 30 en 50 jaar met een capuchon op te hebben gezien. Meer wordt de recherche van zijn verklaring niet wijzer. Wie was die man?

  Nadat Marco Verhagen de politie had geattendeerd op de dood van zijn moeder Tineke heropend de recherche het flinterdunne dossiertje. Meteen valt hen iets op. De blauwe plekken op de knieën van Marc vertonen opvallende gelijkenissen met die van Tineke op dezelfde plek. Hebben zij geprobeerd om uit de sloot te klimmen? Onderzoek door het NFI kan hier geen verdere duidelijkheid in verschaffen. De blauwe plekken kunnen zijn veroorzaakt doordat Marc en Tineke in hun doodstrijd nog hebben geprobeerd uit de sloot te klimmen maar kunnen ook zijn veroorzaakt door stoten of vallen. Het NFI concludeert uiteindelijk dat zowel de verwondingen van Marc als die van Tineke kunnen zijn veroorzaakt door iemand anders dan hen zelf maar sluitend bewijs voor die theorie is er niet. Een scenario waarin zowel Marc als Tineke zelfmoord hebben gepleegd blijft dan ook nog altijd niet uit te sluiten.

  Wat mijn aandacht trekt is de rol van Marco Verhagen. Zijn moeder verdrinkt in een ondiepe sloot en niet veel later vinden de opvallende gebeurtenissen plaats op het terrein van Parnassia, terwijl Marco er ook is. Wat weet Marco Verhagen? Het lijkt alsof de dood van Tineke Verhagen het startpunt is van een serie mysterieuze overlijdens rondom en op het terrein van Parnassia. Wat weet Parnassia hiervan.

 3. ABc says:

  In de oneven jaren (dus 2007) zijn de moorden gepleegd eind van het jaar, in de wintertijd, in de tweede helft van het jaar. In de even jaren 2008, 2010, 2012, 2014, worden de moorden gepleegd in de zomertijd, in de eerste helft van het jaar. Als je er zo over nadenkt, zijn na dat eerste jaar, alle moorden om de twee jaar gepleegd, op even jaartallen, en dan in Q2 van het jaar.

 4. ABc says:

  Peter R de Vies doet een cover-up, want noemt de echte mogelijkheden niet… Maar hij heeft wel de data van politie. Dus kritisch kijken is goed hier.

 5. ABc says:

  Pak google maps erbij: https://www.google.nl/maps/place/Katschiplaan+10,+2496+Den+Haag/@52.0594388,4.2488227,17z/data=!4m5!3m4!1s0x47c5b6265a6d4377:0xfa537fc97858fa71!8m2!3d52.0542091!4d4.3908564

  – Ze hebben hij de huisarts direct een afspraak gemaakt voor later die dag. Dat is hun eigen huisarts in Delft/DenHaag en ze gaan vanuit de huisarts direct met de auto naar Parnassia. Wat is de kans dat ze om 17.20h ofzo pas het terrein oprijden? Ze maken met zijn drieën toch een reële inschatting van de rijtijd met een half uur ofzo extra? Ik sluit aldus niet uit dat ze eerder dan 17.25h ofzo hebben aangeklopt om de weg te vragen.
  – Mark moest waarschijnlijk om half 6 zijn bij de Klinisch Centrum Acute Psychiatrie, wat aan de Nectarinesstraat 10 zit (Zuid-Westen van het terrein). Het is dat ronde gebouw op de kaart.
  – De auto is gevonden zonder de portieren op slot. Dit is bij de ingang vanaf de Albardastraat (Mangostraat), aan de rechterzijde van de weg (voor het eerste gebouw). Volgens mij laat je de portieren niet op slot, als je eventjes uit de auto stapt en verwacht er ieder moment weer in te stappen (zoals bij de weg vragen of als je een leeg drinkblikje even wilt weggooien in een prullebak).
  – De tas van Maya staat rechtop, aan het eind van de Rozenburgweg, daar waar er rechtsaf een bruggetje naar de Papajastraat is. Die zou iemand anders er ook kunnen hebben neergezet, want dat kan je onopvallend doen in het donker.
  – Het lichaam van Maya lag in het water ten Oosten langs de Mangostraat, daar waar het uiteinde is van het “schiereiland” met de papajastraat en ter hoogte van destijds het Dagactiviteitencentrum.
  – Het lichaam van Mark lag in diezelfde sloot, maar slechts iets ten Noorden van de tas en dus iets ten Noorden van het bruggetje naar de Papajastraat.
  – Maya en Mark hebben zogezegd de weg gevraagd bij het Parnassiapaviljoen? Tegenover dat gebouw zien we dat er woningen zijn, met twee verdiepingen hoog. Het is volgens de video niet het gebouw aan de mangostraat 1, want het gebouw op de video ziet er anders uit. Echter, Peter R de V is niet duidelijk WAAR zij dan de weg gevraagd hebben. Dat wordt niet gezegd. Het is de laatste keer dat ze gezien zijn, zogezegd. Locatie! Wat horen we wel? Een verpleegster en een patient herinneren zich het iets anders, wat Peter R de Vries er wel heel dik bovenop legt. Zo anders is het namelijk ook weer niet. Het regende. Natuurlijk lopen ze iets versneld naar de auto. Niets raars aan. Relaxt, maar flinke pas. Waarom moet dat er zo dik bovenop liggen? Mogen wij ons niet afvragen of er een kans is, dat die verpleegster en die patiënt samen een leugen ophangen? 95% van hun verhaal is namelijk wel degelijk identiek. Worden we hier geen oor aangenaaid?
  – De mobiele telefoon van Maya is zoek en nooit meer gevonden.
  – Het horloge dat Maya droeg, stond stil op half 6. Echter, ik zie het als 17.05h. Ben ik gek? In dat geval zouden Maya en Mark waarschijnlijk nog net zijn binnengelopen voor een koffie in de Dagactiviteiten. Dat is namelijk open tot 17.00h. Als ze daar vervolgens iets verkeerd zien of ruzie krijgen, dan vind die ruzie plaats om 17.05? Of zie ik het verkeerd bij Peter R?
  – Het Dagactiviteite centrum is gelegen in het Noord-Westen van het “schiereiland”, dus noordelijk van de Papajastraat. Ten Oosten van het Dagactiviteitencentrum zit Kinderopvang Roosmarijn. Het is een bijna aangrenzend pand. Aan de andere kant van de Papajastraat ligt de kinderboerderij. Het Schiereiland is dus een soort parkje waar normale mensen (geen patiënten) relatief vaak zullen zijn, als bezoeker (koffie drinken) of op de kinderboerderij oid.

  Wat zijn dan de scenario’s? Want het regende zo rond 17.15 en later op de avond.

 6. ABc says:

  Scenario 1.
  – Ze komen aanrijden op het terrein vanaf de Albardastraat, parkeren de auto eventjes en vragen dan de weg bij het eerste of tweede gebouw rechts.
  – Niemand had hen daar verwacht rond 1700h. Want om 1700h is alles afgelopen normaal gesproken. Ze betrappen iets of iemand. Zien teveel, daar waar ze de weg vragen.
  – Dat gebouw hebben ze nooit meer verlaten. Ze worden daar beide gedrogeerd en vervolgens verdronken. Echter, Mark heeft een betere longinhoud/conditie dan ze gewend zijn. Hij is niet dood. Weet vervolgens te ontsnappen en rent weg het terrein op.
  – Ze achtervolgen hem. Raken hem bij het Dagactiviteitencentrum eindelijk. Hij wordt alsnog bruut verdronken, ook al stribbelt hij tegen.

 7. ABc says:

  Scenario 2.
  – Ze zijn om 16.45h al op het terrein. Parkeren de auto vlakbij het Crisiscentrum.
  – Bij de receptie van het crisiscentrum raden ze aan om even koffie te halen bij de Dagactiviteiten aan de overkant van de weg. Dat is open tot 17.00h.
  – Maya gaat koffie drinken; Mark wacht tot hij een intake kan krijgen bij de receptie.
  – Als Maya rond 17.00h binnenloopt, zijn er ondertussen duistere activiteiten gaande. De beheerders hadden gedacht dat de voordeur al dicht was, maar dan staat Maya binnen. Ze ziet teveel (heroïnehandel, kindermisbruik, mishandeling van patiënten oid). Omdat dit een psychiatrisch ziekenhuis is, hebben de beheerders altijd iets om patiënten per direct te drogeren en uit te schakelen. Maya valt op de grond.
  – Ze wordt verdronken met haar hoofd in de wasbak, waardoor haar knieën geschaafd raken en ze een plekje op haar voorhoofd krijgt. Men zal haar in het water dumpen als het rustiger is (in de nacht). Dat is het plan.
  – Mark heeft een gesprek met een psychiater van ongeveer 2 uur. Hij wordt niet per direct opgenomen, maar ze spreken wel vervolgafspraken/medicijnen oid af.
  – Daarna gaat Mark op zoek naar zijn moeder. Hij ziet haar niet bij de crisisopvang. Daarom gaat hij kijken bij de Dagactiviteiten. Hier gaat het ook mis voor Mark.
  – De lichamen worden bewust op verschillende locaties gedumpt. De auto wordt elders neergezet. De handtas wordt ergens neergezet. Zo lijkt alles ineens anders dan gedacht.

  Zowel scenario 1 als scenario 2 verklaren waarom er zoveel nadruk wordt gelegd op de tegenstrijdige vage getuigenis van “de weg vragen” rond 17.25h. In het ene geval vindt daar juist de ontvoering plaats. In het andere geval wordt verhuld dat ze voor 1700h op het terrein waren. Voor 1700h is er reden om nog koffie te gaan halen bij de Dagactiviteiten.

 8. ABc says:

  Overigens vind ik de gedachtegang dat Mark is ontsnapt uit de Dagactiviteiten via het dak geen onlogische. Dat zou kunnen, want dan spring je vanaf het dak op een tafel. Echter, dan word je zeker gehoord, want een tafel hoor je duidelijker dan gewoon grond. Hij bloedde op dat moment kennelijk al als een rund.

 9. Jimmy is Back says:

  Wat mij vooral verbaast, is dat die bewakers gaan zoeken, überhaupt. Volgens het verhaal van de Parnassia medewerkers, vraagt een mogelijk nieuwe patiënt (die geen rare dingen heeft gedaan) een kennismakingsgesprek met diagnose. Die patiënt komt vervolgens niet opdagen. Dat komt erg vaak voor in deze branche. Hoeveel dakloze, verslaafde, ruziemakende types zijn er wel niet, die het ene moment alle hulp willen en daarna niets meer met de psychiater van doen willen hebben. Het is aan de orde van de dag. Omdat ze op de locatie waar men de weg vroeg geen idee had wie de man+vrouw zouden zijn, was de aanname dat dit een no show was, veel logischer. Maar nee, de bewakers gaan op zoek van de vermiste patiënt! (dit is geen bestaande inwonende patiënt, NB). En als je dan echt zo bezorgd bent, dan ga je direct zoeken.

  Nee, ze wachten enkele uren. Rond 20.00h vinden bewakers bij hun zoektocht Maya in de sloot. Enkele uren later vinden ze Mark ook in die sloot, hoewel Mark eigenlijk beter zichtbaar ligt (ook vanaf de brug te zien). Wie zegt me niet dat Maya in de sloot gedumpt is, met de gedachtegang dat zij alleen zou zijn daar op het terrein. Als Mark dan na zijn gesprek ook komt kijken in de Dagactiviteiten, dan schrikt hij, want ziet haar mobiel/tas oid. Hij rent weg. De bewakers wordt om 20.00h gevraagd om Mark te gaan vinden en uit te schakelen. Kortom, ipv een zoektocht zijn die gasten juist de opruimploeg. Direct daarna bellen ze de politie, want ze hebben een lichaam gevonden. Klaar !

 10. Vogeltje wat zing je laat says:

  DIE BROER PETER ZELF IS RAAR > BEGRAFENISONDERNEMER? RAAR TYPE. BLIJ OOK.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23295416/__Onderzoek_seriemoordenaar__.html

  Nieuw onderzoek naar seriemoordenaar
  06 NOV 2014 Jolande van der Graaf

  DEN HAAG – De politie gaat nieuw onderzoek doen naar de reeks vermoedelijke moorden bij de Haagse psycho-medische instelling Parnassia.

  Peter, de zoon van het eerste slachtoffer, denkt dat zijn broer zijn moeder en de vijf andere slachtoffers heeft gedood. Aanleiding vormt de reportage in De Telegraaf, afgelopen september, waarin een getuige de mogelijke dader aanwees en opmerkelijke, nieuwe details aan het licht kwamen die wijzen op een serie misdrijven.

  Het coldcaseteam van de Haagse politie gaat met deze getuige in gesprek. „De informatie is interessant genoeg om hem te horen. We zijn benieuwd wat dat zal opleveren”, zei het Openbaar Ministerie gisteren.

  De meeste van de zes verdachte sterfgevallen werden tot nu toe door politie en justitie afgedaan als ongelukken en zelfmoorden. Deze krant ontdekte echter een samenhang tussen de zes zaken met een mogelijke verdachte die aan het profiel van seriedader voldoet.

  Het gaat om de zoon van het eerste slachtoffer, een oudere dame die in 2007 drijvend in een ondiepe sloot werd aangetroffen. Haar zoon Peter verklaarde in De Telegraaf er zeker van te zijn dat zijn gewelddadige en verslaafde broer niet alleen hun moeder, maar ook de vijf andere slachtoffers heeft gedood. Peter zegt bovendien bijna zelf te zijn omgebracht toen hij destijds bij zijn broer naar de omstandigheden van zijn moeders dood informeerde en de man hem in razernij zou hebben aangevallen.

  Volgens Peter koestert zijn broer sinds het stuklopen van een vroegere liefdesrelatie een diepgewortelde haat en enorme minachting naar vrouwen op leeftijd. Hij zou zijn moeder voorafgaand aan de moord ook stelselmatig ernstig hebben mishandeld. „Mijn broer kan extreem agressief zijn en beschikt over medicijnen om mensen te drogeren”, zei Peter eerder.

  Tussen 2007 en 2012 kwamen nog vier oudere dames en een 32-jarige man bij Parnassia om het leven. Ook hun lichamen lagen in ondiepe sloten. De omgekomen vrouwen hadden nauwelijks letsel, het mannelijke slachtoffer was zwaar toegetakeld. Daarop trokken deskundigen de conclusie dat er een seriedader actief is die in staat is zijn slachtoffer door verdrinking om te brengen zonder duidelijke geweldssporen achter te laten.

 11. Jimmy is Back says:

  Oke, aanvulling op scenario 2 op basis van de “feiten” zoals die aan ons gepresenteerd zijn.
  – Om half 8 een ijzingwekkende gil.
  – Bewakers gaan dan koffie drinken.
  – Bloedspoor loopt van tafel via aanhangwagen naar berghok afval.

  Stel dat.
  1. Mark en Maya zijn om 17.00h voor koffie bij het Dagactiviteitencentrum. Daar hadden ze geen bezoek verwacht, want ze zijn dicht om 17.00h. Er zijn geen afspraken met externe cliënten op dat tijdstip weten we (alleen Maya en Mark die lastminute langskomen). De vaste bewoners maken zich klaar voor de maaltijd. Er zou dus niemand langs moeten komen.
  2. Mark en Maya zien iets wat ze niet moeten zien.
  3. Ze worden gedrogeerd en vervolgens in een wasbak verdronken. Men laat ze voor dood achter in een afgesloten hok van het Dagactiviteitencentrum. Die nacht zullen ze de lichamen in een watertje gooien.
  4. Mark komt bij positieven en ziet dat moeder Maya dood is. Misschien ziet hij wel, dat ze net op dat moment moeder Maya al naar het water aan het slepen zijn. Hij wordt dan wakker.
  5. Hij ontsnapt via een branduitgang op het dak. Springt naar beneden bij de groene tafel, maar bezeert zich ernstig daarbij, bijvoorbeeld omdat er een parasol op de tafel staat die zijn hoofd openhaalt met een scherp deel (metalen deeltjes). Het is half 8 en hij schreeuwt het uit. Vanaf dat moment bloedt Mark hevig.
  6. De bewakers weten nu waar ze moeten zijn. Ze gaan zogezegd “koffie drinken”.
  7. Mark hoort ze aankomen en schuilt onder de aanhangwagen, die op dat moment staat op de plek van de bloedplas. Een bloedplas ontstaat, al je enige tijd op een vaste plek blijft, terwijl je bloedt.
  8. De bewakers verrijdden de aanhangwagen, slaan Mark met een zaklamp bewusteloos, en slepen hem naar de afvalhoek, waar hij in een kliko gestopt wordt. Die kan op slot (is een kliko voor vertrouwelijke info ofzo). Ze laten de kliko vol water lopen. .
  9. Het is dan 19.45h. Ze dumpen Maya en Mark vanaf het Dagcentrum in het water en roepen direct de politie dat ze een vrouw gevonden hebben. Het is dan 20.00h.
  10. Ze laten dan de politie het zoekwerk verder doen. Die vinden Mark pas veel later.

  Ik vraag me af of de politie hiervan op de hoogte is, want bewakers en politie zit vaak in dezelfde hoek qua netwerkjes en contactjes. Laken en pak.

 12. Jimmy is Back says:

  De satanisten “ruimen” de zwakkeren van de samenleving op (verslaafd, dement, bejaard, alleenstaand, ouwe heroinehoer etc), en ondertussen werken ze ook wat leuke mooie meisjes weg, die ze anders niet kunnen krijgen. Zelf vinden ze zich erg gaaf, want ze hebben een baan als medicus, leraar, of postbode. Het is een heel leger van foute lieden, die samenwerken, en makkelijk een leven van een willekeurige burger in kaart kunnen brengen. Medisch beroepsgeheim, jaja.

  Ze denken onmisbaar te zijn in de samenleving, deze beroepsgroepen. Ik denk dat we beter af zijn als we een natuurlijke dood sterven, mogelijk zelfs op jongere leeftijd, als er daarmee minder satanisme door de samenleving ettert. We zullen de boel moeten schoonvegen, want onderling ruimt niemand de stal op.

 13. AndyDandy says:

  Die familie van Mark en Maya hebben allemaal een medische achtergrond, behalve Mark en Maya. Mark is enigkind. Nu beide weg zijn, is er mogelijk een erfenis te verdelen.

  Die halve familie is arts. Je weet dus nooit welke rol dat heeft gespeeld. Mark en Maya kunnen daardoor meer alert zijn geweest op misstanden in een kliniek. Maar ze kunnen er ook in zijn geluisd door eigen familie.

 14. AndyDandy says:

  Om 17.10h is het al donker buiten op 2 november. Om half 6 ziet een mevrouw een meneer iets naar de sloot slepen, wat lijkt op een boomstronk ofzo. Stel, Maya en Mark zijn aangevallen rond 1700h in het Dagcentrum waar ze koffie wilden halen. Ze zijn gedrogeerd en vervolgens in de wasbak verdronken. Hierna slepen de daders eerst Maya naar de sloot.

  Echter, dan komt Mark weer bij positieven. Hij ontsnapt via de nooduitgang op het dak. Het is dan 17.45h. De daders ontdekken dat hij weg is, om 18.00h/18.15h. Dan breekt er paniek uit. “Ze” zorgen er dan voor, dat de behandelend arts zogezegd de bewakers vraagt om een zoektocht, want immers, er zijn twee mensen die niet op hun afspraak komen (sinds wanneer? overdreven als het waar zou zijn). Om 18.15h zorgen de bewakers ervoor, dat er bij iedere uitgang iemand staat, om zeker te zijn dat er niemand wegkomt. Daarna gaan ze zoeken. Het is 18.20h. Ze zoeken een uur lang en horen dan ineens een gil bij het Dagcentrum om half 8.

  Mark schuilt onder de aanhangwagen. Ze vinden hem, sleuren m mee naar een kliko daar in de hoek. Laten dat ding vol water lopen en rijden deze 15 minuten later naar de sloot. Het is 20.00h als ook Mark in het water gekieperd wordt. Hierna doen ze alsof ze Maya vinden. Over Mark houden ze nog even de mond.

  De getuige die een man zag baden door water, dat is een verzinsel. lariekoek.

 15. Vogeltje wat zing je laat says:

  Ik ga voor het volgende scenario, zoveel mogelijk als logisch is.

  – Ze zijn inderdaad om 17.20h vlakbij de afspraak. Mark gaat naar zijn afspraak. Maya gaat ervan uit, dat ze nog koffie kan halen in het Dagcentrum.
  – De deur van het Dagcentrum is per abuis open, want ze verwachten niemand meer. Maya ziet iets wat ze niet moet zien Of de aanwezigen kicken sowieso op oudere vrouwen (aanname is dat ze GGZ-patient is, wat niet klopt). Hoe het ook zij, ze wordt gedrogeerd en daarna verdronken.
  – Mark komt om half 8 zijn moeder weer ophalen, als zijn afspraak afgelopen is. Hij ziet haar dan liggen bij het Dagcentrum. Dat is de reden dat hij een kreet slaat. Het kan ook zijn, dat hij de daders betrapt, als deze net het lichaam naar de sloot slepen.
  – Hij klimt via de nooduitgang het dak op, want er komen bewakers aan (zogenaamd komen die koffie drinken). Omdat 1 vd bewakers achter hem aankomt, springt hij het dak af naar beneden. Dan gaat hij schuilen onder de aanhangwagen.
  – De bewakers zien hem onder de aanhangwagen en rollen deze weg. Gooien dan een parasol met steen bovenop hem. Jaap uit hoofd. Wervel gebroken. Spatten op de wieldop. Hij blijft even liggen op de grond, wat de bloedplas verklaart.
  – Dan rollen de bewakers hem ergens op, om hem te vervoeren naar het bruggetje en hem in het water te kieperen.
  – Snel bellen ze dan de politie, om te zeggen dat ze een vrouw gevonden hebben in het water.

  Zoiets kan wel gedaan zijn.

  • Vogeltje wat zing je laat says:

   Ik heb de beelden nog eens bekeken. Mark is uit dat raam geklommen, want de handafdruk in bloed, zit bij een raam met geel en wit. Nou, dan staat die tafel verkeerd, die hebben ze verzet. Hij is door dat raam naar buiten geklommen. Dat is logisch. Hij komt in dat centrum aan, ziet zijn moeder liggen, gilt, dan komt er bewaking zijn kant op. Hij klimt uit het raam, heeft een beetje bloed op zijn handen, schuilt daarna onder de aanhangwagen. Daar wordt hij gepakt door bewaking (ze raken hem flink), die hem dan de klikohoek in sleuren.

  • Vogeltje wat zing je laat says:

   Sowieso denk ik dat de bewaking verzint dat ze vanaf half 7 op zoek gaan naar de twee vermiste Mark en Maya. Waarom zouden ze???
   >> Dus: Vanaf half 7 loopt de bewaking over het terrein, iets te doen, waar ze over liegen. Mogelijk het wegwerken van een lijk of twee.

   Dan horen ze een harde gil om half 8, waar ze niet van schrikken, want het is immers een instelling. Ze besluiten dan even te pauzeren van het zoeken en een koffie te gaan halen??? Ik geloof er helemaal niets van.
   >> Dus: Half 8 horen ze een gil bij het Dagactiviteiten centrum. Daar gaan ze dan heen. Ze jagen vervolgens op Mark. Tussen half 8 en 8 uur lossen ze het probleem Mark op.

   Daarna kunnen ze de politie bellen en zeggen ze dat ze een vrouw gevonden hebben.

 16. Vogeltje says:

  Nog iets. De smeer met de handafdruk op het venster, dat is eerder van iemand die het raam dichtdoet vanaf buiten. Ik denk dat Mark door het raam naar buiten is gegaan, op de tafel gehurkt heeft gezeten (stilletjes), en dan achter de aanhangwagen is gaan schuilen. Daar is hij bezeerd geraakt aan zijn hoofd. Zoiets als een cementen parasolhouder, zou best kunnen. Daarmee haal je wel een jaap uit een hoofd (de gil! om half 8) en je kan er een wervel mee breken (weg ben je). Dan is ie buiten westen. Ze laten hem even liggen op die plek (vandaar de plas bloed). De een gaat een kliko/kruiwagen halen, de ander duwt het raam dicht, zodat niemand iets opmerkt. Vervolgens dumpen ze hem in de sloot, waar Maya ook ligt.

 17. Vogeltje says:

  Scenario 3.

  “Ze” willen eigenlijk Marco Verhagen pakken die avond, want hij is die avond ook bij dat Dagcentrum geweest… Marco V en Mark van V. Zoons, slank, donkerbruin haar. In het donker kan er eenvoudig een mix-up gebeuren.

  Mark rent 16.55h naar het Dagactiviteitencentrum om nog twee koffie te halen voor hem en zijn moeder. Daar is het rustig. Ze zien hem van achteren bij het koffie automaat staan. Men roept “Marco” en Mark reageert met “:Ja”. Genoeg reden om hem te drogeren en in een kamertje in het Dagcentrum op te sluiten, want er zijn plannen voor later die nacht.

  Mark wordt echter weer wakker, mogelijk door Maya die hem zoekt/roept. De rest is dan zoals eerder besproken. De nadruk van de politie en bewakers gaat eerst naar Maya uit, om te verhullen dat Mark het eerste slachtoffer was die avond.

 18. India says:

  Ze moeten sowieso de patiëntendossiers van de dode patiënten eens inzien. Ik ben namelijk benieuwd of ze een gespreksverslag hebben van het gesprek van Mark met de behandelaar. Volgens hen niet. Maar besef dat de bewakers pas rond 7 uur zijn gaan zoeken.

 19. India says:

  Dat iemand uit het raam op de tafel is geklommen geloof ik. Daar ligt verder geen bloed, dus dat is niet een Mark geweest met een hoofdwond. Ze hebben daarna met bebloede handen het raam dicht geduwd en de tafel 2 meters verzet. Ik ga mee in de conclusie dat Mark uit het raam geklommen is op de tafel en daarna onder/achter de aanhangwagen is gaan schuilen. Daar is hij aangevallen. Klap op de kop met een zwaar stuk steen. Klap op de rug met diezelfde steen. Dan is ie out. De ene aanvaller doet dan het raam dicht en verzet de tafel. De andere aanvaller legt de steen achter bij de afvalbakken en pakt iets om zijn lichaam de sloot in te kieperen. Dit moet waarschijnlijk hebben plaats gevonden rond half 8 – 8 uur.

  Ik denk dan dat ze Mark per abuis hebben gedrogeerd om 1700h als hij koffie wil halen. Misschien dachten ze dat het Marco Verhagen was? Moeders komt 10 minuten later kijken waar hij blijft en wordt ook gedrogeerd. Mark weet te ontsnappen om 19.25h. Hij heeft dan moeders mobiel mee.

  De auto hebben ze beide laten staan bij de ingang van het park, maar wel op slot. Later hebben de daders met de sleutel uit de handtas even de auto gezocht, om te zien wie ze nu eigenlijk bewusteloos in de Dagactiviteiten hebben liggen. Je loopt dan met een autosleutel het terrein over en klikt een paar keer, totdat een auto met de lichten knippert omdat het slot eraf gaat. Van die auto zoek je het kenteken op. Je hoeft dus niet eens aan die auto te zitten. Ze wisten immers niet wie de twee waren. De afspraak met de behandelaar is last minute gemaakt.

  Dan weten ze ineens wie Maya en Mark zijn. Hoe dit op te lossen? Als Mark vervolgens ontsnapt is er geen keus meer lijkt het. Ze ruimen hem op en daarna Maya.

 20. AnneMariaKoekoek says:

  Mark en Maya hadden in ieder geval een afspraak om half 6 bij het centrum met hoofdingang aan de nectarinestraat 10. Als je voor 1700h arriveert, kan je dan koffie halen bij het Dagactiviteiten centrum dat aan de overkant van de Magostraat lag (brug over, op Papajastraat linksaf.

 21. AnneMariaKoekoek says:

  – Deeltijd Lang zit op Vijgenstraat 7
  – Opvang voor demente bejaarden.
  – Gesloten psychiatrische inrichting.
  – Dubbele problematiek (verslaving en psychisch) zit aan de Mangostraat 7 en ergens op no 70.
  – Multiculturele zorg aan de Rozenbottelstraat 14 (bij clientenraden)
  – Dagactiviteiten centrum zat aan de Papajastraat
  – Kinderboerderij en Roosmarijn kinderopvang aan de Papajastraat
  – Crisisdienst is de intake op Nectarinestraat 10 het ronde gebouw
  – Psychiatrie voor ouderen.

 22. AnneMariaKoekoek says:

  Mevrouw van Mastrigt, liep van af dit gebouw (link) https://www.google.nl/maps/@52.0626064,4.25127,3a,75y,109.72h,88.7t/data=!3m6!1e1!3m4!1sd7w74f4RMeJ2RTnQK4DNzw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

  Naar een plek om sigaretten te halen om de hoek.

  Dit is het gebouw waar ze vandaan zou lopen. https://www.google.nl/maps/place/Kakistraat,+2552+Den+Haag/@52.0620792,4.2517968,248m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47c5b10569787cf7:0x1ab779a572eac743!8m2!3d52.0625729!4d4.2511914

  Ik zoek naar sigaretten verkooppunten “om de hoek”. Ik denk dat je op het terrein zelf we sigaretten kunt kopen, want psychische patiënten zijn vaak verslaafd aan roken. In het Dagactiviteiten centrum had je waarschijnlijk wel kunnen kopen, maar misschien ook dichter bij?

  En dan is er de kans dat ze helemaal niet naar buiten is gegaan om sigaretten te halen.

  Haar lichaam werd gevonden in de sloot aan de rand van het terrein. Het is ten Oosten van dit gebouw, maar dan iets Zuidelijker, ter hoogte van het Dadelplein. Die sloot is 1,50m diep.

  • AnneMariaKoekoek says:

   Aan de Walnootstraat zitten geen winkels, bovendien is er geen brug, dus geen handige route. De Alberdastraat zie ik zo ook geen winkels met sigaretten. Een primera is alweer verderop voorbij de ING bank.

   Als ze al sigaretten is gaan halen, zal dat waarschijnlijk op het terrein zelf zijn geweest. Waar anders? Waar hadden ze allemaal automaten met sigaretten? Dit soort instellingen heeft overal automaten staan, zodat mensen 24/7 het noodzakelijke kunnen krijgen.

 23. AnneMariaKoekoek says:

  Die stukken hout op die tweede tuintafel, dat zijn toch steunen voor onder de aanhangwagen? Kennelijk staat die aanhangwagen hier stil normaal. zonder dat er een auto voor zit. Als je dan wilt laden, dan ondersteun je die aanhangwagen even, want dan staat ie stabiel bij het laden. Logisch.

  Ik ga mee in de redenering, dat Mark waarschijnlijk schuilde onder die aanhangwagen. Als de daders het doorhebben, dan halen ze (als zij die wagen goed kennen) de steunen er onderuit. Dan verandert het gewicht van hoe de wagen naar de grond leunt. Mark zal in dat geval verwondingen krijgen, omdat hetzij a) de wagen ineens op hem leunt, b) ze de aanhangwagen verrijden, waardoor hij het aanhaakpunt over zijn hoofd krijgt, c) ze na het verrijden van de wagen (dan gilt Mark, hopende op hulp, want hij weet dat ie gevonden is!!!), … echter dan slaan ze hem met een steen op de kop of ze drogeren hem met een spuitbus. In ieder geval, Mark is verwond aan zijn hoofd en ook uitgeschakeld bij de aanhangwagen.

  Hierna geven ze Mark dezelfde behandeling als Maya. Ook hij is verdronken namelijk. Ik denk dat je iemand die gedrogeerd is, ook kan verdrinken door een fles gevuld met slootwater in de mond te gieten. Met een beetje geweld ademen ze dat uiteindelijk in als reflex. En voila.

 24. AnneMariaKoekoek says:

  Het hele zaakje stinkt. Ik denk niet dat dit een seriemoordenaar eenmanszaak patiënt is, die dit doet. In dat geval is het prijzenswaardig als Parnassia niet een dossier van een patient wil afgeven aan de politie, als zij weten dat dit niet de echte dader is. Ze helpen niet mee een patsy de bak in te krijgen, wat op zo’n terrein makkelijk kan. Maar dan nog, Parnassia moet weten hoe het zit met deze doden. Misschien hebben ze niet overal getuigen van, maar ze weten genoeg. Al die patienten praten toch met hun mensen? De getuigen praten met hun behandelaar. Dan weet je als Parnassia ondertussen heus wel hoe het zit.

 25. AnneMariaKoekoek says:

  De moorden die aan het Dagcentrum gelinkt kunnen worden zijn: Tineke Verhagen-Toet, Maya en Mark de Vries, en de onbekende rollator vrouw van 5 april.

  De moorden met een link naar het Centrum Dubbele problematiek: Tineke Verhagen-Toet, de 47-jarige man wonende aan de Mangostraat, (en mogelijk ook Maya en Mark, als zij idd hier de weg gevraagd hebben).

  Van de zaken Lientje van Mastrigt, de vrouw van het Notenplein, en de vrouw met de rollator… we weten er te weinig van, om te zien welke link relevant is. Ik kan me overigens niet voorstellen dat Lientje van het terrein moet, om sigaretten te halen. Iedereen is daar zo ongeveer verslaafd aan sigaretten, die dus in automaten verkrijgbaar moeten zijn. Anders heb je de halve bewonersgroep dagelijks in de straten rondom het terrein slenteren.

 26. AnneMariaKoekoek says:

  De kinderopvang Roosmarijn is onderdeel van Triodus en dat is weer van de SWK groep.

  Triodus is onderdeel van de SWKGroep.

  Stichting SWKGroep is een toonaangevende onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg in Nederland. In onze visie kan het beter in kinderopvang, onderwijs, zorg en welzijn. Voor kinderen, hun ouders, bewoners in de wijk en voor de branches. Vanuit deze visie ontwikkelen wij eigentijdse concepten. En we brengen deze in de praktijk. Alle organisaties binnen de SWKGroep hebben een maatschappelijke doelstelling. Eigen bedrijfsnaam en unieke bedrijfskenmerken blijven bestaan. Wij investeren in eigen kracht. Door het delen van elkaars kennis, ervaring en netwerk. Onze werkwijze is innovatief, kostenefficiënt, sociaal én gericht op kwaliteit en samenwerking.

  Binnen de SWKGroep werken achttien bedrijven. Alle onder hun eigen bedrijfsnaam en met unieke bedrijfskenmerken.
  link https://www.swkgroep.nl/zakelijk-partnerschap/organisaties-onderdeel-van-swkgroep/

 27. AnneMariaKoekoek says:

  Kinderopvang Roosmarijn zit aan de andere kant van de Papajastraat als het Dagactiviteitencentrum. De kinderopvang zit dus vlakbij het hek. Ik vermoed dat passanten daar wel zien als er iets raars gebeurt??? Dan is het gebouw dat er nu nog zit NAAST het activiteitecentrum verdachter? Was dit de stadsboerderij?

  In het Dagactiviteitencentrum was tegelijkertijd ook een dierenpension gevestigd. Dat moet dan het gebouw erachter zijn geweest?
  Op internet staat nog: “Het dierenpension van REAKT Johannes van Duuren (Den Haag) kan hierin uitkomst bieden. … Voor een kat zijn de kosten € 1,50 per dag, voor een kleine hond € 2,00 en een grote hond € 2,50. Dit tarief … Papajastraat 15”

  Title: REAKT – Tjesto is geplaatst!
  Descriptive info: Tjesto is geplaatst!.. Een aantal maanden geleden is onderstaande oproep geplaatst.. Voor de hond Tjesto waren we op zoek naar een nieuw, warm thuis.. En deze is gevonden! Het was nog niet eerder voorgekomen, maar voor het eerst had het dierenpension ‘Ons tweede nest’ een hond die in de steek was gelaten.. De voormalige eigenaren hadden teveel problemen en dat is ook ten koste van deze mooie hond gegaan.. Tjesto is een prachtige kruising collie en een erg lief dier.. Hij gedraagt zich keurig in het pension, is lief en sociaal naar mensen en medepensiongenoten.. … met goede begeleiding goed op te lossen.. Voor zover bekend bij het dierenpension kan hij ook makkelijk een paar uurtjes alleen thuis blijven.. Hij is nu ongeveer 3,5 jaar oud.. Tjesto heeft dus inmiddels een nieuw, warm thuis gevonden.. Overigens hebben we nog wel kater Droppie die op zoek is naar een nieuw thuis.. Klik.. hier.. voor meer informatie.. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met Rianne Visser M (06) 342 02 302.. Dierenpension ‘Ons tweede nest’.. Papajastraat 15.. 2552 DR Den Haag.. T (088) 357 73 50..

  Ik concludeer dat naast de Dahactiviteiten een dierenpension zit/zat, waar sommige patienten kennelijk ook vrijwilligerwerk deden. Mogelijk werd dat gecoordineerd vanuit de Dagactiviteiten? Dat verklaart de onduidelijkheid over de exacte adressen.

  • AnneMariaKoekoek says:

   Triodus, die van de Kinderopvang, zitten zowel aan Papajstraat 9 als Papajastraat 15. Nummer 15 is gevestigd in het gebouw vlakbij het buitenhek, je ziet ook de kinderspeelplaats. Nummer 9 is het dichtsbijzijnde (kleine) gebouw vlakbij waar eerst het Dagactiviteitencentrum zat. Het gebouw daar weer naast is Papajastraat 2.

  • maudoortwijn says:

   Papajastraat 2 is niet duidelijk wat het is. Nergens te vinden online.

 28. AnneMariaKoekoek says:

  Ik denk dat er een opvanghuis is voor roddelende psychopaten, die in groepsverband gezellig wat moorden wil plegen. Zelf vinden ze zich heel stoer. Dit is niet alleen menselijk leed, maar het kost de maatschappij teveel. Denk maar eens in wat al die media-aandacht en politie-aandacht kost? Die zijn dan vervolgens leugenachtig/nep, maar het houdt wel weer veel mensen bezig. Daar kan de roddelende psychopatenclub zich weer gezellig stiekem over verkneukelen. Echt een ouwe wijven roddel mentaliteit van mensen die zelf niets aan waarde toevoegen.

  • maudoortwijn says:

   Het is landverraad en genocide op je eigen volk, niets anders. Je legt namelijk gezonde processen lam, door dit zieke groepsproces. Dat is de ergst denkbare misdaad, niet alleen naar de vele slachtoffers maar ook naar het land als geheel.

 29. AnneMariaKoekoek says:

  Heeft iemand een foto van Marco Verhagen? Lijkt die gast op Mark de Vries? Is er ook gecontroleerd of zij zich hebben ingeschreven als gast bij de receptie van het gebouw waar ze moesten wezen?

 30. PHV says:

  Godverdomme. Dus jij staat in de jaren 1991, 1992 en 1993 nog ieder weekend te werken in de zaak van je ouders, zonder dat ze je normaal betalen. Iedereen in gezin bij Oortwijn Heino weet op dat moment dat er een leger psychopaten achter je aanzit. Die gaan proberen jij dood te martelen. Ze houden dan allemaal vrolijk de bek dicht? Wat denken die lui. Mooi als Maud werkt, want daarvan betaalt Bart wel mijn paard en het huis in Groningen voor de broers? Mooi dat Maud werkt, want dan kan ik lekker bij mijn vriendinnetje zitten? Mooi, dan kunnen we een nieuwe Chrysler Voyager kopen? Geen van hen heeft je ooit gewaarschuwd? Helemaal niets? Godverredomme. Wat een slechte krengen? Voor wat? Voor wat? Zodat de satanisten zich niet vervelen? Meer is het niet. Zodat satanisten zich niet vervelen. Je moeder was altijd al niet goed bij de kop, dat kon je van een afstand al zien. Maar de rest? Die denken gewoon, laten ze mijn zusje maar dood martelen? Ik had zoiets nooit gedacht. Jullie hebben altijd gewerkt in die zaak van je ouders. Altijd. Jij was zo lief en vrolijk altijd. Mooi meisje. Je broer Bart heeft niets gezegd? Niets! Wist de familie van Dijk van de garage het ook? Wat kan een mens zich vergissen in mensen. Ik wou dat ik het geweten had. Iedereen had jou kunnen zeggen dat de staatssatanisten achter je aanzaten. Je kan gewoon aan een tafel in die zaak van je ouders gaan zitten en het doorfluisteren bij het doorgeven van de bestellen. Niemand deed dat. Ik snap het niet. In wat voor land leven we, als er niemand is, die jou dit zegt, als een kudde hooligans bedacht heeft, dat ze jou wel kunnen martelen jaren lang. Om helemaal niets. Vermaak voor satanisten.

  • PHV says:

   Ik hoorde van de dochter van een kennis van me, dat je broers rijk waren in Groningen. Ze hadden twee huizen gekocht, wat je vader geregeld had. Van de huur aan studenten hielden ze hele kapitalen over. Jij had geen cent te makke en moest in Groningen nog een bijbaantje erbij nemen, terwijl je in de weekenden bij je ouders stond te werken. Je ouders rijk. Je broers rijk. Jij geen cent te makke.

   Wat geeft de familie je dan op je verjaardag? Een zelfmoord doehetzelfpakket of een beveiligingscamera voor je studentenkamer? Waarom? Je was echt heel lieff en zelfs als je niet lief zou zijn, het zijn je ouders. Niets hebben ze gezegd. Ik kan me dat niet voorstellen. Ook pa Bart heeft helemaal niets gezegd of gedaan? Vragen ze dan wel in het weekend hoe het gaat in Groningen? Of interesseert het ze niks? Ik ben nu nog geneigd om alle fooi die ik ooit aan die lui gegeven heb terug te eisen.

  • PHV says:

   Wat dacht Bart? Mijn vrouw zet iedere dag de aardappelen voor me op het vuur en kookt een pannetje prut, dus dat wil ik zo houden? Ook al gaan zijn kinderen dood? Als ik mijn kommetje soep maar krijg opgediend iedere dag?

  • PHV says:

   Er ligt een spoor van lijken en kapotte levens overal waar je moeder kwam. Geen vriendinnen had ze. Niemand wilde met haar omgaan. De enige reden dat ze ineens populair was, is omdat ze jou had afgeleverd aan de satanisten. Afgeleverd? Ze heeft gezegd dat het oke was. Als je ouders niets doen en de politie doet niets, dan ben je weg. Gerda is een dom achterlijk beest. Een spoor van lijken. Een hond maak je dan af. Een halfmens zet je dan vast achter slot en grendel. Je pa deed dat niet, want wie moest dan de huishouding doen. Je maakt mij niet wijs dat hij van haar houdt. Maar ja, verse aardappelen en een vers gestreken overhemd, dan maakt het niet uit dat er overal doden vallen en dat je kinderen de dood ingejaagd worden. Hij heeft hulp in de zaak en genoeg te vreten. Ik heb geen enkel respect voor die ouders van je. En ook de school. Het is toch de taak van docenten om met jou een gesprek aan te gaan als je ouders knettergek blijken te zijn? Waar zijn zij geweest? Waar waren je vriendinnen?

  • PHV says:

   Waar hebben je broers gewerkt na hun studie? Kregen die baantjes aangeboden, terwijl jij de harde werker was die het verdiend had?
   1. Ik zie dat Bart als ICT-er zelfstandig gewerkt heeft voor de banken en ING enzo. Daar is ie dan mooi rijk mee geworden. Had hij die zaak anders ook gehad? ING is Postbank. De banken zijn sowieso grotendeels in handen van Koningshuis en Vrijmetselaars enzo.
   2. Han heeft heel lang over zijn studie gedaan maar mocht daarna bij KPMG beginnen. Had hij die baan anders ook gehad? Eén van die prinsjes werkte ook bij KPMG. KLOL noemde KPMG en de boot van Schadwald ook al.

   Dan ben je geen mens. Als je een eigen zusje aflevert op de vuilnisbelt, omdat je jaloers bent, want zij doet het zo perfect en iedereen vindt haar leuk en lief en mooi. Zij gingen altijd pony rijden en weekenden weg, terwijl jij altijd werkte. Ze hadden trots en dankbaar moeten zijn. Ik snap het echt niet. Je kan niet in iemands hoofd kijken, maar dit is mensonterend om wie dan ook aan te doen. Jij was de laatste die dit verdiende. De allerlaatste.

   Alles wat zij bereikt hebben, hebben zij mede aan jou te danken. Weet je wat dat kost die paarden enzo van hun? Dat geld heb jij mede verdiend. Zij liepen daar stoer te doen. Die ouders van je zijn geen cent waard en leven als God in Frankrijk. Paarden, huizen, … en dan je dochter achterlaten bij satanisten, gewoon voor de lol. Vermaak voor de achterlijken van de samenleving en de luie ambtenaren. Omdat ze jaloers waren.Je deed het perfect Maud. Gewoon perfect. Altijd aan het werk. Altijd vrolijk en lief. Je woont nu in een kelder van een huis. Je kan de deur niet uit. Je kan niets meer. Dat is hun schuld. Levenslang heb je gekregen, omdat je altijd iedereen wel wilde helpen.

   Ik snap niet dat er niet 1 man is geweest die gedacht heeft deze vrouw is perfect voor mij. Ik snap het niet, Je was perfect. Iedereen dacht dat jij alles zou bereiken. Ik kan er niet over uit. Gewoon niet over uit. Dat het zo kan lopen. Dat iemand jou sowieso kan kwetsen. Ik snap het niet. Echt niet. Niemand heeft jou gewaarschuwd. Iedereen waar jij al die jaren alles voor over had, die hebben jou op de vuilnisbelt gegooid, zonder dat jij het wist. Je bleef je ouders helpen, ondanks alles.

  • Beste PHV, je lijkt me een insider. Je kent Maud, haar familie en kennissen schijnbaar erg goed. Je verwijt mensen dat ze Maud nooit ergens voor gewaarschuwd hebben of hebben geholpen. Ik mag dan aannemen dat jij dit wel gedaan hebt. Helaas heeft dat niet geholpen. Ik ken Maud helemaal niet. Ik merk wel dat ze intelligent is. Maar perfect zal Maud beslist niet zijn. Ik ken haar familie niet, ik kan er dus niet over meepraten, maar het bevreemd me wel een beetje dat je zo los gaat over haar familie. Het lijkt wel dat je helemaal leeg loopt. Vanwaar die boosheid?

  • PHV says:

   Al die kinderen van Oortwijn werkten in de zaak ook toen ze nog echt heel jong waren. Dat zag het hele dorp. Alle andere kinderen hadden vakantie, hobbies en leuke dingen. De kinderen van Oortwijn werkten voor hun ouders in het weekend en de vakanties. Dat wist het hele dorp. Een beetje werken is goed voor kinderen, maar dit was slavernij. Omdat die kinderen het goed doen en blij zijn bel je geen kinderbescherming want dat komt wel goed met ze en bij Jeugdzorg weet je het nooit. Kinderarbeid dat was het zeker maar geen misbruik of blauwe plekken. Ik was blij dat ze op kamers gingen studeren. Goed voor hen, dacht ik nog. Jaren later hoor je dit. Wist ik veel. Je denkt dat kan niet gebeuren als die kinderen zo hard werken. Ma Oortwijn is een slecht kreng en een waardeloos wijf. Die vent een slappe zak die alleen aan zichzelf denkt.

  • PHV says:

   Van de kinderen van Nellensteijn weet ik niet veel. Dat leken mij verwende kinderen, maar niet slecht ofzo. Verder heb ik die nooit bij Oortwijn gezien. Ook die scholieren van je klas heb ik nooit ergens gezien. Komen die niet uit Heino?

  • PHV says:

   Het kan toch niet zo zijn, dat al die mensen jarenlang om je heen hangen, biertjes van je drinken, maar dat niemand iets doet om je te helpen. Sinds 1989. Dat is 27 jaar. en de jaren ervoor zat je ook gevangen, want je ouders lieten jou altijd werken, omdat je broers wilden pony rijden. Jullie werkten al achter de bar en met schoonmaken toen je 10 en 12 jaren oud waren. Ze moesten die ouders van je afschieten.

 31. PHV says:

  Volgens mij moet zij hier gevonden zijn bij de Puinduinen, heel ironisch iets noordelijk van de Blijrustweg. Ik zie op google maps alleen die puinbal niet liggen. Verhagen-Toet Tineke is hier gevonden in een slootje, bij een bruggetje, niet ver van de puinbal. Blijrustduinweg en de Wijndaelduinweg. Allemaal sportclubs in de omgeving, overal om je heen. In de nacht is daar dan niemand.

  https://www.google.nl/maps/place/Kijkduin,+Den+Haag/@52.0612398,4.2174641,225m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47c5b1b2968d88a9:0x10dbbe847f21e49!8m2!3d52.0665711!4d4.2212431

 32. PHV says:

  Op 1.10 seconden in de uitzendingen van Peter R de Vries laten ze de plek zien.

 33. PHV says:

  5.50h minuten in de aflevering en 45.19 minuten in de aflevering. Verhagen Tineke. De locatie waar ze gevonden is.

  Er zit een texaco vlabij de vindplaats van het lichaam. Verder alleen sportclubs.

 34. Pingback: Het Hilton in Amsterdam: John, Klaas en Herman | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 35. sjaak de beltrekker says:

  De hele insteek van Parnassia :: agressie is ons motto en bij spanningen kijken we de ander ekant op in de hoop dat er gemoord of zwaar letsel wordt toegebracht!Voor de rest is het een pillenmaffia toegewijde club narcisten die niet schuwen om iemand met medicijnen de vernieling in te helpen voor de rest van zijn leven! Er zal wel eerst een Trumpiaanse oplossing moeten komen om dit vrije wijdvertakte systeem te doorbreken in de psychiatrische wereld!

 36. Iwan says:

  Gister weer 5 slachtoffers, oh oh den haag jullie wereld word te klein.

 37. iwan says:

  parnassia moorden

  het vreeemde van het geheim is dat ze het niet met politie of mij als direct betrokkene in een multicultureel cultuur probleem het is inmiddels to big to match als de waarheid boven tafel komt kunnen er direct verkiezingen worden uitgeschreven

  zal de punten kwesties en zaken chronologies opsommen in tijd lijn

  in de nacht van 1 op 2 januari brand mijn bedrijf af bij de buren word een can bezine naar binnen gegooid en aan gestoken er branden 8 bedrijfs panden af op de markt te zevenaar waaronder mijn stomerij
  maar ik werkte daar al 10 jaar en had goed contact en wist van de hoed en rand heb ook melding gemaakt dat de dochter in levens gevaar is ivm eerwraak ze zo die avond daar verblijven met een vriend
  en dus levend verbrand worden die brand was ook zo aangestoken dat ze niet konden vluchten

  in de brand uit de brand ik moest weer opstarten de verzekeringen maatschappij interpolis maakte dit onmogelijk gezien ze mijn zieke vader waar hun de inhoud van bekent was tekende voor 30 procent
  in bijzijn van verzekeringen agent bij de zenuw arts en dan heb je een intern probleem dit medisch geheim gaat het ook over in de parnassia moorden het is het medisch document van mijn vader bij mij weten had ie last van zenuwen

  ondertussen is de dochter bij de buren vermoord word mijn moeder bond en blauw geslagen en zit ik in juridiese kwesties aan het hoofd waar de moet je van in de schoenen valt

  dus weer melding gemaakt bij hoofd offecier te arnhem politie enz zelfs de bvd kwam al over de vloer bij mij thuis ondertussen ben ik naar de huisarts nijkraker te doetinchem gegaan heb de situatie uitgelegt
  en gevraagt om een second opinie gezien hij op deze manier de familie om zeep helpt ook de familie belde ons constant wat er bij mijn ouders aan de hand was maar hij stelde zich juridisch op gezien de schade

  een dag naar de laatste elfstedentocht belt moeder weer overstuur op ben naar doetichem gereden om te kijken wat er aan de hand was vader doet de klip op de deur ik pak het stuurslot en sla de ramen in
  eenmaal binnen in de woonkamer escaleert het en werk hem naar de grond en ga naar huis eenmaal thuis belt de politie of ik ff langs wilde komen ik zei tot zo tegen mijn vriendin en heb nooit iemand meer gezien

  mijn vader heeft tegen vabalisanten verklaard dat hij in een doodstrijd tig keer met stuurslot geslagen is terwijl hij geen verwondingen had ik zeg het zelfde als in vorige alinea beschreven heb maar aangezien ik niet lezen of schrijven kon lassen het voor maar printen anders uit ze zijn ook direct opgeroepen bij rechter de een zegt als het er staat zal het wel gezegt zijn de ander kon het niet heugen klaar zo je zeggen
  maar rechter gaat aan de strafzaak voorbij` en lasteen reclacerings onderzoek nou er komt iemand binnen lopen als ik die als klant had gehad in de stomerij had ik hem geadviseerd het zelf te wassen
  maar meneer hakkenbroek heeft mij geïsoleerd zijn kerntaak was milleu onderzoek hij heeft alleen met mijn ouders en vriendin gesproken en deze laatste uit de stukken gehouden ook heb ik gemeld dat het een gewapende bende was bij de buren en we er in de toekomst wel op zullen terug komen verder heeft hij er zijn eigen draai aangegeven
  met als conclusie hij wist het niet dus weer naar de rechterdie spycholochisch en psychiatertries onderzoek conclusie ik leed aan waan en moest resocialiseren

  uitspaar rechtbank te zutpen 10 maanden en tbs met dwang en heb een advocaat wie er geen brood meer inziet

  mei 1999 word ik in staats kliniek veldicht geplaats naar 10 minuten zat ik al voor 10 maanden geïsoleerd en werd flink mishandelt terwijl buiten het vuur geopend werd en er tal van slachtoffers
  vielen eerwraak was bloedwraak geworden het is ook de bloedwraakzaak te zevenaar gaan heten

  ook drogeerde ze me onder dwang en kreeg dan ook vaak het compliment zombie in 2005 kom ik buiten en een reclassering werker mike van de plaat komt mij lachend vertellen
  dat mijn vader een kind verkracht heeft en dat bert kakkebroek die zaak deed ik beland weer in conflict met reclassering die continu proefverlof omgezet wilde hebben in dwangverpleging

  2007 weer buiten en de geschiedenis herhaalt zich beland weer in een oude familie drama kinderen werden verkracht moeder zocht hulp en kwam te hangen de dokter zal wel hebben gzegt u bent toch niet gek
  maar volgens de kinderen ging het fout toen hij bij reclassering kwam te werken verder wijt ik er niet over uit is niet mijn zaak maar ondertussen overlijd mijn vader hij is alleen begraven niemand mocht hem
  maar ik vind in kote tijd de antwoorden paar simpele vragen aan moeder en wat google omtrent de buren en het was of ik in een film belanden maar werd niet serieus genomen en reclassering was rancuneus
  en bleef maar tbs eisen en medewerkers wisselen uit noodzaak heb ik voor het eerst in mijn leven een brief geschreven en gemaild naar peter r d vries en hem toe gemaild

  30 jan 2009 verleningzitting overhandig de brief en meld dat alles gedocumenteerd maar wijs specifiek op het rapport vader en wil hier openheid over rechter breekt de zaak open heronderzoek
  en het parnassia mysterie is geboren al is het fake nieuws met een hoog media gehalte maar ze durven de beestjes niet bij naam te noemen

  dit lijd er toe dat ik eind 2009 weer 3 jaar vast kom te zitten dit maal oldekotte te rekken maar we blijven in een impasse zitten rechtbank last een state to art tripple onderzoek milieu onderzoek spycholoog
  psychiater in het milleu onderzoek geef ik een lijst met 40 referenten voornamelijk familie maar ze hoort alleen moeder bij haar zijn de adressen bekent maar wil deze niet verstrekken en frustreer het onderzoek
  kort samen gevat zegt ze dit vader heeft haar altijd flink mishandelt ze waren alcoholist vader heeft kind verkracht iwan was altijd goed voor me politie was kind aan huis als ze dit 16 jaar eerder had verklaart bij de rechter onder ede was er niks aan de hand geweest maar ze zat te liegen en is een leugenaar nu is het onbegrijpelijk dat ze vrij rond loopt het was mijneed conclusie psychiater en spycholoog heb nooit wat gehad of er aan over gehouden
  en jammer dan en kan gaan heb ook geen vragen stelen wand reclassering was voor het eerst verhindert

  bedrijf kwijt famille kwijt geraakt aan een pedofiel en vrouwen hater terwijl ik 16 jaar verzocht hun te zien zodat zij de papieren konden inzien 1000 levensjaren verloren tal van moorden 3 a 4 rechtelijke dwalingen 2 kamer is 2 keer onjuist ingelicht

  allemaal omdat interpolis de dochterbedrijf van de rabo dacht slim te zijn en je constant op een witte jas loopt ze hebben misbruik van het medisch dossier gemaakt het gefasilateerd en gechanteerd ze hebben ook nog 40.000 uitgelooft voor gouden tip aangezien de politie niks deed ze hadden de informatie en ook n alle zittingen zaken niet hun maatschappelijke verantwoording genomen daarbij is inmiddels de schade in de tig miljoen
  gelopen denk eerder richting 100 dan 20 en wat het al gekost heeft

  de artsen hebben alle zaken bijgewoond en ze voorzien van een medisch strikje de politie heeft die informatie niet maar de zaken zijn openbaar behandelt en is algemeen bekent bij rechters OM reclassering nifp
  en interpolis

  politie stond erbij en keek ernaar ook de parnassia onderzoek is weer het bewijs van deze gegevens waren ook voldoende geweest maar ze houden het onder de pet ivm nep onderzoek die hun van hogere hand is opgedragen

  media heeft 1 bron en speelt het ook door naar die bron ik krijg niet de gelegenheid tot wederhoor b.v kindervriend peter r d vries die op pakje avond nog een fake documenteer maakte terwijl ik vast zat
  deze poepluier journalist wist beter maar is in die tijd overgestapt naar OM wil nog weleens weten wat hij er aan verdient heeft bonnetje is welkom

  OM is de spin in het web en manipuleert rechtzaken media en tweede kamer

  en de rechters hebben liggen slapen zijn wakker geschrokken maar nemen niet de verantwoording sterker nog ze erkennen dat we niet in een rechtstaat leven ze hebben shira recht toegepast dat is alleen voor landen waar geen rechtstaat is en daar valt nederland ook onder het functioneerd als een kluchtenhuis

  en de politiek denkt de ene zijn dood is de ander zijn brood te bedenken dat teeven de juiste vraagen stelde destijds maar als minister wist hij niet hoe gouw hij de klinieken moest sluiten hij heeft met zijn grensoverschrijdende gedrag meer laten verdwijnen dan een bonnetje denk aan de advocatuur wat lastig was hirch balin was daar in zijn tweede termijn ook goed in terwijl hij in zijn eerste termijn als al zoveel ministers over tbs dossiers zijn gevallen

  laat ik voorop stellen dat dit zaken zijn voor rechtbank vind ook dat het daar moet dienen dat was ook wat ze moesten doen maar nu rest mij niet anders dan het weer eens alleen te doen ik heb er altijd alleen voor gestaan
  en het is te gek voor woorden dat moordenaars kinderverkrachters vrouwen mishandelaars er met eenlachertje van af komen en ik wie mijn burgerplicht deed 16 jaar zonder perspectief dus long stay daarvoor heb moeten zitten
  maar je loopt er gewoon doorheen dat is ook het probleem met pedo s niemand kan en wil zijn verantwoording nemen net zo goed als ik de deur kan sluiten geld het ook voor andere instellingen

  ik verspreid het nu bewust via sociaal media nederland is corrupt heeft geen rechtsysteem nog vrije media in 2018

  aub verspreid het en speel de informatie niet door aan de politie of media maar direct naar mij
  iwaneyt@gmail.com

  =hoogachtend

  iwan eijt

 38. u2 or coldplay says:

  bah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.