Anneke van der Stap (22), gevonden in Rijswijk in 2005

Als het verhaal van Christel Ambrosius niet klopt (incl. veroordeling van Ron Pieper), dan is er een grote kans dat het verhaal van Anneke van der Stap ook niet klopt.

Op maandagavond 11 juli 2005 pakt Anneke van der Stap (22) de trein in Enschede, na enkele dagen bij een vriend in Enschede te zijn geweest. Zij is onderweg naar haar huis in Rijswijk. Om 23:53 komt de trein aan in Rijswijk. Het is maar een klein stukje lopen naar haar huis. Daar komt zij echter nooit aan. Op vrijdag 22 juli 2005 wordt het ontzielde lichaam van Anneke gevonden in de bosjes van het Jaagpad te Rijswijk. Het Jaagpad ligt niet op de route van het station naar huis. 

Anneke van der Stap is geboren op 12 februari 1983 op Java. Op 11 juli 2005 raakt zij vermist. Ze is het laatst gezien in Enschede en staat nog op een bewakingscamera, als zij samen met een Chinese vriend  (genaamd Li Fan) boodschappen doet voor het avondeten. Li Fan zegt haar die avond rond 21.00h afgezet te hebben op het station.

Niemand heeft haar daar gezien, maar de vriend in kwestie is er wel gezien als hij weer naar buiten loopt (hij maakt een praatje met een vriend in de stationshal). Niemand heeft Anneke van der Stap in de trein of op het station gezien (niet in Enschede, niet in Amersfoort, waar ze moest overstappen, en ook niet in Den Haag). En niemand heeft haar in Rijswijk gezien. De kans dat niemand een opvallend geklede 22-jarige vrouw heeft gezien, is klein. Waar is ze dus gebleven?

Het laatste zekere teken van leven, is als ze de supermarkt inloopt, om zogezegd met Li Fan en een vriendin van Li Fan vlees voor de BBQ te gaan halen. Echter, uit de video van Peter R. de Vries blijkt niet (19.25s), hoe laat ze dan in welke supermarkt boodschappen deden. En zien wij ook Li Fan en die vriendin op de bewakingscamera van de supermarkt? Dat is vreemd. Want het is het laatste moment, waarop ze met zekerheid gezien is. Vanaf de uren daarna, zoek je getuigen…. Waarom niet? Ik herken geen specifieke brand winkel. Als speurder zoek je getuigen die Anneke nog gezien hebben: bij de supermarkt, op weg naar de BBQ, buiten in de tuin BBQ-end, of terug op weg naar het station of in de trein. Mogelijk zijn er getuigen, die iets vreemds hebben gezien bij de supermarkt, rond de woning van Li Fan of op het station / in de trein. Die locaties moeten dus bekend zijn!

 

 

Hier is Anneke van der Stap, 11 dagen na haar verdwijning, weer terug gevonden. In een houtwal langs het Jaagpad in Rijswijk. Ze was onherkenbaar en identificatie heeft plaats gevonden op basis van DNA.

 

 

Ondertussen zit Ron Pieper vast voor de moord op Anneke van der Stap. Het vreemde is, dat hij zogezegd 3 medegevangenen verteld heeft hoe hij de moord op Anneke gepleegd heeft, maar ook ná zijn veroordeling (slechts 4,5 jaar) geen bekentenis wil afleggen.

Waar kan Anneke zijn gebleven en wie is er mogelijk bij betrokken? 

 • Anneke kan in Enschede door die Chinese vriend zijn ontvoerd en vermoord. 
 • Anneke kan in Enschede op het station zijn ontvoerd en later elders vermoord. 
 • Anneke kan op de trein zijn gepakt, door bijvoorbeeld NS-personeel. 
 • Anneke kan in Den Haag zijn ontvoerd en vermoord. 

De eerste en laatste optie is het minst logisch, omdat het een georganiseerde ontvoering lijkt. Omdat niemand wist dat ze naar Enschede ging vooraf, sluit ik niet uit dat de vriend Li Fan wel degelijk betrokken is. Als dit zo zou zijn, dan is een scenario waarin deze vriend haar afzet op een hoek van het station in Enschede (waar ze makkelijk te overmeesteren is) het meest logisch. Wat opvalt in ieder geval, is dat het station en de trein als ontvoeringslocaties worden genegeerd in de media. Wat mensen niet weten, is dat stations beschikken over diverse kantoorruimten en kamers, verholen achter kleine deuren op perrons. Je ziet aan de buitenkant niet/amper dat er kamers zijn. 

Ik wil een dergelijk scenario niet uitsluiten in dit geval. 

————————–

ps. Het politiedossier heeft de naam Manga meegekregen. Op 4:16s in de video van Peter R. de Vries laat men ook een teken zien bij de naam van het politiedossier. Mijn (beperkte) kennis van Aziatische tekens vertelt me, dat dit teken het teken voor “vrouw” is in het Chinees. Het teken is een (stilistische) afbeelding van een vrouw met een kind in haar arm (wat de oorsprong van dit teken is). Omdat de moeder én Anneke kort na elkaar zijn overleden, is dat een wrange verkeerde keuze. 

pps. Zowel Peter R. de Vries als Pauw & Witteman verwijzen naar de zaak Anneke van der Stap als de zaak die “op een dood spoor” is gekomen. Peter R. de Vries vertrouw ik sowieso niet.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Anneke van der Stap, Puttense moordzaak, regio Den Haag, Spoor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Anneke van der Stap (22), gevonden in Rijswijk in 2005

 1. 🌥 says:

  Toevallig ging dat van de week ook door mijn hoofd, toen we zo met
  Christel bezig waren..

 2. Johan Veenstra says:

  Beste Maud,

  Ik wil je graag wijzen op de moord op het ‘wandelvrouwtje’ in Emmen in 2003. Zij werd op 79-jarige leeftijd vermoord aangetroffen in een bosgebied vlakbij Emmen. Er is een zwakbegaafde man voor deze moord veroordeeld tot aan de Hoge Raad aan toe (2006): http://m.ad.nl/ad/m/nl/1012/Nederland/article/detail/2342891/2006/03/28/Hoge-Raad-bevestigt-vonnis-moord-wandelvrouwtje.dhtml

  Het slachtoffer kreeg de bijnaam wandelvrouwtje omdat ze in het dorp bekend stond als iemand die elke ochtend tot op hoge leeftijd nog een wandeling in het Drentse bos maakte vroeg in de ochtend (soort van ochtendgymnastiek). Ze werd in alle vroegte op gruwelijke wijze verkracht en vermoord. Ik woon daar in de buurt en het deed me toen, gezien de gruwelijke details die naar buiten kwamen via de media, al denken aan een rituele moord waar een zwakbegaafde als de veroordeelde man weinig mee heeft.

 3. maudoortwijn says:

  Brute moord op ‘wandelvrouwtje’ krijgt 110 tips

  EMMEN – De reconstructie van de moord op het 79-jarige ‘wandelvrouwtje’ uit Emmen, die maandagavond werd uitgezonden via het tv-programma Opsporing Verzocht, heeft dinsdagochtend 110 tips opgeleverd. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Drenthe zitten er bruikbare tips tussen. Het OM is dan ook tevreden met het resultaat.
  De 79-jarige weduwe Van Offeren uit Emmen is op 13 of 14 februari verkracht en vermoord in het bosgebied Emmerdennen. De dader heeft haar vastgebonden aan een boom en is op brute wijze tekeer gegaan. Pas een week na de moord werd het levenloze lichaam gevonden. Van Offeren maakte dagelijks lange wandelingen. In de buurt stond ze bekend als het ‘wandelvrouwtje’.

  De vrouw werd op 13 februari ‘s middags voor het laatst gezien bij een schoenmaker in het centrum van Emmen. De volgende ochtend vond een trimmer in de Emmerdennen twee damesschoenen, die van de Emmense bleken te zijn. Bijna een week later werd de vrouw als vermist opgegeven. Een dag later werd haar lichaam gevonden in het bos bij de Oude Roswinkelerweg.

  De recherche vermoedt dat de dader uit de omgeving van Emmen komt, maar kijkt in het onderzoek ook over de vlakbij gelegen Duitse grens. In de buurt van het lichaam is gespit. Op grond daarvan vermoedt de politie dat de vrouw met een schep doodgeslagen is. Verder is bij de plaats van het delict een langwerpige zwarte plastic tas met goudkleurig bladmotief gevonden.

 4. Johan Veenstra says:

  De locatie waar ze gevonden is, ligt vlak bij de wereldberoemde Broken Circle and Spiral Hill: https://nl.wikipedia.org/wiki/Broken_Circle_and_Spiral_Hill
  Dit is een Amerikaans kunstwerk, waarvan de vorm alleen vanuit de lucht te zien is, zie bovenstaande link van Wikipedia. Dit is vlakbij het dorpje Emmerschans, dat inmiddels een woonwijk is van de stad Emmen.

  De Emmerdennen is een bosgebied dat wordt omgrensd door de Emmense woonwijken Emmerhout, Emmerschans en Emmermeer. Coördinaten bosgebied:
  https://tools.wmflabs.org/geohack/geohack.php?language=nl&params=52_47_34.95_N_6_55_0.41_E_type:forest_scale:5000&pagename=Emmerdennen

  Wikipedia-link over de Emmerdennen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Emmerdennen

  Napoleon bezocht het gebied in 1809 en je vindt er ook enkele hunebedden:
  ” In het bos liggen enkele meertjes, het Appeltje, het Zandmeertje en het Haantjebakmeer.

  In 1907 werd de NV Emmer Dennen opgericht en deze droeg het bos in 1918 over aan staatsbosbeheer, die het bos nog verder uitbreidde. De NV Emmer Dennen werd in 1921 ontbonden. De Emmerdennen is 253 hectare groot.[1]

  Tegenwoordig is het bos een wandelgebied tussen de woonwijken van Emmen. Verder bevindt zich in de buurt van het bos een minicamping.

  Hunebed D45, één van de tien binnen de gemeente Emmen gelegen hunebedden, ligt in de Emmerdennen. Volgens de overlevering is de deuk in één van de dekstenen veroorzaakt doordat koning Lodewijk Napoleon, tijdens zijn bezoek aan Drenthe in 1809, met paard en al bovenop dit hunebed ging staan.”

  Na de oorlog zijn er de woonwijken omheen gebouwd en de wijk Emmerhout is zelfs deels in het bosgebied zelf gebouwd en kreeg destijds landelijke bekendheid. Begin dit jaar besteedde het programma Andere Tijden er nog aandacht aan, terug te bekijken via:

  • maudoortwijn says:

   13 op 14 februari heeft voor hen een speciale betekenis. Er is meer gebeurd op die datum, dus het kan zijn dat dit in datzelfde kader gezien moet worden.

   – Jack the Ripper 13/2, Frances Coles.
   – Bombardement Dresden in 1945.
   – België moord Christine van Hees.
   – Aanslagen Kopenhagen 13-14 februari 2015.
   – Wandelvrouwtje Emmen laatst gezien.

   Dat zijn allemaal beruchte zaken.

  • Johan Veenstra says:

   Toevoeging: het kunstwerk Spirall Hill bij Emmen is een parodie op de Toren van Babel uit de bijbel. Zie wikilink die ik je net stuurde. Mevrouw Van Offeren, een bijbelvaste en christelijke vrouw is vermoord daar in de buurt!
   Satanische moord als je het mij vraagt…

  • maudoortwijn says:

   Haar achternaam was notabene Van Offeren. Weet je haar voornaam en geboortedatum?

  • 🌥 says:

   Johanna Maria van offeren….. ITS all in the name 😕

 5. Johan Veenstra says:

  Geboortedatum kon ik nog niet vinden maar hier staat het arrest waarin Erik W. opnieuw werd veroordeeld en staat ook de toedracht volgens de MSM en rechtspraak: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHLEE:2004:AR6032

  • maudoortwijn says:

   Johan, ik ga deze zaak behandelen. Weet jij waar het slachtoffer precies woonde? Een straat bij Erik W vandaan lees ik, maar? Overigens heb ik wel een paar dagen nodig om ernaar te kijken, nu even andere zaken aan mijn hoofd. Maar ik meen dat je gelijk hebt: ook dit is een zaak waar meer aan de hand is.

  • Johan Veenstra says:

   Dankjewel Maud, fijn dat jij ook ziet dat er meer aan de hand is in deze zaak. Heb wat dieper research gedaan, want mijn geheugen laat me in de steek na ruim 13 jaar: Zowel verdachte als slachtoffer woonden aan de straat: het Hoornwerk. Een hoornwerk is een vesting: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoornwerk en dit heeft ook weer te maken met de Emmense wijk Emmerschans dat een rijksmonument is (https://nl.wikipedia.org/wiki/Emmerschans_%28wijk%29) + “De Emmerschans is een voormalig verdedigingswerk bij de stad Emmen, tegenwoordig is het een rijksmonument en, samen met het omliggende gebied, een natuurreservaat. De wijk Emmerschans heeft zijn naam ontleend aan de schans. De Emmerschans is waarschijnlijk even voor het jaar 1800 aangelegd, want in dat jaar wordt melding gemaakt, dat de aanleg van een redoute aan de Emmerdijk voltooid zal worden.[1] Er zijn echter ook bronnen, die beweren dat er al een voorganger van de schans is geweest, die aangelegd zou zijn rond 1594 door graaf Willem Lodewijk.
   De Emmerschans maakte deel uit van de verdedigingslinie langs de oostgrens van Nederland, die na de Franse Tijd werd aangelegd en/of versterkt. De verdedigingslinie heeft betrekkelijk kort gefunctioneerd, want een deel (waaronder de Emmerschans) werd na de opheffing van de Eerste Linie van de Eems in 1851 weer ontmanteld” (https://nl.wikipedia.org/wiki/Emmerschans_%28verdedigingswerk%29)

   Via deze link, zie je een kaartje op Google maps waar de straat (Hoornwerk, Emmen) zich bevindt: https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=hoornwerk+emmen

   Het Zandgat van Jansen is het grote meer waar dat Amerikaanse kunstwerk Broken Circle and Spiral Hill is, bij de wijk Emmerschans, denk dat je dit ook wel aanspreekt, link naar Rijssen, omgeving Raalte waar jij vandaan komt wat ik elders op je site las:
   “Het zandgat van Jansen kent een beladen geschiedenis. Op deze voormalige zandafgraving bevond zich jaren geleden het wegenlijnbedrijf en de kapitale villa met zwembad van ondernemer Franz Jansen. Projectontwikkelaar Roelofs en Haase in Rijssen kocht het in 1995 door brand verwoeste huis en de 12 hectare bijbehorende grond op. Hun grootschalige woonproject ’t Zand behelsde de bouw van onder meer 27 kapitale villa’s op het voormalige bedrijfsterrein van Jansen. Het bouwvoornemen stuitte op felle weerstand bij de wijkbewoners. De aanwezige waterplas op het terrein, ooit onderdeel van een daar aanwezige zandafgraving, was uitgegroeid tot een uniek natuurgebied met bijzondere wespen- en bijensoorten.” (bron: http://www.emmen.nu/nieuws/emmen/433895/buurt-is-bezorgd-om-zandgat-van-jansen.html)

   De verdachte heet voluit: Erik Wiegman, hij woonde aan de straat: het Hoornwerk en werkte bij een loonbedrijf aan de Oude Roswinkelerweg, dat is een lange straat in Emmerschans, die loopt langs het meer waar het Amerikaanse kunstwerk Broken Circle and Spiral Hill is. Hij woonde samen met een Roemeense vriendin. Hij is geboren in 1974 volgens de rechtbankstukken die ik vond en moet nu nog vastzitten en zal dus begin 40 zijn inmiddels, hij was toen 27 jaar (in 2003). De moord is dus echt op 14 februari zelf gepleegd, in de vroege ochtend. In deze winterochtend was de grond bevroren en lukte het hem naar eigen zeggen niet het lijk van mevrouw Van Offeren te begraven.
   Ik lees in dit artikel dat mevrouw Van Offeren en de verdachte Erik W. in dezelfde straat woonden. Dus de straat waar de bungalow van mevrouw Van Offeren stond, is ook aan het Hoornwerk (http://vorige.nrc.nl//dossiers/genetische_revolutie/dnaonderzoek_bij_strafzaken/article1613990.ece/DNA-verdachte_was_aardige_buurman): (quote) “De verdachte woont in dezelfde straat in de wijk Emmerschans als het slachtoffer. De politie onderzoekt de woning en de tuin van de verdachte, aldus een woordvoerder. De man die op dit adres woont, is E.W.(Wiegman). Volgens buren is hij geboren en getogen in de buurt en werkt hij bij het familiebedrijf aan de Oude Roswinkelerweg, even buiten Emmerschans. De fiets- en looproute tussen de woning en het bedrijf loopt langs de plek waar het slachtoffer vermoord is.

   W. woonde nog maar ongeveer een jaar in Emmerschans. Buren weten weinig over hem te vertellen. De man viel niet op en leefde op zichzelf. Hij hielp wel mee met het versieren van feestwagens, maar deed verder weinig in de hechte wijkgemeenschap. Hij zou samenwonen met een Roemeense vriendin en haar dochtertje van drie, die het hele weekend al niet zijn gezien. De ouders van de verdachte wonen in een caravan naast het familiebedrijf.” Bron: http://krant.telegraaf.nl/nieuwslink/teksten/nws.politie.gemeente.emmen.html

   De verdachte voerde aan dat hij was opgelicht door iemand uit het dorpje Schoonebeek (ten zuiden van Emmen) waardoor hij in financiële problemen kwam en daardoor tot moord zou zijn aangezet…. erg ongeloofwaardig dus: https://www.nd.nl/nieuws/nederland/oplichting-mede-aanleiding-moord.45937.lynkx

 6. 🌥 says:

  19 april 2010 RIJSWIJK – De Telegraaf heeft onomstotelijk bewijs gevonden dat de vermeende seriemoordenaar Ronald P. in direct verband brengt met de in 2005 vermoorde Anneke van der Stap uit Rijswijk.

  Anneke van der Stap
  Anneke van der Stap
  Foto: Peter van Zetten
  Het belastende materiaal staat op een door P. gewiste USB-stick die hij destijds meenam naar zijn Delftse flatwoning.

  Onderzoek van De Telegraaf heeft uitgewezen dat de stick, waarvan de politie het bestaan niet weet, van Anneke is geweest. Ondanks de grootscheepse huiszoeking in mei 2008, waarbij Ronald P. werd aangehouden voor de moord op Christel Ambrosius uit Putten, is de stick, die volgens zijn ex-vriendin Wil Eenink toentertijd in een keukenlade lag, niet boven water gekomen.

  Pas nadat de vrouw door de recherche werd ondervraagd over het naar Anneke’s naam verwijzende mailadres Avadesta, ging bij haar een bel rinkelen. “Later realiseerde ik me dat ik die naam herkende van de USB-stick van Ron. Ik gebruik de stick zelf en hij zit dan ook bijna altijd in m’n handtas”, zegt de Delftse.

  Vandaag zal De Telegraaf de stick waarop foto’s en studiemateriaal van Anneke staan, afgeven op het politiehoofdbureau in Den Haag.

 7. 🌥 says:

  Ex-vriendin van Pieper, ene Wil Eenink, ‘vond’plotseling van alles van Christel en Anneke. 24-11-2010
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/20363795/__Telegraaf_stuit_in_Delft_op_mes_van_Ron_P.__.html

  Heel erg vreemd… 🙄😑

 8. 🌥 says:

  “Volgens Wil ontkent P. ook tegenover haar de moord op de Puttense Christel. Hierin gelooft ze haar ex heilig. “Daar hebben ook anderen voor vastgezeten. Wie weet, is er gerommeld met dna. Wat Anneke betreft, dat heb ik hem nooit kunnen vragen, want het is nu uit.” P. is gisteren opnieuw gehoord door de recherche. Zijn advocaat Ruud van Boom werd hierbij niet toegelaten door de teamleider. “Hier is het laatste woord niet over gezegd.”

  Telegraaf 2010 Wil Eenink. Zelfs zijn ex gelooft er niks van.(voor wat dat dan waard is…)🙄

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.