Wat zijn de scenario’s voor Christel Ambrosius?

Zondag 9 januari 1994: Het misdrijf  (tijdslijn)

 • Natasja en Christel gaan samen uit op zaterdag 8 januari. Eerste naar een café in Ermelo. Daarna naar een discotheek in Harderwijk.
 • 04.30h.  Nataschja van der Stelt zet Christel na een avond stappen af voor haar deur aan de Huygenstraat. Moeder doet zogezegd de deur open om 4.30h. Ze gaat slapen.
 • 14.15h.  Nataschja van der Stelt belt Christel Ambrosius om te vragen of ze meegaat naar Paleis Het Loo, want ze gaat samen met haar zus Nathalie en diens Portugese vakantievriendje. Christel geeft aan niet mee te willen en klonk nog erg slaperig.
 • 16.00h.  Oma Beekhuysen sluit haar boswoning af en stapt dan op de fiets, om op onverwacht ziekenbezoek te gaan bij een kennis. Ze heeft -zoals gebruikelijk- een lampje in de keuken laten branden.
 • 16.10h.  Broer Bas Ambrosius ziet hoe Christel Ambrosius op de fiets stapt, achteraf om naar de woning van oma te gaan op de Driewegenweg 41.
 • 16.14h. Henk Simon en diens vrouw zien Christel over de Bosrand fietsen, als zij op het punt staan om naar de kerk te gaan.
 • 16.15h.  Getuigen zien dat er geen licht brandt bij het huis van oma.
 • 16.16h.  Christel Ambrosius moet rond die tijd arriveren bij het huis van oma.
 • 16.30h. Wandelaars die langs het boshuis lopen, zien niets opvallend en geen licht.
 • 16.50-17.10h. Wandelaars die langs het boshuis lopen, zien niets opvallen/geen licht.
 • 17.30h.  Oma vertrekt van ziekenbezoek naar huis, wat 10 minuten fietsen is. Als zij over de Bosrand langs het huis van Henk Simon en vrouw rijdt, brandt er geen licht.
 • 17.50h.  Oma arriveert thuis en ziet dat de lamp bij de televisie aan is, die op een tijdschakelaar staat, die aangaat om 16.00h. Zij ziet achter het huis de fiets (roze mountainbike) van Christel staan. De achterdeur is echter nog op slot.
 • 17.55h.  Oma ontdekt het lichaam van Christel. Zij belt Henk Simon, maar krijgt geen gehoor. Zij belt de huisarts, maar krijgt geen gehoor. Om 17.55h weet zij 0611 te bereiken en slaat alarm.
 • Niet lang daarna arriveren achtereenvolgens: 1) Politie Akster en Hartkamp; 2) Henk Simon per auto; 3) Vrouwen van Henk Simon per fiets; 4) huisarts Guddink.

De plaats delict

 • Speurhonden die arriveren op 9 januari, hebben geen spoor gevonden.
 • Er zijn geen vingerafdrukken gevonden in het boshuis.
 • Behalve rondom het lichaam, is het huis verder netjes.
 • Haar hoofd leunt tegen het tafelblad van een omgevallen bijzettafel.
 • Over haar lichaam ligt haar waxjas en een spijkerbroek.
 • Het is niet duidelijk hoe laat de ambulance arriveerde. Moet rond 18.02h zijn.
 • Alleen dat er een roze sportfiets stond, dat staat redelijk vast.

Scenario 1: Boshuis

Dit is het officiële verhaal. Christel is daadwerkelijk van huis gefietst naar oma, om daar op bezoek te gaan, als oma er niet is. Zij fietst hard, wordt door niemand gezien, behalve dan door haar eigen familie. Voor de wandelaars om 16.15h bij het boshuis zijn, doet Christel de lampen in de woning al uit.

Haar belager weet binnen te komen. Als hij Christel heeft vermoord, ruimt ie daarna alles netjes op en zorgt ervoor dat er geen sporen meer zijn te vinden. Er zijn immers geen vingerafdrukken gevonden. Om de één of andere reden vergeet hij het sperma.

Wat doet zij überhaupt in dat boshuis en waarom heeft niemand haar gezien?

Scenario 2: Huygenstraat

Christel is vermoord tijdens een ruzie met haar broer Bas of met moeder thuis, dus in de Huygenstraat. Bas weet niet wat te doen en vraagt hulp van een derde, bijvoorbeeld oom Henk Simon. Samen brengen ze het lichaam naar het huis van oma.

Eenmaal binnen bij oma, willen ze alles zo netjes mogelijk achterlaten, om oma niet te erg te laten schrikken. Het lichaam wordt afgedekt. De sleutel gaat terug in de schuur. De rest van het verhaal is bekend. De druppel sperma is een raadsel.

Waarom zouden ze haar dumpen bij oma? Ver weg in een bos is vele malen logischer!

Scenario 3: Discotheek

Dit scenario is gebaseerd op acht simpele feiten:

 • Alle getuigen die Christel zagen 9/1, waren familie van haar van moederskant.
 • Die familieleden hebben sluitende alibi’s voor het vermeende tijdstip van (muv Bas).
 • Alle getuigen die langs het boshuis liepen, hebben niets gezien. Het licht was uit.
 • Er zijn een aantal occulte tekens in deze moord te herkennen.
 • Op de plaats delict ontbreken sporen die je wel zou verwachten: vingerafdrukken en geursporen die speurhonden kunnen volgen.
 • Er zijn geen opnames van de plaats delict getoond aan het publiek: geen één!
 • De familie heeft de kist en aulabezoek van Christel Ambrosius gesloten gehouden.
 • Het politieonderzoek naar wat er zaterdagavond gebeurde, is zeer beperkt geweest.

Scenario 3. Christel Ambrosius is overmeesterd en ontvoerd op de plek waar zij met Natascha op zaterdagavond uit was. De (onbekende) discotheek in Harderwijk. Alles wat er zondag plaatsvond, is dan toneelspel. Natascha, moeder, broer Bas, oom Henk en tante Simon, en oma. Zij zitten dan allemaal in het complot. Mogelijk is dit een Vrijmetselaars familie. Christel Ambrosius is dan simpelweg afgeleverd bij een groepje satanisten.

De volgende dag wordt mogelijk het lichaam door Oom Henk of de ambulance met de auto bij het boshuisje gebracht. Of, en dat vind ik zelfs aannemelijker, het lichaam is helemaal nooit in het boshuisje geweest. Het kan zijn, dat Christel op dat moment nog niet eens dood was, maar enkele dagen later pas is vermoord. Ook is het mogelijk, dat ze nog leeft. Het enige wat in dit scenario zeker is, dat zijn de bovenstaande 8 vreemde feiten.

Het verklaart waarom de deur op slot moest zijn (zodat niemand zou komen kijken). Het verklaart ook waarom het licht uit moest. Het verklaart ook waarom het lichaam afgedekt was met een waxjas en een spijkerbroek. Het is dan allemaal om de leugen te verhullen. En oma pakt gelijk de sleutel vast met haar vingers? De politieman ook? Hoe dom is dat? Tenzij, ze heel slim er van tevoren voor gezorgd had, dat er geen sleutel op de plek hing. Ze moesten zeker zijn, dat niemand de hoop kleding in de kamer zou bekijken van dichtbij.

Is die familie echt zo slecht allemaal en hadden ze dan een hekel aan mooie Christel?

De politie en ambulance? Als dit een high-profile occulte moord is, dan sturen ze daar passende politie-agenten op af. Dat is geen argument tegen dit scenario.

Ik acht het zeer wel mogelijk, dat zij op zaterdagavond ontvoerd is, om enkele dagen later vermoord te worden. Hetzelfde kan Maria van der Zanden gebeurd zijn. Het verhaal van de familie op zondag, dat is een verhaal dat rammelt. Dan kan alles.

Ik hou alle drie scenario’s voor mogelijk. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Puttense moordzaak, regio Midden and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Wat zijn de scenario’s voor Christel Ambrosius?

 1. Jim again says:

  Christel Ambrosius. Wist je dat Peter R de Vries er 40 uitzendingen aan heeft gewijd? Dan weet je genoeg. Het is een illuminati item, want Peter kruipt voor de Illuminati. Die willen dat heel Holland weet van de moord op Christel en ze krijgen een stijve bij de gedachte dat alles gelogen is. Overload aan misinformatie, daar kicken ze op. Kunnen ze ons allemaal uitlachen.

  Maud, ik denk dat je gelijk hebt. Dit is illuminati of Koningshuis shit, want waarom anders deze heisa en deze symbolen. Stel, je hebt de familie in de pocket (of niet), maar je hebt wel alle geld en middelen en de politie in de pocket. Hoe zou je het dan gedaan hebben?

  Niet in dat boshuis. Ook niet in hara woonhuis, want ze woont op een plein, waar iedereen over dat hele plein heen kan kijken vanuit andere huizen. Das dus niet handig. Waar is ze verder nog geweest? Bij het uitgaan? (dat is het meest makkelijk) Reed ze gewoon naar Henk Simon om met hen naar de kerk te gaan? (hebben die overburen?) Zondagmiddag is een moment, dat iedereen het rustig aan doet. Er lopen overal wel wat mensen te wandelen (kans op getuigen) en deze mensen hebben ook de tijd om eeven om zich heen te kijken. Zondagmiddag is dus niet handig.

  Zaterdagavond is al veel makkelijker. Of ze heeft met die Natascha afgesproken dat ze meegaat naar het Loo en dat ze ergens op een hoek achterin de auto kan stappen (waar niemand haar ziet). Dat laatste is geen handige oplossing, want het ligt er te dik bovenop. Dat doen ze niet. Nee, ik denk optie 3, ze is na het uitgaan niet meer thuis gekomen. Op de parkeerplaats stonden tween dezelfde auto’s (zelfde auto als Nataschja) en er is een switch geweest of zoiets.

 2. AndyDandy says:

  Lelijke haathoer Natascha van der Stelt. Met haar talentloze zoutloze levenloze hoerekop. Het enige wat die zeug in haar hele leven gepresteerd heeft, is dat ze vriendin kon worden met Christel in de rebound. Als Christel in Putten was (Christel woonde in Londen), zat die haathoer van een Natascha er natuurlijk direct bovenop. Dan heeft ze Christel lekker kunnen afleveren bij de doodgeboren satanische losers in het Puttense. Lelijke talentloze Natascha had één talent. Leuke meiden als Christel praatten nog steeds met haar, hoewel ze een jaloerse kuthoer was. Die Nataschja zit er vuistdiep in. Ze moesten het wijf ophangen op het marktplein met die familie ernaast. Inferieur laag bij de grondse dode hompen vlees. Dat boekje is om te janken zo slecht.

  • waterman10 says:

   Je kunt iemand een kuthoer vinden maar wie ben jij om te bepalen om iemand op te hangen op een marktplein met de familie er ook nog naast?
   Mongool dat je bent………….hang je zelf op, loslopende dandy psychopaat.

 3. Puttenaar says:

  Er is 1 hele bekende getuigenis
  …en nee Niet van de Beste vriendin N van de S nee van haar zus N.! Die beweert in een verklaring dat het best mogelijk is dat C.A met (vreemde) mannen om zou gaan .Dus wat zegt dit m.b..t. tot veroordeelde…En misschien had ze wel een secet lover of sex vriendje en een date? Alleen betrokkenen die destijds C.A of R.P van zeer dichtbij hebben meegemaakt…dus ook eventuele onbekenden kunnen hierover verklaren…maar hebben zij allen verklaard????

 4. Christel Ambrosius Halal says:

 5. AnneMariaKoekoek says:

  Lees dit ook maar eens. Op zijn minst is de helft waar. Denk ik dan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.