Lydia Knap, één van de meest wrede moorden, van moord tot hulpverlening tot media

Wat had deze vrouw in godsnaam gedaan, om zoveel wreedheid te verdienen. Voor zover mij bekend: niets! Extreme wreedheid en disrespect, van de moord zelf tot de behandeling door Peter R. de Vries. Hoe kan het bestaan in Nederland en niet alle aandacht krijgen? 

Op 9 februari 1994 is Lydia Knap vermoord in haar woning aan de Haagkerslaan 18 te Amstelveen. Haar man Joop ging om 14.00h even flessen wegbrengen, naar de bieb krant lezen, en wat boodschappen doen. Als hij om 16.00h thuis komt, is de achterdeur op slot. Hij vindt zijn vrouw op de WC, zwaar bebloed. Ze heeft 37 messteken, blijkt later. Als Joop Baneke haar vindt, leeft ze nog. Hij zag niet, dat het zo ernstig was. Hij gaat naar de buren om hulp te vragen, wetende dat de buurvrouw (goede bekende) verpleegster is.

  • De politie en Peter R. de Vries praten consequent van een ongecontroleerde wilde steekpartij. De foto’s van de sectie zeggen iets anders. De messteken lijkt rustig beheerst en systematisch gestoken op plaatsen, die niet direct tot de dood leiden.
  • De politie en Peter R. de Vries praten consequent over een moord op het toilet, maar de steekpartij en de plaats delict zeggen me, dat het geweld elders plaatsvond. Lydia Knap is daarna opgesloten in het toilet (of misschien daarvóór?).
  • De politie en Peter R. de Vries reppen met geen woord over de vreemde toestand waarin het toilet zich bevond. De foto´s laten zien, dat Lydia vermoedelijk op het toilet heeft geschreven in haar eigen bloed, om te vertellen wat er gebeurd is. Een deel van het toilet moet zijn afgeplakt en een deel moet later zijn schoongemaakt, maar er zijn sporen te zien van haar schrijven.
  • Nooit eerder zijn er foto´s op TV laten zien van iemand die op sterven ligt, waarbij zo weinig respect getoond is voor de vrouw in kwestie (ze was half naakt). Dat is bizar, om verschillende redenen. Degene die de foto maakte, verzuimde om hulp te verlenen aan de stervende Lydia Knap. Wie doet dat? Niet eens een hoofdkussen, deken of iets om wonden af te dekken. Lydia Knap (en de eerste aanwezigen op de locatie) waren bovendien Joods en het beschermen van de eerbaarheid van het lichaam van een stervende/overledene, is juist belangrijk in Joods kring. Kennelijk wilde men haar vernederen.
  • De eerste aanwezigen op de plaats delict waren de (Joodse) buren en Joop Baneke. Vervolgens zien wij gedrag dat totaal niet rijmt met de Joodse normen en waarden ten aanzien van een stervende (foto’s nemen van haar lichaam, terwijl ze nog leeft en juist hulp nodig heeft). Deze zelfde buren zijn ook  in staat geweest ongezien via de achterdeur het huis van Baneke in en uit te gaan die dag.

Ik heb eerder geschreven over deze zaak, maar het laat me niet los. De moord is opgezet, om Lydia niet alleen te doden, maar haar ook maximaal te vernederen. Het prepareren van het toilet, dat hebben niet veel mensen kunnen doen, want ze woonde in een nieuwbouwwijk in een rijtjeshuis. De enige die met zekerheid achterom ongezien naar binnen konden, waren de naaste buren. Diezelfde buren, kwamen te hulp, toen Joop Baneke zijn Lydia Knap vond in het toilet.

Wat moet ik hier in godsnaam van denken? Zijn we zover afgezakt als land? 


ps. Op 9 februari is de naamdag van de Heilige Apollonia, de patrones van tandartsen. Het toeval wil, dat Lydia Knap dochter van een tandarts was. Haar vader was in 1994 echter al overleden (moeder leefde nog, maar die band was niet hecht).

pps. 9 februari 1994 was het een woensdag, de maan was 2% zichtbaar. Het was de 40e dag van het schrikkeljaar 1994. In de Joodse jaartelling was het 28 Sh’vat 5754.   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, Lydia Knap, Maatschappij, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Lydia Knap, één van de meest wrede moorden, van moord tot hulpverlening tot media

  1. Pingback: Eindtijdberichten en ander opmerkelijk nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

  2. Pingback: Eddy Moonen (35), Den Haag, 24 november 1990 | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.