In 1994 verdwenen 2 jonge vrouwen uit Putten. In 2004 een 3e.

 • Christel Ambrosius   (1/12/1970 – 9/1/1994) – Christel is vernoemd naar Christus.
 • Maria van der Zanden   (9/11/1971 – 6/8/1994) – Maria.  
 • Ilona Németh   (10/3/1970 – 15 of 16 /7/2004) – Hongaars voor Helena (licht).

Er zijn teveel indicaties dat dit gaat om drie gerelateerde occulte moorden. De geboortedata van Christel en Maria zijn respectievelijk 112 en 911, om mee te beginnen.

Enkele maanden na de dood van Christel Ambrosius is haar oud-klasgenootje Maria van der Zanden (22) vermist geraakt tijdens een fietstocht op zaterdagmiddag in Putten. Het is dan 6 augustus 1994 (4 dagen voor de beruchte datum 10 augustus, wat de 222e dag van het jaar was in 1994). Maria is stagiair bij een kinderdagverblijf in Ermelo (1994). Zij is nooit weer terug gevonden. Haar verdwijning wordt eerst half genegeerd in de media. Maria van der Zanden woonde aan de Burgemeester Nepveullaan in Putten, een straat die naast de straat de Bosrand ligt, de weg die Christel zogezegd gefietst zou zijn die 9 januari 1994. Zowel haar lichaam als haar fiets werden niet gevonden.

En 10 jaar later, in 2004, verdwijnt bovendien wéér een bekende van Maria van Zanden in Utrecht: Ilona Németh (34), werkzaam bij omroep NPS. Sinds 15 juli in de avond is het niet meer zeker wat zij gedaan heeft (2 dagen voor de beruchte datum 17 juli, wat de 199e dag van het jaar was in 2004). Maria en Ilona kennen elkaar van de Bijbelstudieklas en van de lagere school in Putten. Ondertussen werkt Ilona in de Communicatie bij de NPS op het Mediapark in Hilversum. Ilona Németh is 1.80cm en stevig van postuur. Ook Ilona zou op 16 juli nog van huis weg gefietst zijn.

De groepsfoto is van de Bijbelstudie, met Ilona Németh en Maria van der Zanden. 


Ilona Németh (deel 1)NPS-logo-fc-306x172

Ilona vertrekt iedere ochtend om 7.00h van haar woning aan de Balderikstraat in Utrecht op de fiets naar station Utrecht Overvecht, om daar de trein te nemen naar het Mediapark in Hilversum. Zij woont met 4 andere jonge vrouwen in een huis aan de Balderikstraat.

Haar mobiel. Op 15 juli zit Ilona Németh zogezegd laat (vanwege overwerk) in de trein van Hilversum naar Utrecht. Ze belt dan, volgens het verhaal, voor het laatst met haar mobiele telefoon, vanuit de trein. Het is onduidelijk wie ze belt en of deze persoon zeker is dat dit Németh was (vermoedelijk belt ze een customer service lijn van haar mobiele provider). De zendmast in het park naast station Overvecht pikt het gesprek nog op. Enige tijd later is de mast de telefoon kwijt. Als een batterij leeg is, meldt een telefoon zich bij de dichtstbijzijnde paal af. Dat gebeurde nu niet; het mobieltje is opeens weg. Dat kan alleen als de batterij eruit gehaald wordt, iemand een kelder induikt, óf als de telefoon wordt kapot getrapt cq. in het water gegooid.

Het is onduidelijk of er getuigen zijn die haar hebben zien vertrekken en zien reizen.

Huisgenoot 

Volgens haar huisgenoot (wie?), heeft zij de volgende ochtend nog iets voor 7.00h op haar deur geklopt, als zij op het punt stond om weer naar haar werk te gaan. Of ze ook iets gezegd heeft (en de huisgenoot zeker is dat zij het was!), dat schrijft men niet. Dat ze wél thuis zou zijn geweest, wordt bevestigd, door haar kleding die ze op donderdag 15 juli aanhad, die gevonden zijn in haar woning. De kleding suggereert dat ze thuis is geweest. Vanaf het moment dat ze de deur achter haar dicht zou hebben gedaan thuis, heeft niemand haar meer gezien (niet op de fiets en niet in de trein).

Een week na haar verdwijning vindt de politie haar fiets terug in/vlakbij de Croesestraat, 5km van haar woning, in een wijk waar zij nooit komt (ruim 1 km van CS). Haar lichaam is uiteindelijk wél terug gevonden.

Op 3 augustus 2005, ruim een jaar na de verdwijning, vindt de politie na een gouden tip de stoffelijke resten van Ilona in een park bij het treinstation Utrecht-Overvecht. Een jaar na de verdwijning van Ilona Németh belt een tipgever de politie, omdat deze iets verdacht had gezien in de bosjes achter de gymzaal van een school aan de Van Brammendreef in Utrecht. Dit is vlakbij het treinstation Utrecht Overvecht en op de route vanaf haar huis. De politie vindt hier vervolgens het stoffelijk overschot van Ilona Németh. Németh was met een slagwapen (hamer? knuppel?) om het leven gebracht. Over haar kleding wordt niets gezegd.

Bekentenis in Marokko

De toen 26-jarige Amin M. bekent de moord en zegt haar op 16 juli 2004 op weg naar het station van de fiets te hebben getrokken, om haar te verkrachten en te vermoorden. De man is veroordeeld in Marokko voor deze moord en hij zit daarom daar zogezegd een levenslange straf uit. Ik kan dat niet controleren. Overigens wordt deze Marokkaan omschreven als “tenger”. Ik zie een tengere Marokkaan niet onopvallend een 1.80cm lange stevige Hollandse van de fiets trekken, maar dat zal aan mij liggen.

1001004006244985Het politiedossier van Németh kreeg de naam ‘Iris’ mee, verwijzend naar mogelijk de bloem of het oog. Een oud-collega van mijzelf, Jaap Kwadijk, schreef een boek over de moord op Ilona Németh. Kwadijk was ook zeker op de hoogte van de gang stalking tegen mij bij Capgemini (1999-2005), maar heeft niets gedaan of gezegd wat mij zou kunnen helpen (dat zegt iets over hem). Hij is in staat tot een cover-up.

 • Het staat wat mij betreft niet vast dat zij op 16 juli is verdwenen. Een ontvoering op 15 juli behoort tot de mogelijkheden. Kleding in haar kamer en een klop op de deur van een huisgenoot bieden geen 100% zekerheid.
 • Op 15 juli werkte zij over bij NPS. Daarna zijn er nog enkele getuigen van wat ze vervolgens gedaan heeft. Die getuigen zijn niet bij naam genoemd in de media.

Net als Christel en Maria, zou Ilona verdwenen zijn op de fiets. Ook haar fiets werd als eerste terug gevonden. Net als Christel en Maria, zat ze in Putten op de lagere school. Net als Christel en Maria, heeft ze gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht.

 

Maria-van-der-Zande 27juli

ps. Bij Utrecht Overvecht staan fietsen in de rekken op een plek dichtbij de ingang van het station. Zij kan dus niet overmeesterd zijn als zij haar fiets wegzet of ophaalt.

pps. De naam Christel komt van Christus. De naam Ilona is de Hongaarse naam voor Helena en dat betekent vlam, fakkel, verwant met de Griekse woorden ‘hèlios’ = ‘zon’ en ‘selènè’ = ‘maan’. De naam Maria heeft ook een Bijbelse betekenis. 

ppps. Naast Christel Ambrosius vond men zogezegd een Franse munt en melktandjes. Ilona Nemeth is geidentificeerd op basis van haar gebitsgegevens (verder niet). Rond beide gegevens zijn een vragen. Waarom is niet helemaal duidelijk geworden van wie de melktandjes waren en hoe deze daar terecht zijn gekomen? (men zegt dat ze van de broer waren). En waarom is Ilona Nemeth alleen geïdentificeerd op basis van gebitsgegevens?  Er is toch DNA te achterhalen in een lichaam dat zogezegd een jaar begraven is geweest? Het lichaamspostuur is toch vast te stellen? 

pppps. Maria en Ilona hebben bij elkaar op dezelfde lagere school gezeten in Putten. Maria van der Zanden woonde aan de Burgemeester Roosmale Nepveullaan te Putten (parallel aan de Bosrand). Ik kan nergens vinden waar zij naar de lagere school geweest is, maar gezien haar gereformeerde achtergrond, zou het goed kunnen, dat de School met de Bijbel “De Bron” (de dichtstbijzijnde school bij haar huis, aan de Papiermakersstraat 18) de lagere school  is waar Maria en Ilona naartoe zijn geweest. De school Op ‘t Veld was een Openbare Basisschool. Ook Christel Ambrosius kwam uit een gereformeerde familie. Zij woonde aan de Huygenstraat in Putten. De Huygenstraat ligt twee blokken ten Zuiden van de School met de Bijbel. Het lijkt mij zeer aannemelijk, dat Christel Ambrosius op die lagere school heeft gezeten. Er zijn aldus drie jonge vrouwen uit Putten ontvoerd/vermoord, die mogelijk bij elkaar op de lagere school hebben gezeten. Bovendien hebben ze alle drie in Utrecht gestudeerd in dezelfde periode. Zij zullen elkaar mogelijk gekend hebben van de lagere school. Ilona Németh is van 10/3/1970. Christel C. Ambrosius is geboren op 1/12/1970. Maria van der Zanden op 9/11/1971. Op de lagere school, zat Christel dus een klas lager dan Ilona en Maria weer een klas lager dan Christel. 

ppppps. Christel Ambrosius verdwijnt op 9/1/1994 en zou zogezegd direct vermoord zijn. Het is dan 2 dagen voor 11/1/1994, de 11e dag van het jaar. Maria van der Zanden  verdwijnt op 6/8/1994. Een 2 dagen later is het 8/8/1994. De 10 augustus is een beruchte dag voor lustmoorden, omdat het dan de 222e dag van het jaar is. Rekenend vanaf 31 december, is het de 44e dag voor het einde van het jaar. Ook Ilona Nemeth is vermist vlak voor een belangrijke occulte datum. Op 15 juli 2004 ging ze nog gewoon naar haar werk. Op 17 juli 2004 is het de 199e dag van het jaar. Het bizarre is, dat deze drie vrouwen alle drie voor de genoemde datum een afspraak hadden staan. Maria zou op 10 augustus op vakantie met Ronduit. Ilona zou op 17 juli met een vriend naar de Parade in Utrecht. 

pppppps. De Bijbel noemt maar drie verjaardagen van slechts drie personen: van Jezus Christus, het Kerstfeest; van Maria, op 8 september; en de verjaardag van Sint Jan de Doper, op 24 juni, de langste dag. De drie Puttense zaken kunnen aan deze drie Bijbelse figuren gerelateerd worden. Christel, waarvan de naam verwijst naar Christus. Maria, die bovendien ook nog eens op een gedenkdag van Johannes de Doper geboren is. En Ilona, waarvan zowel de naam als haar laatste maaltijd verwijst naar de langste dag, 24 juni, de geboortedag van Johannes de Doper. Ilona verdwijnt op de 15e van de 7e maand, dat is twee dagen voor de 17e van de 7e maand (oorspronkelijke datum voor Pesach, wat het laatste avondmaal van Jezus Christus was). 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Ilona Nemeth, Maatschappij, Maria van der Zanden, Media, Puttense moordzaak, regio Midden, Spoor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to In 1994 verdwenen 2 jonge vrouwen uit Putten. In 2004 een 3e.

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. AnneMariaKoekoek says:

  https://maudoortwijn.com/2017/10/15/er-komen-steeds-meer-vragen-bij-de-3-van-putten-wie-waren-dat-en-zijn-de-meiden-van-halal-wel-koosjer/

  Lees dit ook maar eens. Op zijn minst is de helft waar denk ik dan. GVD. Wij ons maar druk maken om deze deernes ipv andere slachtoffers, want die zijn er, stil weggeschoven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.