Zenuwarts schiet zijn vrouw en zichzelf dood in Heino?

Onderstaande twee artikelen komen uit het Sallands Dagblad, editie 10 juli 1997.

 • Op 9 juli 1997, vond er een gezinsdrama plaats in Heino. Ik schreef er eerder over.
 • Ondertussen heb ik kunnen achterhalen wat daar gebeurd is én met wie.
 • Dit is wederom geen “tragische speling van het lot”. Het stinkt.

Sinds wanneer behouden depressieve mensen hun wapenvergunning? Niet logisch.

NL-ZlHCO_1376.2_4144_10-07-1997_1

NL-ZlHCO_1376.2_4144_10-07-1997_2

Dit gaat om het gezin van Nico Huisman, met een vrouw (M. Hofman) en vier kinderen. De kinderen woonden niet meer thuis. Dit gezin was overigens jaren daarvoor al betrokken geraakt in mijn gang stalking programma (betrokken bij de daderkant), dat weet ik zeker.

Betrokkenheid 

 • De vader van het gezin kende mijn moeder ongetwijfeld van het Francicushof in Raalte. Daar kwam zij iedere week op bezoek bij haar broer Arnold Neppelenbroek, die wegens Korsakov opgenomen was. Nico Huisman werkte er als psychiater.
 • Jongste zoon Didier Huisman was klasgenoot van mijn broer Han op de middelbare school. Zij fietsten letterlijk iedere dag samen naar school in 5 en 6 VWO. Mijn broer Han is in die tijd stiekem gaan samenwerken met het gang stalking programma, om mij het leven onmogelijk te maken. Hij hoopte zo voordeel voor zichzelf te realiseren, op lange termijn. Ik wist dat alleen niet.
 • Zoon Didier Huisman studeerde vanaf 1991 in Groningen, waar de vriendschap met Han wat verwaterde. Didier was in die tijd goede vrienden met Willem-Jan Brinkman.
 • De middelste zoon Gerrit Huisman kwam al die jaren regelmatig als klant in de zaak van mijn ouders in Heino. Hij woont nog steeds in Heino. Hij kon het goed vinden met mijn moeder.
 • Veel psychologen en psychiaters zijn betrokken in geheime dienst werk en/of zijn lid van Vrijmetselaars. Ik heb de indruk dat dit hier ook het geval is.
 • Nico Huisman was lid van diverse Schuttersverenigingen, wat niet per se betekent dat iemand agent is, maar het is een indicatie.

1997 

In juli 1997 had ikzelf net een afstudeeropdracht geregeld in België, om de studie af te ronden. Ik verhuisde naar België, wat goede reden had moeten zijn, om mij uit het gang stalking programma uit te schrijven. Mogelijk zijn de ouders uit het gezin Huisman dan kritische vragen gaan stellen over het verloop van het programma?

In al die jaren is er niemand geweest die mij vertelde, dat er een gezinsdrama had plaatsgevonden in een gezin dat ik (zijdelings) kende. Didier Huisman zat jarenlang een klas boven mij op het VWO en we kwamen uit hetzelfde dorp. Niemand vertelde iets.

Tijdslijn voor zover bekend 

 • Het gezin Huisman woonde aan de Kastanje in Heino, in het laatste huizenblok van de straat. Er zijn geen overburen. Het huis is een drie-onder-één-kap.
 • Naast hen woonde emeritus-pastoor L. Brummelaar, kennelijk met een huisgenoot, aan de Kastanje nummer 13.
 • De pastoor vertelde meneer Huisman in de dagen vóór 9 juli niet gezien te hebben. Mevrouw had hij wél gezien en ze hadden nog kort een praatje gemaakt op 9 juli.
 • Op 9 juli 1997, om ongeveer half 2 in de middag, hoort een huisgenoot van Brummelaar een “plof”. Zij besluiten niet direct de politie te bellen. Het is onduidelijk of zij even zijn gaan kijken / aanbellen bij hun buren. Het is ook onduidelijk waarom zij de politie hebben gebeld, vanwege “een plof” (tenzij deze het geluid herkende). Ik ga er vooralsnog vanuit, dat zij samen bij de woning zijn gaan kijken, nadat zij zogezegd een plof hoorden. Kennelijk deed niemand open.
 • Op 9 juli 1997, om 16.00h., belt meneer Brummelaar de politie. Deze gaat poolshoogte nemen en stelt de emeritus-pastoor hierna op de hoogte van wat er gebeurd is. Meneer Brummelaar vertelt de politie vervolgens dat hij denkt aan zelfmoord.
 • De woning is op 10 juli om 9.00h in de ochtend reeds schoongemaakt. Er heeft dus geen behoorlijk forensisch onderzoek kunnen plaatsvinden. Omdat alle vier de kinderen uit huis wonen, was er geen tijdsdruk om de woning weer beschikbaar te maken. Het is onduidelijk waarom (zo snel) de woning is schoongemaakt. Het is ook onduidelijk, waarom de voordeur open stond tijdens deze schoonmaak.
 • In de ochtend van 10 juli bezocht de in Heino wonende zoon de woning.
 • Identificatie van de lichamen is gedaan door buurman en emeritus-pastoor Brummelaar in de ochtend van 10 juli 1997 in het ziekenhuis. Waarom hij?
 • Twee van de vier kinderen wonen in het buitenland. Hierdoor kan je als alternatief scenario niet uitsluiten, dat dit een hoax is, bedoeld om Heinoërs bang te maken. Vanaf 1998 zou de gang stalking tegen mij verder intensiveren. In het geval van een hoax, zou het stel in het buitenland een nieuw leven krijgen. Ik ga er niet vanuit dat dit een hoax is. Het voorval is na de eerste krantenberichten stil gehouden.

Waarom ik dit zie als een verdacht overlijden? Verschillende redenen. 

 • Het gezin was op verschillende manieren betrokken in het Bangkok programma.
 • Het echtpaar was op de hoogte van de psychopathische stalking stoornis van Gerda Oortwijn tegenover een hardwerkende en goed functionerende jonge vrouw (ik). Het zou voor een iedere psychiater duidelijk moeten zijn, dat Gerda Oortwijn in een inrichting hoorde. Ze is een gevaar voor zichzelf (historie van automutilatie, wat bekend was bij huisarts Falkenaars) én gevaar voor haar omgeving (link).
 • Als zij enige professionele integriteit zouden bezitten, hebben zij bezwaar gemaakt tegen het achtervolgen van mij door een professioneel stalking programma (hoewel erg laat, want het programma was -buiten mijn weten om- al jaren gaande).
 • Er wordt geen melding gemaakt van de locatie en het gedrag van de hond. Als het officiële verhaal klopt, dan zou de hond langdurig aangeslagen zijn. Het is in die context absurd om als buren twee en een half uur te wachten, alvorens 112 te bellen.
 • Er is niet de tijd genomen voor gedegen forensisch onderzoek van de woning aan de Kastanje en sporen zijn de volgende ochtend om 9.00h reeds gewist.
 • Er wordt op 9 juli direct gesproken van een moord-zelfmoord (ook in de communicatie naar de pers). Het is niet aan de emeritus-pastoor om de pers te vertellen over zijn beeld van het gezin. Juist een pastoor is er normaal aan gewend, om privéproblemen van anderen niet te snel aan de grote klok te hangen.
 • Er is sprake van een doofpot, omdat niemand in mijn omgeving ooit gesproken heeft over dit gezinsdrama. Ik had in die tijd contact met enkele oud-klasgenoten.

Of zij zijn beide vermoord, omdat ze loslippig werden. Of zij hebben een hoax verhaal opgehangen, om samen naar het buitenland te kunnen. Zij hebben immers een “gang stalking target” helpen opleveren. 


 

Note 1: Met dank aan het Historisch Centrum Overijssel, die de twee krantenartikelen uit het Overijssels Dagblad (editie Salland, 10 juli 1997) wist aan te leveren.

Note 2: Wat voor psychiater ben je, als je een geesteszieke vrouw (mijn moeder) aanmoedigt om haar ziekte verder te ontwikkelen en zoveel schade aan te richten aan een gezond functionerende burger (ikzelf)? Mijn moeder had opgenomen moeten worden en dat weet een psychiater. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Heino, Maatschappij, opleiding, regio Midden and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Zenuwarts schiet zijn vrouw en zichzelf dood in Heino?

 1. OMFG Maud! Binnen zo’n kleine gemeenschap als die van Heino is het uiteraard vrij logisch dat de contacten tussen de burgers wat intensiever plaats heeft? Overigens tevens raar dat om maar je eigen sociaal maatschappelijke teleurstellingen via steeds irritanter zelfmedelijden te kunnen verhullen, je het blijft verkiezen om te vingerwijzen naar al die zogenaamd in opdracht opererende stalkers om je heen, terwijl je hier tegelijkertijd steeds frequenter overgeërfde trekjes van een psychopathisch, paranoïde dan wel mislukte moeder schijnt te moeten ontmaskeren? Het is dat ik je geen schop onder die onkundige reet (zelf een paar dagen geleden vanuit mijn auto gegangstalkt inclusief videobewijs hahaha!) van je daar in dat keldertje kan komen doneren, maar als ik in mijn omgeving bij elk incident hoe gruwelijk dan ook zoals jij alle verbanden naar jezelf toe placht te leggen zou nadoen, dan was het voor deze open inrichting dat Nederland toch wel steeds meer schijnt te worden inderdaad veel beter geweest om gedwangbuisd in alle beperkingen geïsoleerd te moeten zijn…

 2. AnneMariaKoekoek says:

  Didier rookt ook, dus hij zat ook in diezelfde vriendenkring iedere pauze op het VWO. Hoeveel mensen zaten er in die hoek? Danielle Bruggeman. Frank Groten, Didier Huisman. Lekkere boel als je middelbare school een hele lichting bloot stelt aan deze shit. Goed, zij wisten wat er op ze afkwam, hoewel niet echt natuurlijk. Ze wisten dat jou wat aangedaan zou worden.

  Waarom hebben ze die Anne niet in het riool gegooid? Die had zoveel mensen wat geflikt. Bovendien wilde zij aandacht en niet zozeer carrière maken. Een rijk bent, dat wilde ze trouwen. Nou, dan was ze perfect geweest om enkele jaren te stalken, veel aandacht in de media erop en dan is ze rijk, zonder dat ze ooit nog hoeft te werken. Waarom zij niet en jij wel? Ik snap dat niet.

  • Oorlog tuig says:

   Anne was de gang staling organiator loopmuts voor satan bitch
   snap dat nu eens
   alles is fake en als iemand fake overkwam dan wist je wel wie toen al
   dikke make up
   fake gedrag
   geilen op aanstellen en aandacht zuigen boe hoe boe hoe rrrrrrrrrrrrrrrr

 3. LP says:

  Opgeruimd staat netjes. Nu die kinderen nog, want dat is ook tuig. Straks planten ze zich weer voort en dan hebben we weer een generatie lustmoordenaars klaarstaan.

 4. LP says:

  Maar jij denkt Daphne al in 3 VWO wist van dit programma? Ik weet wel dat Daphne de enige van haar gezin was die op het FRC zat in Raalte. De rest van de kinderen ging in Zwolle naar school. Ik heb me wel eens afgevraagd waarom dat zo was. Nu denk ik het te weten. Maar dan wist ze op 12 jaar oud al waar ze aan begon. Die kinderen worden vanaf heel jong klaargestoomd om mee te doen met de vrouwenmoord. Kindsoldaten zijn het. Maar mocht Daphne jou niet dan? Je hebt toch nooit ruzie met haar gehad ofzo?

 5. Pingback: Oostelaar: Gewoon gluren naar 14-jarige meisjes die ook entree hadden betaald | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 6. Pingback: Welke Sallandse overlijdens moeten m.i. nader onderzocht worden? | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 7. Pingback: Wie zijn er overleden in mijn omgeving sinds 1990? | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 8. Bert en Arnie says:

  Zeg is die Bert niet die Arnold ook ?
  Die gast die zo laag zingt en cello speelt met schoensmeer?

 9. December says:

  alles is hoax in de mestvaalt
  alleen het satanische van hun karakter is echt
  ze zijn allemaal knettergek maar knettergek met zijn allen
  ze komen er mee weg daarom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.