Vooruit, laat ik dan ook iets plaatsen over de zaak Els Borst-Eilers

Ik zat in die tijd in Bangkok, op zoek naar antwoorden op mijn eigen vragen. Fred de Brouwer werd vermoord. Dat weet ik zeker, want daarvan heb ik bewijzen gezien.

Online las ik over de vermeende moord op Els Borst, gedateerd op 8 februari 2014. Ik ben er nog niet uit wat ik daarvan moet denken, want het nieuws komt weer zeer gekunsteld op me over. Daarom was ik stil. En natuurlijk omdat zij minister was van 1994-2002. Juist in die periode is mij onherstelbare schade aangedaan, o.a. op het gebied van gezondheid.

Op basis van mijn eigen ervaring: Ik heb geen enkel respect voor haar.

 

Hierbij alsnog een reconstructie van de zaak Els Borst, van Opsporing Verzocht. Ze zou met 41 messteken om het leven zijn gebracht, waarbij tevens (bewust) in de ogen is gestoken. De berichtgeving in de media over de omstandigheden van de moord was summier, er werd vooral gefocust op haar nagedachtenis.

Er is amper een reconstructie van de dag 8 februari op TV geweest, waardoor eventuele getuigen minder snel gevonden worden  (e.g. Wat was haar route naar huis?; Welk type/kleur auto reed zij?; Wat had zij aan qua kleding die dag?; Hebben omwonenden haar auto bij het station zien staan en zo ja hoe laat? Waar parkeerde zij haar auto thuis? In de garage? etc. Dat zijn de vragen die je wilt stellen!).  Kennelijk hechte men minder waarde aan het onderzoek.

Langzaam komt er een reconstructie boven tafel 

 • Op 8 februari 2014 gaat Els Borst met haar kleindochter naar het D66 congres in Amsterdam. Het wordt gehouden in de Beurs van Berlage. Ze rijdt met haar auto van de Ruysdaellaan in Bilthoven en parkeert de Renault Clio aan de Rembrandtlaan voor het station (het lijkt mij onhandig, want ze woont vlakbij het station). Daarna reist ze met de trein naar Utrecht, om dan naar Amsterdam CS te gaan (een overstap).
 • Op het congres wordt ze uitgebreid op de foto gezet, als zij op de eerste rij zit, naast Alexander Pechtold. Het congres duurde tot ongeveer half 5, waarna er gelegenheid was voor een drankje. Het is niet duidelijk hoe laat ze exact vertrekt.
 • Na het D66-congres vertrekt ze met de trein naar haar woonplaats Bilthoven. Er wordt niet gezegd of ze al dan niet samen met haar kleindochter reisde.
 • Daar zou ze haar auto hebben genomen, die bij het station geparkeerd zou staan. Vanaf het station is het ongeveer 800 meter naar haar woning. Daar moet ze om ongeveer 19.15-19.30h zijn aangekomen. De zon is al onder om 17.40h op 8 februari.
 • Vanuit de auto kan ze de elektrische deur van haar garage bedienen. Die ligt ongeveer 20 meter van de straat. Ze parkeert haar auto in de garage.
 • Zij zou zijn aangevallen (vermoedt men) als zij de auto in de garage parkeert en vervolgens uitstapt (op 8 februari al). Ze zou zijn gevonden in de garage, naast haar auto, met de jas en schoenen aan. Naast haar de handtas.
 • Er waren geen braaksporen en er is geen DNA gevonden. Met 41 messteken. Haar knokkels beschadigd (defensieve verwondingen). Dat is een gevecht. Hoe kan het dat er geen DNA-sporen of vingerafdrukken zijn gevonden? Een verwarde man?
 • Elsevier: Zondag 9 februari om 16 uur had Borst elders in Bilthoven afgesproken voor een huisconcert van het Matangi Strijkkwartet, maar ze komt niet opdagen. Niets voor haar, denken haar vriendinnen. Eén van hen probeert haar te bereiken, maar krijgt voicemail.
 • Elsevier: Maandag 10 februari rond 17.00h komt de 22-jarige zoon van een D66-raadslid langs om in de tuin een verkiezingsbord te plaatsen. Hij belt aan, maar er wordt niet opengedaan. Hij ziet in het donker dat de elektrische garagedeur openstaat en het licht aan is. Hij gaat zogezegd niet kijken, vanwege respect privacy. [Ik vind dat een vreemde reden, omdat je langs de garagedeur loopt, op weg naar de voordeur. Als niemand opendoet is het logisch om “bezoek” te roepen bij de garage.]
 • Elsevier: Als Borst om 17.58h op 10 februari weer niet opneemt, besluit de vriendin die vlakbij woont, samen met een andere vriendin te gaan kijken. De voordeur is dicht, maar ook zij zien dat de elektrische garagedeur wijd openstaat. De vriendin loopt naar binnen. Rechts achter haar auto ligt Els Borst, haar jas nog aan. In een plas bloed. Haar gezicht is bijna onherkenbaar en ze heeft wondjes op haar knokkels. [Haar gezicht is bijna onherkenbaar]
 • Elsevier: De vriendin belt 112 en vraagt niet met gillende sirenes te komen ‘om de buren niet ongerust te maken’. De politie zet meteen de straat af en onttrekt de garage en de woning met zwarte schermen aan het zicht. De schouwarts constateert een niet-natuurlijke dood. Een ongeval kan hij niet uitsluiten. [Dat is vreemd, omdat later lijkt dat ze 41 messteken heeft te verduren gehad, o.a. in haar ogen. Als er geen landbouwwerktuig oid in de garage gevonden wordt bij het lichaam, ligt moord direct voor de hand.]

Het verbaast me dat haar lichaam niet eerder is ontdekt. Als dit om half 8 op 8 februari is gebeurd, dan heeft de garagedeur bijna twee dagen open gestaan met het licht aan. In een buurt waar er een particuliere beveiliging rondrijdt en men zich zorgen maakt over inbraken, is dat lang. Dit was het weer op die dag in De Bilt. Niet warm, maar ook niet regenachtig. Op een zondag lopen meerdere mensen langs om de hond even uit te laten in het bos achter het huis van Els Borst. Als iemand ziet dat een garagedeur langer open staat, is dat reden om poolshoogte te nemen bij een bekende (gezien de inbraakhistorie).

 

Els-Borst-smal

Telegraaf: Sommige naaste buren van Borst werden laat of helemaal niet door de recherche gehoord. Pas donderdag keerde het NFI terug om aanvullend sporenonderzoek in haar garage te verrichten. En afgelopen zondag volgde een zoekactie nabij het huis.

Voor de politie met Bart U. op de proppen kwam, vroeg men vooral naar (a) een vrouw met een rode jas en een rood hoofddoekje, die rond de tijd van de moord door de Ruysdaellaan gelopen had. Het lijkt mij een vrij algemene omschrijving. En dan was er (b) de man die anderhalve week voor de moord vroeg in de ochtend “verward” had aangebeld bij Els Borst. Tenminste, Els Borst verhaalde naar verschillende kennissen over dit voorval. De enige omschrijving die we hebben, is dat hij donkere kleding droeg (opnieuw weinig details). Het valt me op, dat Els Borst over die man begint naar meerdere kennissen. Als je een druk leven hebt gehad, dan leg je zoiets concreter vast en/of je vergeet het snel.

Bart U. is ervoor veroordeeld, maar krijgt geen straf en alleen TBS (voor twee moorden!). Ook dat laatste vind ik opvallend. De TBS wordt erg vaak niet consequent toegepast.

Hoe het ook zit: Els Borst woont niet meer in de buurt.

ps. Els Borst ging met de trein terug naar Bilthoven, om de auto te nemen vanaf het station in Bilthoven. De Ruysdaellaan 21 (woning) in Bilthoven is bijna gelegen aan het station van Bilthoven. Haar woning is 800 meter van het station. Waarom zou Els Borst haar auto uit de garage halen om naar het station te rijden? Daar dan de auto parkeren? Het is gratis parkeren bij het station in Bilthoven, maar het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Overigens is er op Vipspotting.nl niemand die Els Borst die dag in de trein gezien heeft. Wat is de kans dat niemand Els Borst gezien heeft in de trein?   

pps. Els Borst werd geboren als Els Eilers in Amsterdam op 22 maart 1932 (223). Zij was arts, hoogleraar, minister en veelvuldig onderscheiden. Deze vrouw heeft meegedaan met het spelletje in Den Haag. D66 politicus. Succesvolle carrière. Ze is minister van Volksgezondheid geweest van 1994 tot 2002. In die periode zijn er schandalige zaken gebeurd ten aanzien van mijn eigen gezondheid! Omdat mijn eigen zaak high-profile was, moet Els Borst er persoonlijk mee akkoord zijn gegaan. Dan ben je een slecht politicus en een buitengewoon slecht mens. Ik ga niet om zoiets rouwen. 

ppps. Het landelijke congres van D66 op 7 en 8 februari 2014, was het 99e D66 congres. Gastspreker op het congres was de Amerikaanse Howard Dean uit New York (Democrats). Hij is net als Els Borst arts én politicus, maar dan voor de Democrats in New York.

pppps. Elsevier: De buurt rond de Ruysdaellaan in Bilthoven werd al enige tijd geteisterd door een inbraakgolf. Buurtbewoners zeggen dat ze geregeld ‘verkenners’ zien die met verrekijkers huizen observeren en bijna elke week wordt er wel ergens ingebroken. Alleen al in januari was het in de directe omgeving van de Ruysdaellaan zeker zes keer raak. In de dagen voor 10 februari hield de politie in Bilthoven-Noord ’s avonds diverse opvallende controles ‘in verband met woninginbraken’, zo blijkt uit tweets van Politie De Bilt. Veel huizen in Bilthoven-Noord hebben een bordje aan het hek van beveiligingsbedrijf JBA Security. Auto’s van dat bedrijf rijden door de week van 16.00 tot 6.00 uur door de buurt en in het weekeinde 24 uur per dag. ‘Onze jongens hebben die bewuste avond van de achtste februari niets vreemds geconstateerd,’ zegt Willem Boshuis (43) van JBA. ‘Mevrouw Borst was niet bij onze collectieve beveiliging aangesloten.’  

ppppps. Het mes waarmee Els Borst werd gedood, is nooit gevonden. Ook dat is een bekend fenomeen bij Vrijmetselaarsmoorden.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Spoor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Vooruit, laat ik dan ook iets plaatsen over de zaak Els Borst-Eilers

 1. Jimmy is Back says:

  Zijn Judith Steinberg (vrouw van Howard Dean uit New York) en Shirley Steinberg (vrouw van vader Buitenhuis, van de hoax blikseminslag met 2 doden in Amersfoort) ook familie van elkaar? Twee vreemde doden (5 ondertussen, want er was nog een meisje Berg, dat Shirley Steinberg ook al kende). Hoe dan ook, ik wil niets te vroeg concluderen. Ik ben alleen de hele journalistieke klasse helemaal beu. Even beu als de politiek klasse. Waarom lezen we die shit nog? Waarom luisteren we nog naar wat politiek bedenkt met de achterlijk kop?

 2. Pingback: De zeer dubieuze zaak en het proces rond Els Borst (D66) | Erwin Lensink Vrij

 3. AndyDandy says:

  Els Borst is waarschijnlijk niet eens dood. Ze wilde lekker met pensioen en dan veel aandacht en veel geslijm. Dat krijg je wel met een moord. Daaaag Els Borst. Corrupte kut.

 4. Eddie Kurt Sjoerd Niels etc etc says:

  Het is allemaal nep. Borst is een aandachtsgeile hoer die op die leeftijd alleen met hoax doden wat aandacht kan krijgen. Dus dan gaat een loser lul faken dat ie echt vermoord is.

  Mensen worden echt vermoord in Nederland maar die mensen hoort u niet op tv. Op tv komen alleen de lustmoordenaars als namaak slachtoffer in beeld. Alles is gelogen op tv. Alles. Andersom.

  Femke Halsema gaat zich druk maken om vuurwerk, want ongelukken door mensen die zelf vuurwerk willen aansteken. Ondertussen doet het mens niest tegen de massale verklrachtingsfeestjes van nietsvermoedende keurige getalenteerde autochtone meisjes, die gedrogeerd worden in het Amsterdamse uitgaansleven. Dat gebeurt massaal. Iedere politicus kent de kroegen waarhet gebeurt, maar ze denken “wat niet weet wat niet deert en genocide is geil”. Genocide is het en tegen de wil, maar dat kan ze geen ruk schelen. De overheid moet weer bemoeieniseconomoie gaat spelen. Straks geen vuurwerk meer maar gaan er vele miljoenen van uw belastinggeld betaald worden aan zogenaamd professionele vuurwerkbedrijven. Want die professionele party organisatoren, dat zijn betrouwbare mensen.

  Je zal zien dat de inbraken met nieuwjaar enorm gaan stijgen door dat vuurwerk verbod van komend jaar lijkt me logisch. Iedereen gaat naar die suffe overheidsvuurwerkfeestjes kijken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.