Heulmeisje krijgt dermate veel aandacht, dat we die zaak vermoedelijk ook moeten opnemen in de lijst – en dan…

ewhttps://www.youtube.com/watch?v=QLTvseax_40#t=722

In 1976 wordt het lichaam van een jonge vrouw (meisje) gevonden vlakbij een parkeerplaats bij Maarsbergen. Ze lag naakt in een kuil met daar bovenop bladeren en slechts een beetje zand. Sindsdien wordt zij het Heulmeisje genoemd. Het is in de tijd van Angela Mangot en Tialda Visser. Het is een boswachter die het levenloze lichaam van het meisje aantreft, als hij met zijn vrouw de hond uitlaat (de boswachters die ik ken, leven de hele dag buiten en laten hun hond niet officieel uit). Het was 24 oktober 1976. Vanaf dat moment presenteert men aan ons de vindplaats vanuit het perspectief van de autosnelweg. Hieronder een foto van de vindplaats en van de boswachter.

Het Heulmeisje ligt begraven in Maarn in naamloos graf 26 (Jacob van Wassenaerlaan 2).

De vindplaats was aan de A12, bij parkeerplaats “De Heul”. Deze parkeerplaats bestaat nu niet meer, maar is nog duidelijk te herkennen aan het ontbreken van bomen in een “rijbaan”-vorm. Het is gelegen tussen de Altena en de A12, daar waar aan de overzijde van de A12 de Haarweg loopt. Ze werd gevonden aan de rechterzijde van de parkeerplaats, bij het begin (vanaf de rijbaan vanuit Utrecht richting Arnhem), daar waar de parkeerplaats in twee rijbanen splitst (rechts van deze splitsing). Aan de andere zijde van de A12 loopt de spoorlijn Utrecht-Arnhem.

Haar lichaam was in verregaande staat van ontbinding. In een krant van 1994 is te lezen, hoe men er vanuit ging dat het Heulmeisje Monique Jackobse zou zijn (jonge vrouw die van huis was weg gelopen). Dit blijkt achteraf onterecht, want Monique Jacobse leeft nog (zij leefde onder een nieuwe identiteit in Duitsland)! De identiteit van het Heulmeisje is dus nog steeds onbekend.


Nieuwe onderzoeken laten zien dat ze vermoedelijk 13-15 jaar oud was; waarschijnlijk geboren is in Duitsland (streek Eifel, deels ook in België); en de laatste maanden van haar leven slechte/eenzijdige voeding heeft gehad (mogelijk in Nederland). Het kan daarom zijn, dat de reconstructie van haar gezicht gebaseerd is op een lichaamsgewicht dat lager is, dan hoe haar familieleden het meisje zouden herkennen.

Het is opvallend, dat er nog steeds zoveel aandacht is voor deze zaak. Het gaat om een vondst in 1976. De zaak is verjaard, dus niemand kan veroordeeld worden. Zij is naar aller waarschijnlijkheid niet Nederlands. Na al die jaren besteedt de media nog steeds méér aandacht aan deze zaak, dan aan de vele andere onopgelost zaken (waar meer aanwijzingen zijn). Datzelfde geldt voor de moorden “van” Koos H. en de zaak Vaatstra.

Als een Peter R. de Vries een zaak telkens weer onder de aandacht brengt (en andere niet), dan kan je er de donder opzeggen, of hij weet in welke hoek de daders gezocht moeten worden. Vergeet niet, dat er ook lustmoordenaars zijn, die genieten van aandacht voor “hun” zaak. Zeker als die aandacht het publiek de verkeerde kant op doen kijken.

Er wordt telkens opnieuw aandacht gevraagd voor deze zaak, hoewel de ouders (als zij nog ouders had) van dit meisje vermoedelijk minstens 80 jaar oud zijn ondertussen (of overleden). Het Heulmeisje is 40 jaar geleden gevonden in de bossen naast de A12 bij Maarsbergen.


ps. Overigens betekent heul: 1) verouderde term voor duiker, overdekt kanaal of ruim riool. 2) stenen boogbrug met maar één boog. 3) overwelving van een sluis. 4) houten bruggetje over eene wetering. 5) heulen: samenspannen (“met de vijand”). 

pps. Jacob van Wassenaer Obdam, was baanderheer van Wassenaar, heer van Obdam, Hensbroek, Spanbroek, Spierdijk, Schoonouwen, Opmeer, Zuidwijk en Kernhem (1610 – 13 juni 1665). Een Nederlands admiraal uit de zeventiende eeuw. De Engelsen kennen hem als Admiral Opdam. Hij is Bevelhebber van ‘s Lands Vloot geweest, als opvolger van Maarten Tromp.

ppps. 24 oktober is in 1929 de eerst dag van de beurskrach in New York, ook wel Zwarte Donderdag genoemd. In 1976 was het een zondag. Op 24 oktober in 1945 werd de Verenigde Naties opgericht. Het 24 oktober-plein in Utrecht verwijst naar de oprichting van de VN, direct na WO2.

jaap-van-der-waerdt-zwart overleden 26 juni 2013 op 66pppps. De boswachter van dit gebied rondom de Leersumsche Plassen en het Leersumse Veld is onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug. Op dit moment is de boswachter van de Utrechtse Heuvelrug verantwoordelijk voor het bosgebied van: het Amerongse bos, Austerlitz, Leersum, en Vuursche. Het gebied valt onder Staatsbosbeheer. De vinder was destijds bij Peter R. de Vries op TV en heette J. van de Waerdt (boswachter, zie foto boven). Er is een heer Jaap van de Waerdt (66) uit Scherpenzeel (tevens lid vereniging het Edelhert) overleden op 20 juni 2013. Dit is deze boswachter geweest. Juist in november 2013 is er ineens weer aandacht voor de cold case van het Heulmeisje, zonder dat er een schijnbare aanleiding voor is. In 2007 organiseerde deze J. van der Waerdt nog een Grofwildbeheerdag op het terrein van het Aardhuis te Hoog Soeren. Dat Aardhuis is enkele kilometers verwijderd van paleis het Loo in Apeldoorn. Pikant detail is, dat het Aardhuis het voormalig jachthuis is van destijds prins Hendrik (jachthuis voor de bossen van de kroondomeinen bij Paleis het Loo).  Over het Aardhuis gingen vergelijkbare verhalen de ronde als over het Ronde Huis in Nunspeet. Het pand is nu een Rijksmonument en museum. Ongetwijfeld heeft J. van de Waerdt connecties gehad, waardoor deze bijeenkomst daar gehouden mocht worden.

ppppps. In de Nederlandse media wordt niets gezegd over de wijze waarop de jonge vrouw om het leven is gebracht. In de Oostenrijkse media heeft men het over “einer bestialisch ermordeten Frau gefunden worden” (link).  Het artikel is verschenen in Die Krone in 2011, de grootste krant van Oostenrijk (“kroon” in het Nederlands; de naam van de krant verwijst naar de aanschafprijs van de krant, één Oostenrijkse kroon en niet naar de monarchie). Dit artikel zegt in feite dat het verhaal van de ‘supergetuige’ over het Heulmeisje niet zou kloppen.

pppppps. Het bizarre toeval wil, dat de onderzoekers op basis van isotopenonderzoek slechts één gebied hebben aangewezen, waar ze vandaan zou moeten komen. Dat is het gebied Eifel, in Duitsland, waar ze geboren zou zijn of haar eerste jaren heeft doorgebracht. Het toeval wil nu, dat juist dit het gebied is, waar de Nassau familie vandaan komt. Wikipedia: De oudste bekende voorouder van de Oranje-Nassau familie is Ulrich graaf van Idstein, uit de omgeving van Wiesbaden. Deze Ulrich was graaf van Laurenburg aan de Lahn en stierf in 1124. De volgende graaf was Hendrik II van Nassau de Rijke (ca. 1180-ca. 1250) die op zijn beurt werd opgevolgd door Walram I. Hij verwierf door zijn huwelijk met de erfdochter Cunigunde van Belliqueux het Graafschap Nassau. Dat ligt allemaal in die Eifel regio, omcirkeld op het kaartje hierboven. Onderzoekers zeggen dus, dat ze dáár vandaan komt.

ppppppps. De leider van het onderzoek naar het Heulmeisje is Wim Perlot, die tevens onderzoek doet naar de zaak van Kris & Lisanne in Panama (2014) en de Utrechtse serieverkrachter (1995-2001). Aan alle drie deze zaken zit een vreemd luchtje, maar zij krijgen meer dan voldoende media-aandacht.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in regio Midden and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Heulmeisje krijgt dermate veel aandacht, dat we die zaak vermoedelijk ook moeten opnemen in de lijst – en dan…

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Jimmy is Back says:

  Hmmm, de boswachter van staatsbosbeheer die ook in Vuursche de bossen beheerd. Dan ga ik al een andere kant op denken. Hoeft niet, maar kan dus wel makkelijk. Waarom heeft NIEMAND dit eerder aan ons verteld?

  Als zij dichtbij een parkeerplaats De Heul maanden zou liggen, dan moeten er toch meer auto’s zijn gestopt die even de hond loslaten? Wij denken automatisch dat ze is gedumpt vanuit de parkeerplaats, want zo wordt het gebracht…. Misschien denk ik teveel vanuit complotten.

 3. 🍷 says:

  Wat was er ook al weer met Vuursche? (Geheugen opfrissen..)

  • maudoortwijn says:

   Daar is tevens gesitueerd Drakensteijn (Lage Vuursche) en Soestdijk (Hoge Vuursche). Maar misschien is het toeval. Ik kan er geen uitsluitsel over geven.

 4. . says:

  En zo komen we toch weer uit bij Friso?

  • maudoortwijn says:

   Friso is van 25 sept 1968. Hij zou 8 jaar zijn geweest. Nu doen die prinsjes alles met 10 lakeien erom heen, dus op jonge leeftijd kan je “wat doen”… Maar als ik moet gokken, dan zeg ik niet Friso als eerste.

  • . says:

   😬oeps, nee, lijkt me idd onwaarschijnlijk..
   Het is laat 😴

 5. Kaskaas says:

  En we zijn de weer. Jaap van de Waerdt kende dus de bossen van de kroondomeinen van Vuursche én ook nog eens vaste bezoeker van het (voorheen pedorins Hendrikus) Jachthuis Aardhuis van kroondomeinen van t Loo. Het is allemaal weer toeval, maar niemand zegt het, alleen jij Maud.En enkele maanden na de dood van Jaap (of in scene gezet) dan komt dossier Heulmeisje weer op de tafel. Jaap is 66 jaar oud geworden. Het is me wat. Dood op 20-6-2013.

 6. Jimmy is Back says:

  De locatie is niet ver van waar Sybine Jansons woonde. Zij is op 24 februari 1999 weer terug gevonden in de Heikop bij Breukelen, maar ze verdween bij Maarn op 19 januari 1999.

 7. thomas noordhoek says:

  Ik heb ,,,,,,,,ik,,,dacht gelijk,,,,,dat is zoals mijn familie communiceert,,,,,,dat is hoe ze communiceren. En ze snappen er NIX van. Ik heb vanaf het eerste bericht over het Heul meisje gedacht,,,,,,dat is er een.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.