De Tegenpartij en Pim Fortuyn

Geen gezeik, iedereen rijk!

In 1981 werd de Tegenpartij van Van Kooten en de Bie razend populair, als onderdeel van hun TV-programma. Ze zouden vermoedelijk zelfs enkele zetels hebben kunnen binnenhalen, als zij zouden deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen van 26 mei 1981. Met hun Tegenpartij namen Van Kooten en De Bie de Centrumpartij op de hak. Het was een persiflage op populistisch rechts.

Op 26 mei 1981 waren er Tweede Kamer verkiezingen (echt). Op 10 mei 1981, werden F. Jacobse en Tedje van Es, twee Haagse “vrije jongens”, op het Binnenhof vermoord (fictief). Het was 16 dagen voor de verkiezingen (bij Pim Fortuyn zat er 9 dagen tussen de moord en de verkiezingen). Achteraf bleek dan, dat deze aanslag in scene was gezet en de Haagse jongens een nieuw leven waren begonnen in Zuid-Amerika.

 

 

Van Kooten en De Bie wilden populistisch rechts belachelijk maken met hun sketches. Het resultaat was echter, dat de Tegenpartij serieus fans kreeg. De bevolking kon (een deel van) de standpunten juist waarderen, hoewel het als persiflage gebracht werd. De VPRO besloot daarom de Tegenpartij op te heffen, door Jacobse en Van Es een coup te laten plegen op het binnenhof, waarna zij zouden worden dood geschoten.

De moord op Pim Fortuyn was 21 jaar later (exact 7666 dagen) na de aanslagen op de Tegenpartij. Ikzelf heb niet veel met numerologie, maar ik weet dat anderen dat wél hebben. Er is een parallel te trekken. De moord van Pim Fortuyn was dan 6 mei 2002, waarna 9 dagen later de verkiezingen volgden op 15 mei 2002.   


Dood Jacobse en Van Es van De Tegenpartij

Den Haag 1981 –

Twee Haagse mannen plegen een staatsgreep op het Binnenhof. Een schietpartij volgt, en beide coupplegers worden gedood. Op 10 mei 1981 besluiten Van Kooten en De Bie hun populaire typetjes Jacobse en Van Es van De Tegenpartij af te voeren. De reden is opmerkelijk: hun fictieve rechts-populistische partij blijkt veel te populair onder de Nederlandse kiezer.

De-TegenpartijIn het najaar van 1978 verschenen ´Tedje van Es´ en ´F. Jacobse´ voor het eerst in het VPRO programma ´Simplisties Verbond´ van Van Kooten en De Bie. De twee werkeloze typetjes met een sterk Haags accent presenteerden zichzelf als ´De Vrije Jongens´, omdat zij op allerlei manieren probeerden aan geld te komen. Zo trokken zij gouden tanden en deden zich – in een persiflage op alternatieve geneeswijzen – voor als dokters en ´genazen´ mensen door ze in te smeren met honing en jam.

Op 30 december 1979 traden Tedje van Es en F. Jacobse zelf op als presentatoren van het programma en uitten hierbij stevige kritiek over de gang van zaken in politiek Den Haag. Deze opzet bleek een groot succes en resulteerde een jaar later in de oprichting van de fictieve ´Tegenpartij´, volgens Jacobse “Een partij voor alle Nederlanders die niet meer tegen Nederland kenne”. Met humoristische sketches en populistische slogans als ‘Geen gezeik, iedereen rijk’ en ‘ Samen voor ons eigen’ bleek de Tegenpartij een groot succes onder de kijkers.

Tot grote verbazing van Van Kooten en De Bie was de Tegenpartij – die bedoeld was als een overdreven persiflage van rechts-populistische partijen als de Centrumpartij – echter ook populair onder de kiezers. Volgens de politieke peilingen kon de partij bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1981 zelfs rekenen op een aantal zetels. Om dit te voorkomen koos het komische duo ervoor een einde te maken aan hun typetjes.

Op 10 mei 1981 besloten Tedje van Es en F. Jacobse een staatsgreep te plegen en bezetten zij het Haagse Binnenhof. Het gevolg was een schietpartij, waarbij beide typetjes uiteindelijk werden doodgeschoten. Later kregen Van Kooten en de Bie echter spijt van de afvoering van de twee Hagenezen, omdat ze erg leuk waren om te spelen. Op 11 april 1982 keerde het duo daarom terug in het programma met de boodschap dat ze hun dood in scene hadden gezet, en naar Zuid-Amerika waren vertrokken. Jacobse en van Es zouden daarna nog regelmatig op televisie verschijnen, maar de Tegenpartij keerde nooit meer terug. 


ps. Volkert van der Graaf pleegde zogezegd de moord op Pim Fortuyn met een handpistool Star M-43 Firestar. Deze kan zeven kogels bevatten. Hij reed met een rode Toyota Starlet naar het Media Park in Hilversum. Kortom, vlammende sterren  als merklogo’s.  

pps. Kees van Kooten en Wim de Bie kondigden het einde van hun samenwerking aan op de Nederlandse TV op 22 maart 1998 (223).

ppps. De dood van Maarten van Traa op 21 oktober 1997 was exact 16 jaar, 5 maanden en 11 dagen (oftewel 6008 dagen) na de hoax aanslag van de Vrije Jongens op het Binnenhof. 

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Media, Pim Fortuyn. Bookmark the permalink.

7 Responses to De Tegenpartij en Pim Fortuyn

 1. HET_SYSTEEM says:

  Wat er ontbreekt aan dit artikel, is de moordaanslag de lijsttrekker van de CD, Drs. Janmaat.
  Een autobom, waarbij zijn vrouw een been verloor.

  Wat de werkelijke achtergronden zijn hier, dat is nogal ingewikkeld.
  Ik heb dit ooit uitgezocht, moest concluderen dat Hans Janmaat een afleidingsmanoeuvre was in de propaganda. Erg succesvol. De werkelijke achtergrond van de agenda destijds, genocide op de Nederlandse identiteit, is nooit aan het licht gekomen. Ik zal trachten het te reconstrueren, al zal een lezer hier niet begrijpen wie er achter die bomaanslag zat en waarom. Ik weet dat wel.

  Henk Rui­ten­berg was de CD partij begonnen na CP’86, maar werd later geschorst van de CD, vanwege zijn contacten met de Afrikaner WeerstandsBeweging. Hendrik Verwoerd, die de het Apartheidssysteem begonnen had in Zuid Afrika, was vermoord in een politieke moord in 1966. Het ApartheidsSysteem in Zuid Afrika beoogde de belangen van de verschillende zwarte stammen en beschermde al de verschillende culturen van Zuid Afrika door deze identiteiten en overleveringen gescheiden te houden. Zuid Afrika in nu Socialistisch, de Blanken worden nu langzaam uitgemoord, net als in Zimbabwe, en ook andere verschillende zwarte stammen worden vernietigd voor een Communistisch ANC. De meeste bevolking van nu zijn zwarte immigranten uit landen ten noorden van Zuid Afrika. Zulu leiders hebben afspraken gemaakt met Globalisten. In Zimbabwe zijn alle blanken nu vermoord, de militante Zulu’s willen alle anderen dan hun eigen cultuur vernietigen. Eerder aan de leiding waren Maltezer Ridder Nelson Mandela en zijn officier Bisschop Tutu, een infiltrant met een Anglikaanse dekmantel. Inquistie op “Calvinisme”.

  President Hendrik Verwoerd was een Groninger.
  Nederland had eigenlijk geen steun gegeven toen Zuid Afrika werd aangevallen door de Britten ten tijde van de Boeren Oorlogen. Er werd slechts één schip gestuurd door Koningin Wilhelmina, nadat de President Paul Kruger naar Nederland.om hulp kwam verzoeken tegen de Britse agressors in de Tweede Boeren Oorlog. In die Tweede Boeren Oorlog werden de Concentratie kampen uitgevonden, er is dan al sprake van een genocide op de Afrikaners vanuit Europa.

  Allemaal nogal ingewikkeld. Maar als je de werking van de Inquisitie achter de schermen van al deze gebeurtenissen begrijpt, dan wordt het misschien duidelijk. Henk Ruitenberg beoogde dus een Apartheid, maar dat was niet de Jezuïeten agenda voor Nederland, er was dagelijks propaganda voor een multiculturele samenleving. De leiding van volksverdediging tegen een genocide door de Inquisitie, was in handen van spionnen en lieden van zeer lage moraal, wat ook de bedoeling was. Vergelijk Donald Trump nu, een compleet immorele klootzak, maar de enige presidentskandidaat die de waarheid verteld over de politiek.
  http://gawker.com/here-is-pedophile-billionaire-jeffrey-epsteins-little-b-1681383992
  Overigens, Trump heeft zich ook uitgesproken voor marteling, waardoor onderzoekers vermoeden dat hij slechts Hellary Clinton als kandidaat steunt met dergelijk belachelijk gedrag.

  EAT ME!
  – Hillary Clinton tegen Cathy O’Brien…

  Maar terug ter zake dit onderwerp:
  De politieke propaganda agenda samengevat, links is geïndoctrineerd, rechts is geïnfiltreerd. In het geval van de Tegenpartij van Jacobse en Van Es. De situatie waar de satire op doelde, die was al overgenomen door Hans Janmaat. Want Hans Janmaat was een KVP politicus, terwijl er in Zuid Afrika oorspronkelijk geen Katholieken waren. Al werden die daar ook geïmporteerd natuurlijk, alle Katholieken worden geïmporteerd. Drs. Janmaat had dus niets met de Zuid Afrikaanse Apartheid te maken. Net als Pim Fortuyn dat niet had, of trachtte te beschermen.

  Wat de lezer er van begrijpt, het is aan uw eigen bagage inzake.

  Betreft het woord “populisme”, dit is feitelijk onjuist natuurlijk, al zullen infiltranten als Pim Fortuyn en Hans Janmaat dit zelf wel zo zien. Het lijken Nationalisten, maar het zijn Antinationalisten. De waarheid vertellen maakt juist impopulair, in de hypocrisie van politieke correctheid. Die eigenlijk politieke incorrectheid is, want de waarheid vermijden met als motief sociale acceptatie en carrière, is niet bepaald correct maar bepaald wel incorrect, laf en sektarisch.

  Ter uitleg:
  Misschien zal niet elke Nederlander Pim Fortuyn als een infiltrant erkennen, maar de Nederlanders uit de 16de en 17de eeuw zouden dat wel doen. Dat onze voorouders geen onzin geloofde kan ik zelfs bewijzen, want in een interview met Fortuyn, dat jaren na zijn dood door de VPRO op Youtube werd geplaatst, vertelde Pim Fortuyn over de Schuilkerken, dus wist hij dat hij als Katholiek geen recht had op een politieke positie in dit land.
  Of Hans Janmaat dit wist is mij niet bekend, maar het schorsen van Henk Ruitenberg vanwege steun aan Afrikaanse Apartheid is een evidente sabotage op de beoogde politiek van de CD.

  De website van de Staten Generaal noemt de PVV ook populisme, maar de term is volstrekt een propaganda term. Populisme is VVD, CDA en PvdA, kleinere partijen zijn minder populair. Mensen stemmen daar op, met de redenering dat hun stem dan naar een zetel zal gaan. Geert Wilders, Hans Janmaat en Pim Fortuyn zeggen weliswaar wat mensen graag willen horen, maar beschikken niet over de bagage om zich te verdedigen tegen een beschuldiging van Fascisme. Het Vaticaan werd aan de roomse antichrist geschonken door de eerste Fascist in de wereld politiek, Benito Mussolini. In 1929. Ofwel, Pim Fortuyn kan men een Fascist noemen, want hij was Rooms Katholiek. Hetzelfde geldt voor Hans Janmaat. Hans Janmaat heeft de verdediging tegen propaganda overgenomen met een vijandige overname, want een KVP politicus is niet in staat om de belangen van Zuid Afrika te verdedigen in Nederland, integendeel, door zijn impopulaire optreden werd de Apartheid nog verder onterecht in een kwaad daglicht gesteld dan zonder hem.

  Het is dus allemaal geheime diensten achter de schermen.
  Samengevat, Opus Dei doet rechts, de Jezuïeten doen links, al kunnen er ook verschuivingen zijn in die algemene verdeling. Christen Democratie is in ieder geval de stroming van Opus Dei, terwijl de Jezuïeten het Socialisme in haar verschillende vormen hebben opgezet vanaf de reducties in Paraguay, met als filosofische basis het boek Utopia van landverrader Sint Sir Thomas More, de beschermheilige van de politici sinds 1935. Onwillige agenten, en hun poppenspelers zoals evident Frans Timmermans er een van is. Volgen allemaal orders natuurlijk, maar vijandelijke militairen blijven wel gevaarlijke vijandelijke militairen.
  MH17 was an inside job

  Helaas geen plek voor Vrijmetselarij, CID, AIVD, MIVD hier, want dat zijn fronts. Belangrijke fronts, maar vanuit die locaties wordt er helemaal niets duidelijk over de complete agenda. Doordat die lui altijd slechts een klein deel van hun werk zien, weten ze helemaal niets van het totale plaatje. Een onzichtbaar plaatje achter een rookgordijn van propaganda, geheimhoudingen en geschiedvervalsingen.

  VPRO heeft een grote rol in het Geheime Dienst gebeuren, maar ik vermoed dat lieden als Kees van Kooten en Wim de Bie er geen benul van hebben, hoe de gebruikt worden als onwillige agenten voor agenda’s waar ze misschien bewust niet aan mee zouden doen, als ze die zouden begrijpen. Vrijzinnig protestantisme is opgezet vanuit de Remonstranten. Het woord vrijzinnig verwijst verder naar de Theologie van Arminius. Dat is dus een open boek, waar de spionage activiteiten van de VPRO, met vaak VPRO materieel, vanuit evidente hoek dit land in komt. Ziet Synode van Dordrecht ter referenties. Domheid loont, is het motto van de TV persoonlijkheden. Want als je in dit land met je hoofd boven het maaiveld uit komt, dan volgt snel de zeis. Willem Frederik Hermans moest zich ook verdedigen tegen de haatzuchtige propaganda door Adriaan van Dis. Van Kooten en de Bie assisteren die propaganda en domhouderij. Het zijn geen zware intellectuelen of helden als W F Hermans was, moge hij rusten in vrede! Dat VPRO dergelijke propaganda altijd een podium geeft, het is een schande, voor eenieder die militaire verantwoordelijkheid neemt voor de veiligheid van dit land. Talent dat haar ziel verkoopt aan Helvirsum.

  Overigens, de SP heeft een van haar campagnes gehad: Stem Tegen, stem SP.
  Dat was na de Tegenpartij shows.
  Jacobse en van Es was dus een persiflage op de SP, want Adolf Hitler was lijsttrekker van de enige Socialistische partij in Duitsland, de Nationaal Socialistische Partij van de Arbeid, NSDAP.
  Helaas weer een andere leugen en geheimhouding, die ik in dit commentaar niet helemaal ga toelichten, maar ik kan wel propaganda bewijzen hier, want NSDAP verondersteld 5 onafhankelijk woorden terwijl Wikipedia de “N” en de “S” onterecht aan elkaar schrijft om te verbergen wat de feiten zijn.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaalsocialistische_Duitse_Arbeiderspartij
  Als het over geschiedsvervalsingen gaat, Wikipedia is wel het medium dat zich daar overal aan schuldig maakt. De historische term is voor de afkorting NSDAP is Nationaal_Socialistische_Duitse_Arbeiders_Partij, niet Nationaalsocialistische_Duitse_Arbeiderspartij. Men wil het woord “Socialisme” daar verbergen. Misschien begrijpt de lezer niet dat dit zo is, maar wie het begrijpt ziet het bewijs. De Term “Socialisme” voor de Partij van Adolf Hitler is van hoog historisch belang, dit aan elkaar schrijven is opzettelijke desinformatie.

  Het is ernstig te noemen dat alle intellectuelen deze geschiedvervalsingen klakkeloos ondersteunen. Ik herhaal: VVD, PvdA en CDA zijn populistisch, ze staan helemaal nergens voor. Het huidige beleid van de VVD lijkt zelfs een Groenlinks beleid, gezien de faillissementen en vluchtelingen. Niet populistische partijen zijn geïnfiltreerd, dit falen van militaire weerbaarheid maakt stemmen tot een waanzinnige wanhoopsdaad.

 2. HET_SYSTEEM says:

  Ter illustratie nog: Wie gelooft dat deze man werkelijke zelfmoord heeft gepleegd?
  http://www.noordhollandsdagblad.nl/algemeen/binnenland/article27971616.ece

 3. Hannibal says:

  Na het interview (3.45s in de video) vraagt Ruud de Wild, hoe vond je het? De diepgang van een stoeptegel? En dan moet ik even opletten.

 4. Kaskaas says:

  Is Pim dan ook een hoax geweest. Het enige wat raar is, dat is dat hij letterlijk vanaf boven een gat in zijn hoofd heeft. Precies bovenop zijn hoofd. Dat kan dus bijna niet, ook niet vanaf het dak. Of wel. Jij hebt dat daar gezien. Hoe hoog was dat dak van dat gebouw?

  https://nodisinfo.com/hoax-death-homosexual-politician-pim-fortuyn/

  Ook normaal als je bloed, dan smeert dat roestbruin over een groter deel van het hoofd. Bloed spuit allerlei kanten op en dan smeert het gewoon. Dus behalve een dikke stroom naar beneden, verwacht je een viezig hoofd met overal wat bloed.

 5. Kaskaas says:

  322 is het dus niet 223.

  Genesis bijbelboek. Val van de mens. Eten van de verboden vrucht.

 6. Godverdomme Xander says:

  Je zou als 17 jarig meisje maar geneukt hebben met de Volumnia zanger omdat je die muziek zo mooi vond en je mocht eindelijk naar een concert. Dan zie je ineens de albino versie. Jak! Dan zie je het ineens. Hij was altijd al wat ranzig en gladjes. Toch?

  https://maudoortwijn.com/2017/12/15/volkert-van-der-graaf-het-verhaal-erachter-is-filmwaardig-goeie-rol-voor-xander/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.