De getuigen bij Pauw zijn bekende uit dezelfde hoek

http://www.npo.nl/specials/aanslagen-in-brussel

Gisteravond, 22 maart 2016, besprak Pauw in zijn programma de aanslagen in Brussel met getuigen die er toevallig bij waren geweest. We zien dan wéér bekende gezichten, die juist niet praten alsof zij professional zijn, maar vooral praten als slachtoffer / getuige.

De twee foto’s laten zien hoe in Zaventem het systeemplafond naar beneden is gegaan, maar er verder weinig schade is. Ik zie tot nu toe geen brandschade. Wel is het stoffig/mistig.

Wie zijn de eerste getuigen? In het blog gisteren zagen we dat een fysiotherapeut de eerste Nederlandse getuige was in Zaventem. Dat is een beroep wat handig kan zijn. Bij Pauw zitten enkele journalisten, schrijvers en een medewerker van een politieke partij.

 • Mark de Wit was in Zaventem op een steenworp afstand van waar de eerste bom afging. We zien geen vuur op de video, maar wel veel rook/mist. Mark de Wit (BE) is regisseur bij VTM Nieuws. Je zou verwachten dat hij zou reageren, alsof hij als journalist midden in het nieuws staat op Zaventem, maar we horen vooral een slachtoffer. Overigens zagen we bij de aanslag op Theo van Gogh ook al een regisseur die eerste getuige was.
 • Charlotte van Driessche (BE), journalist bij VRT. Zij zat op 22 maart om 9.00h in de metro. Als de bom afgaat, stopt de metro, ziet ze toevallig een collega en gaan zij samen naar buiten. Opnieuw geen typische reactie als media professional, maar een slachtoffer die getuigt over “hoe het voor haar was”. Twee medewerkers van VRT. Net als bij de aanslagen in Parijs, zijn relatief veel persmensen als betrokken.
 • Serge van Duijnhoven (NL), schrijver. Serge van Duijnhoven is voor mij een bekende naam. Een andere schrijver (Joris Abeling), die de dood van Ajax hooligan Carlo Picornie onderzocht, is overleden bij een ongeluk in zijn auto toen zij samen op wintersportvakantie waren. Serge van Duijnhoven zou ik sowieso wat vragen willen stellen, want de zaak Picornie zou wel eens een NWO-zaak kunnen zijn (dus?).
 • Orry van der Wauwer (BE), medewerker CPV, Christendemocraten. Politiek. Door de locatie van het afgaan van de metrobom, zijn veel getuigen bovengronds politici. De metroreizigers komen lopend boven en worden daar opgevangen. Orry heeft hen EHBO verleend. Overigens zagen we ook bij Theo van Gogh een locatie voor het stadsdeelkantoor en daardoor dat “toevallige passanten” ook lokale politici zijn.

Het zit allemaal weer in dezelfde hoek. Het probleem daarbij is, dat ik politici en mediamensen niet als een betrouwbare bron kan zien. De mainstream media heeft bewezen niet in staat te zijn onafhankelijke (kritische!) journalistiek te kunnen bedrijven. Het is allemaal erg jammer, maar deze getuigenissen zijn mij niets waard. Excuus!

We hebben dus weer eens geen idee wat er gebeurd is. Ik heb vooral rook gezien en geen vuur. Daarnaast is duidelijk dat het systeemplafond naar beneden is gegaan in Zaventem. Hoe mensen aan brandwonden zijn gekomen is mij tot dusver niet duidelijk.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, EU, hoax, international, Media. Bookmark the permalink.

3 Responses to De getuigen bij Pauw zijn bekende uit dezelfde hoek

 1. Vogeltje wat zing je laat says:

  Heb je de dood van Joris Abeling wel eens uitgezocht? Heeft iemand dat wel eens gedaan? Hij ligt toch in het graf NAAST Carlos Picornie? Dat alleen is al zo toevallig.

 2. Vogeltje wat zing je laat says:

  https://sergevanduijnhoven.wordpress.com/2009/08/18/naast-het-praalgraf-van-picornie-over-joris-abeling/

  Over Joris Abeling, geschreven door die Serge.

  `Zal zo mijn leven zijn…
  dat ik, bang veel tijd verloren te hebben,
  op een dag zie hoe vroeg het is?’

 3. 😎 says:

  Je hebt gelijk vogeltje, ook een bizarre zaak….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.