Lesley Timmer: In 2010 was al duidelijk dat dit een verdachte zaak was

IMG_edb_lesley_2_1_FU160VQBTelegraaf: De in 2010 in België overleden Lesley Timmer wordt opgegraven om meer onderzoek te doen naar zijn overlijden. De gemeente Teylingen heeft daar toestemming voor gegeven, laat advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra dinsdag weten. 

De dood van de vwo-scholier heeft in België het stempel zelfdoding gekregen. Maar de familie en advocaat Diekstra stellen dat er verdachte omstandigheden zijn rond de dood van de jongen.

Lesley verdween op 7 juni 2010 in Delft en werd op 10 juni zwaargewond aangetroffen op het wegdek onder de Kennedybrug in Luik. Zijn handen en voeten waren met zijn eigen schoenveters aan elkaar gebonden. Korte tijd later overleed hij. 

Lees de rest in de Telegraaf: link

Lesley Timmer laatste keer pinnen

 

Rechts een foto van Lesley Timmer, als hij de laatste keer geld pint. Hij draagt een rugzak bij zich.  

 

 

 


Deze zaak is mij jaren geleden al opgevallen, hoewel er weinig aandacht voor was.

 • Een goed presterende VWO-leerling uit een gewoon gezin. Stabiele jongen.
 • Klaagt al enige tijd dat hij gevolgd wordt en als pion gebruikt wordt in schaakspel.
 • Wil niemand vertellen wat er speelt, uit angst dat bekenden dan vermoord worden.
 • Vlucht op een slimme manier het land uit en wordt vervolgens dood gevonden.
 • De politie begaat meerdere “onhandige acties” waardoor er geen onderzoek is.

Klinkt het u al bekend in de oren? Mij in ieder geval wel.

Hier is overigens de Kennedybrug in Luik, België. Over de Maas. Op deze plek is er geen zekerheid van succes van een zelfmoordpoging. Je springt van een viaduct af. Ook geen rust, om op eigen tempo het moment te kiezen. De kans om tegen te worden gehouden is groot. Getuigen zouden hebben gezegd dat ze hem al een half uur op de brug zagen zitten. Met zijn handen en voeten vastgebonden. Dat is gedoe om bij jezelf te doen, dus dan zou iemand hem dat toch hebben zien doen? Als dit allemaal waar is, dan lijkt het meer een schreeuw om aandacht. Maar hij is dood. Geen afscheidsbriefje. Geen van de getuigen belde de politie. De identiteit van die getuigen is ook niet bekend. Ik heb weer vragen.

Dit is wat zijn vrienden en vader er destijds al over vertelden: link.


 

ps. Dit is niet een op zichzelf staande zaak. Er zijn meer gevallen bekend, waarin de politie aangeeft dat het zelfmoord is, maar velen daarin twijfelen… Talitha Snelders (Amsterdam, 2013), Iris van den Hooff (Groningen, 2014), Anass Aouragh (Wassenaar, 2013), Sjors van Ooij (Tilburg, 2010). En zelf heb ik twee collega’s gehad die zogezegd ook zelfmoord pleegden, zonder een briefje achter te laten.

pps. Ook binnen de politie-organisatie zelf, wordt zelfmoord door eigen pistool amper onderzocht, heb ik de indruk. In de tijd dat ik mijn Bangkok verhaal voor het eerst naar buiten bracht, zijn er relatief veel doden gevallen bij de politie in Amsterdam. Dan maak ik me zorgen.   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Lesley Timmer and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Lesley Timmer: In 2010 was al duidelijk dat dit een verdachte zaak was

 1. Kaskaas says:

  Er zijn zoveel zaken die niet kloppen

 2. Marijke says:

  Dit ook:”politie registreerde de vermissing bovendien in een verkeerd systeem. Daardoor kon het gebeuren dat Lesley een maand lang ongeïdentificeerd in een Belgische koelcel lag, voordat zijn familie erachter kwam dat hij in Luik was gevonden.”

  Is toch ten hemel schrijend..😦
  Bron nu.nl

  • maudoortwijn says:

   Daardoor heeft de politie amper kans gehad zelf onderzoek te doen, want na een maand ben je laat.

 3. Marijke says:

  En hier word je toch ook beroerd van…. 😒

  “Bedreigingen

  De politie registreerde het adres na meldingen door Lesley’s vader van bedreigingen, volgens advocaat Diekstra. ”Hun adres stond genoteerd. Dat hield in dat als zij een signaal zouden geven dat er iets aan de hand was, de politie er prioriteit aan kon geven.”

  Volgens de advocaat gebeurt dit niet zomaar. ”Dan moet er echt sprake zijn van een reële dreiging.”

  De politie kon desgevraagd niet bevestigen of sprake was van een “aandachtsvestiging op locatie”, zoals de officiële term luidt. Meldingen daarvan worden uit het systeem gehaald als de maatregel wordt opgeheven.”

  Nu.nl

 4. Belo says:

  Deskundigen trekken na uitgebreid onderzoek de conclusie in twijfel dat de in 2010 in België overleden Lesley Timmer zelfmoord heeft gepleegd. De achttienjarige Nederlandse vwo-scholier werd in februari opgegraven voor nader onderzoek naar zijn dood.

  Forensisch patholoog Frank van de Goot en fysisch en forensisch antropoloog Tristan Knap onderzochten het lichaam van de jongeman in opdracht van zijn familie. Ook deden ze experimenten met testpoppen die zowel uit een rijdend voertuig als van meters hoogte werden gegooid.

  Lesley werd in juni 2010 zwaargewond aangetroffen op de rijbaan onder een brug in Luik. Zijn armen en benen waren gebonden. De Belgische autoriteiten hielden het op zelfmoord.

  De onderzoekers concluderen dat de verwondingen van Lesley passen bij een val van de brug. De manier waarop hij terechtkwam en de draai die hij daar voor had moeten maken wijzen er echter op dat hij een beginsnelheid heeft gehad toen hij over het hek van 85 centimeter ging. Lesley’s gebonden handen en voeten zouden het voor hem lastig hebben gemaakt om zichzelf die snelheid te geven.

  Omdat Lesley op verschillende plekken verwondingen had, sluiten de onderzoekers ook niet uit dat hij al eerder letsel had opgelopen.

  Van de Goot en Knap zien al met al “voldoende redenen om aan te nemen dat het geschetste scenario van zelfdoding door een val van grote hoogte revisie (herziening) behoeft”. Ze hebben het onderzoek gedaan in opdracht van de nabestaanden van Lesley.

  Advocaat Sébas Diekstra, die de nabestaanden bijstaat, ziet voldoende aanleiding om in samenwerking met een Belgische advocaat een verzoek tot heropening van de zaak voor te bereiden. “Het nadere onderzoek heeft voldoende nieuwe bevindingen opgeleverd om nieuw strafrechtelijk onderzoek te rechtvaardigen.”

  Vwo-scholier Lesley verdween plotseling. Hij kocht in Delft een retourtje Eindhoven en werd nog gezien in Roosendaal toen hij geld pinde. Enkele dagen later werd hij ‘s nachts gevonden op het wegdek onder de Kennedybrug in Luik.

  Tot een maand na zijn dood wist de familie van Lesley niet wat hem was overkomen. De jongen lag al die tijd ongeïdentificeerd in een Belgische koelcel.

 5. Belo says:

  Op de veters waarmee de handen en voeten van de in 2010 overleden Lesley Timmer (18) waren vastgebonden, is dna aangetroffen van een onbekend iemand.
  De familie van de jongen wil dat onderzoek wordt gedaan naar de herkomst van het spoor. Dat laat advocaat Sébas Diekstra weten.

  De dood van de achttienjarige Delftse vwo-scholier heeft in België het stempel zelfdoding gekregen. Lesley werd zwaargewond aangetroffen op het wegdek onder de Kennedybrug in Luik. Hij overleed korte tijd later zonder nog bij kennis te zijn gekomen.

  Vorige week liet de familie weten met hulp van experts eigen onderzoek in te stellen naar de dood en plotselinge verdwijning van Lesley in juni 2010. De familie heeft sinds kort de beschikking over het dossier, waarin ook melding wordt gemaakt van het dna-spoor.

  Twijfel

  Zijn vader René Timmer betwijfelt of het zelfmoord was en heeft ook vragen over het plotselinge vertrek van Lesley per trein vanuit Delft. Enkele dagen later werd hij aangetroffen. Het duurde daarna nog weken voordat de jongeman werd geïdentificeerd.

  Forensisch patholoog Frank van de Goot concludeerde eerder dat zijn verwondingen niet goed stroken met de aangenomen val van de brug. Ook plaatste Van de Goot vraagtekens bij het feit dat de handen van Lesley met zijn eigen schoenveters op zijn rug waren gebonden en zijn voeten bij elkaar.

  http://www.nu.nl/binnenland/4044318/dna-spoor-in-zaak-lesley-timmer.html

 6. Belo says:

  Elk feitje dat opduikt maakt het voor de familie van Lesley Timmer steeds onwaarschijnlijker dat hij in 2010 in Luik zelfmoord pleegde. Nu blijkt dat hij toen al een week van plan was om naar België te gaan.

  Lesley Timmer. © Privéfoto.

  De onderste steen móet boven komen
  Advocaat Sébas Diekstra
  Achttien jaar, vwo’er. Gewoon elke dag naar school. Niets aan de hand. En toch gebeurde het, nu bijna vijf jaar geleden. Lesley Timmer pakt ‘s morgens zijn fiets om naar school te gaan, maar houdt het al snel voor gezien.

  Hij rijdt naar het station, koopt twee retourtjes Eindhoven, pint in Roosendaal en lijkt dan drie dagen van de aardbodem te zijn verdwenen. Tot een automobilist hem net na middernacht op 10 juni onder de Kennedybrug in Luik zwaargewond vindt. Zijn handen zijn met zijn schoenveters op zijn rug vastgebonden. Ook zijn voeten zitten vast. Korte tijd later overlijdt hij in het ziekenhuis.

  Zelfmoord
  Na onderzoek door de Belgische politie gaat de dood van de scholier de boeken in als zelfmoord. De jongen zou zichzelf hebben vastgemaakt. Maar zijn vader gelooft het niet. Toen niet en sinds hij in maart de Haagse advocaat Sébas Diekstra inschakelde, nog veel minder.

  Gisteren werd duidelijk dat Lesley al een week van plan was naar België te vertrekken. Dat blijkt uit een getuigenverklaring die de Nederlandse politie heeft opgenomen. Bovendien was hij kort voor zijn verdwijning actief op een Belgisch chatforum, dat wordt gebruikt om afspraken te maken.

  De opmerkelijke verklaring en de gegevens van Lesley’s computer vond de advocaat in het politiedossier dat hij net in handen heeft en tot nu toe volslagen onbekend was.

  Voor Diekstra is dit de zoveelste aanwijzing die erop wijst dat de jongen geen zelfmoord pleegde. ,,Als je een week van tevoren weet dat je naar België gaat, actief bent op een afsprakenforum, dan zal het om een afspraak gaan. ,,Het scenario dat de dood van Lesley te maken heeft met afpersing, gijzeling of afrekening wordt daarmee in zijn ogen nog waarschijnlijker.

  Kennedybrug
  Eerder werd door de naspeuringen van Diekstra al duidelijk dat Lesley vermoedelijk niet alleen was. Een voorbijganger zag hem op de Kennedybrug met een stel. Ook werd bekend dat Lesley met iemand gereisd heeft. Daarnaast meldde er zich onverwachts een nieuwe getuige die Lesley vlak voor zijn verdwijning met een ander zag. Daar komt nog bij dat patholoog Frank van der Goot wonden heeft gezien die niet lijken te passen bij de val van een brug. Én er zat dna op de schoenveter van een onbekende man. Diekstra noemt het ‘bizar’: ,,We gaan natuurlijk naar de laatste vondst onderzoek verrichten. De onderste steen móet boven komen.”

  http://www.ad.nl/ad/nl/32904/Delft/article/detail/4016937/2015/05/12/Lesley-Timmer-plande-Belgie-trip.dhtml

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.