Rond de Kerst 2015, is de vader van Talitha Storm in Costa Rica vermoord

In 2013 is Talitha Storm uit Amsterdam overreden door de trein in Heerhugowaard, waarbij de politie direct concludeerde dat het zelfmoord was, hoewel er diverse aanwijzingen waren dat het niet om zelfmoord ging (zie deel 1). Als derden haar bedwelmd op de rails gelegd hebben, kan dat het makkelijkst gedaan zijn tussen de fietstunnel en het TPG kantoor langs het spoor (zie deel 2). Het is een dood van een mooie jonge vrouw die bij velen vragen oproept. Dan wordt rond Kerst 2015 de vader van Talitha Storm vermoord in Costa Rica, samen met zijn vriendin en een werknemer van hen daar. Hij laat drie zoons en een ex-vrouw achter in Nederland. 

 

Vader Talitha 

Ik had me al een tijd afgevraagd waar de vader van Talitha Storm zou zijn, omdat de moeder telkens alleen optrad in TV-shows, om aandacht te vragen voor haar zaak. In de eerste week van januari 2016 is hij dood gevonden in Costa Rica, samen met zijn vriendin en een lokale medewerker van de teakboerderij. Dat werd bekend gemaakt op 4 januari 2016. Vermoedelijk zijn zij in de dagen na Kerst vermoord. [Er wordt niet gerapporteerd wanneer zij voor het laatst gezien zijn] Een bekende uit Nederland zou zogezegd op 26 december nog contact met hen hebben gehad.

Nu ik weet wie de vader van Talitha Storm is, verbaas ik me nog meer over de wijze waarop de politie aan de moeder van Talitha Storm liet weten dat het “zeker” en zelfmoord was en er ook een “afscheidsbriefje” was gevonden. Dat was ronduit een leugen, want er was slechts een briefje met treintijden. Dat is geen afscheidsbriefje. Sinds wanneer is de politie zo laks wanneer een dochter van een oud-Justitiemedewerker door gevonden wordt? Het zijn verdachte omstandigheden. Hans Snelders is ICT-er bij de politie geweest. Het is een vreemde gang van zaken.

Geen roofmoord? 

In de media doet men de moord op het echtpaar Snelders (Hans en Sita) en hun voorman af als een roofmoord. Maar, hoewel zij woonden op een afgelegen teakboerderij die ze beheerden en er dus alle tijd was om het huis leeg te roven, zijn alle bekende waardevolle spullen nog aanwezig in het huis. Het kan zijn dat er geld gestolen is (want het bedrag dat zij cash hadden is onbekend). De overige waardevolle spullen lijken present.

Daarnaast wordt opgemerkt hoe het echtpaar flink is toegetakeld met vuur- en steekwapens. Datzelfde gold voor de voorman. Een drievoudige moord is niet eenvoudig uit te voeren zonder sporen achter te laten. Hans Snelders heeft in het verleden jarenlang als ICT-er gewerkt bij de politie. Je zou verwachten dat hij iets van een veiligheidssysteem heeft opgebouwd op hun afgelegen woonboerderij.

Gekneveld

Het echtpaar was gekneveld. Waarom zijn ze dan vermoord? De boerderij ligt zeer afgelegen. Gemaskerde overvallers hadden in dat geval alle tijd gehad, om eerst het echtpaar te knevelen, hen dan uit te horen over hetgeen ze willen hebben, om hen daarna gekneveld achter te laten. Mijn eigen ervaring in ontwikkelingslanden vertelt me, dat normaliter de politie niet heel erg hard loopt als een buitenlander bestolen wordt, zelfs niet als er geweld gebruikt wordt (wij zijn immers verwende westerlingen). Echter, men heeft een bloedhekel aan zwaar geweld (moord) tegen toeristen. Dat is wél een bedreiging van de toeristische sector. Dan staat de politie wel degelijk paraat. Bij een “gewone” roofoverval ben je erg dom om ineens teveel geweld te gebruiken. Waarom zou je?

Volgens crimesite zijn er zakelijke conflicten geweest rondom de teakplantage. Het is mij onduidelijk hoe deze op te lossen zouden zijn met dit brute geweld. Crimesite rept met geen woord over de banden met Talitha Storm. De Telegraaf bericht het volgende: “Naast het levenloze echtpaar trof de politie afgelopen maandag ook het stoffelijk overschot aan van een Nicaraguaanse arbeider. Het echtpaar was gekneveld en lag binnenshuis. Hun werknemer Rivar Avenec Montalbán lag buiten op het erf. Omdat de driedubbele moord waarschijnlijk vlak na Kerst heeft plaatsgevonden, waren de lichamen al in enige staat van ontbinding.”

Wat bij mij vragen oproept, is de verregaande staat van hans_sneldersontbinding. Ik hoop dat de identiteit van de slachtoffers 100% vast staat, want je weet het nooit met secties.

Het is opvallend hoe er nu meerdere zaken zijn geweest in diezelfde regio. Lisanne en Kris in Panama. Durdana uit Heino in Colombia. En nu Hans en Sita Snelders in Costa Rica. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, international, Politie, Talitha Storm and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Rond de Kerst 2015, is de vader van Talitha Storm in Costa Rica vermoord

 1. Jimmy is Back says:

  Simpel:
  – Of het is puur toeval, dat er meerdere doden in dezelfde familie zijn.
  – Of vader was zelf betrokken (wist teveel) van dood Talitha.
  – Of vader besloot 2 jaar na dood Talitha wel actie te nemen en onderzoek te gaan doen.

  Dat knevelen. Je knevelt mensen,
  – Als je rustig een huis wilt beroven en ze mogen je niet storen, maar je laat ze wel leven.
  – Als je hen wilt martelen/bedreigen om informatie uit ze te halen over waar iets specifieks in het huis verborgen is.
  – Om het stel te vervoeren, bijvoorbeeld als ze met kerst bij kennissen op bezoek waren. Daar zijn ze gaan praten over de zaak Talitha. De kennissen realiseerden zich dat het tijd werd papa monddood te maken.

 2. Jimmy is Back says:

  Hij lijkt op één van je buurmannen die stalken.

 3. Dat Hans Snelders jarenlang als ICT-er heeft gewerkt bij de politie, is wel een duidelijke aanwijzing naar een motief. Met zijn kennis van de binnenkant van het politie wezen, zou hij in staat zijn een dergelijke moord op zijn dochter helpen op te lossen.

  Ik kan me ook voorstellen dat Hans Snelders bedreigd werd met doden van zijn familie.
  In beide gevallen zou de man beter sterven om een lek te voorkomen.
  Dat zou misschien zelfs met zijn werk te maken kunnen hebben, maar ik weet dus niet wat hij allemaal deed en dus ontdekte, als NSB ICT-er.

  Alle slachtoffers en de meeste rechtszaken rond pedofiele netwerken, geven aan dat politie agenten daarin bekend staan als verkrachters en enforcers. Daarnaast spelen er nog een heleboel andere zaken, ook internationaal, dus er zijn verschillende redenen mogelijk, dat beiden vermoord werden. Bovendien, Marc Dutroux kwam aan het licht mede dankzij een lekkend lid van het pedofiele netwerk, die politie agente was, getuige X2.
  http://isgp.nl/Belgian_X_dossiers_of_the_Dutroux_affair_v1.1.php

  Ouders die hun kinderen ontvoerd zagen voor de mensenhandel, hebben gewoonlijk slechts resultaat, als ze zelf advocaten betalen, en met privé detectives. Ik hoop dat de drie zonen niet dezelfde fout gaan maken als hun vader, er zijn bijvoorbeeld genoeg andere banen voor ICT kenners.

 4. Kaskaas says:

  Volgens de berichten was er nu op de muur een satanische tekst geschreven. Wat deze zei is onbekend. Maar laten we eerlijk zijn, zowel Talitha als deze drievoudige moord ruiken een beetje naar satanisme. Misschien wat die vader wel lid van dezelfde club.

 5. Kaskaas says:

  Lange tijd bleef het stil rond deze zaak, maar vandaag heeft de politie huiszoekingen gedaan bij de elf verdachten in Puntarenas en omgeving. De verdachten horen mogelijk bij een gewelddadige bende. Tijdens de huiszoekingen vond de politie onder meer de verf waarmee de muur van de slachtoffers beklad was.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.