Klaas-Jan 6: The devil is in what happens next

February 1998 I went to Manigram (Nepal) to help in a local voluntary project. Looking back, the entire project was a scam. The camp was organized by secret service agents, who tested how I would respond to stress and terrible circumstances. Unfortunately, I passed the test. It was all part of their selection process to have me witness a scandal in Bangkok in the year 2000. Klaas-Jan van Hilten, a Dutch young man, was also there as a volunteer (he actually worked as a secret agent). I believe, in 2004, perhaps he started questioning the Bangkok project, which could have been the reason he was killed in Egypt. In short, on their way by taxi to the Catharina Monastry in Sinaï, a second vehicle blocked the way and Klaas-Jan was involved in a tragic accident.

Op 17 april 2004 is Klaas-Jan van Hilten (33) verongelukt in Egypte (Sinaï). Ik zie dat als een zeer verdacht ongeluk. Vooraf wil ik mijn excuses aanbieden aan de moeder van Klaas-Jan, omdat zij het niet verdient, om op deze wijze van mijn visie op de dood van haar zoon te vernemen. Ik kies voor direct publiceren, vanwege mijn eigen veiligheid (zie ook 3 Nederlanders, 3 ongelukken? ).

 

Het ongeluk

Het ongeluk vond plaats op 17 april 2004, iets voor 9.00h, op weg van Sharm El-Sheikh naar het Katarinaklooster in de Sinaï woestijn. Een vrachtwagen voor wegwerkzaamheden kwam vanuit het niets achter een rotsheuvel vandaan én reed midden op de weg, waardoor de taxi deze moest ontwijken. Hun taxi vloog uit de bocht. Klaas-Jan vloog als eerste uit de wagen, door de achterkant. De taxichauffeur en Miranda vlogen enkele seconden later ook uit de wagen. Het duurde bijna een uur voor er hulp kwam.

Vriendin Miranda lag met een gebroken rug op de grond en kon Klaas-Jan niet zien liggen (wel kon zij hem horen, want hij was bij bewustzijn en riep dat er een helikopter moest komen). Zij geeft aan dat er geen auto’s stopten, maar dat er na ongeveer een uur een ambulance kwam. Klaas-Jan verliest zijn bewustzijn juist als de ambulance arriveert. Kennelijk had iemand een ambulance gebeld. Deze ambulance (één wagen) bracht hen naar een klein hospitaal in Katarinaklooster. Zij komen daar aan rond 11.00h. In de ambulance zaten twee broeders voorin te roken en gedurende de rit hebben Miranda en Klaas-Jan geen medische hulp oid gehad. Klaas-Jan bleef al die buiten bewustzijn.

In het hospitaal in Katarinaklooster concludeerden ze, dat zowel Miranda als Klaas-Jan verdere medische hulp nodig hadden. Klaas-Jan en Miranda worden dan ieder in een aparte ambulance verscheept naar het grotere hospitaal in Sharm El-Sheikh. Klaas-Jan is daar overleden. Het is niet duidelijk hoe / door wie de taxichauffeur is verzorgd.

Eerste ter plekke

Achteraf hebben de ouders van Klaas-Jan van Hilten vernomen, dat de ambulance niet de eerste was die ter plekke kwam. Vlak voor de ambulance arriveerde, stopte er een eerste auto met vier inzittenden. Dat waren vier Nederlanders. Eén van hen is naar Klaas-Jan toegegaan, om hem gerust te stellen. Klaas-Jan vroeg om een helikopter. Hij verloor direct daarna zijn bewustzijn en is nooit meer bij bewustzijn geweest. Miranda was wel wakker.

 • Waarom heeft de vriendin van Klaas-Jan niets van deze man vernomen?
 • Waarom heeft deze man niet een helikopter geregeld?
 • Waarom vond deze EHBO-er het acceptabel dat zij naar Katarinaklooster vervoerd werden? Het was immers duidelijk meer dan een licht ongeluk.

Dit verhaal is zogezegd aan de ouders verteld, door een buurman (Johan van der Ven) van twee huizen verderop bij hun in de straat. Ik vind het allemaal nogal vreemd. Er zijn twee mogelijkheden. a) Er is de ouders van Klaas-Jan een verhaal op de mouw gespeld, wat op zichzelf al te denken geeft. b) Er was wél een EHBO-er aanwezig en deze heeft niet zijn best gedaan Miranda en Klaas-Jan zo snel mogelijk de beste medische hulp te bieden.

Wie zijn deze mensen?

Johan van der Ven, de straatgenoot van de ouders van Klaas-Jan (Voorburg), is voor zover mij bekend een contactpersoon geweest van Klaas-Jan voor het Bangkok programma. Zij zagen elkaar bijna wekelijks en speelden dan “de Sultan van Qatar” samen.

Johan heeft na het ongeluk de ouders van Klaas-Jan verteld hoe het gegaan is in Egypte. De tante van Johan kende namelijk de vier Nederlanders in die eerste auto die stopte op 17 april 2004. Ik kan dat niet als toeval zien. Het is een verlaten weg door een woestijn. De enige auto die stopt, is een (indirecte) bekende, uit dezelfde woonplaats. En dán verliest hij zijn bewustzijn. Het is een klassieke aanpak van geheime diensten.

Deze EHBO-er is Ben van der Ven uit Leidschendam. In de tijd dat dit speelde had hij een (bont) kledingwinkel in het winkelcentrum van Voorburg (waar nu Witteveen zit). Als ik zijn CV bekijk, leest dit als een CV van een AIVD-er, voor zover dat bestaat. Hij werkte in Voorburg (winkel), Snowworld (Zoetermeer), Witte Kruis Transplant, en nu bij de ANWB. In 1990-1991 zat Ben van der Ven in militaire dienst (Luchtmacht, Force protection).

Natuurlijk heb ik geprobeerd contact op te nemen met dit heerschap, voor vragen:

 • Was u inderdaad eerste aanwezige bij het ongeluk?
 • Met wie reisde u over die weg? Was u per taxi? Wie was uw chauffeur?
 • Wat was uw indruk van de gesteldheid van Klaas-Jan op dat eerste moment?
 • Waarom heeft u niet tevens Miranda aangesproken, die even verderop lag?
 • Waarom heeft u er niet voor gezorgd dat de ambulance naar Sharm El-Sheikh ging?
 • Wat maakte dat Klaas-Jan zijn bewustzijn verloor als u hem aanspreekt?
 • Waar is de taxichauffeur heengegaan voor medische zorg? 
 • Bent u zelf ook naar het hospitaal in Katarinaklooster gereden? 
 • Hoe lang verbleef u in Egypte en wat was uw reisdoel? 
 • Heeft u ter plekke foto’s gemaakt? Ik neem aan dat iemand een camera mee had?

De meeste mensen hebben een blind vertrouwen in medici en hulpverleners.

Wat is de kans dat, áls er een auto stopt in de Sinaï woestijn, dit Nederlanders zijn, die niet alleen a) bekenden zijn van jouw AIVD-contact, maar ook b) medische scholing hebben en c) uit dezelfde plaats komen als jij? En juist dán d) verlies jij je bewustzijn én e) doen zij niet alles om je naar het beste ziekenhuis in de regio te sturen. Het ongeluk zelf riep bij mij al vragen op. Dit verhaal van de EHBO-er uit Leidschendam roept nog meer vragen op. Miranda, de vriendin van Klaas-Jan, heeft mij overigens niets gezegd over deze EHBO-er.

Wat kunnen of moeten we hier wel/niet uit concluderen?

Klaas-Jan van Hilton (1971-2004), RIP.


ps. Een klein detail van het ongeluk, wat achteraf wel betekenis krijgt. De taxi vervoerde namelijk witte verf als (neven)lading mee naar Katarinaklooster. Deze witte verf markeert nog steeds de plek van het ongeluk aan de kant van de weg. Het was dus geen kalkverf.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Den Haag, Free Maud, international, Klaas-Jan, Maud Oortwijn, Nepal, regio Den Haag, Waarheidscommissie and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Klaas-Jan 6: The devil is in what happens next

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Marijke says:

  Verschrikkelijk verhaal!

 3. Ben van der Ven zou ik eerder inschatten als MIVD, dan als AIVD, als hij geheim agent is..
  Als hij betrokken zou zijn bij een moord, dan is er nog een andere geheime dienst bij betrokken.

  Vreselijk verhaal inderdaad.
  General Patton is op gelijke wijze omgebracht als Klaas-Jan, als het inderdaad een moord was.
  En er zijn genoeg aanwijzingen in deze berichtgeving, om dergelijks te veronderstellen.
  https://www.goodreads.com/book/show/5498462-target-patton

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.