Klaas-Jan 5: Een onwaarschijnlijk ongeluk op 17 april 2004

Wat gebeurde er in Egypte op 17 april 2004?

In februari 1998 deed ik vrijwilligerswerk in Nepal, waar ik Klaas-Jan van Hilten leerde kennen. Achteraf weet ik, dat dit vrijwilligerswerk een psyops was (georganiseerd door geheime diensten). Klaas-Jan van Hilten was dus ook een geheim agent. Hij werd sinds 1998 onderdeel van het gang stalking programma dat al decennia lang tegen mij loopt. Zeer waarschijnlijk begon Klaas-Jan in 2004 kritische vragen te stellen. Hij is overleden op 17 april 2004 op vakantie in Egypte.  

Het was de laatste dag van een duikvakantie in Egypte. Op 18 april zouden Klaas-Jan en zijn vriendin Miranda terugvliegen. Omdat de dag vóór een vlucht het duiken wordt afgeraden, wilden Klaas-Jan en Miranda per taxi het Katharinaklooster in de Sinaï woestijn bezoeken op 17 april 2004. Aldus vertrokken zij vanuit Sharm El-Sheikh (Zuiden van schiereiland) in een oude limousinetaxi over de Sharm El Sheikh Dahab road noordwaarts naar het Katharinaklooster in de Sinaï woestijn. Iets voor 9.00h kregen zij een ongeluk.

Ongeluk

Het ongeluk vond plaats op een rechte weg die dwars door de woestijn gaat, onderweg naar Katharinaklooster. [Het is waarschijnlijk dichtbij de White Canyon geweest: link.] Het was een grindweg toen, maar deze werd in 2004 geasfalteerd. Het is een lange weg (200 km), zonder echte zijwegen en met weinig verkeer. Het landschap is woestijn, waarbij er regelmatig rotsheuvels uit het zand omhoog steken. Men rijd er maximaal 60 tot 70 km/uur en er is amper verkeer. Heel af en toe kom je een tegenligger tegen, maar die zie je van verre aankomen. Wagens die elkaar tegemoet rijden, verdwijnen wel enkele seconden uit elkaars zicht (achter een rotsheuvel), maar normaal weet je dan al vele minuten dat er binnenkort een tegenligger langskomt. Het is woestijn.

Iets voor 9.00h kwam er een volgeladen wegwerk-vrachtwagen (vermoedelijk wegwerkzaamheden van de Egyptische overheid) uit het niets van achter een rotsheuvel vandaan. Deze reed (ongebruikelijk en onnodig) midden op de weg. De taxichauffeur had geen keus en moest de wagen op het laatste nippertje ontwijken. Hij kon niet anders dan zelf de weg afsturen. Hierop zijn ze over de kop gegaan. De tegenligger in kwestie reed door. Klaas-Jan en Miranda werden uit de auto geslingerd, maar lagen ver van elkaar.

Verwondingen

Omdat het een ruime taxi was en het vroeg in de ochtend was, zat de taxichauffeur voorin, lag/hing Miranda op de achterbank direct achter de chauffeur, en lag Klaas-Jan languit op de tweede achterbank. Klaas-Jan is als eerste uit de auto gevlogen (uit de achterkant/klep) en lag relatief ver van Miranda en de chauffeur vandaan. Miranda had haar rug gebroken. De taxichauffeur een arm gebroken. Klaas-Jan zou kon zich ook niet bewegen (niet naar Miranda toegegaan) en zou zogezegd achteraf een reeds fatale hoofdwond hebben gehad.

Het duurde zeer lang voor er hulp kwam. In Egypte lopen behulpzame voorbijgangers een risico (strafrechtelijk) als zij iemand helpen bij een ongeluk en er (door hen) iets verkeerd gaat. Iemand moet een ambulance gebeld hebben (geen van drie had een mobiel bij zich), want er kwam een ambulance na ongeveer 2 uur. Deze bracht hen (in één ambulance) naar het ziekenhuis bij het Katharinaklooster, waar ze om ongeveer 11.00h aankwamen. Later zijn ze per ambulance (in 2 aparte ambulances) weer vervoerd terug naar Sharm El-Sheikh, vanwege de ernst van de verwondingen. Het moet dan rond 15.00h  zijn, als ze in Sharm El-Sheikh aankomen. Klaas-Jan is al die tijd niet meer bij bewustzijn geweest.

Klaas-Jan was nog bij zijn bewustzijn gedurende lange tijd, maar raakte bewusteloos op het moment dat de ambulance kwam. Tot op dat moment riep hij de hele tijd nog “helikopter” naar Miranda, zijn vriendin die verderop lag. Kennelijk was hij helder genoeg om de situatie te beoordelen en de juiste oplossing te bedenken. Een helikopter is nooit gekomen, wel een ambulance. In Egypte is dat op zich niet zo uitzonderlijk.

Samengevat, op een weg waar je amper tegenliggers tegenkomt, treffen zij onverwacht uit het niets een vrachtwagen (dat “uit het niets” kan eigenlijk al niet in een lege woestijn). Deze vrachtwagen blijft midden op de weg rijden, zodat zij van de weg gedrukt worden. 

mount-sinai-gebel-musa-300x201 monastery-st-katherine-300x201

ps. Saint Catherina Monastry is het oudste bewoonde klooster ter wereld. Vlakbij het klooster is de afgelopen jaren een stadje Saint Katherine gebouwd, met alle faciliteiten, zoals een middelbare school, (klein) hospitaal en hotels en restaurants voor de toeristen. Miranda en Klaas-Jan zijn na hun ongeluk eerst ingecheckt in dit relatief kleine hospitaal in de Sinaï woestijn. 

pps. Niet alleen is de Saint Catherina Monastry één van de oudste kloosters ter wereld, het is gelegen bij de Sinaï berg. Mt Sinai is de plek waar Mozes de opdracht (brandende braamstruik) krijgt om het Joodse volk uit Egypte te leiden (door de Rode Zee naar de berg Sinaï). De Sinai berg is ook de plek waar Mozes hierna de 10 Geboden krijgt. Op deze belangrijke Bijbelse locatie, liet keizerin Helena in het jaar 337 een kapel bouwen. In de 6e eeuw voegde de Byzantijnse keizer Justinianus I een klooster toe, met hoge muren om monniken en pelgrims te kunnen beschermen.

ppps. Een jaar na het ongeluk is de taxichauffeur veroordeeld en kreeg deze 3 weken gevangenisstraf. De identiteit van de vrachtwagen is nooit achterhaald.

pppps. Het klooster wordt door Griekse monniken bewoond en valt onder het Grieks-orthodox patriarchaat van Jeruzalem. Het Katharinaklooster wordt wereldwijd als belangrijke historische en religieuze locatie erkend. In het jaar 2000 bezocht paus Johannes Paulus II het klooster. Sinds 2002 staat het Sint-Catharina gebied inclusief het klooster op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een plek, belangrijk voor Joden én Christenen in Islamitisch land Egypte. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in AIVD, Den Haag, international, Klaas-Jan, Nepal, Waarheidscommissie and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Klaas-Jan 5: Een onwaarschijnlijk ongeluk op 17 april 2004

  1. Pingback: Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

  2. Jimmy is Back says:

    Ze kiezen wel de locaties uit. Oudste bewoonde klooster ter wereld. Egypte als land. De berg waar Mozes het visioen kreeg om de Joden uit Egypte te halen.

    Dayana en Rolf. Hoogst gelegen meer (ga ik er even vanuit dat jouw intuïtie klopt en ze eerder -dus daar al- zijn gepakt). Bolivia had wellicht daarom geen zin om een overlijdensverklaring af te geven. Het is niet hun geheime dienst geweest. Sowieso gaat dit dus om internationale geheime diensten, want ze kiezen ervoor om op vakantie een ongeluk te maken/gebruiken. Dat was bij Dayane en Rolf ook zo.

    Heel praktisch. Als Dayane en Rolf gaan backpacken in Peru… Een staatsmoord vergt veel voorbereiding, zeker over de landsgrenzen. Als zij rondreizen, dan moet je wel de lokale autoriteiten van te voren ingeseind hebben. Het is niet zo vanzelfsprekend om hen te vermoorden als ze net van Peru naar Bolivia gaan, want dat wisten de diensten vantevoren niet en Bolivia moet dan eerst ingelicht worden. Logischer is om ze te pakken ergens op een locatie waarvan men vooraf weet dat ze er heen gaan. Daarna heb je nog 2 weken om een verhaak in elkaar te fietsen dat geloofwaardig klinkt. Tegen die tijd zijn alle backpackers al lang weer verder en naar huis. Niemand kan dan helpen de zaak op te lossen, want waar haal je info vandaan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.