Rob Scholte in de Laurierstraat: Waar gebeurde het exact?

DSCI0807Op donderdag 24 november 1994 ontplofte zogezegd een granaat onder de stoel in de auto van Rob Scholte. Hij was op dat moment met Micky Hoogendijk, zijn vrouw. Vandaag staat er een rode invalidewagen op de hoek van de Laurierstraat met de Eerste Laurierdwarsstraat. Niet van Rob Scholte. 

Waar is het gebeurd?

Rob Scholte had meerdere (kleine) huizen, waaronder een studio/atelier in Amsterdam aan de Laurierstraat 70. Deze was gelegen op een bovenverdieping van nummer 70, aan de Laurierstraat, tussen de Prinsengracht en de Eerste Laurierdwarsstraat. De twee foto’s hieronder zijn genomen op de hoek van de Prinsengracht met de Laurierstraat.

DSCI0801 DSCI0802

Als Rob Scholte in Amsterdam was, woonde hij met Micky in dit huis aan de Laurierstraat 70 (foto onder links).

DSCI0809

DSCI0811

Het is een rustige straat in de Jordaan (9 straatjes), met slechts enkele café’s. Zijn auto stond die dag geparkeerd pal voor de Laurierstraat 70, hun eigen huis (waar in de foto de witte auto staat).

Tien voor negen

Die ochtend op 24 november hebben Rob en Micky volgens eigen zeggen ontbeten in koffiehuis De Hoek aan de Prinsengracht. Om tien voor negen lopen ze volgens eigen zeggen terug naar de Laurierstraat 70, waar de auto pal voor de deur staat. Deze staat parallel aan het trottoir met de neus richting café Laurierboom, want het is  hier eenrichtingsverkeer. Er stond vermoedelijk één auto vóór de BMW geparkeerd en één auto erachter. Het is vlakbij de hoek met de Eerste Laurierdwarsstraat. Micky kan zich niet meer herinneren of Rob nog even naar binnen is gelopen om de autosleutels te pakken. [Het is mij onduidelijk waarom dit detail zo genoemd wordt].

Rob Scholte zat altijd achter het stuur in zijn blauwe BMW 5 en liet Micky Hoogendijk nooit (letterlijk nooit) rijden. De assistenten van Rob Scholte maakten wel gebruik van zijn auto. Sterker nog, vijf dagen daarvoor had een assistent samen met Micky de auto in de Laurierstraat geparkeerd. Op 24 november in de middag, zou een andere assistent van Rob Scholte de auto weer moeten gebruiken. Had dat mis kunnen gaan? Wat zegt dat?

DSCI0813 DSCI0806

Voorbij het huis van Scholte moet dan de granaat geactiveerd zijn. Zij reden Westwaarts, om bij de Eerste Laurierdwarsstraat rechtsaf te slaan. Een buurtbewoner meent dat Rob midden op het kruispunt even stopte, omdat hij gerammel hoorde aan de wagen. Micky zegt dat ze drie tikken heeft gehoord. Als zij enkele meters doorrijden (en dus net rechtsaf slaan), gaat de granaat af. Het is pal voor de deur van café Laurierboom, aan de Laurierstraat 76. Ze waren net de Eerste Laurierdwarsstraat ingeslagen.

Mickey liep direct uit de auto en was schijnbaar ongedeerd. Rob Scholte trekt zichzelf met zijn armen uit de wagen en merkt dan dat er iets is met zijn benen. Een buurman sleept Rob Scholte over de straat naar de overkant van de weg. Op dat moment slaat de auto in de fik.

Het is niemand ontgaan, want het was een harde knal. De ruiten van omringende panden zijn gesneuveld. Enkele buren zagen het gebeuren want stonden op straat. De eigenaar van de Laurierboom woont boven zijn café en belt 0611. Ze vragen hem of er gewonden zijn. Enkele minuten later is er ambulance en brandweer. Het vuur laait hoog op. De motorkap en deuren staan al open door de granaatknal.

De ambulance die gearriveerd is, mag geen hulp verlenen, omdat de GGD (in Oost) alleen hulp mag verlenen bij bomaanslagen. [Ook dit is een onduidelijk detail] Er is een EHBO-er ter plaatse, die een rijksdaalder in de slagader van Scholte stopt, om te voorkomen dat hij doodbloedt. Het duurde lang voor de tweede ambulance (van de GGD uit Oost) er is.

Een kleine rondvraag in de buurt levert het volgende op:

 • De zogenaamde verwisseling met Hammerstein is ongeloofwaardig.
 • Vreemd dat Scholte zo snel zoveel mensen publiekelijk beschuldigde.
 • Als zoiets je aangedaan wordt, weet je dan niet sowieso wie het is? Of niet?

Wat is de kans op een vergissing, als de BMW letterlijk voor het huis van Scholte staat, een ander nummerbord heeft, een ander type is? En waarom kiezen voor de methode van de autobom, als meer personen de auto gebruiken? (die dag zouden er ook twee personen in zitten)

ps. De BMW stond sinds zaterdag 19 november pal voor de deur van Laurierstraat 70 (perfecte locatie), waar deze geparkeerd werd door assistent Paul van Schouten, die met Micky Hoogendijk mee was gegaan naar de RAF in de Amsterdamse Rijnstraat, om een onderdeel voor een printer op te halen. Op 24 november zou een andere collega de BMW gebruiken om een nieuwe computer in Amersfoort op te halen. Vrijdag 18 november was de wagen terug gekomen van de garage Ruud Smit in Amsterdam-Noord, vanwege reparaties/onderhoud. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Amsterdam, attack, regio Amsterdam, Rob Scholte and tagged , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Rob Scholte in de Laurierstraat: Waar gebeurde het exact?

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. am says:

  lady Diana.
  The whole world told us she was pretty.
  But god, swimmers figure. Maybe men figure.
  Even her face is menly.

 3. am says:

  They dont want women to become powerful, so it must be transgenders.
  It is that backward. Not progressive at all. Men playing women role, thats from 500 years ago.
  But they do it still in Hollywood, If more women would get in power, the whole rape culture they have going on, might be stopped. Now only women who are pedophiles are allowed in and transgenders (men).

 4. am says:

  And the mothers need help?
  What happened to jail for those that attempt to kill / long term torture?
  These people are criminal as well as sick in their head.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.