Sjors van Ooij (20-4-2011): Ook hij wordt gevonden op het spoor

Ook Sjors van Ooij (1991) is gevonden op een spoorweg na een avond stappen in 2011. Hij is herkenbaar te zien op bewakingscamera’s in het centrum van Tilburg, als hij wegloopt bij het café.

Een deel van de normale route naar huis gaat langs het spoor, maar hij wordt gevonden elders op het spoor, kilometers van de route huiswaarts. Zijn spullen worden gevonden 2 km verderop van die vindplaats, overigens ook vlakbij het spoor.

 

Hij was die avond uit in café Bolle (Piusplein Tilburg), om met een vriend te dobbelen. De volgende ochtend zou hij moeten werken, zodat het logisch is als hij bij vertrek uit het café direct naar huis gaat. Zijn fiets stond geparkeerd in de fietsgarage onder Heuvel (plein voor café Bolle).

Hij is gegrepen door de intercity (de eerste die ochtend, om 6.10h) op deze locatie. Het is de intercity van Den Bosch naar Tilburg. De machinist is over Sjors heen gereden, maar had niet door dat het om een mens ging. Dat bleek pas op het station in Tilburg. [Overigens kan het in theorie zo zijn, dat hij eerder die nacht is aangereden door een goederentrein -bijvoorbeeld vanaf Tilburg richting Den Bosch-, waarna hij op de rails bleef liggen. Echter, de locatie van zijn lichaam en spullen is niet logisch.]

Het is gebeurd tussen de spoorwegtunnel van de N261 (Burgemeester Bechtweg) en de overgang Rauwbrakenweg. Aan de ene zijde van het spoor liggen de straten de Koningsoordlaan/Calenwiel vlak langs het spoor (ik zie alleen een metaalbewerkingsbedrijf). Aan de andere zijde is Nedtrain gelokaliseerd, die onderhoud pleegt voor de NS. Ik er vanuit dat het hier zeer stil is ‘s nachts.

Een vreemd detail is, dat hij in plaats van zijn eigen witte jas (te zien op de bewakingsvideo om 1.25h), ineens een grijs vest droeg met een blauw-wit ruitmotief. Waar is hij geweest die nacht? Wie zou hem een ander vest meegeven? Het is een vreemd detail. In het geval van een misdaad, zou eenieder ervoor zorgen dat dit kledingstuk niet achterblijft! Waarom wel?

Zijn persoonlijk spullen en fiets zijn gevonden dichterbij zijn normale fietsroute, maar dan op een doodlopend zandpad dichtbij de spoorlijn. Het is niet ver van de Bosscheweg richting zijn huis.

Er zijn camerabeelden van hem bij café Bolle. Daarnaast zijn er beelden van hem als hij eenmaal zijn fiets uit de fietskelder gehaald heeft. Het is onduidelijk waarom de politie zegt dat hij vervolgens nog gepraat heeft met een jongen op een scooter en daarna twee meisjes. Het is allemaal niet ver van de spoorlijn, in ieder geval.

Kan het zijn dat Sjors op weg naar huis iets gezien heeft langs het spoor, wat niet mocht? Zo ja, waar is hij dan geweest tussen 1.25h (vertrek café) en 6.00h (Intercity)? 

Is er een mogelijkheid dat we voor de gek zijn gehouden met de bewakingsvideo van die nacht? Hij kwam uit café Bolle. Is iemand anders met zijn witte jas op zijn fiets gestapt? Kunnen de camerabeelden van een andere avond zijn geweest? Is hij in de parkeergarage overmeesterd?


ps. De moeder van Sjors werkte destijds op een scholengemeenschap. Sjors zelf zat op de horecavakschool en was bijna klaar met de MBO-opleiding Rooi Pannen, aan de Dr Ahausstraat 1 te Tilburg. Dat ligt 400 meter van het spoor, maar niet op de route van café Bolle naar huis. 

pps. De locatie van een kruispunt van spoor, water en wegen is “populair” bij onopgeloste zaken in Nederland.

ppps. Sjors liep stage bij Eetcafé de Tijd in Oisterwijk. Ook eetcafé de Tijd ligt dichtbij het treinstation (aan straat de Lind, 200 meter), maar het is niet op de route van eetcafé Bolle naar huis.  Oisterwijk is een buurgemeente van Berkel-Enschot, de plaats waar Sjors van Ooij woonde. Sjors woonde met zijn familie aan de Prins Bernardstraat 18, een hoekhuis in een nieuwbouwwijk. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Dascha Graafsma, Spoor, Talitha Storm and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Sjors van Ooij (20-4-2011): Ook hij wordt gevonden op het spoor

 1. Marijke says:

  Hier is minimaal aandacht aan besteed. Gewoon verdwenen onder op de stapel. Moeder was overtuigd dat haar zoon geen zelfmoord pleegde.
  Bizar..

  • maudoortwijn says:

   Terwijl het verhaal niet echt klopt. Het is een vreemd verhaal. Andere jas aan? Locatie die niet klopt? Is hij meegesleept met een trein?

 2. Marijke says:

  Ik kan er letterlijk niets over vinden, niets niets….👀

  • maudoortwijn says:

   Zijn er in diezelfde periode in diezelfde regio ook andere moorden gepleegd? Het lijkt me mogelijk een geval van “teveel zien als je s avonds rond loopt”.

 3. Marielle says:

  Ik heb zelf overeenkomsten gezien met de dood van Dascha. Ook vermist na een avondje uit, Ook in dezelfde leeftijdscategorie en gevonden langs een spoor. Wordt op Zelfmoord in beide zaken gegooid.

  Ondanks de afstand, kan er geen gek rondlopen die beide zaken gepleegd heeft?

 4. Kosten Namenmonu says:

  of allemaal fake news

 5. Anoniem says:

  Wie heeft dit geschreven?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.