Jack the Ripper: Er zijn wat overeenkomsten met Nederland en ook de Belgische slachter van Bergen

Jack the Ripper heeft in de tweede helft van 1888 in ieder geval 5 moorden gepleegd op vrouwen in London (Whitechapel), maar er worden meer moorden aan hem/hen toegeschreven. De vijf moorden (die volgens kenners zeker Jack the Ripper zijn) zijn op loopafstand van elkaar gepleegd en het profiel van het slachtoffer is vergelijkbaar. Daarnaast zijn er nog 6 andere moorden gepleegd op vrouwen in Whitechapel in de periode 1888 tot 1891, die mogelijk door Jack the Ripper begaan zijn.

What do I wonder? Weren’t these women taken from their hostels instead of from the streets? Weren’t there metrolines under most of these locations? Why did so many policemen find the victims? What’s the role of the London Hospital in this? Both Emma Smith (1) and Frances Cole (last) might have been lured to the Royal London Hospital for medical care, receiving the opposite? 

266px-Goulston_StreetLinksonder: Mitre Square (vindplaats Catherine Eddowe); rechtsonder: Berner Street (vindplaats Elizabeth Stride). Dorset Street (Mary Jane Kelly), Osborn Street (Emma Elizabeth Smith), George Yard (Martha Tabram) en Castle Alley (Alice McKenzie)

 

Ik zal de moorden hieronder bespreken, omdat er teveel overeenkomsten zijn. De moorden vonden plaats in Whitechapel en de slachtoffers waren zogezegd prostituees en niet zeer jong van leeftijd. Achtereenvolgens gaat het om:

 • Emma Elizabeth  Smith
 • Martha  Tabram
 • (1) Mary Ann  Nichols
 • (2) Eliza Ann  Chapman-Smith
 • (3) Elizabeth  Stride-Gustafsdotter
 • (4) Catherine  Eddowes-Conway, maar op politierapport Mary Ann Kelly
 • (5) Mary Jane  Kelly
 • Rose Mylett
 • Alice McKenzie
 • Frances Coles

Er zijn vijf moorden, waarvan men er vanuit gaat, dat Jack the Ripper deze zeker gepleegd heeft. Over de andere moorden op vrouwen lopen de meningen uiteen. Opvallend is de overeenkomst in de voornamen van de “canonical five”: Mary, Ann, Eliza… [Volgens de bijbel is Maria de moeder van Jezus en Anna weer de moeder van Maria. Elizabeth (een nicht van Maria) is de moeder van Johannes de Doper.]

Emma Elizabeth Smith (3 april 1888)

400px-Spitalfields_rookeryZij is zeer vroeg in de ochtend aangevallen en beroofd op 3 april 1888, de dag na Tweede Paasdag. Het was de nacht van maandag op dinsdag. Het gebeurde op het kruispunt van Osborn Street met Brick Lane, in Whitechapel. Ze overleefde de aanval en kon terug lopen naar haar pension aan de 18 George Street (later genaamd 18 Lolesworth Street). Deze was gesitueerd een huizenblok ten westen van waar de aanval had plaatsgevonden.

Ze vertelde aan de beheerder Mary Russell, dat ze aangevallen was door 2 of 3 mannen, waarvan één een jongen. Mrs Russell bracht haar vervolgens naar het Royal London Hospital, waar ze later overleed. In het ziekenhuis bleek, dat haar attackers een stomp voorwerp in haar vagina geduwd hadden, wat Smith fataal is geworden. Ze stierf op 4 april 1888 om 9 am.

In feite overleed Emma Smith in het ziekenhuis, op nog geen steenworp afstand van waar Mary Ann Nichols gevonden is (dat was vlakbij London Hospital). Ook Mary Ann Nichols is voor het laatste gezien op de Osborn Street bij de A11 (Whitechapel Road).

Martha Tabram (10 May 1849 – 7 August 1888)

Deze dag was de 220e dag van het schrikkeljaar 1888. Op 7 augustus (de nacht na de Summer Bank Holiday) werd Martha Tabram vermoord, omstreeks 2.30 am. Het was de nacht van maandag op dinsdag.

Zij woonde in een pension op 19 George Street (Lolesworth Street) en was dus een buurvrouw van Emma Smith, die enkele maanden daarvoor vermoord was. Pearly Poll (die collega) woonde in Crossingham’s Lodging House aan 35 Dorset Street, waar Annie Chapman ook woonde.

Ze was met een collega prostituee Pearly Poll wezen drinken in de Angel & Crown vlakbij George Yard Building (nu Gunthorpe street, een blok ten Noorden van Aldgate East station), waar ze dronken met twee soldaten. Om 23.45h vertrokken beide vrouwen ieder apart met hun eigen klant. Martha Tabram zou naar George Yard Building zijn gegaan met haar klant. Haar vriendin zou met haar klant naar Angel Alley zijn gegaan, een steegje parallel aan George Yard.

george-yardHaar lichaam werd gevonden in het trappenhuis van George Yard Buildings, George Yard, Whitechapel, om 5.00h in de ochtend. Ze was 39 keer gestoken met een mes en dat is veel. Dat doe je niet zomaar in enkele seconden. Die nacht waren diverse bewoners door het trappenhuis gelopen. Ook had een wijkagent een soldaat gesproken even buiten op straat. Ik vraag me af of Martha daadwerkelijk met een klant hierheen is gegaan. Het kan een dumpplek zijn.

De politie zag overigens geen verband met de moord op Smith. Ook waren er twijfels of Martha Tabram in de lijst van Jack the Ripper thuishoorde, omdat er sprake was van messteken (een andere modus operandi). 

Mary Ann Nichols (26 augustus 1845 – 31 augustus 1888)

180px-Mary_Ann_'Polly'_NicholsZij werd vermoord in Buck’s Row, Whitechapel. Om half drie ‘s nacht verliet Mary Ann Nichols een pension, omdat ze geen geld had voor een slaapplaats. Ze is om half zes voor het laatst gezien, op de hoek van Osborn Street en Whitechapel Road. Whitechapel Road is de A11. 31 augustus was de 244e dag van het schrikkeljaar 1888. Het was in de nacht van donderdag op vrijdag 31 augustus.

380px-Bucks-Row2 Durward Street location PollyRuim een uur later, omstreeks tien over half zeven, werd haar lichaam gevonden in Buck’s Row (heet nu Durward street), een achterafstraatje in Whitechapel, zonder dat iemand in de tussentijd iets bijzonders had opgemerkt. De lijkschouwer rapporteerde dat Nichols’ keel was doorgesneden tot aan de halswervels; ook haar buik was verscheidene keren doorstoken. Plaats en richting van letsels deed vermoeden dat de dader linkshandig was.

Ze werd gevonden naast de muur die u op deze foto ziet. Daarachter ziet u een Board School, die er ook al was in 1888. Dit is de locatie in google maps. Het is pal naast het station Whitechapel. Aan de andere kant van het spoor is het Royal London Hospital.

Het pension waar ze zou zijn was gesitueerd op Thrawl Street 18, maar ze had onvoldoende geld, volgens de pensionhouder.

Annie Chapman-Smith (september 1841 – 8 september 1888)

Zij is vermoord gevonden in de tuin van Hanbury Street 29, Whitechapel, om ongeveer 6.00 am. Het was de nacht van vrijdag op zaterdag. Ze lag op de grond vlakbij een achteringang naar nummer 29.Hieronder loopt nu een metrolijn. Er lag een leren schortje vlakbij haar lichaam, verwijzend naar de “Leather Apron”.

Enkele uren daarvoor, om 2.00 am, had ze haar pension verlaten om buiten geld te verdienen voor de huur. Ze woonde in een pension aan 35 Dorset Street, Whitechapel. [Besef, enkele maanden later, op 9 november 1888, is Mary Jane Kelly vermoord in haar pension, gesitueerd in een steeg tussen Dorset Street 26 en 27. Ze woonden dus vlakbij elkaar. Pal onder die steeg zit ook weer een metrolijn]

Op vrijdag 7 september vertelde ze dat ze zich ziek voelde, maar naar buiten moest om geld te verdienen voor het pension. Om 1.30am (op 8 september) zag iemand haar een aardappel eten buiten voor het pension 35 Dorset Street. Hierna zou ze gezien zijn elders in de buurt op straat, als ze een zwart outfit met rood-wit gestreepte kousen draagt. Ik heb vragen bij de betrouwbaarheid van deze laatste getuigenis, omdat ze om 6.00am gevonden is achter Hanbury Street 29 (boven een metrolijn). De lijkstijfheid was reeds ingetreden (begint na 2 uur en is voltooid na 6 uur).

Annie Chapman was in het verleden getrouwd geweest en had drie kinderen gekregen, maar haar man wilde scheiden omdat ze teveel dronk. Hierna verdiende ze wat geld bij in de prostitutie, hoewel haar ex-man nog steeds geld aan haar gaf (tot 1886, vanwege RIP). Annie Chapman had tuberculose en was stervende, ook als zij niet zou zijn vermoord.

Annie was gestikt, de keel doorgesneden en daarna ontleed. Het is mogelijk dat zij lag op een verplaatsbare plaat. Annie’s buik was opengesneden en de baarmoeder was vakkundig verwijderd. De keel was opgesneden van links naar rechts. Haar ingewanden waren uit de buikwand gehaald en over de linker en rechter schouder gegooid.

Whitehall Mystery  (11 september/2 oktober 1888)

In London was er op dinsdag 2 oktober 1888 een vrouwentorso gevonden (tijdens een verbouwing) en wel in de kelder van New Scotland Yard! Dat is hier, in het centrum van Londen. Ook deze vrouw is nooit geïdentificeerd en zij staat bekend als het Whitehall Mystery (niet te verwarren met het restaurant waar Mary Walker werkte, op 191 Cooper street in Atlanta).

Het publiek zag een verband tussen een gevonden vrouwentorso en Jack de Ripper, maar de politie stopte het onderzoek naar dit tweede vrouwentorso in een andere map.

De zaak is nooit opgelost. Wel kon men vaststellen dat de torso hoorde bij de armen die op dinsdag 11 september (9/11) waren gevonden in de River Thames bij Pimlico. Een politiehond vond hierna het linkerbeen behorende bij de torso. Deze lag begraven niet ver van de plek waar de torso was gevonden.

[In Amsterdam is in 1985 op 10 september Joanne Wilson verdwenen. Haar romp werd op 1 oktober terug gevonden in de Willemsluizen. Een week later zijn haar ledematen in Amsterdam gevonden in de Willemsluizen]

Elizabeth Stride-Gustafsdotter (27 november 1843 – 30 september 1888)

Vermoord gevonden in Dutfield’s Yard, een steeg achter 40 Berner Street (later Henriques Street). Haar keel was doorgesneden. Stride woonde in een pension aan 32 Flower and Dean Street. Op de kaart is de Flower and Dean Street aangegeven in roze. Met rode stippen zijn drie moordlocaties aangegeven van The Ripper.

1024px-Whitechapel_Flower_and_Dean_St

Later die dag zou Catherine Eddowes vermoord worden. Er is gezegd dat Stride geen slachtoffer zou zijn van Jack the Ripper, omdat de vindplaats Zuiderlijk was van het werkgebied van Jack. Echter, beide vrouwen woonden in Flower and Dean Street en beide werden vermoord gevonden op dezelfde dag. Kenden Stride en Eddowes elkaar ook? Het was de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 september.

Stride werd gevonden hooguit enkele minuten nadat haar keel werd doorgesneden, door Louis Diemschutz, een sieradenverkoper die woonde op 40 Berner Street. Hij was 29 september om 11.30am van huis (Berner Street) vertrokken, om zijn sieraden te verkopen op de markt aan de Westow Hill, de Cristal Palace Market. Als hij om 1.00am op 30 september op zijn pony terug rijdt om zijn handelswaar op te kunnen slaan bij de “Worker’s Club” aan Dutfield’s Yard, merk hij dat de steeg donker is en zijn pony weigert verder te lopen. Hij ontdekt even later het lichaam van Stride en roept zijn vrienden en vrouw erbij, die in de club binnen zijn.

Het vermoeden bestaat, dat bij Stride de dader(s) werden betrapt, omdat er verder geen verminkingen waren. Het kan ook zijn, dat Stride een getuige was van de ontvoering van Eddowes, zodat zij opgeruimd moest worden, maar niet volgens de werkwijze van de Ripper. Waarom anders zou zij op deze locatie zijn zo laat in de nacht? En dan is er nog de theorie, dat beide dames samen vermoord zijn, maar op aparte locaties gedumpt. Een pony met marktkoopwaar is een vervoersmiddel waarmee een lichaam gedumpt kan worden (wat niemand verwacht).

Opmerkelijk detail is verder, dat Stride haar beide handen gesloten had. Als de arts deze opent wordt duidelijk dat in de ene hand druiven zitten en in de andere mint zoetjes. Bij de autopsie zou niet zijn gebleken dat zij één van deze voedingsmiddelen genuttigd had.

Catherine Eddowes-Conway (14 april 1842 – 30 september 1888)

Catherine Eddowes woonde in een pension op 55 Flower and Dean Street. Zij is vermoord gevonden in Mitre Square in London. Haar baarmoeder ontbrak en ook de linkernier. In beide wangen was een flap gekerfd.

Op zondag 30 september werd zij om 1.45 am (amper 45 minuten na Stride) gevonden door PC Edward Watkins (een politie-agent) op een locatie nog geen 12 minuten lopen van Berner Street. Watkin riep direct een bewaker van nabijgelegen warehouse George James Morris te hulp (ex-politieman)De vindplaats locatie is direct naast het Aldgate metrostation, waar ook de Metropolitan (eerste ondergrondse ter wereld) en de in 1884 voltooide Circle Line langskomen. Tegenover de vindplaats was tevens een Vrijmetselaars tempel gesitueerd. Deze zal zeer waarschijnlijk toegang hebben gehad tot het metrostelsel onder London.

Elizabeth Stride en Catherine Eddowes waren beide residenten van een pension in de steeg “Flower and Dean” bij Berner street (deze steeg bestaat nu niet meer). Mogelijk heeft Elizabeth Stride gezien hoe Catherine Eddowes werd aangevallen die dag?

Mary Jane Kelly  (ongeveer 1863 – 9 november 1888)

220px-Miller's_Court_No.13Mary Jane has als bijnaam Ginger e.g. “Rooie”. Ze werd vermoord in haar gehuurde kamer in Miller’s Court 13. Zij had zware verminkingen. Er waren organen uit haar buik verwijderd en het hart ontbrak. Het lichaam werd gevonden op vrijdagochtend om 10.45.

Miller’s Court was destijds niet meer dan een smal steegje tussen Dorset Street 26 en 27. In die periode waren de heren Jack McCarthy en William Crossingham eigenaar van bijna alle huizen, zaken en pensions in deze straat. Het stond bekend als een louche buurt. Het pension van Mary Jane Kelly was niet ver van 35 Dorset Street, waar Chapman-Smith woonde. Ook Catherines Eddowes zou in Dorset Street op straat gewoond hebben. En Pearly Poll (de collega waarmee Martha Tabram ging drink in de Angel and Crown) woonde daar ook al op no. 35.

Van de Jack the Ripper moorden was deze het meest agressief. Mary Jane zou eerst de keel zijn doorgesneden, waarna haar ingewanden uit het lichaam zijn gehaald en verspreid door de kamer waar ze woonde.

Mary Jane Kelly werd begraven op 19 November 1888. Er was een zeer grote menigte op de been en het wemelde van de mensen in de straten.

Rose Mylett (8 december 1859 – 20 december 1888)

Op donderdag 20 december 1888 werd er weer en vrouw dood gevonden, opnieuw door twee politiemannen, Robert Golding en Thomas Costello. De 29-jarige prostituee Rose was gewurgd en werd gevonden om 4.15 am in Clarke’s Yard, tussen 184 en 186 Poplar High Street, next to Poplar station. Het was de nacht van woensdag op donderdag.

Er zijn twee getuigen die zeggen haar in de uren daarvoor nog te hebben gezien. Een nachtbewaker zag haar praten met twee zeemannen om 7.55 pm op 19 december op Poplar High Street. Zij zou de twee mannen hoorbaar hebben afgewezen. Alice Graves zegt Mylett nog te hebben gezien om 2.30 am op 20 december,  buiten bij The George in Commercial Road met twee mannen samen. Rose Mylett zou dronken hebben geleken. Overigens was Alice Graves ook een prostituee die woonde in het pension aan de 18 George Street. Zij was bevriend met Mylett. Beide getuigen zouden ook onjuiste informatie kunnen hebben gegeven. Het is opvallend dat in deze zaak van Rose Mylett er weinig getuigen zijn. 

Ook Rose (Catherine) Mylett verbleef in het pension in 18 George Street, net als Emma Smith. Rose Mylett was dus een buurvrouw van zowel Martha Tabram als Emma Smith. Alle drie werden in een half jaar tijd vermoord.

Hoewel vier artsen het lichaam onderzochten en concludeerden dat dit moord was, geloofde de politie in een scenario van een per ongeluk verstikken wegens zware dronkenschap. De wijze waarop varieerde dan tussen stikken in eigen kots en per ongeluk verhangen aan eigen kleding. Op de plaats delict is bijzonder weinig onderzoek gedaan, wat bij een moordzaak wel zou moeten gebeuren. Ik noem het een doofpot.

Alice McKenzie (Mogelijk copycat, op 17 juli 1889)

300px-AliceMcKenzieAllereerst, Alice McKenzie was mogelijk geen prostituee en deze moord kan gedaan zijn door een Jack the Ripper copycat.

McKenzie woonde samen met haar man McCormack in pensions. In april 1888 verhuisden zijn naar pension Mr. Tenpenny’s Lodging House aan Gun Street. Daar zou McKenzie hebben gewerkt voor Joodse buren als wasvrouw. McCormack had in het leger gediend en was daar invalide geraakt. Hij werkte nu als portier voor Joodse kledingmakers.

McKenzie werd vermoord rond 12:40 am op woensdag 17 July 1889. Haar keel was doorgesneden van links naar rechts en er waren verwondingen in haar buik. Echter, de wonden waren minder diep dan bij de andere slachtoffers van Jack the Ripper.

Ze was voor het laatste gezien om 11.40 pm in Flower and Dean Street (aan de kant van Brick Lane) als ze gehaast richting Whitechapel loopt. Dat is ook de straat waar Elizabeth Stride en Catherine Eddowes beide in een pension woonden (vlakbij bij Berner street). Die dag heeft ze ruzie gehad met haar man, omdat deze haar geld had gegeven voor de huur, die ze vervolgens niet zou hebben betaald (volgens de huurbaas). 

De vindplaats was Castle Alley, in Whitechapel, een steeg haaks op Old Castle Street. Het is één blok ten Noorden van Aldgate East Station. Ook McKenzie is gevonden door een agent op zijn ronde in die buurt. Om 12.15 am was wijkagent Joseph Allen  op zijn ronde nog even deze steeg ingelopen. Om 12.20 am ziet hij een andere agent (Walter Andrews) ook de steeg inlopen, net als hij wil doorlopen op zijn ronde. Om 12.45 am begint het te regenen in Whitechapel. Als Joseph Allen de volgende keer op zijn ronde weer langs deze Castle Alley steeg loopt, ziet hij McKenzie liggen. Omdat er onder haar lichaam geen regen te zien is, moet ze er vóór 00.45h zijn neergelegd.

Pinchin torso  (10 september 1889)

Op dinsdag 10 september 1889 werd 0m 5.15 am een torso gevonden van een vrouw, onder een spoorweg onderdoorgang in Pinchin Street, Whitechapel, Londen. Er werden geen andere lichaamsdelen gevonden. Het slachtoffer is nooit geïdentificeerd.

De vondst van de torso was op één dag na, een jaar na de vondst van de ledematen van het torso van het Whitehall Mystery op 11/9 in 1888. Beide torso’s zijn gevonden op een dinsdag. Overigens viel 11/9 in 2001 ook op een dinsdag. En de romp van Joan Wilson werd in Amsterdam gevonden op dinsdag 1 oktober 1985.

Frances Coles (17 september 1859 – 13 februari 1891)

300px-ColesMortHierna is nog Frances Coles vermoord in Whitechapel op vrijdag 13 februari. Ze is gevonden onder een spoorweg onderdoorgang. Ook haar lichaam is gevonden door een politieman, Ernest Thompson, die nog geen 2 maanden als agent in dienst was. Het was de eerste keer dat hij alleen een nachtronde deed.

Hij vond haar zogezegd direct na de attack om 2.15 am in Swallow Gardens, in een onderdoorgang onder de spoorweg tussen Chamber Street en Royal Mint Street, in Whitechapel. Dat is 200 meter van het Leman Street politiebureau. Er waren hoofdwonden die suggereren dat ze met grof geweld op de grond gegooid is (of van de spoorbaan naar beneden), waarna haar keel is doorgesneden van links naar rechts en van rechts naar links. Verder waren er geen verwondingen.

Als Thompson haar vindt, leeft ze nog. Hij had vlak daarvoor voetstappen van een man gehoord, die liepen in de richting van Mansell Street (A1210). Dan ziet hij Coles en blijft bij haar, omdat ze nog leeft. Als ze met twee waren geweest, had één van hen de voetstappen kunnen volgen.

De vrouw had de dag en nacht ervoor doorgebracht in Spitalfields Chambers, een pension aan 8 White’s Row, samen met een klant genaamd James Sadler. Het pension ligt ongeveer 500m ten Zuiden van het politiebureau aan de Commercial Street. James Sadler was de dag ervoor ontslagen en zocht troost bij Coles. Hij was een handelaar/zeeman annex brandweerman. Op 12 februari overdag brengt Frances Coles weer een groot deel van de dag door met James Sadler. Beide hebben echter geen geld om in het hostel te blijven, omdat James Sadler op straat wordt bestolen. Ze drinken samen veel op zowel 11 en 12 februari, maar Frances en James zouden beiden alleen zijn in de nacht van 12 op 13 februari, omdat ze blut zijn en ook geen pension kunnen betalen. 

Frances zou volgens de pensionhouder rond 1.30 am zijn vertrokken uit het pension, omdat ze geen geld had voor een kamer. Daarna zou ze volgens een bediende Joseph Haswell in eetcafé Shuttleworth’s (Wentworth Street) een sobere maaltijd gegeten hebben. Dat is twee blokken ten Zuiden van het pension aan 8 White’s Row, ter hoogte van Old Castle Street, waar McKenzie gevonden is. Om 1.45 am zou prostituee Ellen Callana haar zogezegd hebben gezien op Commercial Street, waar ze enkele minuten later meegaat met een agressieve man met een pet (klant). Op exact datzelfde moment maakt James Sadler ruzie met wat ex-collega’s waar hij ontslagen was twee dagen daarvoor, waardoor hij een alibi heeft. Hij wordt even later ook dronken gezien door een politieman. 

Haar familie heeft nooit geweten dat zij prostituee was, maar zag wel dat ze weinig geld had en teveel dronk. Het is dus niet zeker dat ze prostituee was. Het beeld is gebaseerd op enkele getuigen en die kunnen liegen. 

Overeenkomsten 

Ik heb niet de intentie om de Jack the Ripper moorden op te lossen, want iemand uit Londen heeft daar beter de mogelijkheden toe. Omdat ik zie dat er overeenkomsten zijn (qua data en modus operandi) met onopgeloste zaken in Nederland, wil ik enkele overeenkomsten tussen de Jack the Ripper / Whitechapel moorden benoemen.

 • Meerdere vrouwen woonden in pensions vlakbij elkaar en zouden die dag problemen hebben gehad met het betalen van de huur. Volgens de pensionhouder zouden zij daarom in de nacht zijn weggegaan, als het vertrek al vrijwillig was.
 • Meerdere vrouwen zijn gevonden bij een spoorlijn/metrolijn. Het is niet onaannemelijk, dat het metrosysteem gebruikt is om de vrouwen te dumpen (en de moordplaats is in dat geval mogelijk in de metrolijn, onder de vindplaats).
 • Meerdere vrouwen zijn gevonden door een politieagent. Statistisch gezien klopt dit niet. Niet alle toevallige voorbijgangers kijken even kieskeurig als een politieman, maar in dit geval zijn bijna alle vrouwen gevonden door een diender of bewaker.
 • De torso’s (en ledematen) zijn alle twee gevonden op een dinsdag.

Een cover-up van deze omvang vergt mijns inziens betrokkenheid van medici en politie. Ook moeten er mensen in de directe omgeving van het slachtoffer zijn, die ervoor kunnen zorgen dat het slachtoffer op een plek is, waar deze overmeesterd kan worden.

Hieronder een kaart van de metrolijnen in 1889. Enkele lijnen zullen op dat moment ook in aanbouw zijn geweest, dus nog niet op de kaart. 

1889_underground

 

Note: De omschrijvingen van deze vrouwen hoeft niet altijd terecht te zijn. Er wordt gesproken over deze vrouwen als “aan lager wal geraakt” (alcohol, vaak prostitutie). Hoewel er mogelijk in meerdere gevallen een bron van waarheid is voor deze omschrijvingen, herken ik het ook als een standaardwerkwijze. Ook als één van de daders vanwege een geheel ander motief van één van de slachtoffers “af zou willen”, dan zal ook gekozen worden voor het beschuldigen van de vrouwen van dezelfde omschrijvingen (aan lager wal geraakt, arm, aan alcohol verslaafd, en hoerig), enkel en alleen om de vrouwen in kwestie volgens dit profiel te labellen.  


ps. De twee politiebureaus betrokken in het onderzoek naar de Jack the Ripper moorden, waren gesitueerd aan 1) Commercial Street, ter hoogte van Calvin Street (ten Noorden van Aldgate Station) en 2) Leman Street, ter hoogte van Goodman Street. 

pps. Tegenover het Royal London Hospital was het Working Lad Institute gesitueerd. Het is direct naast de toegang tot de Whitechapel Underground. Working Lad Institute is waar de autopsies op de vrouwen hebben plaatsgevonden. Emma Smith stierf in het ziekenhuis aan de overkant van de straat. Mary Ann Nichols is gevonden op straat, op een steenworp afstand.

ppps. De vondst van het torso van het Whitehall Mystery, was op 11 september 1888, exact 113 jaar daarna was er de 911 aanval op 11/9/2001. Tussen het vinden van het torso in 1889 en 911, zit dus exact 112 jaar en 1 dag. Op 11 september 1985 wordt Joanne Wilson vermist in Amsterdam. Enkele weken later, op dinsdag 1 oktober 1985, vindt men een vrouwentorso in de Willemsluizen achter het Centraal Station. Op 11 september 1959 bezoekt Beatrix New York en creëerde een klein schandaal door haar uitspraken in de Amerikaanse media “my own kinda people”. 

pppps. Ook 17 juli is een datum die vaker terugkomt in gewelddadige dossiers. Het is overigens ook de datum waarop King George V het huis van Windsor stichtte op 17 juli 1917. Op 17 juli 1889 werd Alice McKenzie vermoord. Op 17 juli 1996 is de TWA-vlucht 800 neergehaald bij New York. Op 17 juli werd ook de MH17 neergehaald. In de nacht van 16 juli op 17 juli in 2001 worden zowel Sasja Schenker (Groningse tippelaarster) als Dirkje Bosgra (Rotterdamse tippelaarster) vermoord. In de nacht van 16 op 17 juli 1918 werden tsaar Nicholas II en zijn gezin door de bolsjewieken in Jekaterinenburg vermoord. Voor zowel Christenen als Joden heeft de 17e dag van de 7e maand een speciale betekenis. 

ppppps. Ook 9 november is een datum die vaker voorkomt in beruchte gewelddadige dossiers. De 9 november 1841 was het overigens de geboortedag van crown prince Edward VII van Engeland (die jong overleed). Op 9 november 1901 werd diens vader gekroond tot Edward VII Koning en hiermee werd de tweede zoon George V de prins van Wales. Op 9 november 1888 werd Mary Jane Kelly vermoord. Op 9 september 1862  verloofde Edward zich in België, waarop hij trouwde, maar overleed enkele jaren later, dus voor hij de troon kon betreden. Zijn jongere broer George werd King George V op 6 mei 1910. Op 9 november 1985 richtte de Bende van Nijvel een bloedbad aan in  een supermarkt te Aalst. Op 9 november 1989 viel de Berlijnse muur. Op 9 november 1983 werd Freddy Heineken ontvoerd met zijn chauffeur Ab Doderer. Kennelijk is 911 een belangrijke datum voor occulte lieden. Overigens werd George V gekroond op 22 juni 1911.  

pppppps. Ook 13 februari is een datum die vaker voorkomt in de dossiers van gruwelijk misdrijven, bij metrolijnen. Dan denk ik aan Christine van Hees in België, maar ook aan het bombardement van Dresden in 1945 en de aanslagen in Kopenhagen op 13 en 14 februari 2015. In 1929 vond op 14 februari het Valentijndsbloedbad plaats (link). Op 13 februari 1984 werd Christine van Hees vermoord in een champignonkwekerij in Oudergem, België. Ze was gruwelijk toegetakeld. De Brandweer kreeg om 13 minuten voor 9 in de avond een telefoontje binnen, vanwege rookpluimen. Ze vonden haar niet lang daarna. De kwekerij lag er al sinds 1972 verlaten bij, en is dichtbij de huidige campus van de Vrije Universiteit Brussel. Het meisje was de avond ervoor niet naar huis gekomen. Twee getuigen beweren haar nog gesproken te hebben vlak voor zij (op 12 februari) om 17.20 uur door de Wayezstraat in Anderlecht (waar ze naar school ging, Ecole Fondamentale Libre Instituut Marie Immaticulée) loopt naar metrostation Sint-Guido (metrolijn 5). Metrostation Sint-Guido ligt aan de Avenue Paul Jason (Belgisch politicus en Vrijmetselaar). Vanaf daar was het een half uurtje rijden naar station station Pétillon, waar ze met haar ouders woonde. De champignonkwekerij was slechts enkele straten van haar ouderlijk huis. In de strategiestraat is het gegil nog gehoord. Het dossier werd door de politie de “Kampernoeliemoord” genoemd, naar de eetbare paddenstoel. 

ppppppps. George Street is later hernoemd Lolesworth Street, maar bestaat nu niet meer. Nu staat op de locatie van de straat het Charlotte De Rothschild Dwellings, Lolesworth Buildings, Ruth and Helena Houses en Keate and Spencer Houses. De straat liep van noord naar zuid vanaf Flower and Dean Street tot Wentworth Street, kruisend met Thrawl StreetEmma Elizabeth Smith en Martha Tabram woonden beiden in het pension aan de George Street 18 en George Street 19. Rose Mylett woonde ook op No.18. Mary Jane Kelly heeft gewoond in George Street toen ze Joseph Barnett leerde kennen in April 1887. 

pppppppps. Jack is een voornaam, vaak ook een afkorting van Johannes of Jacob.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Antoinette Bont, attack, English language, gang stalking, GGZ, Jack the Ripper, Justitie, Koningshuis, Lady Diana, Leger, Media, New York, NWO, Politie, Politiek, Vrijmetselaars, Waarheidscommissie and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Jack the Ripper: Er zijn wat overeenkomsten met Nederland en ook de Belgische slachter van Bergen

 1. Vogeltje says:

  De vrouwen waren oude prostituees en half dakloos. De ambtenarij ziet zichzelf als de baas van het heelal. Dus willen ze de oude prostituees nog een paar keer verkrachten? Of zien ze die vrouwen al als afval, want oud? In dat laatste geval kan je met een groep mannen samen nog wel wat lol beleven aan een moord. Dan kan je gelijk wat medisch onderzoek op ze doen, why not? De haat van de mannen van de politie en medici naar vrouwen is oneindig groot. Ze wanen zich de baas van het helaal en het zijn sukkels, dus weinig vrijwillige seks gehad in de jeugdige jaren. Bah. Helaas is er weinig veranderd. De sukkels komen nog steeds samen om in groepsverband vrouwen de dood in te jagen. O ja, die vrouw wiens man soldaat is geweest, nou ik vraag me af wie gezegd heeft “doe maar, pak die maar”. En de pensionhouders vertrouw ik ook van geen meter. Het is een hele makkelijke manier om iemand mee te nemen, wie zegt dat die vrouwen echt zijn weggestuurd bij dat pension? En kan het ook zo zijn dat een prinsje daar in Londen een vrijmetselaars spoedopleiding kreeg in 1888? Dat moet ook uitgebreid natuurlijk. Kan qua timing?

 2. Jimmy is Back says:

  Bij die Emma Smith vraag ik me af wat de volgorde is geweest. Het kan net zo goed zijn dat ze is aangevallen op straat, maar niet dodelijk gewond. Dan gaat ze naar haar pension terug aan 18 George Street. Moeke in pension zit in het complot (er zijn er teveel uit haar pension gekomen, het klopt al niet daaro). Zij stelt voor om naar het London Hospital te gaan. DAAR IS ZE DODELIJK VERWOND. Een arts die je onderzoekt kan je wat aandoen zonder dat je het doorhebt.

  Mary Ann Nichols werd ook gevonden dichtbij het London Hospital en dus het LAD instituut (autopsie). Laat die tenten nu ook nog eens vlakbij de metro zitten, dus ze kunnen in de nacht een body dump doen elders in London, kwestie van lopen door de metrolijn wat niemand ziet.

  Ik weet het niet maar vertrouw het allemaal niet. Het zaakje stinkt.

 3. Jimmy is Back says:

  De cover-up en media aandacht was nog nooit zo groot geweest, dus hier zitten lieden achter met macht. Vooral die combinatie van cover-up en media-aandacht. Dat is macht.

 4. Jimmy is Back says:

  Als ik alle gevallen bekijk, wie kunnen dan via een metrolijn gedumpt zijn?
  1. Emma Smith, ging zelf naar London Hospital (wat bij metro station is). Daar kan ze dodelijk gewond zijn, door de artsen die ze consulteert. Diende de beroving om haar naar het ziekenhuis te lokken? Ik vraag het me af. Die 18 George Street vertrouw ik sowieso niet.
  2, Martha Tabram, woonde op 19 George Street. Ze is gedumpt in George Yard in George Building (was dus een uitzondering qua dumplocatie!). Waarom is voor dit verhaal gekozen? Ze ging dan zeiden ze uit in Angel & Crown.
  3. Mary Ann Nichols. Zij verbleef op 18 Thrawl Street, wat amper 30 meter van 18 George Street verwijderd is. Het is bijna hetzelfde als Emma Smith. Ze woonde bij Emma om de hoek en wordt gedumpt op straat om de hoek bij een metrostation, ziekenhuis, autopsiecentrum. WTF. Kennelijk picken ze vrouwen op in hun pension, waar zij dachten veilig te zijn. En worden ze ontvoerd of meegelokt naar een ziekenhuis, waar ze denken beter te worden? Was het echt zo ziek of sla ik op hol nu?
  4. Annie Chapman Smith. 35 Dorset Street. Dat is een zijstraat van commercial street, net ten Noorden van White Row. Toevallig zit ook daar een metrolijn onder. Het verhaal dat Annie uit het pension gezet is midden in de nacht omdat ze geen geld zou hebben, kan dus ook verzonnen zijn. Het pension zit pal boven een metrolijn. Ze wordt gedumpt bij Hanbury 29, wat ook boven een metrolijn is. Voila. Die lijnen zijn langzaam gegraven, dus niet allemaal bekend in 1888.
  5. Elizabeth Stride. Mogelijk is zij vermoord omdat ze ZAG dat Eddowes werd gepakt. Zij woonden beide in dezelfde straat. Een toevallig getuige kunnen ze missen als kiespijn, dus die moest weg. Omdat er geen dumpplek vantevoren is bedacht, zijn ze creatief geweest en hebben ze een man met een pony het lichaam laten dumpen in een steeg. ???? Mogelijk?
  6. Catherine Eddowwes. Verbleef ook in Flower and Dean. Dat is om de hoek van George street. Ze wordt gedumpt bij Aldgate metro station. Het feit dat beide dames vlakbij elkaar wonen en op dezelfde dag vermoord worden, lijkt erop dat ze in hun pension gepakt zijn?
  7. Mary Jan Kelly. Is in haar kamer vermoord op zeer agressieve wijze. ZIj woonde boven een metrolijn op 13 Millers Court, een steeg bij Dorset Street.
  8. Rose Mylett. Woonde ook al 18 George Street. Zou ook al geen geld hebben en op straat gezet zijn. Nou, ik denk dat de pensionhouder toegang heeft gegeven. Ze werd gedumpt bij Aldgate East station. Dus weer en metrolijn.
  9. Alice McKenzie. Woonde in Gun Street, wat om de hoek is bij Miller Str en Dorset Str. Boven een metrolijn dus. Ook zij wordt gedumpt bij een spoorlijn/metrolijn nabij Leman Police Station.

  Mensen, ik weet genoeg. Die pensionhouders hebben een aantal keer geholpen, door hetzij dames mee te lokken naar een ziekenhuis, hetzij een route naar een metrovluchtuitgang te faciliteren. De moorden zijn meestal elders gepleegd. Ontvoeren en dumpen kan via de metro. Hier hebben dus alle facilities aan meegedaan: medici, politie. spoor. Fijne boel.

 5. Jimmy is Back says:

  Sowieso, de moordlocaties moeten we aanpassen. In 3 kleuren op een kaart. 1 Welk pension ze die nacht zouden zijn. 2 Waar ze als laatste gezien zijn door een (mogelijk liegende) getuige. 3 Waar ze gevonden zijn.

 6. Vogeltje says:

  Je zegt iets nieuws Maud. Van de meeste vrouwen waren er 1 of 2 getuigenissen die zeiden dat ze het pension midden in de nacht verlaten hadden, wegens geldgebrek, op zoek naar een klant. Maar dat is niet logisch. Als pensionhouder zet je niemand uit na 21.00h, want die kamer is dan toch leeg. Of je gooit iemand om 19.00h er al uit en verhuurt aan iemand anders, of je laat iemand blijven op de pof en eist de volgende dag het geld alsnog. Als zij woonden in een pension, dan heb je toch spullen? Eruit gegooid worden is niet niks, zeker niet als je er woont.

  Wat nu als de getuigen liegen? Wat nu als de meeste vrouwen in hun pension verbleven die nacht en zo erin geluisd zijn. De pensionhouder weet wie er niet gemist worden en naar wie niemand gaat zoeken. Ze zijn ook bijna allemaal gepakt in dezelfde paar hoeken.
  1. Rondom 18/19 George Street.
  2. Rondom 8 White Row / Dorset Street/13 Miller Court/Gun Street. (metrolijn)

  Het achterlaten van de lichamen gebeurt met name bij:
  1. Rondom Whitechapel station/LADinstituut/Hospital,
  2. Rondom Aldgate station/LogeFM/
  3. Boven een metroline

  De uitzonderingen zijn dan de vrouw in 13 MIllers Court en de vrouw die ging drinken in Angels & Crown met een soldaat en de vrouw die naar London Hospital werd gebracht en de vrouw die mogelijk met die pony versleept is (zou me niets verbazen).

 7. Vogeltje says:

  Emma Elizabeth Smith
  – Aangevallen op straat en gewond geraakt.
  – Woonde in 18 George street, waar ze nadien heenging.
  – Meegenomen naar London Hospital in Whitechapel.
  – Dood in het ziekenhuis.

  Annie Chapman-Smith
  – Voelde zich ziek maar moest die avond nog geld verdienen.
  – Om 1.30am (8 sept) zag iemand haar buiten voor het pension aan 35 Dorset Street.
  – Annie Chapman had tuberculose en was dus in feite al stervende.
  – Ze is gevonden op no 29 in de tuin, wat overigens boven een metrolijn is.

  Frances Coles
  – De vrouw had de dag en nacht ervoor doorgebracht in Spitalfields Chambers, een pension aan 8 White’s Row, samen met een klant genaamd James Sadler.
  – James Sadler raakt betrokken in een gevecht die nacht en moet naar het ziekenhuis.
  – Gevonden in Swallow Gardens, in een onderdoorgang onder de spoorweg tussen Chamber Street en Royal Mint Street, in Whitechapel.

  3 vrouwen die alle drie mogelijk een dokter zijn gaan zien die nacht. Alle drie gevonden bij een metrolijn met typisch Jack the Ripper verwondingen.

 8. Vogeltje wat zing je laat says:

  Wikipedia: Eduard VII (Engels: Albert Edward) (Londen, 9 november 1841 – aldaar, 6 mei 1910) was koning van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland en keizer van Indië vanaf 22 januari 1901 tot zijn dood op 6 mei 1910. Hij was de eerste vorst uit het Huis Saksen-Coburg en Gotha die over het Verenigd Koninkrijk regeerde. Ook zijn zoon, koning George V, behoorde tot het Huis Saksen-Coburg en Gotha maar tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de naam door George V veranderd in het Brits klinkende Huis Windsor. Toen koningin Victoria stierf op 22 januari 1901 werd Eduard koning van het Verenigd Koninkrijk en keizer van Indië. Ik zie 9 november 1841 (9/11) en 6 mei 1910 (Pim 6 mei 2002). Op 22/1/01 werd ie Koning.

  Hierna kwam George V, omdat de oudste zoon van Edward stierf op jonge leeftijd. George V (Marlborough House (Londen), 3 juni 1865 – Sandringham House (Norfolk), 20 januari 1936) was de eerste Britse monarch uit het Huis Windsor, dat hijzelf had gecreëerd uit de Britse tak van het Huis Saksen-Coburg en Gotha. In feite voerde die een naamsverandering door om het Koningshuis minder Duits te laten klinken. George regeerde vanaf 6 mei 1910, tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) tot aan zijn dood in 1936.

  Prins Albert Victor (oudere broer), hertog van Clarence en Avondale (Engels: Albert Victor Christian Edward) (Windsor, 8 januari 1864 – Sandringham House, 14 januari 1892) was een lid van de Britse koninklijke familie. Hij was de oudste zoon van Albert Eduard, de prins van Wales en latere koning Eduard VII van het Verenigd Koninkrijk, en Alexandra van Denemarken.

  Alexandrina Victoria van Hannover (Kensington Palace, Londen, 24 mei 1819 – Osborne House, Isle of Wight, 22 januari 1901) was koningin van het Verenigd Koninkrijk van 1837 tot 1901.

  Je maakt mij niet wijs of Queen Victoria wist wie Jack the Ripper was. De laatste The Ripper moord is 4 weken na haar overlijden gepleegd. Daarna hield het op. Edward VII wordt dan Koning en een jaar later sterft zijn oudste zoon op 28 jarige leeftijd in 1892. George V wordt daarmee troonopvolger. Deze mensen hebben heus geweten wie erachter zat.

  Zijn dit soort moordseries soms een reden om koninklijken in de free masons tot de wereldmeesters te laten rijzen in een paar jaar tijd? Wat is dit?

 9. Vogeltje wat zing je laat says:

  Op 24 juni 1717 is In Londen de eerste vrijmetselaarsgrootloge opgericht, de Grand Lodge of London, later hernoemd tot United Grand Lodge of England. Het was de eerste landelijke organisatie van de Free Masons in de wereld.

 10. Kaskaas says:

  25th September 1888

  Dear Boss,

  I keep on hearing the police have caught me but they wont fix me just yet. I have laughed when they look so clever and talk about being on the right track. That joke about Leather Apron gave me real fits. I am down on whores and I shan’t quit ripping them till I do get buckled. Grand work the last job was. I gave the lady no time to squeal. How can they catch me now.

  I love my work and want to start again. You will soon hear of me with my funny little games. I saved some of the proper red stuff in a ginger beer bottle over the last job to write with but it went thick like glue and I cant use it. Red ink is fit enough I hope ha. ha. The next job I do I shall clip the lady’s ears off and send to the police officers just for jolly wouldn’t you. Keep this letter back till I do a bit more work, then give it out straight. My knife’s so nice and sharp I want to get to work right away if I get a chance. Good Luck.

  Yours truly,

  Jack the Ripper

  Don’t mind me giving the trade name.

  P.S. Wasn’t good enough to post this before I got all the red ink off my hands, curse it. No luck yet. They say I’m a doctor now. Ha ha.

 11. Pingback: Wie werden o.a. vermoord, direct nadat ze werden vrijgelaten, zogezegd? | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 12. Pingback: Am I the first to wonder if Catherine Eddowes is the “nothing” in the graffiti? | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.