Lydia Knap: Wat valt me op aan dat politie-onderzoek ???

In veel onopgeloste moordzaken is er sprake van slecht politiewerk. Wat valt me op aan de zaak Lydia Knap-Baneke uit Amstelveen?

vlcsnap-2015-10-19-13h19m18s259 vlcsnap-2015-10-20-15h15m28s041

 1. Waarom worden er door de politie foto’s gemaakt van Lydia Knap als zij nog leeft (alsof ze al overleden is), maar verzuimt men om haar EHBO te geven of haar te verzorgen?
 2. Er zijn foto’s te achterhalen van het gehele huis ten tijde van de moord, behalve van de badkamer. Nu wil het zo zijn, dat Lydia Knap nét bezig was met de handwas in de badkamer boven, als zij overmeesterd moet zijn. Men vond een handwasje.
 3. De politie had verschillende getuigen die meenden een man met lang haar (paardenstaart) gezien te hebben bij de woning, die de metro nam, en uitstapte bij de Wibautstraat. Dit heeft de politie nooit echt opgevolgd, want bij navraag in de Wibautstraat in 1994 bleek, dat de politie niet eens was langs geweest met een foto bij horecazaken aan de Wibautstraat. Kennelijk nam de politie het verhaal al niet serieus?
 4. De geldzaken zijn door de politie niet goed onderzocht.
 5. De WC is kennelijk niet goed door de politie onderzocht op sporen.
 6. De sectie is zeker niet kritisch bekeken, want Lydia Knap is niet in een woeste steekpartij vermoord, exact op het moment dat Joop Baneke thuiskwam.
 7. Waarom is het briefje met de pedo-beschuldiging niet diepgaand onderzocht?
 8. Waarom is de politie niet eens met een foto langs de middenstand gegaan aan de Wibautstraat? Men ging er immers vanuit dat de “man met de paardenstaart” daar uit de metro was gestapt en daar mogelijk ook woonde (tweede getuige, de kapster).
 9. Waarom deed men niet eens een poging het moordwapen te vinden? De vluchtroute van de “man met de paardenstraat” naar de metro toe, ging langs locaties waar een crimineel geneigd is een steekwapen achter te laten (water).
 10. De politie laat in de media weten, dat er een kapster is in de Krugerstraat, die rond die tijd van iemand een paardenstaart heeft afgeknipt. Ik kan maar één kapper vinden in de Krugerstraat. Waarom zou je als politie deze getuige in gevaar brengen? Het enige relevante voor het publiek, is de omschrijving van de man, het uitstappen bij de Wibautstraat, en de mogelijkheid dat hij recent van kapsel veranderd is. Waarom deze informatie?
 11. Op 27 mei 1994 sluit de politie het onderzoek al af. Dat is zeer snel: 3,5 maand na de moord. Het gaat notabene om een agressieve moord op een ex-Justitie medewerkster. Er zijn nog genoeg aanknopingspunten die niet uitgezocht zijn.

DSCI0659 DSCI0657

Vluchtroute van de man met de paardenstaart zou over dit bruggetje zijn, langs het water.

Niemand behalve Joop Baneke en Lydia Knap hadden een sleutel van de woning, ook de buren niet. Hoe kan het dan? Ik zie 4 mogelijke verklaringen. a) Joop Baneke is (mede)dader. b) Iemand heeft stiekem een sleutel bijgemaakt zonder dat Lydia en Joop dit gemerkt hebben. c) Lydia Knap heeft de dader(s) binnengelaten. d) Men is via de achterdeur binnengekomen. Uiteraard is een combinatie van het voorgaande mogelijk. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Lydia Knap, Politie and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.