Anass Aouragh: Marokkaanse jongen uit Wassenaar zou zelfmoord hebben gepleegd? Mijn conclusies.

adelbert vlcsnap-2015-11-08-21h43m51s313

De tijdslijn van 6 februari 2013 laat zien, dat hij om 14.46h wilde vertrekken vanaf de lockerruimte van zijn school (Adelbert College) in Wassenaar, richting huis.

De politie beweert dat zijn fiets diezelfde avond om 20.00h is gevonden door twee jongens in een groenstrook langs de Katwijkseweg. Maar wie meldt er nu een fiets bij de politie als deze op slot staat en er nog helemaal geen Amber Alert is uitgegaan voor Anass?

Rond 23.45h op 6 februari is er een Amber Alert en een opsporingsbericht op TV vanwege de vermissing van Anass Aouragh (13). Dat is een zéér snelle reactie van de politie.

Die avond/nacht (en volgende ochtend weer) wordt er uitgebreid gezocht met speurhonden en helikopters rond de Katwijkseweg in Wassenaar. Geen Anass.

Ergens tussen 9.00-10.00h wordt Anass zogezegd gevonden in de groenstrook van de Katwijkseweg, op nog geen 50 meter van waar men de fiets gevonden had de avond tevoor.

Ik geloof er helemaal niets van, dat Anass Aouragh zelfmoord zou hebben gepleegd op 6 februari 2013. Er zijn teveel indicaties dat dit formele verhaal van de politie niet klopt.

Ook de drie e-mails aan docenten passen niet in een scenario van zelfmoord. En er zijn ook redenen om er aan te twijfelen of Anass deze e-mails wel geschreven heeft. Waarom zou iemand anders juist deze e-mails schrijven?

De sectie wijst ook niet op zelfmoord (hoewel de schouwarts anders opschrijft), maar mijns inziens eerder op het aanbrengen van verwondingen om de werkelijke oorzaak van de herseninklemming te verbloemen. Anass is gestorven aan een herseninklemming, maar had daarnaast ook vocht in de longen (wat duidt op verstikkingsverschijnselen).

Het meest logische is een ontvoering op één van deze locaties: de school; de kledingwinkel; de bibliotheek; de plek waar zijn fiets geparkeerd stond; of in die laatste straat van de folderwijk. Het is alleen zo jammer dat de familie van Anass de logistieke details van zijn verdwijning niet deelt in de media. Het helpt om te weten wáár zijn fiets geparkeerd stond tijdens zijn bezoek aan de bibliotheek en wélke straat hij nog zou moeten folderen.  Why?

Op  dit moment die ik de school als meest verdachte locatie. Het is een plek waar Anass ook alleen naartoe gaat aan het eind van de middag als het rustig is. Bovendien zou het verklaren waarom de drie e-mails zijn uitgestuurd vanuit het account van Anass die laatste middag. Als cover-up.

Wat ik concludeer? 

 • Anass is waarschijnlijk ontvoerd en vermoord op 6 en 7 februari. 
 • De politie doet opvallend slecht onderzoek naar de zaak van Anass. 
 • Omdat de cover-up goed georganiseerd lijkt, zal de ontvoering dit ook zijn. 

83499b8b-b60e-4961-936d-6f3b352dbcb0 noname20 (1)

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Anass Aouragh and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

30 Responses to Anass Aouragh: Marokkaanse jongen uit Wassenaar zou zelfmoord hebben gepleegd? Mijn conclusies.

 1. Jimmy is Back says:

  Die school is het meest verdacht natuurlijk. Die e-mails dienden ergens voor, als je er drie stuurt. 1 vd 3 docenten had hij misschien mee afgesproken al die dag? De andere docenten dienen dan als afleiding van die ene docent weer? E-mails kunnen makkelijk ingepland zijn of wel degelijk die middag gestuurd. Omdat Anass om 1600h wegging van de bibliotheek volgens Inass, zal iemand anders de e-mails gestuurd kunnen hebben. Wat gebeurt er dan: a) Het suggereert dat Anass om 16.25h nog veilig in de bieb was, b) Het suggereert dat hij iig niet met een docent een afspraak heeft gehad al (want die probeert hij zogezegd alsnog te maken die middag).

 2. Pingback: Fundamentalisme en religie #3 Vluchtelingen en racisme | Bijbelvorser = Bible Researcher

 3. X says:

  Ik heb zelf op Adelbert College gezeten in de tijd dat Anass daar ook zat. Ik kan U vertellen dat medewerkers van die school grote problemen hebben met het managen van de taak van een veilige leeromgeving. In plaats van pesters aan te pakken krijgt de gepeste alle schuld. Ik ben ervaringsdeskundige. Daarnaast heb ik ook het idee dat deze school zich schuldig maakt aan racisme/discriminatie, o.a. omdat racistisch gedrag naar Antilianen toe bekend was bij de directie maar nooit is aangepakt maar eerder verheerlijkt. De school heeft na het incident met Anass al zeker twee jaar op rij 100 brugklassenaanmeldingen te weinig gehad waardoor het leerlingenaantal van 1400 naar 1200 is gezakt.
  Een meisje heeft slechte verhalen over mij verteld op de school. Zij geloven haar. Opmerkelijk is dat zij nu in een inrichting zit vanwege haar gedrag en voorlopig daar nog behandeld zal worden. De school zal dit nooit erkennen.
  Anass heb ik nooit gekend, het lijkt mij dat het een bijzonder en leuk jongetje was en ik vind het oprecht jammer dat hij dood is. Ik sluit zelfmoord niet uit, maar het is plausibel dat leerlingen van de school of uit zijn omgeving hem “per ongeluk” vermoord hebben bij een pesterij.

 4. Miauw says:

  In de literatuur is te vinden dat een herseninklemming ontstaat door geweld op het hoofd.

 5. Anoniem says:

  Enkele maanden geleden las ik het trieste bericht dat een jongen van het Adelbert, de school waar Anass zat, op het spoor van station Rotterdam Blaak is verongelukt. Hij is aangereden onder een trein. Vandaag bereikte mij helaas weer een verdrietig bericht over een leerling van Adelbert: Een andere jongen zou drie dagen na de dood van de eerste jongen op het spoor van station de Vink zijn verongelukt toen hij iets van het spoor wilde rapen.
  In beide gevallen geeft de media aan dat het om ongelukken gaat. Ik vind het toch wel erg toevallig, dat in nog geen week tijd twee leerlingen van Adelbert overlijden door aanrijdingen met een trein. Deze twee leerlingen hebben elkaar niet eens gekend. (Ze zijn beide een keer blijven zitten en zaten in een vierde en vijfde klas voor de zomervakantie)
  Gezien de eerdere trieste gebeurtenis met Anass, waarvan vast staat dat hij op zijn school erg is gepest, vraag ik me af of de dood van de twee leerlingen die later in korte zijn aangereden door een trein daadwerkelijk toeval is.

 6. Marijke says:

  Merkwaardig….. 🙄

 7. Marijke says:

  http://www.wspforum.nl/wsp/archive.php?f=2&t=2478&page=3

  Interessante (oude) discussie over Anass

  • Anoniem says:

   “Het sjieke Adelbert” – Ik zat zelf op die school, en de meeste leerlingen zijn helemaal niet afkomstig uit de villawijk van Wassenaar. Voor een “kakschool” heeft die school opvallend veel leerlingen die zich kleden en gedragen naar negatieve stereotypes van het vmbo en de achterstandswijken. Ik zou het eerder een “tokkieschool” noemen dan een “kakschool.”
   Veel leerlingen van die school zijn behalve in Wassenaar (40%) woonachtig in Valkenburg, Voorschoten en de Leidse Stevenshof. (postcode 2331)
   Bron: http://www.scholenopdekaart.nl/Middelbare-scholen/3118/1103/S-Adelbert-College/Marktaandeel-en-voedingsgebied?woonplaats=wassenaar&presentatie=1&sortering=2
   * Met hierbij de opmerking dat toen ik enkele jaren geleden op de school zat, er meer Leidse leerlingen op zaten, ook de Mors was een belangrijk voedingsgebied en zelfs het dorp Oegstgeest naast Leiden. Kennelijk heeft de school in Leiden zo’n negatief imago gekregen dat groep 8 leerlingen uit de Stevenshof niet meer zo vaak kiezen voor het Wassenaarse Adelbert.

   “Er circuleren lijsten met namen van pesters van Anass” – Dat is onzin, Anass zijn naam is nooit genoemd. Ik weet niet meer of het pestkoplijsten of bangalijsten waren, het waren in ieder geval namen van leerlingen van Adelbert die op een lijst stonden. (o.a. een lijst voor jongens, eentje voor meisjes, en eentje alleen voor brugklassers, mogelijk waren het er nog meer) De media heeft daar zelf van gemaakt dat Anass eraan gelinkt is. De directeur van het Adelbert had zelf een brief gestuurd naar de leerlingen over dat de school baalt van die lijsten en de politie onderzoek doet/deed, maar het staat niet vast dat die lijsten aan Anass gekoppeld zijn.

   Verhalen over dat Anass niet gepest zou zijn: Wat een onzin! Die jongen heeft op vier(!!!!) basisscholen gezeten omdat zijn moeder elke keer merkte dat die jongen zwaar gepest werd en besloot dat Anass beter naar een andere school kan gaan. (dit heb ik van een docente van Adelbert te horen gekregen die zelf duidelijk verdriet had om wat er met Anass is gebeurd, zeer zeer triest dat die jongen zo vaak van basisschool moest wisselen omdat andere leerlingen niet normaal kunnen doen)
   Daarnaast zijn er videobeelden van het Adelbert College in beslag genomen en onderzocht. Anass zou o.a. met eten bekogeld worden in de pauzes en zelfs de dagen voor zijn dood gepest zijn door uitwisselingsleerlingen. Het ging in ieder geval behoorlijk ver.
   Ik kan ook vertellen dat in het jaar 2012/2013 toen Anass op Adelbert zat, de brugklassers aparte pauzes hadden. Misschien is dat nu veranderd maar toen was dat zeker zo. In de pauzes moet hij dus voornamelijk door andere brugklassers gepest zijn. Aangenomen dat de meeste brugklassers 12/13 jaar zijn, niet ouder dan 14, vind ik dat het gedrag wel erg ver gaat voor de leeftijd.

   Ik heb ook een discussie op de website Girlscene gelezen over Anass, en de reactie van Julie is opmerkelijk: http://forum.girlscene.nl/forum/nieuws-en-actualiteiten/de-dood-van-annas-263233.100.html
   Zijn zusje zou zelf betrokken zijn bij het pesten? Het is natuurlijk internet waar iedereen alles kan roepen, ik hoop voor Anass en zijn familie dat dit niet waar is.
   Het verhaal van de opgehangen Pool is een leugen, zie: http://disputax.blogspot.nl/2013/04/martin-vrijland-met-de-billen-bloot.html

 8. Marijke says:

  http://www.nu.nl/binnenland/3716019/twee-doden-aanrijding-met-trein-rotterdam-zuid.html

  Er gebeuren überhaupt rare dingen met treinen. Hier twee jongens tegelijk….?
  Ergens elders in de pers word in deze zaak gesproken over een dubbele zelfmoord.
  Over de ‘trein duwer’ nog niet eens gesproken, ook Rotterdam.
  Alleen de trein ongelukken zijn al een onderzoek waard.

  • maudoortwijn says:

   Hoe kan je over een trein komen, behalve bij een geheel onbewaakte overgang.

  • Anoniem says:

   De gebeurtenis met de trein duwer heeft ergens in het eerste halfjaar van 2015 plaatsgevonden. Ik weet dat deze op Rotterdam Blaak plaats heeft gevonden en het slachtoffer net niet op het spoor terecht is gekomen. In de media is er veel aandacht voor geweest en er zou een man voor zijn aangehouden meen ik me te herinneren…

   Rotterdam Blaak is een station dat veel wordt gebruikt door studenten. De Willem Koning Academie en een vestiging van de Hogeschool Rotterdam is er zeer dichtbij gevestigd. Ook stoppen twee tramlijnen naar de Erasmus Universiteit bij Rotterdam Blaak. (21 en 24)
   Ik maak zelf ook regelmatig gebruik van dit station. Als je met de roltrappen naar het perron gaat, ga je eerst met een roltrap naar beneden waar je bovenop de sporen en de bovenleidingen kijkt. Feitelijk zou je van de eerste roltrap kunnen springen en voor een trein te raken al bewusteloos kunnen worden door de hoge spanning in de bovenleidingen voor de trein.
   Als je de eerste roltrap af bent, moet je inchecken bij een NS poortje. Vervolgens loop je door het poortje heen en moet je dan nog een roltrap af en dan pas sta je op het perron.

   Op Rotterdam Blaak stoppen alle sprinters. Ook de intercity van Dordrecht/Vlissingen naar Amsterdam/Lelystad stopt er. De Brussel Midi en de intercity van Venlo naar Den Haag stoppen er niet, die rijden met hoge snelheid door.

   Persoonlijk vind ik Rotterdam Blaak geen prettig station. Het is nog niet zo sfeerloos als bijvoorbeeld het station in Rijswijk, maar als het kan reis ik liever via Rotterdam Centraal.

 9. Marijke says:

  In Rotterdam heb je treinstations waar je op het spoor kan springen. Ook de metrostations kun je evt oversteken. Kleine stille stationnetjes met spitsmomenten.

  • M says:

   “want Anass werd wel gepest volgens zijn zus, maar dat was tijdens zijn lagere school periode en niet op de middelbare school waar hij nu op zat.”

   Ongelooflijk dat dit volgehouden blijft worden. Er zijn videobeelden onderzocht van die school waar duidelijk te zien is dat Anass stelselmatig gepest werd. Objectiever kan je het niet hebben.

   Daarnaast had ik gelezen dat Anass eigenlijk als advies van de basisschool kreeg om basis of kader te gaan doen op het Andreas College Rijnmond in Katwijk. Echter kon hij door de citotoets toch vmbo-t proberen op het Adelbert. Zijn droom zou zijn geweest om in het tweede jaar over te stappen naar het Rijnlands Lyceum in Wassenaar en daar tweetalig onderwijs te volgen, wat lessen volgen in het Engels inhoudt. Echter haalde hij op het Adelbert slechte cijfers, zat hij daarom op huiswerkbegeleiding en zouden er twijfels zijn of hij wel naar klas 2 vmbo-t zou kunnen of dat hij voor volgend jaar een andere school moet zoeken?
   De mails naar de docenten zouden bedoeld zijn geweest voor extra hulp om toch voldoendes te kunnen gaan halen.

   Het verhaal van Anass Aouragh toont trouwens opmerkelijk genoeg een aantal gelijkenissen met het verhaal van de overleden Livia uit Pijnacker. Dit was een meisje dat op de basisschool niet gepest werd, uiteindelijk waren er in groep 8 wel enkele problemen maar de school pakte het goed op. Op het Stanislas College in Pijnacker ging het pas mis. Eerst waren er problemen met een groep meisjes, daarna met jongens die haar niet konden krijgen, alsdus de moeder in een film op youtube. Al in december (of eerder?) liet ze op Twitter weten over zelfmoord te denken. Eind maart twitterde ze met een andere Stanislasleerling over dat ze waarschijnlijk naar een andere school moeten, omdat hun cijfers te laag zijn voor vmbo-t en de school geen kader aanbiedt. Een of twee dagen, mogelijk dezelfde dag, laat ze op twitter weten dat ze zelfmoord gaat plegen en hangt ze zichzelf op aan een boom in Pijnacker. Dit was een klein jaar voor het overlijden van Anass.
   Ik heb zelf een aantal “retweets” van haar en een soort chatgesprekken op Twitter kunnen lezen, waar ik een deel van de informatie uit heb kunnen halen. (o.a. door te zoeken op “@twitternaam until:2011-12-01” gezien een van haar Twitternamen veelvuldig in de media is geweest en daar gigantisch veel berichten over geschreven zijn vanaf 28 maart 2012)
   Uit de Twitterberichten valt ook te halen dat ze kennelijk wel veel vrienden en vriendinnen had waar ze goed contact mee onderhield, maar dat een aantal leerlingen ook berichten hebben geplaatst op Twitter als “Livia verwijderd op ping :D” die enigszins wijzen op dat het pesten van Livia ook digitaal plaatsvond. Ook uit films op youtube die ter nagedachtenis aan Livia zijn lijkt het erop dat het een meisje is met veel vriendinnen.

   Hoe dan ook: het zijn beide 13-jarige tieners die soortgelijke problemen hadden op school, dat is merkwaardig te noemen.

  • - says:

   Van Livia weet ik inmiddels dat er bij haar ook sprake is geweest van bedreiging en achtervolging. De school heeft daar nooit echt wat aan gedaan. Triest dat het zover is gekomen bij haar, net als Anass is zij op 13-jarige leeftijd al erg gepest terwijl ze allebei net op de middelbare zaten. Ik vind achtervolgen en andere kinderen in de hoek duwen wel erg ver gaan op die leeftijd, en ik vind het ook opvallend dat het beide keren gaat om dorpen rondom Den Haag. Wellicht speelt daar een probleem dat ouders hun kinderen niet meer opvoeden?
   Daarnaast spelen die scholen ook een rol. Adelbert College laat haar leerlingen niet merken, dat verkeerd gedrag leidt tot consequenties. En ik weet dat 100% zeker want ik heb er zelf op gezeten. Het is eerder “de pester wordt beloond” op die school. Voor Stanislas Pijnacker geldt dit mogelijk ook, maar dat kan ik niet bevestigen.

 10. Marijke says:

  Klopt Anoniem. Ik kwam vroeger veel met de metro in Nesselande. Dat is haast het eindpunt van die lijn. Daar is het doodstil en kun je zo op het spoor. Blaak is eng idd.
  Als je echt wil, zijn er mogelijkheden genoeg voor moord zowel als zelfmoord.

 11. Marijke says:

  http://azazelsvisie.blogspot.nl/2013/03/vreemd-whatsapp-gesprek-tussen-getuige.html
  Ik wil eigenlijk niet constant linkjes plaatsen, maar op dit blog staan echt heel bizarre dingen over deze casus.
  Hij/Zij heeft er geloof ik 4 topics over geschreven. Misschien kennen jullie het al,maar ik ben verbaasd.

  • M says:

   Ik heb dat Whatsapp gesprek eerder gezien. De vraag is alleen of dit wel een goede bron is. Eerder bleek al het verhaal van de opgehangen Pool een leugen te zijn die goed uitgewerkt was.
   Wie is degene die met de politiemedewerkster mevrouw Schrijver whatsappt, en waarom heeft diegene een politieagente op de Whatsapp? (De meeste burgers hebben helemaal niemand van de politie op Whatsapp)
   Ook vind ik onduidelijk wat er wordt bedoeld met dat Anass plotseling online was. Had hij wel toegang tot mobiel internet, of bleef dit beperkt tot wifi? Had Anass thuis een computer met Skype die die avond aan stond en zichzelf aanmeldde? Kon zijn telefoon zichzelf aanmelden? (ik heb de app skype in 2015 zelf een tijd op mijn iphone gehad en daar kon je selecteren dat je automatisch ingelogd wordt) Kan het zijn dat hij een verbinding had die wegviel en hij al eerder dan 10 uur die avond online is geweest?
   Weet iemand of Anass zijn telefoon uberhaupt is gevonden en onderzocht?

  • Marijke says:

   Jongeren met problemen hebben soms de wijkagent mobiel en dus op whatsapp. Mijn dochters hebben allebei contact met de wijkagent ivm hun agressieve vader. Zo zijn ze in staat om vrij direct hulp te vragen. Zelfs Facebook is voor hun een ingang met deze man.(waar ik als moeder heel blij mee ben) dus het gebeurt wel.
   Als jongeren praten over online komen is dat vrijwel altijd op mobieltjes, Facebook of whatsapp. In die tijd kon je nog niet onzichtbaar op whatsapp zijn. En konden andere. Zien dat je hun bericht wel las maar niet antwoordde. Reden voor veel puber ruzietjes.

  • Miauw says:

   Bedoel je die blauwe vinkjes? Volgens mij kwamen die pas in 2015 op Whatsapp en is daar veel over geklaagd waardoor je het nu weer uit kan zetten. Anass overleed in 2013 en toen was er geen gelezen/ongelezen functie op Whatsapp.
   Ik weet wel dat vroeger de Blackberry en daardoor ook Blackberry Messenger erg populair was, daar was altijd (in ieder geval in 2010/2011, daarna begon in mijn omgeving iedereen al over te stappen op andere telefoons) al een gelezen/ongelezen functie voor berichten. Ik weet alleen niet welke telefoon Anass had. Het was toen al 2013, jongeren wisselen vrij vaak van mobiele telefoon, en in 2012 was het volgens mij al zo dat jongeren als nieuwe telefoon niet voor de Blackberry kozen. Grote kans dat Anass bijvoorbeeld een goedkope Android had of de oude iphone van zijn moeder.

 12. Marijke says:

  Ja dat zou kunnen Miauw. Blijft een raadsel als alles in de doofpot word verstopt…

 13. M . Issaoui says:

  Jullie vergeten een belangrijke feit.

  Dat een vrouw melding deed bij een verslaggever dat haar kinderren aan het spelen waren en mannen bij een kind in het bos zagen.

  De vrouw kon haar woordje doen en het is ook op het nieuws geweest ik meen de dag na de ontvoering van anas aouragh.

  • - says:

   Er is ook een verhaal over drie agressieve jongens waarmee Anass het bos in liep. Zelfs als een van de verhalen al klopt, kan de ander niet waar zijn. Wat de vrouw heeft verteld over de man, hoeft dus helemaal niet waar te zijn.

  • maudoortwijn says:

   Bij Anass liegen sowieso een aantal mensen, dat is heel duidelijk.

 14. - says:

  Best interessant dat in het landelijk nieuws staat, dat naar aanleiding van een inspectiebezoek het Adelbert het predicaat “zwakke school” heeft, en dat heeft niet te maken met de onderwijskwaliteit…
  Een school kan niet van het ene op het andere moment zwak worden. Het is nu 2016, dus toen Anass erop zat in 2012/2013 waren er ook gewoon problemen. De problemen die in het AD zijn genoemd, kunnen dingen zijn waar Anass tegenaan is gelopen.
  Zie: http://www.ad.nl/den-haag/inspectie-adelbert-college-is-zwakke-school~af54cb10/

  Tevens kan ik vermelden dat de school zich schuldig maakt aan het discrimineren van een gehandicapte leerling en haar broer. Bij de geschillencommissie zijn alleen dit schooljaar al drie zaken gevoerd en in alledrie de gevallen heeft het gezin gelijk gekregen en NIET de school.

  Ik vind het te toevallig.

 15. 👀 says:

  Klinkt ook ernstig allemaal!

  • - says:

   Ik kan de links hier helaas niet openbaar plaatsen, maar er zijn minstens drie persoonlijke blogs van leerlingen/betrokkenen van het Adelbert. Één leerlinge komt de laatste tijd ook erg vaak in het nieuws (rtl, kranten) wegens de discriminatie die zij ervaart op het Adelbert door haar ziekte en dat gaat nog een staartje krijgen, want de inspectie van onderwijs heeft – vermoed ik – mede daardoor het Adelbert bestempeld als een zwakke school. Zoals eerder vermeldt, ontstaan problemen niet van de een op de andere dag en moeten de problemen van nu al jarenlang bestaan. De vraag blijft nog steeds wat de rol van de school is, en wat zij hebben gedaan om de dood van Anass te voorkomen. Ik geloof niet dat de school een heilige is die Anass beschermd heeft, Anass is namelijk ook fysiek in het schoolgebouw lastig gevallen en het pesten ging na schooltijd door. (met de opmerking dat niet alleen leerlingen van het adelbert dan betrokken hoeven te zijn geweest)

   Ik kan daarnaast vermelden dat ik van een andere school weet dat de inspectie in 2012 de eerste duidelijke signalen binnenkreeg van slecht onderwijs, en pas in 2015 de school onder toezicht zetten. Het kan helemaal niet dat in 2012 het onderwijs van de een op de andere dag slechter is geworden, daar is een langdurig proces vooraf gegaan, het moet een reden hebben dat in dat jaar een zeer bovengemiddeld aantal leerlingen gezakt is bij de eindexamens. (ten opzichte van andere scholen)
   (overigens gaat het bij deze school over toezicht op de eindresultaten bij de examens en de manier van lesgeven, o.a. dit was gewoon slecht)

   Zo zie je maar: als de inspectie ingrijpt, ging het meestal al vele jaren gewoon hartstikke mis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.