Aanslagen Parijs 13/11: De eerste Hollandse getuigen

The 4 Dutch witnesses were: a physiotherapist, a student Journalism, a government worker, and a bartender/musician. This is not the first time. Always when events happen, people with these background happen to be there.  The only thing missing is a police officer / fire squad on a field trip. 

Ferry Zandvliet AAEAAQAAAAAAAAOzAAAAJDZjNzRmOTc0LWI3MGYtNDJkZC1hYzVjLWY2ZmFiYTM5MWZmYwFerry Zandvliet is de eerste Nederlandse getuige die vertelt wat er gebeurd is bij één van de aanslagen in Parijs. Ferry Zandvliet is een fysiotherapeut uit de regio Rotterdam (wat erg handig is om aanwezig te hebben bij gecreëerde paniek in een drukke zaal).

RTL nieuws interviewde Ferry Zandvliet: link.

Vier Nederlandse vrienden waren in de concerthal Bataclan bij het concert van de Eagles of Death Metal. Zij hoorden ineens knallen achterin de zaal.

Op zijn facebook account laat Ferry Zandvliet het volgende weten:

“Lieve mensen we zijn allemaal oke. Dexter Sillem, Frank de Wilde, Bob de Zwart en ik. Er is zojuist geschoten in de club waar wij waren in parijs. Vele doden. Het was vreselijk. Vrienden van dex bob en frank please share this.”

Ze hebben allemaal “Parijs is nog ver” als foto op facebook staan sinds enkele maanden.

 • Bob de Zwart 0772311Bob de Zwart: interview NPO link. Studeerde Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Is nu nog bediende in restaurant De Tuin. Volgens mij gaat die jongen snel een baan in de media krijgen. Dat heeft hij wel verdiend na de aanslagen in Parijs.
 • Dexter Sillem. Werkt bij bar Holy Smoke in Rotterdam.
 • Frank de Wilde 296593_195654660496949_2507281_nFrank de Wilde. Ook uit Capelle. Hij is toezichthouder Hoogheemraadschap Rijnland. Dat is watermanagement voor de overheid. Zijn vriendin Marieke werkt in de Kinderopvang in Rotterdam.

Dexter Sillem heeft een foto (links onder) van zijn vrienden geplaatst als ze in 2013 Time Square bezoeken. De foto laat hen zien, gefotografeerd van de achterkant en het is ook de achterkant van het standbeeld van George M. Cohan, maar ze zijn er. Time Square, op enkele tientallen meters afstand van Turtle Bay.

21772_10200698313363215_599848530_n George_M._Cohan_statue_in_Times_Square_IMG_1607

We hebben een to-be journalist, een medisch geschoold type en een ambtenaar, samen met een musicus/barman bij een metalconcert in Parijs. Ik leef met ze mee.

12235047_10153096792481556_6875336523329565309_n

En om 1900h op 13 November 2015 plaatste Ferry Zandvliet deze foto van hem en zijn vrienden in de concerthal.

“Almost showtime!! Dexter Sillem, Frank de Wilde, Bob de Zwart”  stond erbij. 

Bob de Zwart 1461838_779308672084842_1923076516_n

Bob de Zwart had bovenstaande krantenartikel over Karate Bob ook al recent op zijn facebook staan. Dat is een man van Gladio-aanslagen, die ook vele liquidaties gedaan heeft. Bob Zwart deelde in het verleden dus al propaganda voor zo een type. En nu is hij zélf aanwezig bij een aanslag??

Het is me vaker opgevallen dat er toevallig medici en ambtenaren aanwezig zijn als er een aanslag/moord wordt gepleegd. Voorbeelden: Theo van Gogh, Mitch Henriquez, Zaanse paskamermoord, Lydia Knap, Shiri Berg, Hoogwerker in Oosterwolde etc etc. Ik zeg het maar gewoon zoals het is:  getuigen vanuit de journalistiek, media, of ambtenarij zijn geen getuigen. Wat er in Parijs gebeurd is, zullen we zeer kritisch moeten bestuderen en niet zo voor waar aannemen. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

37 Responses to Aanslagen Parijs 13/11: De eerste Hollandse getuigen

 1. Ferry Zandvliet says:

  Ga eens dood.

  Groetjes,
  Ferry Zandvliet.

 2. ? says:

  Dit stuk is vol leugens, foutieve informatie en (bespottelijke) aannames! Het valt mij al vaker op, dat er in de media misbruik wordt gemaakt van andermans leed, om zelf in de aandacht te komen… Oftewel: Dit is een artikel om geen waarde aan te hechten!

 3. Natasja says:

  Mijn man en ik kennen Ferry persoonlijk en hij zou dit nooit verzinnen! Hoe kom je hier in hemels naam bij? Ik denk dat je te veel op gaat in complottheorieën… Vind het ook erg vreemd en respectloos dat je dit stuk schrijft en post. Deze jongens zijn door een hel gegaan! Ik zou dit stuk snel verwijderen als ik jou was, want dit is echt een beetje raar… Met alle respect natuurlijk… Een fijne dag nog en ik hoop dat jij zelf nooit zoiets ergs zult meemaken en vervolgens zoiets over jezelf hoeft terug te lezen…

 4. Richard says:

  Mafkees wat ben jij een achterdochtige idioot. Dit zijn gewoon 4 hard werkende vrienden die dachten gezellig een concert te bezoeken zoals ze vaker doen.

  Als jij hier van alles achter zoekt zou ik jezelf eens na laten kijken. IDIOOT

 5. helsrebels says:

  Wauw…..dit is echt het meest kansloze wat ik ooit heb gelezen. Wat sla jij de plank ongelooflijk mis. Fb profielen doorspitten van vier jongens die nog helemaal in shock zijn van wat ze hebben meegemaakt en zelf een compleet gestoorde link leggen. Jij bent een ziek persoon en ik hoop dat iedereen wie dit gelezen heeft dat ook inziet.

 6. Sandra Warren says:

  Wat kansloos en respectloos dit om zo over deze jongens te schrijven!

 7. Omar says:

  Misschien een interessant onderwerp voor je volgende stukje: wat is er dit jaar toch gebeurt met de ontvoering van sinterklaas…. het viel mij op dat er iedere keer een meneer uit sesamstraat en mannen in rare pakken rondliepen.
  Zo’n onderwerp past denk ik beter bij je journalistieke kunsten

 8. UnoBomber says:

  Jij bent niet helemaal goed in die bovenkamer van je! Wil je alsjeblieft even een vishaak door je mossel heen raggen zodat we zeker weten dat jij geen kinderen kan baren

 9. Anti maud says:

  Wat een kansloos achterlijk e minderbedeeld stuk heb jij geschreven Maud.
  Je bent niet goed in doe bovenkamer van je.
  Wellicht handig je eens na te laten kijken.
  Ben benieuwd wat ze zullen schrijven over jou als je een kogelregen over je heen krijgt en de bloedspetters van een ander op je lichaam krijgt.

  Kansloos figuur.

  • maudoortwijn says:

   Ik heb zo al het een en ander zélf meegemaakt, wellicht erger dan wat de heren zelf beschrijven van Parijs. Nooit heb ik als reactie daarop deze of gene dood gewenst, omdat die een mening verkondigde. De doodstraf zou alleen moeten gelden bij de allerergste misdaden, denken jullie ook niet? Denk dus aub zelf even na voor je iets schrijft.

  • Jolanda says:

   Hee maud oortwijn, hoe eens op met verhalen in twijfel te trekken van mensen die je persoonlijk niet eens kent, wat een toeval zeg dat er een Fysiotherapeut bij zit, die zijn idd zeer zeldzaam, dus dat moet wel in scène gezet zijn of het is pure fantasie. En dan ook nog vriendinnen van de jongens die een vreselijke ervaring hebben meegemaakt die ze hun hele leven achtervolgt erbij halen, hou op get a life ga genieten van de leuke dingen die het leven te bieden heeft ipv overal wat achter zoeken!
   Misschien ben je zelf wel paranoïde met je complot theorieën. Wellicht kun je beter zelf eens langs gaan bij een (para)medicus of misschien kan een willekeurige barkeeper of journalist ook wel een diagnose stellen: knettergek!
   Wat goes around comes back around!

  • Aud Moortwijn says:

   je weet dat hij je hier helemaal niet doodwenst, maar juist doelt op het overleven met het bloed van een ander op je?

   Lees dus aub zelf even voor je iets schrijft.

   En in jouw geval is nadenken voor je iets schrijft ook geen overbodige luxe.

 10. Remco says:

  T zielige is dat je waarschijnlijk ook echt denkt dat deze fysiotherapeut iemand zou kunnen helpen in een situatie als dit. Dus als ik het goed begrijp zou hij dan iemand kunnen masseren als hij kramp krijgt? Misschien moet je een keer naar een dokter, ik heb gehoord dat je in sommige gevallen euthenasie kunt laten plegen.

 11. Wen says:

  Die ambtenaren en medici! Verdraaid verdacht! Jij snuggere speurneus jij! Jouw waarheid moet verkondigt worden!

  En nu jezelf begraven. Daaahaaag!

 12. Lies says:

  Geachte Maud Doortwijn,

  In complottheorieën geloven begrijp ik. Ik denk dat er genoeg mensen zijn, op dit moment in de wereld, die zich hiermee bezig houden en er bewust van zijn, zoals jij.

  Wel is het een kunst om de theorieën zoals illiminatie, vrijmetselaars, corrupte wereldleiders/bedrijven/artiesten, massamoorden, doofpot zaken en nog veel meer NIET NAAR JE KOP TE LATEN STIJGEN!

  Wat je eigenlijk laat zien in het bovenste stuk, en dat is zoals ik het lees. Is dat je het over 3 vrienden heb die genieten van het leven, de wereld willen zien en geen kans onbenut laten om er een feestje van te maken.

  Ik Denk dat wat je in je hele verslag laat zien is dat jij in de afgelopen periode ben doorgeslagen, ziek ben en dat er een flink draadje is losgeschoten. Om op deze manier over een groep vrienden te praten en ze zo te kak zetten na zo’n diep en diep bedroefde gebeurtenis die ze hebben meegemaakt, dan ben je in en in triest!!!

  Ik hoop dat je een blij mens ben en je elke dag jezelf nog in de spiegel aan kan kijken gezien jij een persoon ben die over lijken gaat om je verhaal te publiceren!

 13. Wendy zandvliet says:

  Ziek mens!!!

 14. Wen says:

  Die ambtenaren en medici! Verdraaid verdacht! Ontzettend knap dat jij dat opmerkt! Jij speurneus jij! En jouw waarheid moet verkondigt worden!

  En nu jezelf begraven. Daahaaag!

 15. Jimmy is Back says:

  Wat is jullie probleem? Volgens mij schrijft Maud nergens dat ze het verhaal in twijfel trekt. Ze is nergens bot, of vals, of fout of gemeen. Het enige wat ze doet, is opmerken dat de achtergrond van de jongens hetzelfde is als twijfelachtige getuigenissen die we in het verleden gezien hebben bij andere aanslagen. Ze valt niemand aan. Omgekeerd, krijgt ze wel verwensingen over zich heen, waar de honden geen brood van lusten. Welke tekst zijn jullie ZOOOOOOO boos over? Kijk eens wat je zelf zegt. Welke tekst rechtvaardigt deze massale reactie? Of raakt ze en snaar?

  • Jolanda says:

   Er is bij mij zeker een snaar geraakt, ik ben hier zo boos over geworden, als je niet begrijpt dat dit deze jongens wederom hard raakt dan ben je begrijp ook jij het niet. Als men zo iets heftigs meemaakt, dat de rest van hun leven bij blijft en waarschijnlijk je toekomstige leven voor een deel bepaald , en iemand daar doodleuk zo naar op reageerd er privé facebook foto’s bij gebruikt, vriendinnen met beroepen bij naam noemt. Vind je het dan echt oprecht heel raar dat er mensen zeer heftig reageren ? Nou ik niet, ieder reageerd dan op zijn emotionele eigen manier., als je dat erg vind… Beter stoppen met dit soort stukjes schrijven , tot je een op waarheidgebaseerde conclusie kan trekken, want dit heeft niets met andere getuigenissen te maken, dit zijn echte jongens mt een echt vreselijk verhaal.

  • helsrebels says:

   Dat doet ze wel Jimmy, door te zeggen dat er geen waarde gehecht hoeft te worden aan hun getuige verklaringen. Fysiotherapeut handig? Baan in de journalistiek? Werk van een vriendin erbij halen? Dat zijn gewoon zieke gedachtes en echt totaal onrelevant. De verwensingen zijn daarbij een logische reactie daar we het wel hebben over een extreme tragedie waar de jongens nog maar 3 dagen geleden getuige van waren. Enig idee hoe het moet zijn dat dan een doorgedraaide persoon insinuaties maakt over de ‘toevalligheden’ van je beroep? Dit is geen onschuldig stuk met een mening, dit is mensen op het verkeerde been zetten vanwege eigen gebrek aan realistisch denkvermogen.

  • Peter says:

   Nog zo’n gek. Laat die jongens met rust.

 16. Aud Moortwijn says:

  MENSEN, GELOOF NIET WAT DEZE MAUD OORTWIJN SCHRIJFT!
  HET IS EEN GROOT COMPLOT! LEES HIERONDER HET ECHTE VERHAAL!

  Volgens mij is Maud Oortwijn het meesterbrein achter dit alles. Ze heeft vier totaal onschuldige jongens – waarvan het inderdaad lijkt alsof ze over de rug van alle doden hun minutes of fame wilde pakken, dat lijkt me duidelijk – er helemaal ingeluisd. Ik denk dat Maud Oortwijn een kopstuk is binnen de organisatie van IS, en deze jongens heeft gebruikt om dit verdraaid interessante artikel over te schrijven. Je aanslagen leken perfect gepland en je artikel lijkt waterdicht, maar helaas voor jou heb ik je weten te ontmantelen omdat ik een nog grotere, pessimistische, borderline droeftoeter ben dan jij! 🙂

 17. Peter says:

  Maud, uit dit stukje is het niet moeilijk hetvolgende te concluderen, en ik bedoel het niet eens beledigend of naar, maar jij Maud, leidt aan schizofrenie. 100% zeker. Ik snap dat het lastig is dat te bevatten, maar ik raad je ten stelligste aan naar je huisarts of een psycholoog te gaan, die kan je helpen.

  • maudoortwijn says:

   Citeer het stuk tekst waaruit dat blijkt. Wat jij nu schrijft over mij, is vele malen erger dan wat ik schrijf over de vier heren. Wat gooi ik nu echt naar hun oren?

  • Peter says:

   Snap dat het pijnlijk en eng om te horen is Maud. Maar geef toe, je hebt dit wel vaker gehoord, en zal het zelf ook wel voelen. Maak je geen zorgen, 1 op de 100 mensen lijdt hier aan en een behandeling met geneesmiddelen in combinatie met psychologische hulp zal je in combinatie een omgeving die je structuur biedt vast een stuk beter laten voelen. Tijd om even langs de dokter te gaan Maud, je kan het!

  • maudoortwijn says:

   Nogmaals, citeer de tekst op basis waarvan jij dit meent te mogen adviseren.

  • martijn says:

   Mag ik je bronnen weten, Maud? Want je insinueert nogal wat over de ruggen van deze 4 jongemannen. Dan is grondige journalistiek wel noodzakelijk.

   Of ben jij zo iemand die sinds het internet lekker vrij aan het publiceren is? Geef ze een podium en hoppa!

   Empathie is je blijkbaar vreemd. Vertel… wat voor ergs heb jij meegemaakt dat deze posts van jou en je ene volger rechtvaardigt?

   Ben benieuwd… ik vind het vooral smakeloos.

  • Peter says:

   Ik hoop dat je vanavond RTL Late Night hebt gekeken en je nu begrijpt dat jij met je zieke geest heel ver uit de buurt van deze jongens dient te blijven. Als je een greintje fatsoen in je lijf hebt haal je dit van het internet en laat je deze arme jongens heel erg hard met rust. Gestoorde gek.

 18. Jimmy is Back says:

  Vrijdag de dertiende. Deze heb ik van Naomi op Barracuda geplukt.

  p.s. Waar hebben radicale islamieten het altijd over als ze weer eens mopperen op het westen? De kruisvaarders.Wie waren die kruisvaarders? De tempelieren. Wanneer werden al die tempelieren gearresteerd en vaak ter dood gebracht? Precies, op vrijdag dertien oktober 1307, nota bene in opdracht van de koning van Frankrijk. Dit wordt vaak als standaardverklaring gebruikt voor vrijdag de dertiende als ongeluksdatum (er zijn ook andere).

  Zeker nu Frankrijk actief bezig is met het bestoken van IS doelen, zal dat “kruisvaarders” meme een nog sterkere rol spelen. Dan lijkt een datum als vrijdag de dertiende vanuit zo’n mujahid bezien wel interessant.

 19. Jimmy is Back says:

  En hou nu eens op met verwensingen, want Maud is best nog subtiel, gezien het grote aantal false flag aanslagen. Dat is namelijk realiteit voor ons allemaal. Soms echt geweld, soms hoax geweld. En het echte geweld haalt het nieuws niet. Daar weet Maud alles van. Vrienden van Maud zijn namelijk dood. Echt dood. En ik zie op deze website geen reacties van vrienden van haar, zoals deze 4 gasten wel een hele horde vrienden meekrijgen. Zo gaat dat dus.

 20. Jimmy is Back says:

  De toevalligheid van wie er aanwezig is, dat is wel degelijk relevant. Nogmaals, ik heb geen grove beschuldigingen van Maud gelezen, alleen informatie. Andersom wel.

 21. Siets says:

  altijd handig om een fysio te hebben want die zijn echt super goed in het behandelen van schotwonden!

 22. Melissa says:

  Ik kom hier alleen even om mijn steun aan jou te betuigen Maud. Want, mijn god, wat een naar leven moet jij hebben.
  Wat bezielt je om dit stuk te schrijven? Met welke reden schrijf je dit artikel, ben ik oprecht benieuwd naar. Wat voor meerwaarde heeft het om namen te noemen van, bijvoorbeeld, de vriendin van een van de jongens?
  Verdienen deze mensen niet even wat ademruimte? Even wat tijd voor zichzelf om eea te kunnen verwerken (voor zover nodig natuurlijk, want jij hebt echt véél ergere dingen meegemaakt, en we horen jou toch ook niet klagen?)

  Ik hoop dat je op mijn comment reageert, ben namelijk écht benieuwd naar wat je met dit stuk dus wilt bereiken.

 23. Pingback: Fundamentalisme en religie #2 Frankrijk en België | Bijbelvorser = Bible Researcher

 24. Pingback: 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 25. AM says:

  The Bataclan attack is a hoax. People who say they saw people dying are liars.

 26. Pingback: Ferry uit de Bataclan (89 doden): hij is blij er weer te zijn! | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.