Wat kan er gebeurd zijn met Anass Aouragh?

De discussie rondom Anass gaat over zelfmoord versus moord. Maar als het zeer waarschijnlijk geen zelfmoord kán zijn, wordt het dan niet tijd om te bekijken wáár hij kan zijn verdwenen? (in plaats van waarom de fiets dáár is)

Ik ben er nog niet uit. Het lijkt mij sterk dat hij op straat zomaar van de weg geplukt is. De wijze van vermoorden suggereert een plan. De wijze van cover-up suggereert een plan. Het lijkt me onlogisch, als de ontvoering dan niet planmatig is aanpakt.

Bibliotheek Wassenaar vlcsnap-2015-11-08-21h43m51s313

Bovendien, in een plaats als Wassenaar overdag een 13-jarige jongen achtervolgen op straat, om deze op een onbewaakt moment van de fiets te sleuren: de kans op succes acht ik matig. Het kan wél op een verlaten weg. Het kan misschien in een hectische drukke stad, waar niemand goed zicht heeft. In een plaatsje als Wassenaar is de kans klein.

In een eerder artikel heb ik de opties genoemd, waar hij ontvoerd zou kunnen zijn. Het zijn simpelweg de locaties waar Anass die middag zou zijn geweest volgens de tijdslijn.

 1. Op school, nadat hij zijn spullen uit de locker heeft gehaald.
 2. In de kledingboetiek, waar hij de Dieseljas zogezegd kocht.
 3. In de bibliotheek, want meestal is het daar wel rustig en niemand verwacht het.
 4. Op de plek waar zijn fiets staat, als hij in de bibliotheek is en nadien op weg gaat.
 5. In de folderwijk. Als er nog maar één straat te doen staat, is zijn route voorspelbaar.
 6. Als er te weinig folders in zijn tas zaten, is de folderdistributeur ook een optie. [X]
 7. Bij hem thuis, juist als hij zijn fiets wegzet (maar de kans op betrappen is dan groot).
 8. Bij hem thuis binnen.

Optie 1: Op school

images (2)Op school is er gelegenheid hem te ontvoeren, juist omdat hij aan een docent al gevraagd heeft, om na de les extra uitleg te krijgen. Het enige wat een docent hoeft te doen, is hem in de gang aanspreken, nadat hij zijn spullen uit de lockerruimte heeft gehaald. Als Anass als één van de laatsten vertrekt uit het lokaal van het laatste lesuur, zullen klasgenoten hem in de lockerruimte zien, maar vertrekt hij vanaf daar als laatste (met zijn lange sjaal etc. is hij niet snel).

De e-mails in de bieb dienen in dit geval om te camoufleren, dat hij die middag langer op school is gebleven. Moeder, zus en de verkoopster van de kledingwinkel liegen mogelijk in dit geval. Echter, de kans om betrapt te worden op een leugen is relatief groot voor de moeder en zus. Inass zal in dit geval zeker moeten zijn dat niemand gezien heeft dat zij alleen naar huis fietste (of direct na school naar de folderwijk ging). Op school en in een winkelcentrum kan het zo zijn dat je NIET gezien wordt, maar het mag NIET zo zijn dat iemand gezien heeft dat het ANDERS gegaan is.

adelbertOmdat er een winkelbon is van de Diesel jas. En omdat er boeken geleend zijn door moeders in de bibliotheek, waar ze Anass goed kennen, vereist dit scenario dat al deze partijen meewerken in de leugen. In andere cold cases heb ik ook gezien dat er vreemde (onbetrouwbare) getuigen zijn, maar meestal zijn die niet makkelijk te benaderen. Een docent, winkelbediende en bibliothecaris, kunnen door iedere inwoner van Wassenaar aan de tand gevoeld worden over deze zaak. Dat zou van teveel getuigen een zeer goed ontwikkeld liegvermogen vergen. Ik sluit het niet uit, maar makkelijk is het niet.

Een alternatief scenario is, dat een docent aan Anass gezegd heeft (als hij school verlaat om kwart voor drie), dat hij eind van de middag bijles kan krijgen, ná het laatste lesuur. Anass gaat om 16.00h in dat geval een straat van de folderwijk doen én een half uur naar school. De e-mails zijn door iemand anders geschreven en bedoeld als afleiding. Het zijn ook drie e-mails naar drie docenten, om niet één docent verdacht te maken. Overigens heeft de politie nooit bekend gemaakt vanaf welke locaties de e-mails geschreven zijn en ook Inass zegt er niets over.

De Adelbert school is vanaf de folderwijk Oostdorp slechts een klein stukje doorrijden. Dat laatste stukje doorrijden gaat door een groenstrook/parkje, waar woningen weinig zicht op hebben. Hij kan vanaf zijn krantenwijk bij school komen, zonder gezien te worden. Rondom het Adelbert College zijn relatief weinig huizen. Er is rondom de school: een Kinderdagverblijf, Stichting Jeugd- en Jongerenwerk, sportvelden, en volkstuintjes (die zitten o.a. aan de Deijlerweg 159 en de Katwijkseweg 11). Iets verderop naast de school is een kinderboerderij. Aan de achterzijde van het Adelbert College is een villa met veel groen (Erresco en Rademakers). Alleen ten Zuiden van de school is er zicht vanuit een woonwijk op de school.

Het is natuurlijk slechts een scenario.

Optie 2: In de kledingboetiek 

Voorbeeld Diesel jasNa de lunch thuis gaan Anass en zijn moeder naar het winkelcentrum om een jas te kopen. Zij fietsen ernaar toe en parkeren hun fiets, om daarna in de Langestraat een groene Diesel jas te kopen. Ik heb geen foto kunnen vinden van de door Anass gekochte jas, maar een groene Diesel jas ziet er vaak uit als de foto hiernaast (legergroen met capuchon). De winkelbon zegt 15.45h. Ik vraag me af of dit de jas is die hij echt gekocht heeft, want hij lijkt me geen jongen die van legergroene Dieseljassen houdt.

Weet iemand in welke kledingzaak Anass en moeders zijn geweest voor de jas? Ik heb online gevonden, dat er in Wassenaar Diesel dameskleding te koop is bij Via Mio aan de Langstraat 24-26 (Italiaans voor My Way). Aan de achterkant van de Langestraat (ten Zuiden) kan men een wandelpad nemen via de Kloosterland/Rijnsburg naar de bibliotheek. Dat biedt mogelijkheden om een “wisseltruc” te doen vanuit de kledingzaak.

Welke winkel het ook geweest is, het is een wandelgebied met aan beide zijden winkels. Niet iedereen hoeft je te zien, maar de kans is groot dat je gezien wordt. Moeder en zoon zouden dan aan de voorzijde de winkel ingaan, waarna moeders alleen ongezien aan de achterzijde van de winkel vertrekt. Mogelijk is ze niet eens in de bieb geweest. In dit scenario moet immers voorkomen worden dat iemand ziet hoe de moeder de winkel verlaat of de bieb alleen binnengaat.

Een alternatief scenario is, dat Inass via een achtergang dezelfde kledingwinkel binnengaat, waarna ze samen met moeder aan de voorzijde vertrekt. Met een nieuwe ruim zittende jas met capuchon en zonder make-up, kan ze makkelijk voor Anass doorgaan. Als zij samen naar de bibliotheek lopen, kan moeders daar boeken lenen en Inass e-mails doen. Inass kan tevens inloggen voor Anass, zodat het lijkt alsof beide er zijn geweest. Hierna verlaten moeders en Inass apart de bibliotheek.

Optie 3: In de bibliotheek 

Na de kledinwinkel gaan Anass en moeders samen naar de bieb, waar ze tweelingzus Inass ook weer zien. Anass helpt in dit scenario Inass even met de computer, maar gaat dan weg om de laatste straat van zijn krantenwijk te doen. Moeders heeft op dat moment al boeken geleend en is naar huis. Inass blijft nog even in de bieb. Het is iets na vieren.

Wat nu als Anass bij het verlaten van de bieb zijn tas uit de garderobe haalt of even naar de WC gaat? In de bibliotheek is alles open en vertrouwd, maar er zijn genoeg rustige hoekjes, waar niemand ziet wat er gebeurt. Eén gelegenheid, om Anass te overmeesteren/drogeren is voldoende. Dat moet in een bibliotheek kunnen, als het niet erg druk is.

In dit scenario is het optioneel of Inass al dan niet van de situatie geweten heeft. Zij is namelijk de enige in mijn optiek, die met een grote jas en capuchon (zonder make-up) kan doorgaan voor Anass als deze de bibliotheek verlaat en de fiets pakt vanaf de plek waar deze geparkeerd stond. Nogmaals: Waarom weten wij niet waar de fiets van Anass stond?

Optie 4: De plek waar de fiets stond

Anass ging om 15.00h met moeders een jas voor hem kopen in het winkelcentrum. Op zo’n moment kan moeders bepalen waar de fiets geparkeerd gaat worden, als zij dit wil. Als Anass weer weggaat uit de bibliotheek, loopt hij naar de fiets toe op die plek, om daarna richting de folderwijk te gaan.

Waar stond zijn fiets geparkeerd? Heeft iemand gezien dat hij deze meenam?

Optie 5: Folderwijk 

Anass moest nog één straat van de folderwijk in Oostdorp doen. Dat is niet veel werk. Wel is dan van tevoren duidelijk dát hij eind van de middag nog die folderwijk gaat doen. De route is voorspelbaar. Het is eind van de middag tussen 16.00-17.00h. Hij is op straat, op de fiets, het is nog licht, en er is genoeg verkeer op straat. Een ontvoering moet hebben plaatsgevonden hetzij a) ergens binnen, hetzij b) als Anass ergens loopt waar hij even uit het zicht is van derden (en dat is van tevoren voorspelbaar).

Ik acht de kans zeer klein dat hij op weg naar die laatste straat is aangevallen. In de folderwijk zelf, kan hij lopend van deur tot deur gaan en even uit het zicht zijn van derden. Het is vreemd dat de familie van Anass niet heeft laten weten om welke folderstraat het gaat. Alleen dán zullen getuigen serieus alle “vreemde situaties” in de straat melden.

Optie 6: Folder distributiepunt 

Uit navraag bij Spotta blijkt dat de folders door een chauffeur van Spotta worden bezorgd bij bezorgers thuis. Het is dus niet zo, dat Anass ergens die middag bij een folderdistributiepunt langs is gegaan, om folders te halen, die hij kan bezorgen. Optie 6 kunnen we hierbij uitsluiten (zie ook eerder artikel hierover).

Optie 7 + 8: Thuis of in de fietsenstalling 

De kans op ontvoering nádat hij de folderwijk gelopen heeft, acht ik zeer klein. Het is bijna etenstijd als Anass naar huis zou gaan. Er is een grote kans dat iemand hem ziet fietsen naar huis. Indien er getuigen zijn die hem gezien hebben in/rond het huis (Kasstraat 18), dan is de verdenking helder. Risicovol voor een ontvoerder. Nadat hij thuis is gekomen, zou hij niet meer vertrekken. Daarom acht ik optie 7 en optie 8 als het minst aannemelijk.

Als ik eerlijk ben, optie 1, 2, 3 en 4 acht ik het meest aannemelijk.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Anass Aouragh and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Wat kan er gebeurd zijn met Anass Aouragh?

 1. Jimmy is Back says:

  Erresco NV is een houdstermaatschappij. Het is (gedeeltelijk) eigenaar van de volgende in Nederland gelegen entiteiten:

  Niveau 2
  B.O.B. Exploitatie BV, gelegen aan de Deijlerweg 175 in Wassenaar (gemeente Wassenaar)
  Intercommunale BV, gelegen aan de Deijlerweg 175 in Wassenaar (gemeente Wassenaar)
  B.O.B. Investments BV, gelegen aan de Deijlerweg 175 in Wassenaar (gemeente Wassenaar)
  Erresco NV heeft op dit moment geen andere bij de Kamer van Koophandel geregistreerde nevenvestigingen.

 2. Jimmy is Back says:

  Deze bedrijven zijn allemaal vastgoed handel en verhuur bedrijven. Nette jongens dus.

 3. Jimmy is Back says:

  http://www.kinderboerderijwassenaar.nl/

  Bestuur:
  de heer H.H.M. Klooster, voorzitter
  de heer B. Vogels, penningmeester/groenvoorziening
  de heer A. de Kleine, secretaris
  mevr. H.J.C. Vegt-van Berkesteijn,algemeen beheer
  mevr. Sj. Heijder, educatie
  de heer E. de Vos, groenvoorziening

  Sponsoren, die ons reeds gesteund hebben, vindt u hieronder:
  Ronde tafel
  Lions Duin Wassenaar
  Fonds 1818
  Oranjefonds
  VSB Fonds
  SWZ (Stichting Wassenaarse Zorgverlening)
  Stichting Vrienden van de kinderboerderij
  Rotary ter Horst
  Elisabeth LeseurGroep
  Fjordenpaard Reyna en volière vogels

  Ik die er geen bekende namen tussen. Maar zij zijn dus kinderboerderij en werkplek voor GGZ probleemgevallen. Open maandag t/m vrijdag 9.00 – 16.30 uur (dus 6 febr om 16.30h dicht!).

 4. Jimmy is Back says:

  Ronde Tafel is een soort Vrijmetselaars achtig iets maar veel kleiner. Voor jonge mannen (25-40 jaar) Dit is wat ik erover kan vinden.

  https://www.roundtable.nl/tafels-op-kaart/

 5. Jimmy is Back says:

  http://www.wassenaarsevolkstuindersvereniging.nl/bestuur

  DAGELIJKS BESTUUR Volkstuinen club

  VOORZITTER P.J. Vermeer,
  SECRETARIS A.van Duijn,
  PENNINGMEESTER A.Dijkhuizen
  Bouw Taxatie Commissie Chr. Bekooy/P. Vermeer,

 6. Jimmy is Back says:

  Die school is het meest verdacht natuurlijk. Die e-mails dienden ergens voor, als je er drie stuurt. 1 vd 3 docenten had hij misschien mee afgesproken al die dag? De andere docenten dienen dan als afleiding van die ene docent weer? E-mails kunnen makkelijk ingepland zijn of wel degelijk die middag gestuurd. Omdat Anass om 1600h wegging van de bibliotheek volgens Inass, zal iemand anders de e-mails gestuurd kunnen hebben. Wat gebeurt er dan: a) Het suggereert dat Anass om 16.25h nog veilig in de bieb was, b) Het suggereert dat hij iig niet met een docent een afspraak heeft gehad al (want die probeert hij zogezegd alsnog te maken die middag).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.