De vindplaats: de gevonden fiets en het lichaam van Anass

Anass verdween op 6 februari 2013 in de middag. Op 7 februari vond men hem dood in Wassenaar. Hoewel de sectie dubieuze resultaten heeft, gaat de politie uit van zelfmoord.

De fiets van Anass1604714_1425504681025697_920431343_n

Anass had een zwarte omafiets met een rode fietstas van Digros voor de folders. Op 6 februari was hij hiermee in Wassenaar onderweg. Vanaf 17.50h probeert zijn moeder hem te bellen op zijn mobiel, omdat hij om  17.30h thuis zou zijn, maar hij pakt niet op. Er wordt geen spoor van hem gevonden.

Voorbeeld batavus_old_dutch_mat_zwart_2016DigrosDe fiets van Anass wordt wel terug gevonden diezelfde avond. Volgens 112hm.nl vonden twee  jongens de fiets om 20.00h aan de Katwijkseweg in de groenstrook. Het is een zwarte omafiets met een rode fietstas van Digros. De fiets stond op slot. De politie zegt dat om 20.00h. de fiets van Anass is gevonden bij de picknicktafel in de bosjes bij het bungalowpark 6 van Duinrell aan de Katwijkseweg bij tankstation Tango. [De foto van de fiets is een voorbeeld van een “Old Dutch” Batavus]

Op zich is dat al opmerkelijk, want het is al donker. Er was nog geen Amber Alert uitgegaan. Wisten die jongens dat Anass vermist was? Waarom zouden twee jongens de politie bellen, omdat ze ergens een fiets op slot zien staan, zonder dat zij weten dat Anass überhaupt vermist is? Alleen als zij via-via van de vermissing gehoord hebben én als zij de fiets van Anass goed kennen, dan heb je reden om de politie te bellen als je een fiets ziet staan. Wie herkent een fiets in de bosjes als het donker is? En in dat geval neem je toch tevens contact op met de familie vanwege die fiets? Om 20.50h belt een vriendin van Inass (Cheyenne Berkenfeld) met de politie. De politie bevestigt, dat er een fiets gevonden is bij het bosje bij de picknicktafel.

 • Waar parkeerde Anass (met moeders) zijn fiets als hij een jas gaat kopen?
 • Waar parkeerde Inass haar fiets als zij naar de bibliotheek gaat?
 • Hadden Anass en Inass dezelfde fiets? (zij zijn immers tweeling)
 • Wie kan ongezien een fiets parkeren in de bosjes bij Duinrell?
 • Wie vond de fiets van Anass in de bosjes bij Duinrell? Waarom de melding?
 • Hoe wist men dat het de fiets van de vermiste jongen was? (nog niet een Amber Alert)
 • Is de fiets geanalyseerd op vingerafdrukken? Zette Anass de fiets daar neer?
 • Is er bewijs dat al op 7/2/2013 op die plek de fiets van Anass is gevonden? (foto?)

Vanaf het moment dat daar de fiets gevonden is, zoekt de politie met honden en helikopters naar Anass in de bosjes. Half Wassenaar heeft dat gezien.

Zoektocht 

Op 6 februari in de avond wordt er door de politie gezocht in de bosschage aan de rand van Duinrell. Daarbij worden speurhonden en een helikopter ingezet.

Het is onbekend waar de speurhonden zijn heengelopen, vanaf de plek van de fiets. Het is ondenkbaar dat Anass op datzelfde moment al zichzelf had opgehangen in de bosschages op 50 meter afstand van de vindplaats van de fiets. Honden zouden hem zeker gevonden hebben. Door honden in te zetten, weet dus heel Wassenaar dat het verhaal van de politie niet klopt. [Als de politie zélf bij de zaak betrokken is, waarom dan de inzet van honden?]

De helikopter is woensdagavond 6 februari gehoord door omwonenden. De helikopters van de politie hebben tegenwoordig hoge kwaliteitscamera’s aan boord en tevens een warmtecamera. Het is ondenkbaar dat een helikopter de jongen niet zou hebben gezien, als hij hier daadwerkelijk al geweest zou zijn op 6 februari in de avond.

Ook in de nacht van woensdag op donderdag is de helikopter gehoord. Op donderdagochtend was er weer een helikopter tussen 8.00h en 9.30h. Bovendien liepen op 7 februari tussen 8.00 en 10.00h diverse omwonende (velen met de hond) even door de bosjes langs Duinrell. Het is een smal strookje bos bij een woonwijk, waar veel mensen een korte wandeling maken of de hond uitlaten. ‘s Avonds zitten er vaak jongeren bij de picknicktafel waar Anass’ fiets werd gevonden. Er is daar ook een vuilnisbak, dus deze moet regelmatig geleegd worden door de vuilophaaldienst van de gemeente. Waarom heeft niemand iets gezien of gehoord en is Anass pas op donderdagochtend gevonden?

Vindplaats lichaam

De fiets en het lichaam zijn hier gevonden: hier. De fiets bij de picknicktafel (dichtbij de prullenbak). Het lichaam 50 meter verderop dichter bij het hek van Duinrell.

12634771_634958274377018251 anass-bos (1)

Hekje-2-e1360927382177 (1)Anass zou liggend op de grond gevonden zijn, naast een boom. Het is 50 meter van de locatie van de fiets. Volgens de politie zou hij zich verhangen hebben en is daarna gevallen. De boom in kwestie heeft takken die makkelijk afbreken. De vindplek is ook niet ver van het hek van Wassenaarse Duinrell. Aan die zijde is bungalowpark 6, met diverse huisjes. 1797443_1425504574359041_1523724962_n

Volgens locale bewoners van de wijk naast de vindplaats, zijn er in de ochtend van 7 februari diverse mensen geweest die de hond uitlieten in dat deel van de bosschage. Tien minuten voor de politie arriveerde en met linten het gebied heeft afgezet, is een bewoner op 10 meter van de vindplaats van het lichaam geweest. Deze zag echter niets.

Er is een man die beweert het lichaam gevonden te hebben (bron: vader Anass), maar de politie zegt dat een politievrouw het lichaam vond. Het kan natuurlijk beide. Een burger die meldt een lichaam gezien te hebben en vervolgens politie die erop afkomt en officieel constateert dat er een lichaam ligt. Hoe stel ik me het voor? Iemand ziet een lichaam in de bosjes op een plek waar meer mensen lopen die ochtend. Dan bel je met een mobiel de politie en wacht zelf op 10 meter afstand? Of je loopt naar iemand toe die daar ook is en vraagt om diens mobiel te lenen (als je geen mobiel hebt) en gaat samen op >10 meter afstand staan. Aangezien Anass amper verwond is en slechts enkele uren dood, lijkt het me logisch als de vinder controleert wat er aan de hand is, om eventueel een ambulance te bellen. Het zou logischer zijn geweest, als er ambulance was gekomen.

De politie zette met linten het gebied af. Niemand heeft gezien dat er een lichaam lag. Niemand heeft gezien dat er iemand gecontroleerd heeft of Anass nog leefde.

Hoe kan het lichaam daar dan zijn gekomen? Wat zijn de 5 opties?

 1. De speurhonden en helikopter hebben uniek slecht werk gedaan en hij lag er al.
 2. Anass is die nacht iets aangedaan. Hij loopt terug om zijn fiets te halen, ziet ook zijn fiets niet, en besluit dan zelfmoord te plegen. De bewoners van de wijk die ochtend zijn blind. Ook de helikopter die in de ochtend overvliegt is blind.
 3. Het lichaam is gedumpt vanuit een voertuig dat niemand verdenkt, zoals een invalidenwagen, bakfiets, politiehelikopter of een straatvegers/vuilnisophaalwagen (er staan immers prullenbakken bij de picknicktafel).
 4. Vanuit Duinrell is gewacht op het juiste moment om hem over het hek te tillen met 4 mensen. Door 2 mensen aan de ene kant van het hek in Duinrell en 2 mensen aan de andere kant (die onopvallend de hond uitlaten). Dat kan in 20 seconden klaar zijn.
 5. Er heeft nooit een lichaam gelegen. De politie voerde een toneelstukje op. Anass was op dat moment al in het Groene Hart ziekenhuis.

De kans op optie 1 of optie 2 acht ik nihil. Het lichaam lag er nog niet om 8.00h.

Stel, je bent een moordenaar. Hoe dom ben je dan, om de fiets op dezelfde plaats te dumpen als het lichaam? De kans om gezien te worden neemt enorm toe, want men zoekt je, daar. Het is naast een woonwijk! Mensen laten hun hond uit! Dat doe je alleen als je zeker weet dat je “ingedekt” bent. Een lichaam onopvallend dumpen is mogelijk op de bovengenoemde wijze, maar omdat er buurtbewoners rondlopen en men op zoek was naar Anass rondom de plek van de fiets, zie ik optie 5 als een waarschijnlijk scenario.

Ik ga ervan uit dat de organisatoren van deze moord willen dat er wantrouwen komt tussen de politie en de bevolking. Dat is dan gelukt. Het verhaal klopt namelijk niet.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Anass Aouragh and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.