Anass Aouragh: De tijdslijn van die 24 uur op 6 en 7 februari

Anass Aouragh (13) was een Marokkaanse jongen van gescheiden ouders.

Het is woensdagmiddag 6 februari 2013. Om half 3 is Anass vrij. Hij zit op het Adelbert College in Wassenaar. Anass heeft een folderwijk, net als zijn tweelingzus Inass. Op 6 februari gaat er iets mis. Die avond komt hij niet meer thuis. De volgende ochtend wordt zijn lichaam gevonden. De politie houdt vol dat het zelfmoord is geweest. 

Als ik de gebeurtenissen in de goede volgorde heb, dan ging het ongeveer zo die dag:

 • anass-sjaalOm 14.46h wordt hij voor het laatst op een camera gezien. Het is in de Locker ruimte van het Adelbert College in Wassenaar. Anass doet net zijn lange sjaal om zijn nek. Er zijn drie minstens andere jongens in de garderobe aanwezig. Je zou verwachten dat er nog een foto is van een minuut later, als hij wegloopt en dichterbij de camera is, maar die is niet vrijgegeven. Een foto dichterbij had zijn gemoedstoestand wellicht beter weergegeven.
 • Volgens tweelingzus Inass reed Anass samen met haar van school naar huis aan de Kasstraat 18. Daar hebben ze even wat gegeten samen.

images (2)Ik schat in dat zij op zijn vroegst om 15.05h het huis weer verlaten, mogelijk iets later. Het is maximaal 5 minuten fietsen naar het winkelcentrum/bibliotheek. Ook de folderwijk van Inass is maximaal 5 minuten van de Kasstraat 18.

 • Zus Inass Aouragh gaat een deel van haar folderwijk doen. Ze hebben afgesproken om elkaar weer te treffen in de bibliotheek, later die middag.
 • Anass gaat zogezegd samen met zijn moeder op de fiets naar het winkelcentrum om er een nieuwe jas voor hem te kopen. Het wordt een groene Diesel-jas. De verkoopster kan zich Anass nog herinneren. Hij zou de jas direct aanhouden en de oude jas gaat mee in een tas met moeders. Er zou een winkelbonnetje zijn met het tijdstip 15.45h. Hij zou ook op de camera moeten staan om 15.46h, maar van die beelden heb ik nooit iets gehoord.

inass-aouraghVraag: Heeft iemand de aankoop bij de winkel kunnen verifiëren als 100% zeker Anass? De bibliotheek zit overigens in hetzelfde winkelcentrum.

 • Hierna gaan Anass en moeders naar de bibliotheek, waar zij ook Inass zien. Moeders leent boeken, wat te verifiëren is. Anass zou Inass geholpen hebben met de computer.
 • Anass gaat dan nog één straat doen van zijn folderwijk Oostdorp. Hij spreekt met Inass af daarna weer naar de bieb te gaan. Hij moest sowieso om 17.30h thuis zijn.
 • Moeders gaat naar huis met de fiets. Inass blijft nog even in de bibliotheek.
 • Dan zijn er nog vanuit Anass’ e-mailaccount drie e-mails gestuurd naar docenten van school. Er zit weinig tijd tussen de e-mails: 1) 16.16h naar M.E Kurt, onderwerp: Afspraak vrijdag. 2) 16.20h naar R.J Zuierveld, onderwerp: Extra uitleg. 3) 16.24h naar Mevr. Rietbroek, onderwerp: Aantekeningen.

De e-mails getuigen niet van een intentie om zelfmoord te plegen. Bovendien zou Anass ten tijde van de e-mails alweer weg zijn uit de bieb en de folderwijk doen, volgens Inass. Er is daarom twijfel of Anass de e-mails wel geschreven heeft, want een kind formuleert niet zo netjes en zeker niet met weinig tijd om de e-mails te schrijven. De e-mails kunnen ook ingepland zijn, om bijvoorbeeld een half uur later verzonden te worden. We gaan er voorlopig vanuit dat Anass die middag om 16.30h de bibliotheek verlaat, om de laatste straat van zijn folderwijk te doen. De zon was al onder om 17.37h. Dan is het al schemerig om 17.00h. Waarom bevestigt de politie niet vanaf waar de e-mails geschreven zijn?

 • Inass gaat even later naar huis. Zij heeft Anass niet meer in de bibliotheek gezien. Ze zal vermoedelijk rond 17.15h thuis zijn gekomen, want moeders vraagt of ze Anass nog gezien heeft in de bibliotheek (na de krantenwijk). Inass fietst in de schemer naar huis.
 • Om 17.50h maakt moeders zich zorgen. Zij belt Anass, maar hij pakt zijn mobiel niet op. De telefoon gaat wel over. Normaal pakt hij de telefoon op.
 • Moeders stapt om 18.15h op de fiets en vraagt in de wijk of de folders zijn bezorgd in de laatste straat. Omdat deze niet bezorgd zijn, gaat moeders om 18.30h bij de politie langs. De politie neemt het direct serieus op. 

Waarom vraagt de politie de coördinaten van de telefoon van Anass niet op? Als de telefoon aan heeft gestaan, dan is te achterhalen wat zijn route is geweest. Het is een minder ingrijpende maatregel dan een Amber alert.

Hierna zijn er twee vreemde getuigenissen, die je serieus zou moeten nemen. Maar… we kennen ook vreemde getuigenissen van de zaak Manon Seijkens. Waarom zou Anass überhaupt naar de Katwijkseweg fietsen? Hij is niet op de route ergens heen voor hem.

 • 18.45h: Een getuige zegt Anass gezien te hebben op 500 meter van de plek, waar de volgende dag zijn lichaam wordt gevonden. Hij werd zogezegd belaagd door drie lange blonde jongens, die hem schopten en sloegen.
 • 19.30h: Een kind zegt Anass gezien te hebben met een enge man bij de Katwijkse weg, ook dichtbij de plek waar hij later gevonden zou worden.

De fiets van Anass wordt gevonden diezelfde avond. Op zich is dat al opmerkelijk, want het is laat en donker. Wie herkent dan een fiets van een vreemde in de bosjes? Hoe wist men van wie de fiets was?

 • De politie zegt dat om 20.00h. de fiets van Anass is gevonden bij de picknicktafel in de bosjes bij het bungalowpark van Duinrell. De fiets stond op slot. Het is een zwarte omafiets met een rode fietstas van Digros.
 • Om 20.50h belt een vriendin van Inass (Cheyenne Berkenfeld) met de politie. De politie bevestigt, dat er een fiets gevonden is bij het bosje bij de picknicktafel.

Ik ben weer verbaasd. De jongen is nog geen drie uur zoek en vriendinnen bellen al met de politie, om aan hen te vragen wat de status is van de verdwijning? De politie antwoordt zelfs. Je zou verwachten dat vrienden allemaal op de fiets springen en even routes affietsen met een foto, omdat ze denken dat de politie de eerste uren zelden iets doet bij een vermissing? In de meeste gevallen zitten 13-jarige jongens gewoon bij vrienden ergens.

 • De moeder heeft diverse maken gebeld die avond naar zijn mobiel. Om 21.00h wordt de mobiel van Anass uitgezet.
 • Om 22.00h komt een rechercheur langs bij de moeder van Anass thuis. Hij probeert haar gerust te stellen. Moeder geeft de reservesleutel van de fiets aan de rechercheur.
 • Dezelfde avond is er om 23.45h een Amber Alert uit en een Opsporingsbericht op TV.

Bovenstaande tijdslijn is grotendeels gebaseerd op getuigenissen van de politie, Inass en de moeder van Anass Aouragh. De moeder van Anass stuurde een e-mail naar

anass-bos (1) Hekje-2-e1360927382177 (1)

Daarnaast zijn er vele getuigen in Wassenaar, die bevestigen dat er een zoektocht was.

 • Woensdagavond 6 februari is er gezocht door de politie met speurhonden en een helikopter rond de buurt van waar de fiets gevonden is. Men vond niets. In de nacht van woensdag op donderdag is de helikopter nog meerdere malen gehoord.
 • Ook op donderdagochtend is er tussen 8.00h en 9.30h door de helikopter gezocht in de buurt van de latere vindplaats van het lichaam van Anass. Daar zit apparatuur in om warmte mee te meten. Een lichaam dat minder dan 10 uur dood is, ziet men zeker.
 • Om 10.00h zou er een lichaam gevonden zijn, wat later Anass bleek te zijn. Het is in een strookje bos langs het hek van Duinrell (bungalowpark), langs de Katwijkseweg en niet ver van tankstation Tango. Het is niet ver van waar de fiets gevonden is.

Het is ondenkbaar dat Anass Aouragh op 6 februari 2013 zelfmoord pleegde in de bosjes naast Duinrell en pas op 7 februari gevonden zou zijn. Het is klinkklare onzin, alles.

ps. Digros, Bas van der Heijden en Dirk van den Broek zijn drie regionaal opererende supermarktketens, die samenwerken onder de naam “Lekker Doen”. Dirk van den Broek is ook eigenaar van Dirck III slijterijen, Dirx Drogisterijen en D-reizen (Langstraat).

pps. De biologische vader van Anass woonde in Marokko en de ouders leven gescheiden. Anass stond onder toezicht van Jeugdzorg en had er een voogd. Onduidelijk is waarom. Het is opmerkelijk hoe de biologische moeder de biologische vader buiten de interactie met de politie wil houden, terwijl zij de voogd van Jeugdzorg juist neerzet als een soort surrogaatvader. Vooral dat laatste is opmerkelijk te noemen.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Anass Aouragh, regio Den Haag and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.