Wie zijn Lisanne Froon en Kris Kremers, de vermiste meisjes in Panama?

media_xll_2814781Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) zijn studenten uit Amersfoort en kennen elkaar van hun bijbaantje in een eetcafé. Ze werkten beide ruim drie jaar op Kruispunt Amersfoort in een horecazaak van Rolf van As aan de Langestraat 97, niet ver van waar Belle Topper werkte.

Kris Kremers is afgestudeerd in Culturele Maatschappelijke Vorming en zou in september starten met een studie Kunstgeschiedenis in Amsterdam. Daarnaast speelt ze toneel. Yep.

Roelie Grit en Hans Kremers van Kris Kremers media_xll_2638912De ouders van Kris zijn Hans Kremers en Roelie Grit, beide werkzaam in de GGZ sector. Roelie Grit is ouderentherapeute bij het RIAGG. Hans Kremers heeft een loopbaan in de jongerenhulpverlening. Beide zetten zich in voor het welzijn van anderen.

media_xll_2239281In september is Lisanne afgestudeerd in toegepaste psychologie. Een paar weken voor de reis naar Panama is ze op zichzelf gaan wonen. Ze vond een kamer bij Kris Kremers in een studentenhuis in Amersfoort.

Peter en Diny Froon zijn de ouders van Lisanne. Ook zij wonen in Amersfoort. Op 11 augustus 2014 zette Peter Froon nog met enig optimisme een facebook account op, mogelijk om contact te houden vanuit Panama. Broer Martijn Froon is fysiotherapeut en werkte in die periode bij zowel de Koninklijke Marechaussees als het AMC ziekenhuis.

In Panama hadden zij wel contact met de Nederlanders:

 • Ingrid Lommers, eigenares van de taalschool.
 • Bas van Lieshout (Sassenheim), reisde met Edwin Cornelis en was bij taalschool.
 • Edwin Cornelis (Voorhout), was tot 1 april 2014 in Panama.
 • Dag v.d. verdwijning zouden Lisanne en Kris geluncht hebben met 2 andere jongens.

Bas en Edwin trokken twee weken op met Lisanne en Kris, als zij beide een taalcursus volgen bij Spanish at the Sea (eigenares Ingrid Lommers) in badplaats Bocas.

Op basis van hetgeen gevonden is van de dames, kan ik niet concluderen dat zij overleden zijn. De ouders hebben ook geen formele bevestiging op papier gehad dat de gevonden resten een DNA-match waren.

Dit is mijns inziens een vermissing, waarbij er her en der aanwijzingen zijn achtergelaten, zoals de schoenen, de foto’s en de BH’s. De spijkerbroek van Kris lag ook op een geheel andere plek, dan het gevonden bekkenbot van Kris. Ook de (lege) schoen lag op een andere plek. Het enige bewijs van overlijden is in feite een bekkenbot, waarvan de DNA-match niet formeel op papier is bevestigd.

ps. Lisanne Froon is geboren op 24 september 1991 in Nederland en verdween 22,5 jaar later op 1 april 2014 in Panama. Kris Kremers is geboren op 9 augustus 1992, dat is de 222e dag van het schrikkeljaar 1992. In de video hierboven ziet u de vader van Kris in een rood-wit-zwart geruit shirt (kleuren Vrijmetselarij). Hans Kremers ziet er niet uit als iemand wiens dochter is overleden. De familie van Lisanne Froon maakt op mij een geheel andere indruk.   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Lisanne en Kris and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Wie zijn Lisanne Froon en Kris Kremers, de vermiste meisjes in Panama?

  • maudoortwijn says:

   In dat artikel lijkt een lokale gids die vlakbij woonde nogal schuldig, maar ik vraag me af waarom ze eerst enkele dagen met de staatsrescueteams op de vulkaan hebben gezocht. Wat deden die daar? Het lijkt mij niet dat ze dachten dat ze daar waren (tenzij ontvoerd naartoe gebracht). Alles is weer 1984 als je er logisch over nadenkt. De locatie van de mobiele telefoon kan je achterhalen in geval van een verdwijning. Die mobiel hadden ze bij zich. De locatie daarvan of speurhonden vanaf de eerste dag?

 1. maudoortwijn says:

  The Daily Beast: “mid-June of 2014, a Ngobe woman from a village called Alto Romero walked into the local police station with Lisanne Froon’s backpack. The woman claimed to have found the pack while tending to her rice paddy, about five miles from where the victims were last seen, on the banks of a powerful river locals call the Culebra, or Serpent. The pack was wedged into a mess of flotsam on the bank, the Ngobe woman said, and she was sure it hadn’t been there the day before.”

  – Dus de rivier heet daar serpent.
  – Piano trail roept bij mij associatie zwart-wit op.
  – De rugzak is daar op de een of andere manier terecht gekomen. als deze aangespoeld zou zijn vanuit de rivier, moet mevrouw weten dat haar rijstveld eventjes geheel overspoeld was, maar kennelijk niet.

 2. maudoortwijn says:

  Daily Beast: “By the end of August, a total of 33 skeletal fragments had been linked to the missing women using DNA tests. Twenty-eight of the recovered bones were the small metatarsals of Lisanne’s left foot, still in its boot and sock, and reportedly found behind a tree near the river.”

  – Nummer 33. Botfragmenten, dus niet een half skelet.
  – Small metatarsels (volgens mij dus botten van het midden van de voet -beginnend bij de tenen- waar de duim en de kleine teen aan vastzitten, want dat zijn de kleinste twee).

  • Jimmy is Back says:

   Ik denk dat je deze kunt amputeren, zonder iemand in levensgevaar te brengen. Een soort “inbinden van de voetjes”.

 3. hi there Jan Smederij says:

  This is a hoax.
  It is Jan Smit look at her
  Jannie is a trannie.

 4. Suzann Patterson says:

  It is a SCAM, people! Do not believe these fakers! I’m not sure whether Lisanne Froon is Jan Smit, but I am certain that this whole ‘missing’ case is a HOAX to keep people in a state of fear.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.