Wat klopt er allemaal niet aan het verhaal van Lisanne en Kris?

Several aspects were odd in the disappearance of Lisanne and Kris in Panama. 

 • Er wordt met geen woord gerept over vingerafdrukken e.d. op de spullen, bijvoorbeeld om te bepalen wie de laatste foto’s en telefoontjes naar 112 en 911 heeft gemaakt.
 • Er is één waterflesje gevonden. Waarom horen wij niet van wie deze was? Zaten er de vingerafdrukken/speeksel van beide of van één op? En het water? Was dat het water nog zoals je dat in de winkel koopt? Of was het nagevuld met water uit een beekje?
 • Het NFI heeft wel de exacte locatie gegeven van de laatste foto van Kris Kremers, maar niet van de 90 foto’s die kennelijk in de nacht van 8 april zijn gemaakt. Waarom???! En waarom springen de ouders van Kris en Lisanne daar niet bovenop?
 • Geen van de getuigen heeft de kleding van Lisanne en Kris juist beschreven.
 • Geen van de getuigen noemt een tijdstip van zien dat matcht bij de tijdsklokken zoals die (achteraf) genoemd zijn op de camera. Wie heeft ongelijk? Overigens is het in Panama 7 uur vroeger als in Nederland.
 • Dit is geen pad waarvan je eenvoudig verdwaald.
 • Het is geen onbewoonde wereld, men zou sneller gevonden zijn.
 • Beide meisjes zijn niet echt gevonden, want slechts een botje en wat resten.
 • Wie doet er nu de BH uit onderweg op een trekking? (verdwaald of verwond)
 • Het gebied waar kleding, schoenen, tas etc. gevonden zijn, is relatief ver lopen.
 • Alle spullen zijn op verschillende plaatsen gevonden.
 • Er zijn geen bijtsporen te zien op de spullen, e.g. niet verplaatst door wild dier.
 • Er is geen waterschade op de elektronische apparatuur, e.g. niet verplaatst door rivier.
 • De kostbare spullen zijn niet uit de tas gestolen. Er zat zelfs $ 83 cash in.
 • Er is telefonisch bereik op en vlakbij El Pianista trail, maar niet verder in de jungle.
 • De foto’s gemaakt op 8 april in de nacht zijn vreemd en Lisanne/Kris ontbreken.
 • Er is geen formele bevestiging dat de dames zijn overleden, slechts een DNA-spoor.
 • Na 5 april wordt alleen nog Kris telefoon gebruikt en zonder inlogcode.
 • Er zijn alleen alarmnummers gebeld, niet eens één poging tot bellen ouders oid.
 • Afwisselend wordt 112 en 911 gebeld, de alarmcodes van Nederland en Panama.
 • Er zijn kennelijk geen SMS-jes geschreven met hints over wat er gebeurd is?
 • Als ze van het pad waren gevallen, waren ze gevonden na enkele dagen.
 • Niemand zal in verdwaalde toestand besluiten om een brede rivier over te steken.
 • De enige plek waar ze zouden kunnen zijn gevallen in een ravijn(tje) is aan het begin van de route, waar de rivier richting dorp stroomt, zuidwaarts. De spullen zijn gevonden noordelijker (veel verder het pas af), waar de rivier noordwaarts stroomt. Hoe zouden die spullen daar gekomen zijn, als zij zuidelijker gevallen zijn?
 • En als zij op die plek gevallen zijn, hoe kan het dan dat ze wél foto’s gemaakt hebben en alarmnummers ingetoetst, maar niet op hulp geroepen? Er zijn zoveel mensen daar langs die route gelopen om hen te zoeken.

Dan is het niet zo verbazingwekkend dat het slotverhaal ook onzin is: link.

media_xll_2814781 media_xll_2239281

 1. In dit gebied zijn er geen gevallen bekend waarin mensen aangevallen worden door wilde dieren. Mocht dit wel zo zijn, dan zouden er bijtsporen zijn op de spullen.
 2. Als zij zouden zijn gevallen, is het opmerkelijk, dat beide meisjes vallen. Normaal zou de één hulp halen voor de ander. Bovendien kom je niet zover weg van het gebruikelijke pad (minimaal 8 uur lopen Noordwaarts) als je verwond bent. Op eenzelfde plek blijven, beschutting zoeken, en herkenningstekens maken is verstandig.
 3. Als zij zouden zijn verdwaald, is het ongeloofwaardig dat ze tot 11 april mobiel en camera bedienden. Zij zouden vóór die tijd gevonden moeten zijn, omdat het geen volledig verlaten gebied is. De Indianen kennen er de weg goed en wisten ervan.

Omdat de omstandigheden van de zaak in vele opzichten vreemd zijn, is een misdrijf alles behalve uitgesloten. Het vreemde is dat zowel Nederlandse als Panamese onderzoekers de conclusies blijven sturen richting een ongeluk. 

Resized-S67ZB Resized-B3CIT

Deze 2 foto’s zijn genomen op dezelfde plek bovenop de berg. Dit is het punt waar de meeste wandelaars omkeren, hoewel enkele nog doorlopen naar de waterval en daar omkeren terug naar het dorp. De camera is hetzelfde. Ik ben er niet van overtuigd dat dezelfde wolken op de foto staan, omdat de foto van Kris ook genomen zou zijn door de (langere) Lisanne. De foto’s zouden genomen moeten zijn rond/nabij 14.30h. Lisanne (links) kijkt alsof ze last heeft van de zon, die kennelijk fel rechts achter haar schijnt (haar gezicht geeft een schaduw op haar bovenlichaam). In de foto van Kris is de schaduw/zon minder duidelijk te zien. Het lijkt alsof ze tegen de zon inkijkt, maar het bewolkt is (dus geen felle zon in het gezicht). Kortom, de foto’s zijn niet direct na elkaar gemaakt.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Lisanne en Kris and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

22 Responses to Wat klopt er allemaal niet aan het verhaal van Lisanne en Kris?

 1. Jimmy is Back says:

  Uit dit artikel concludeer ik de tijdstippen van de foto’s. Eerste noodoproep telefoon is om 16.37h
  Rond schatting 2.40h zouden zij ongeveer op de top van de berg zijn geweest.
  Rond schatting 3.40h is de foto met Kris gemaakt bij de waterval.

  De waterval is het punt waarop normale mensen omkeren terug naar huis (of al eerder als ze op de berg zijn). Als de eerste oproep gedaan is om 16.40h, dan zijn zij ongeveer op de top van de berg, als het goed is. Daar is nu juist wel bereik.

  Iets klopt er niet.

 2. Kees van der Heeden says:

  Die 2 panamezen in de taxi zijn nooit verhoord. Zij wisten dat Kris en Lisanne het pianistapad gingen lopen.Dat is wel vreemd.Bijna alle alarm nummers zijn overdag gebeld ,in de nacht ben je angstig en bel je eerder een alarmnummer. De vader van Kris zegt bij de 2e waterval;Waarom hier geen foto?.De meiden zijn daar nooit geweest maar omgekeerd na de eerste waterval en om half vijf waarschijnlijk op iets of iemand gestuit.2 panamezen?

 3. Kees van der Heeden says:

  Die 2 Panamezen in die taxi zijn verdachten die niet opgespoord of verhoord zijn.Die 2 hebben waarschijnlijk die taxichauffeur een jaar later vermoord in dat meertje .Pas na een jaar omdat het kort daarna ook verdacht zou zijn.Waarschijnlijk hebben ze de meiden de jungle mee ingenomen en later vermoord. Als je verdwaald bent en er niet meer uitkomt laat je berichtjes achter wat er ook gebeurt dat is onherroepelijk. 1 volle week en dan niet een keer proberen thuis te bellen of te appendages is onmogelijk. Daarom denk ik aan ontvoering en moord. De telefoons zijn afgenomen en de alarmnummer zijn gebeld om geen verdenking te wekken. Ook de rugzak met spullen moest gevonden worden anders zou het zoeken nooit ophouden en ook een verdenking naar een misdrijf oproepen. Dit alles zou mogelijk veel verklaren.

  • maudoortwijn says:

   Eens. In paniek bel je alarmnummers maar ook de telefoonnummers thuis.

  • Rob van Cuilenborg says:

   Ben het met je eens. Die spullen zijn er gewoon neergelegd. Zo ziet een vindplaats er nooit uit. M.i. is de “gevonden” schoen van Kris niet eens van Kris. Wanneer de noodoproep 2.39 uur na de laatste foto was, kunnen de meisjes al van de berg af zijn en werden door iemand opgewacht, bv. de taxichauffeur. In ieder geval in China is het normaal dat de chauffeur dat doet. Hij weet precies hoelang je ervoor nodig hebt en zegt: ik sta hier om 16.30 u.
   De meisjes hebben nauwelijks een alarmnummer gebeld. Kris Kremers kwam blijkbaar liever om dan dat zij het nog een derde keer probeerde. De meisjes zijn kort na de laatste foto’s gewoon teruggegaan en dan neem je geen foto’s meer. Dit is volgens mij het eenvoudigste scenario. Om te voorkomen dat geen meisje meer in een taxi durft te stappen hebben ze het in het arme Panama zo opgelost. Voor de Nederlandse overheid was de relatie met Panama belangrijker dan de relatie met pa en ma(Kremers).

 4. Rob van Cuilenborg says:

  Ik ga niet voor een mysterie, maar voor een eenvoudig maar wel naar scenario. De meisjes zijn kort na de laatste foto gewoon weer teruggegaan. Dan neem je geen foto’s meer. Twee en half uur later waren ze weer van de berg en werden door iemand opgewacht. Wanneer je een paar dagen loopt te dwalen bel je vele malen meer dan ze nu hebben gedaan. Kris maar twee! keer.
  Panama heeft het om het toerisme te beschermen op zijn manier opgelost en Nederland begreep dit, alleen konden dat de ouders natuurlijk niet vertellen.
  Toen die er ook nog een Panamese advocaat opzetten hebben ze wat spullen neergelegd om een verdwaling te faken. M.i. waren ze niet meer in het bezit van hun camera en hebben die onzinnige foto’s niet zelf gemaakt.

  • maudoortwijn says:

   Het scenario van terug lopen vanaf die tweede “toeristenspot” is inderdaad al logischer dan het officiele verhaal. Dat officiele verhaal is werkelijk belachelijk. Ik heb houw scenario ook lang gedacht, maar waarom dan geen foto’s van Lisanne dat laatste stuk én geen foto’s bij de waterval (wat een natuurlijk eindpunt is)?

  • Rob van Cuilenborg says:

   Ze zijn nooit bij het watervalletje geweest. Het zijn ook weer niet de Niagara watervallen die je niet wilt missen. Op de terugweg hollen die jonge meiden van de berg af, zijn moe en hebben op de heenweg alles al gefotografeerd. Overigens de plek van die gekke foto’s zal de dumpplaats zijn. Je denkt toch niet dat Lisanne het haar van Kris gaat fotograferen. De rugtas met toestellen wordt meteen afgepakt bij een ontvoering want je moet niet hebben dat ze gaan bellen of nog erger, een mes trekken. Ze hebben dus nooit meer gebeld en nooit meer een foto gemaakt. Ook bij vrijheidsberoving is het telefoongedrag merkwaardig. Met een mes op je keel geef je je code wel af. Mogelijk heeft de dader of hebben de daders een verdwaling willen faken. Kris en Lisanne zijn op die plek waarschijnlijk ook gevonden. Elke Panamees kende die meisjes.Dit werd in Nederland destijds bekend gemaakt maar van hogerhand later tegengesproken. Waarom hebben de media niets in de gaten? Misschien zitten ze er te dicht op en zien wij het van een afstand beter zoals iemand die opgelicht wordt het niet ziet, maar anderen hem dom vinden.

 5. Kees van der Heeden says:

  Die korte broek van Kris word kilometers verder gevonden dan de rugtas .Een wild dier versleept geen korte broek als daar geen menselijke resten in zijn. De rugtas heeft niet in de rivier gelegen anders zijn camera en telefoons niet meer bruikbaar.Je maakt dagenlang ook overdag geen foto’s en opeens besluit je er 90 te maken in de nacht waarbij er op 87 niks is te zien en 3 met een rotswand en een stuk steen en het haar van waarschijnlijk Kris.Dit kan echt niet kloppen.Volgens de officiële weergave zijn ze verdwaald en in een ravijn van 30 tot 40 meter gevallen vanwaar ze niet meer wegkomen omdat beiden gewond zouden zijn geraakt.Hoe kom je dan kilometers verder in een rivier?De ouders hebben zich neergelegd bij deze weergave maar er klop volgens mij helemaal niks van .Er zijn te veel vraagtekens die waarschijnlijk nooit beantwoord zullen worden.

  • maudoortwijn says:

   Eens. Het officiële verhaal is compleet onzin. Schandalig dat niemand in de media dat gewoon hardop durft te zeggen.

  • Rob van Cuilenborg says:

   Ben het hier helemaal mee eens. Helaas is de officiële versie wel vaker complete onzin.
   Het doet er misschien niet toe, maar volgens mij liep Kris op bruinachtige schoenen met een bruine zool en wordt er een blauwe schoen met een grijze zool gevonden. Maar ja, dit kan er ook nog wel bij.

 6. wim says:

  Misschien zijn ze wel van het pad gegaan tussen de laatste foto en de waterval. Niet omdat ze dom waren, maar omdat ze achterna werden gezeten. Je blijft dan niet op het pad zodat de achervolgers je makkelijk kunnen vinden.

 7. wim says:

  …En als je op de vlugt bent, neem je alle risico’s voor lief, zoals het oversteken van een rivier. Dus misschien indirect de dood in gejaagd door derden die slechte bedoelingen met de 2 dames hadden. En misschien dat ze die slechte bedoelingen in eerste instantie ook hebben uitgevoerd voordat de dames op de vlugt gingen uiteindelijk.

 8. Linda says:

  Het klot sowieso niet, het verhaal kan niet kloppen.
  De spullen werden gevonden op een plek die niet klopt.
  Dan moeten deze of door een rivier zijn meegenomen (maar die stroomt de andere kant op dus dat sluiten we uit) of een wild dier (maar dan heb je tandafdrukken.

  het verhala klopt niet
  a) hoax
  b) georganiseerde ontvoering van meisjes met onzin clues en bewust gezaaide verwarring

 9. Linda says:

  i believe the girl with the red hair needs a transgender investigation
  this is bullshit bingo again and agian
  who is this fucked up to deliver it over and over again in the media
  attention suckers.
  god why do we pay taxes when fuck-ups spend all our money on bullshit bingo?

  and there are real crimes committed but they do not get reported upon
  so many people are murdered but it is called suicide or accident or illness
  so many women and children are raped by organized terrorism, they dont even know it happened to them because the terrorists use drugs continuously
  there is a genocidal culture going on, while fake crimes get the news
  all people in the media know about the genocidal hidden culture, but they dont share the knowledge so people can protect themselves, they keep silent….

 10. NN says:

  they are all garbage people
  these kids are just there to abduct other kids for pedophile networks
  also people believe these kids are actually gone, but these are lies
  it is all terrorism of the worst kind
  terrorists want to destroy our civilization
  they hire kids to tell lies in media

 11. NN says:

  untermenchen of the mass murder movement
  the only thing they want is rape, get free money and bring down western civilization
  the garbage of the earth is send through us through media and politics, for a long time now
  media and politics, two professions where you do not need to add anything positive to the world
  the garbage of the earth is doing this “work” or “jobs”
  mass murder, mass rape, steal money from the masses: that is the agenda
  and lies, of course. keep the truth well hidden for healthy working people
  no real people are interested in these garbage fake jobs
  it is slavery, pedophiles, human trafficking, made-up news stories…. garbage people
  thuggees in India were like that
  they are not human beings
  we need a trial as the normal judges will not trial these garbage people

  unfortunately many people (men and women) are interested in this genocidal mass rape culture, and they are proud to commit mass murder on netherlands people. really.
  the sick thing is, they want to be treated with respect. seriously
  please never show respect for the lowest of the lowest life form
  they have no respect for no-one expect mass murderers and mass rapist.

 12. De foto rechts waar Kris op staat, is met een iPhone 4 gemaakt. De weinige EXIF data die erbij horen, hinten op dat kleurenprofiel. En waar Lisanne op staat, die is gemaakt met de Canon Powershot 270 die ze bij zich droegen.

  Alleen is Lisanne duidelijk gephotoshopt. Als je vele foto’s vergelijkt, van toeristen die op dezelfde plek staan, dan is Lisanne in vergelijking een reus. Die foto met Kris is het normale perspectief. Je ziet dat Lisannes rechterborst ook vele malen groter is plots dan de linkse, alsof ze langs die vreemde lasnaad is opgeschaald om iets te verbergen wat op de foto stond.

  Volgens de officiele fototijden hebben ze maar 6 minuten op de top vertoefd en toch zijn de wolken bij Kris anders.. en 6 seconden na foto 499 waar je Lisanne hier op ziet, staat ze alweer geposeerd aan het andere eind van de top, zes meter lopen, met twee duimen omhoog, bij een volstrekt dichte hemel.. louter wolken..

  Het is daarom heel aannemelijk OF dat de meiden zijn teruggekeerd naar de top en dat de moordenaar of zijn handlanger dan de foto’s op de geheugenkaart heeft gemanipuleerd.. een eigen nummering heeft gegeven.. of dat de EXIF data zijn geimporteerd uit een andere set foto’s, met de druk van 1 muisklik..

  Als je het officiele verdwaal of ongevalscenario moet aanhouden moet je inderdaad zoals je vaststelt honderden rare feiten als waarheid gaan accepteren.. dat dat allemaal zeldzaam zo is gebeurd. Dan zouden ze geheel immobiel en wilsonbekwaam zijn geworden, door trauma of psychose..

 13. All I want for Christmast says:

  het is een hoax OF een complot met vele daders

 14. Suzann Patterson says:

  Het is NEP dames en heren! Nep nieuws om u allemaal angstig te houden! Of zoals de Invisible Writer zou zeggen ‘Minna-san, it is a SCAM!’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.