De schoenen van Lisanne en Kris in Panama, niet met voet – wél 1x DNA

Resized-H2A29De schoenen van Kris en Lisanne zijn ook gevonden, maar die lagen niet bij de tas met spullen. Ook lagen ze niet bij de spijkerbroek die gevonden is. In tegenstelling tot andere berichten, heeft in één van de schoenen geen voet gezeten. Nader onderzoek zou hebben uitgewezen dat er wel DNA in de schoen aanwezig was. (Rechts de items gevonden in de tas) 

man vond schoenen media_xll_2322378In de jungle van Panama zijn wandelschoenen gevonden in juni 2014. Gids Feliciano Gonzalez die een Finca huisje heeft in de regio, was op zoek gegaan naar Lisanne en Kris. Dat deed hij samen met 6 indianen uit het dorp Alto Romero, zijn broer en een dorpsgenoot uit Boquete. Zij zochten eerst in de bossen rondom El Pianista, het pad waar de vrouwen het laatst zijn gezien. Toen de rugzak eenmaal was gevonden, zochten ze gericht in de buurt van de vindplaats. Kilometers stroomopwaarts van de río Culebra. Het is dichtbebost, moeilijk begaanbare gebied. Zij hebben de vondsten gedaan: beide schoenen die lagen kilometers uit elkaar en de botresten. Deze bleken later uit het onderlichaam afkomstig te zijn. Dit alles is in dezelfde regio gevonden (Noordelijk van de Pianista), maar het lag kilometers ver uit elkaar. Gonzalez is een voormalig schoolmeester, die nu gids is voor toeristen.

Er zijn in dit gebied geen wilde beesten bekend die mensen aanvallen. Als wilde beesten wel stukken van een mens(enlichaam) zouden meenemen, dat laten zij de items juist liggen. Het is ondenkbaar dat een wild dier schoenen meeneemt kilometers ver, tenzij hier menselijke resten inzitten. Bovendien zijn er geen bijtsporen in de items gevonden. De vondsten zijn aldus vreemd.

kris.kremers.lisanne.froon.bergschoen.foto.425 epa04268161 An Image provided by local television company Telemetro on 19 June 2014 shows one of the items found by the Panamanian General Attorney's Office during the search for missing Dutch women Lisanne Froon and Kris Kremers, 22 and 21 respectively, in Bocas del Toro, Panama. The items will be sent to the Institute of Forensic Medicine for DNA tests. EPA/TELEMETRO / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY

De rechterschoen op de rechter foto ziet er uit, alsof deze nog nooit gedragen is. Mogelijk is de schoenen recent aangeschaft. Ik sluit alleen niet uit, dat deze inderdaad een nooit gedragen is. Op een trekking door de jungle raakt een schoen continue vochtige planten, mos en modder. Het is bijzonder als schoenen er na één dag dragen zo netjes uitzien.

De schoen links op de foto is een linkerschoen van Perry Sport, die alleen verkocht wordt in Nederland. De schoen is van het huismerk Wildebeast. Hieronder een voorbeeldschoen, zoals deze nu op de website van Perry Sport verkocht wordt.

Wildebeast Perrysport NLWildebeast alleen in NL 33090050-001

Er zijn weefselresten gevonden van een linkervoet, die volgens onderzoekers van Lisanne Froon zijn. Omdat eerder bericht werd dat er schoenen (zonder voet) gevonden waren, heb ik een sterk vermoeden dat er in de linkerschoen menselijk weefsel in ontbinding is gevonden, wat gerelateerd kan worden aan Lisanne Froon. Het DNA is vergeleken met beide ouders Froon en de onderzoekers bevestigen een match. Waarvan het weefsel afkomstig is, dat moet dan in het midden worden gelaten.

Ik kan mij bijna niet voorstellen dat er géén DNA is gevonden in de schoenen van Kris Kremers. Als je een dag (of langer) op nieuwe schoenen loopt zullen er toch blaren ontstaan of anderszins huidschilders achterblijven in een schoen.

De botresten die gevonden waren door dezelfde bewoner van het gebied, zouden van Kris Kremers zijn.

Op onderstaande foto van het gebied is te zien waar wat gevonden is: 

enhanced-sinaproc-search-map

ps. Een schoen met wat resten van een voet er in, is wat mij betreft onvoldoende bewijs van overlijden. Voor hetzelfde geld hebben ze bij Lisanne de voeten ingebonden. Je kan een teen kwijtraken en gewoon blijven leven. Dat snapt iedereen.

pps. Ook na de vermissing van Robin Bogers (4) in Breda op 24 april 1996, werd één schoentje gevonden, met daarin een deel van haar voet (als ik me goed herinner op 5 mei 1996). Het werd gezien als een bewijs van overlijden. Ik begrijp dat niet zo goed. Volgens de bekentenis (na zeer lang verhoor afgelegd) zou het lichaampje in het geheel op de vuilnisbelt te vinden moeten zijn. Behalve het schoentje is er niets gevonden.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Lisanne en Kris and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.