Op 1 april verdwenen Kris en Lisanne uit Amersfoort in Panama

media_xll_2814781Op 1 april 2014 vertrokken Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama om een trekking te doen in de jungle van Panama. Zij namen daartoe een taxi, die hen zogezegd afzette bij het begin van de wandelroute het Pianistapad, in de buurt van Boquete, ruim 300km ten Westen van de hoofdstad Panama. Hiervan keerden zij nooit terug. 

In de eerste dagen na de vermissing van de twee meisjes worden er grootschalige zoektochten opgezet in het gebied, ondermeer met Reddingsbrigade Sinaproc. Hierbij wordt geen enkel spoor gevonden. Mij lijkt dat vreemd, omdat het wel erg toevallig is als beide meisjes vallen. Als één van de twee valt, is het logischer als de ander hulp gaat halen. Vallen beide meisjes, dan kan dat alleen als er “grond onder de voeten weg valt”. Een ervaren rescue team zou de locatie waar dit gebeurd kan zijn herkennen.

Op 29 april 2014 besluit de familie van de beide meisjes om zelf grootschaliger te zoeken naar hun dochters in Panama. Op 27 mei zoeken speurhonden van de stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven voor het eerst naar de vermiste Nederlandse vrouwen in de bossen rond Boquete in Panama. Een week later keren ze onverrichter zake terug naar Nederland.

Een dag voor de vermissing, 31 maart 2014, hebben de twee Apeldoornse meisjes nog gesproken met twee Nederlandse jongens in Panama. Mijn ervaring is dat reizigers mekaar vertellen waar ze verblijven en wat ze zoal aan activiteiten ondernemen tijdens de reis. De kans is groot dat Lisanne en Kris hen verteld hebben over hun Pianistapad plan.

Op 14 juni 2014 vonden men enkele spullen van de meisjes op 8 uur lopen van de stad Boquete: Een rugzak met twee telefoons, zonnebrillen, een verzekeringspasje en een digitale camera. Ook zaten er twee bh’s in en 83 dollar. De meeste vrouwen nemen geen BH mee in de rugzak, als zij een dag een wandeltocht doen. De vondst was het eerste spoor na hun verdwijning op 1 april 2014. De rugzak lag op een struik langs de rivier Culebra op zo’n acht uur lopen van Boquete. Een indiaan die verkoeling zocht in de rivier heeft hem gevonden. De inhoud van de rugzak suggereert dat de verdwijning van Kris en Lisanne niet zou gaan om een roofmoord. Echter, het zou ook kunnen duiden op de mogelijkheid dat zij juist wél slachtoffer zijn geweest van roofmoord, maar dat de dader daarvan later ontdekte dat de vrouwen na 1 april vermist zijn en deze daarom van de buit af wilde en de rugzak dumpte? De spijkerbroek van Kris Kremers is elders gevonden.

screenshottvn (1)Donderdag 19 juni zijn schoenen en (enkele) menselijke resten gevonden in een rivierbedding in Panama. De spullen lagen in een onherbergzaam gebied langs de rivier Rio Culebre. Maandag werd duidelijk dat het weefsel van Lisanne Froon is, woensdagochtend bevestigde de familie van Kris Kremers dat DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat ook Kris is omgekomen in Panama. Op 22 juni is bevestigd dat volgens DNA-onderzoek de resten afkomstig zijn van Lisanne en Kris. Op 3 en 4 augustus worden weer botresten gevonden.

Op 8 september komt het bericht naar buiten dat gegevens van de mobiele telefoons van de vrouwen zijn geanalyseerd. Uit de analyse blijkt dat Kris en Lisanne in totaal acht keer tevergeefs hebben gebeld met alarmnummers. Ook blijkt één van de telefoons op 11 april nog te zijn aangezet, zonder dat daarbij een toegangscode is ingevoerd.

Op RTL Nieuws is een goed artikel te lezen over de vermissingszaak. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Lisanne en Kris, regio Midden and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Op 1 april verdwenen Kris en Lisanne uit Amersfoort in Panama

  1. Jimmy is Back says:

    Kende 1 van die meisjes ook de twee meisjes uit Amersfoort met die zogenaamde blikseminslag? Zelfde jaar? Zelfde stad? Zelfde leeftijd? Randenbroek Park? Voor hetzelfde geld moord meisje 1 het andere meisje 2 en is haar als beloning van de satanisten een leuke beloning en een tweede leven gegeven? Haha. Ik sluit niets meer uit en dat is diep triest. Want dit is triest. O, mocht deze meest lugubere verklaring waar zijn, dan heeft rood/witte shirt het blauwe shirt iets aangedaan, want van Kris hebben we foto;s bij de waterval en van Lisanne niet. Dat alleen zegt al iets.

  2. monique says:

    even toelichting op de link die ik net heb gestuurd, tussen april en december 2014 is er een ongeidentificeerd lichaam gevonden van een meisje tussen de 18 en 25 jaar oud zou dit haar zijn ?? https://identifyus.org/en/cases/14683

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.