Een lesje in hypocriete teksten schrijven: Stop met intimideren

Stop met intimideren en bedreigen

Een van ons, de fractievoorzitter van de PVV, weet hoe het is om jarenlang bedreigd te worden. De vrijheid is klein als er ieder uur van de dag beveiliging nodig is. Wij betreuren het dat dit in Nederland gebeurt. Het past niet in onze democratische rechtsstaat

De afgelopen weken volgt het ene incident op het andere. Een raadsvergadering wordt gestaakt vanwege de intimiderende sfeer. Inspraakavonden voor burgers worden overschreeuwd door mensen met wie geen fatsoenlijk gesprek mogelijk is. Bezorgde burgers worden voor racisten uitgemaakt. Mensen vloeken, tieren en wensen elkaar de ergste dingen toe als ze in demonstraties tegenover elkaar staan. Anonieme bedreigingen via mail en sociale media nemen toe, zo lijkt het. Mensen, welke opvatting zij ook hebben, die zich zo gedragen maken voor ons allemaal de vrijheid kleiner.

Wij maken ons zorgen over dit klimaat van bedreiging en intimidatie. Het debat over vluchtelingen en de opvang in Nederland wordt terecht op het scherp van de snede gevoerd. En ook wij hebben daar emoties bij. De verschillen tussen ons zijn groot. In het politieke debat maken wij die verschillen duidelijk. Dat kan er stevig aan toe gaan. Dat kunnen wij hebben. Dat kan onze democratische rechtstaat hebben.

Onze oproep aan iedereen die zijn stem wil laten horen: verwar dreigementen en beledigingen niet met argumenten. Laat elkaar aan het woord, ook al ben je het verschrikkelijk met de ander oneens. En blijf af van onze volksvertegenwoordigers die zich dag in dag uit inzetten voor het belang van hun gemeente. Wij zijn het over veel oneens, maar hierover bestaat geen enkel verschil van mening: in Nederland voeren we een debat zonder dreigementen, intimidatie en geweld.

 • Halbe Zijlstra
 • Diederik Samsom
 • Emile Roemer
 • Sybrand Buma
 • Geert Wilders
 • Alexander Pechtold
 • Arie Slob
 • Jesse Klaver
 • Kees van der Staaij
 • Marianne Thieme

 

Stop zélf eens met geweld tegen gewone burgers die niets verkeerd gedaan hebben, behalve belasting betalen. Hoe fouter het beleid, hoe schijnheiliger het belerende vingertje. Stelletje landverraders! 

ps. Van geen van deze mensen heb ik overigens ooit een reactie gehad op mijn eigen schrijven, met het verzoek de gang stalking stop te zetten (niet slechts dreigementen). 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Politiek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Een lesje in hypocriete teksten schrijven: Stop met intimideren

 1. Geuz says:

  De term “Democratische rechtsstaat” is wel de meest grove onfatsoenlijke belediging die men aan de mensen dit land kan maken.
  Om verschillende redenen.
  De pot verwijt de ketel zoals gewoonlijk.
  Het heidens humanisme van papisme gedogende, inderdaad, landverraders dus.

  Maud, u kan wel zeggen landverraders, maar waarin is dat zo?
  Als dit vermeende dan wel erkende landverraad kan verwoorden, dan lijkt me dat ter plaatse, anders zijn het niets meer dan loze woorden.

  Hier een evident bewijs voor landverraad door de Staten Generaal:
  Want het landverraad in de Staten Generaal begon historisch bij het instellen van de parlementaire democratie; De macht van koning Willem 3 werd ingeperkt, Thorbecke werd minister president.

  Thorbecke begon vervolgens Rooms Katholieke Bisschopszetels in dit land te plaatsen, nadat het Katholicisme hier 250 jaar lang verboden was geweest te lande. Sinds Willen de Zwijger was dat.
  Het ultieme landverraad door de Staten Generaal in 1853.
  En elke Staten Generaal, sinds 1853, die niets doet om dit landverraad te beëindigen, want het is nog steeds bezig en verergerd, deze Staten Generaal is medeplichtig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.