De vreemde getuigen van Lisanne en Kris

De allereerste dagen zijn er relatief veel getuigen geweest die aangeven dat Lisanne en Kris nog tot 15.00h gezien zijn op verschillende locaties vóór zij aan de Pianista zouden beginnen. Ze zijn gezien op de taalschool. Geluncht bij restaurant Nelvis. De taxi had hen afgezet om 13.40h bij het begin van de Pianista Trail. De eigenaar van Casa Pedro beweert dat ze van 13.45h tot 14.00h een andere wandeling deden achter zijn hostel, waardoor ze vermoedelijk daarna niet de Pianista zijn opgegaan, omdat ze al moe zijn. Op half 3 of 3 uur zouden ze door enkelen wél gezien zijn als ze richting het Pianistapad lopen…. etc.

In de eerste dagen na de verdwijning zijn er dus allerlei verhalen die suggereren dat ze niet dat pad op zijn gegaan. Als je de getuigen zou geloven, zijn ze op zijn vroegst om 14.30h aan de Pianista begonnen, wat onverstandig is. Het is 4 uur heen en terug lopen (18.30h), waardoor het al donker zou worden. De dames zijn wel degelijk dat pad opgegaan, blijkt later uit de foto’s. Achteraf gezien kloppen die getuigenissen dus niet.

Feliciano Gonzalez media_xll_2257965 Restaurant Nelvis media_l_2209248 Casa Pedro Boquete

Of de camera moet qua tijd verkeerd hebben gestaan. Dat kan. maar dan moeten ook de meisjes zelf zeer slecht geïnformeerd zijn over het wandelpad. Naar de bergtop heen en terug is 3,5 tot 4 uur lopen. Daar begin je niet aan rond 15.00h. Om 18.00h begint het te schemeren en is het in de jungle al erg donker. Conclusie: al die getuigen hebben onzin uitgekraamd. Allemaal.

  • Restaurant Nelvis in Boquete: waar ze lunch zouden hebben gehad op 1 april.
  • Taalschool: Om 13.00h zouden ze door een lerares gezien zijn op de taalschool.
  • Gids Feliciano Gonzalez: zag hen ook nog op de taalschool in Boquete op 1 april.
  • Taxi-chauffeur: die hen tussen 13.30 en 13.40h bracht naar begin van Pianista.
  • Hostel Casa Pedro: Vlakbij begin van padl Pianista. De eigenaar (Amerikaan getrouwd met Panamese) zegt de dames overgehaald te hebben een kortere wandeling te doen achter zijn hostel. Om 14.45h kwamen ze daarvan terug (dus: nóg niet naar Pianista).

Het is een kloppend verhaal. Om 13.00h de taalschool, gezien door twee getuigen. Daarvoor de lunch met de onbekende Nederlandse (hoe weten ze dat?) jongens bij Nelvis. Na de taalschool even langs bij het gastgezin om de tas en wandelschoenen op te halen. Om 13.30h stappen ze in een taxi. Die zet hen om 13.40h af. Ze worden overgehaald een ander pad eerst te lopen. Het is daarna 14.45h, waardoor er twijfel is of ze nog aan de Pianista zouden beginnen. Immers, je kan in 3 uur heen en terug naar de top lopen, maar dan doe je het wel snel. Vanaf 18.00h wordt het schemerig, in de jungle dus donker.

Het fototoestel dat weken later werd gevonden, zegt dat ze eerder op de top stonden (om 13.00h). Ik geloof het tijdstip op dat fototoestel, omdat het min of meer matcht met hoe de zon staat op de foto’s (de zon staat nog redelijk hoog). Het sluitende verhaal van al die getuigen, klopt dus niet. Waarom niet? Waarom is ons dit gevoerd die eerste dagen? Pas na enkele dagen ging men zoeken op het Pianistapad. Daarom?

Besef dat ze aan de excursies zijn begonnen, juist vanwege het last minute afzeggen van vrijwilligerswerk (op de laatste dag!), als ze al in Boquete zijn. Het gastgezin, is spanish_school By the rivergeregeld via de taalschool. Het vrijwilligerswerk is geregeld via de taalschool. De excursies zijn besproken met de taalschool en deels geboekt via de taalschool. Alleen die dag gaan ze zelf. Ook de twee Nederlandse jongens (Bas van Lieshout en Edwin Cornelis) die ze leerden kennen in Bocas, kwamen via de taalschool. Iedereen kent mekaar daar, via de taalschool.  

foto rechts: taalschool Spanish by the river, in Boquete

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Lisanne en Kris and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.