Rescue mission 69 prisoners of ISIS

TPO: USA Delta Force bevrijdt samen met Koerden gevangenen uit handen ISIS

Voorgenomen executie van 69 gevangenen ‘was aanstaande’

Er is video, dus dan weet u dat het zo is.

ISIS had zogezegd 69 Koerden gevangen die de Koerden wilden bevrijden. Op satellietbeelden was te zien dat er massagraven klaargemaakt waren en de aangekondigde executies werden de volgende dag verwacht. De Koerden gingen op pad met de hulp Amerikaanse Delta Force en Amerika zou daarbij geen activiteiten op de grond uitvoeren. Tijdens de actie vroegen de Koerden de Amerikanen om hulp, zodat zij besloten alsnog met 10 helikopters 30 militairen in te brengen voor deze reddingsactie.

Naar verluidt zijn 69 mensen uit handen van ISIS bevrijd in Hawijah (Irak), ten Zuiden van Mosul. Hierbij viel volgens de berichten de eerste Amerikaanse gevechtsdode sinds 2011. Hieronder de drie video’s die naar buiten zijn gekomen. Het zou gaan om Koerdische strijders, maar de Koerden ontkennen de Koerdische identiteit van de bevrijdde mannen. Wie de mannen wel zijn is niet duidelijk. Bekend is dat er onder de gevangenen in ieder geval 6 voormalige ISIS-strijders zaten, die beschuldigd waren van spionage. Volgens Koerdische bronnen zijn ongeveer 20 ISIS-strijders omgekomen bij deze actie.

Wat valt mij zoal op?

  • Pentagon “spokesman” Peter Cook heeft gezegd dat ze niet zeker wisten wat de identiteit of nationaliteit was van de gevangenen op het moment dat zij besloten mee te strijden op de grond. Waarom niet? En dan ervoor kiezen om mee te strijden? Of zegt men het niet te weten uit voorzorg?
  • Zijn de identiteiten, nationaliteiten en oorlogsactiviteiten van de 69 mannen nu wel bekend? Zo ja, hoe kan men zeker zijn om wie het gaat? Het zou om 20 leden van de Iraakse security forces gaan. Daarnaast ook om 6 voormalig ISIS-strijders. De rest?
  • Waar zijn de 69 mannen heen gebracht?
  • Er zijn 20 ISIS-strijders gedood, maar deze heb ik niet gezien op de video’s. Sowieso heb ik geen ISIS-strijders in beeld gezien, niet dood en niet levend.
  • Geen van de bevrijdde gevangenen heeft vieze gescheurde kleren, een ongezonde huidskleur, of zichtbare verwondingen. Keurige kapsels en netjes geschoren.
  • Doen ze niet aan martelen bij ISIS? Wordt er niet geprobeerd om de laatste informatie uit de gevangenen te halen voor ze deze te executeren?

ISIS is een nep-beweging met een huurlingenleger. Burgers hebben geen idee wat echt is en wat niet (ik ook niet altijd). Dit kan een toneelstukje zijn, opgenomen ergens in Texas. Het kan net zo goed zijn, dat de VN beloofd heeft enkele huurlingen aan het einde van de ISIS-oorlog weer wit te wassen voor de Westerse wereld. Het kan ook zijn dat deze mannen daadwerkelijk werden vastgehouden door ISIS en bevrijd zijn. Alles kan.

Het enige wat zeker is, is dat wij regelmatig worden voorgelogen in de media.

images Joshua WheelerDe casualty aan Amerikaanse zijde was Joshua Wheeler (22 november 1975 – 22 oktober 2015). Wheeler was een Master Sergeant die de operatie leidde ter plaatse. Hij besloot vervolgens zelf ineens deel te nemen aan het gevecht op de grond, wat geenszins een vanzelfsprekende actie is.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in ISIS, vluchtelingen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rescue mission 69 prisoners of ISIS

  1. Pingback: Zijn de filmpjes van IS(IS) wel echt? | Silvia's Boinnk!!!

  2. Pingback: Wat heeft zovelen ertoe gebracht naar Duitsland te willen emigreren | Marcus Ampe's Space

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.